agutka Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 Grubego chyba uszy pieką cały dzień :p Quote
agutka Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 Martyny pies który ma temat Gruby Tofik :p Quote
Guest TyŚka Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Cześć :D Morus też od zawsze był siwy na pysku. Z kolei młoda ma zamiast brązowych podpalań to takie szare, śmiesznie to wygląda :D Quote
Majkowska Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 No nie gadaj bo Leda była na przeciwko niego około 1,5m -2m i siedziała grzecznie :P A Waldunię chciała zjeść :( Ej czemu wy się wszytskie znacie?! Quote
*Magda* Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ej czemu wy się wszytskie znacie?! Bo one wszystkie z Gdyni ;) Quote
Onomato-Peja Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Bo mieszkają blisko siebie? :D Jeszcze jedna taka ironia i piszę deklarację do moderatora o zbanowanie nieżyjącej użytkowniczki za nadużywanie praw natury. Quote
angineuuka Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 A pisz! przynajmniej nie wydam znowu tyle hajsu na taksowym bazarze. Quote
agutka Posted February 8, 2015 Author Posted February 8, 2015 Majka- chciała zjeść bo Wald się przemieszczał a ona toleruje psy które siedzą jak posąg:p A tak z niusów to wczoraj mój pies (biały rzecz jasna) pobił rekordy grzeczności ;) z dalszej odległości mijany pies bez afer to już na porządku dziennym ale mijany z bliska był nieco moją akrobacją.. lecz nie wczoraj ... nie użyłam dławika ani razu, grzecznie siedziała ,obserwowała i po chwili zainteresowała się nagrodą - nie wiedziałam jak ją mam jeszcze pochwalić z radości :) Następne akrobacje mam przy płocie sąsiada ,mają oni młodego mixa ONKa z huskim który drze japę ale zachęcając do zabawy , Leda oczywiście widzi tylko atak ... wczoraj na luźnej smyczy szła sobie tuż przy siatce jakby tego psa tam nie było. Wiadomo nie było to idealne przejście ale w wykonaniu Ledy był wyczyn na światową skalę ;) Jestem ciekawa jak będzie wyglądał nasz występ u Darka w sezonie letnim :/ Quote
Dzikie nieporadne Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Bo jesteśmy z najlepszego miasta w Polsce, Gdyni ;) Quote
Guest TyŚka Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Bo jesteśmy z najlepszego miasta w Polsce, Gdyni ;) Polemizowałabym, ale nie wiem czy chcę się narażać :D O, prawo dla Ledzi, mądrzeje dziewucha, oby tak dalej! Quote
Alicja Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Kurcze ja też bym myślała , ze jak siny jęzor to coś z krążeniem nie hallo . Może warto tak zagadać z kimś w temacie , bo wiadomo , badania badaniami , zrobić trzeba ale kasiorę trzeba nazbierać , znam ten ból ... Quote
agutka Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 na bulkowym forum odpisali mi ludziska że siny jęzor nie zawsze to serce a problem z układem oddechowym czyli jakieś duszności , być może i ta nieszczęsna tchawica . Mam klinikę praktycznie pod nosem gdzie echo robią stosunkowo tanio co mnie zdziwiło ale chcę dodatkowo przyjrzeć się właśnie tchawicy ,płucom itp więc suma pewnie cholernie podskoczy :/ no cóż mus to mus ;) Quote
Alicja Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 na bulkowym forum odpisali mi ludziska że siny jęzor nie zawsze to serce a problem z układem oddechowym czyli jakieś duszności , być może i ta nieszczęsna tchawica . Mam klinikę praktycznie pod nosem gdzie echo robią stosunkowo tanio co mnie zdziwiło ale chcę dodatkowo przyjrzeć się właśnie tchawicy ,płucom itp więc suma pewnie cholernie podskoczy :/ no cóż mus to mus ;) w sumie też fakt ...a jak coś z oddechowym to na przyszłość i tak z serduchem trzeba uważac ... jednak kwoty za psiowe badania czasem przerażają :( tak jak było u mojej mamy , zaczęło się od niewinnego , niewyleczonego zapalenia oskrzeli ... potem poszło już na bardzo poważne choroby płuc i walnęło we wszystkie zastawki serca Quote
agutka Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 Alicjo- nie strasz :( Madziu dziękuję- wzajemnie ,my już po śniadanku pączkowym :) Quote
Alicja Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Alicjo- nie strasz :( Madziu dziękuję- wzajemnie ,my już po śniadanku pączkowym :) kurde no :( nie chciałam straszyć, ale musimy sobie uzmysłowić w tym naszym ludziowym i psiowym życiu ,jak się jedno psuje to może pociągnąć za sobą następne ...więc jak coś z oddychaniem nie tak to serducho na tym z czasem bedzie cierpieć , bo organizm nie dostanie odpowiedniej ilości tlenu ...lepiej na zimne pofufać ;) ,bo wcale nie musi być czarny scenariusz a moze ona ma tylko tendencje do zwiotczenia tchawicy ( czy jakoś tak sie to nazywa ) znajomej yoras z tym ,zyje juz naście lat Quote
agutka Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 Aluś tchawica jest trafiona na 100 % przecież 1,5 roku temu praktycznie była nie przytomna-serce na ekg kompletnie nic nie wykazało a ścisk w okolicach tchawicy , problem minął jak grubą obrożę nosiła bądż szelki.Wtedy także ciągnęła jak diabli :/ od jakiegoś czasu dałam sobie spokój ze spotkaniami z psami bo widzę jaki ona ma stres (pobudzenie) ,wolę aby biegała w spokojniejszych miejscach lub tylko spacerowała . Blokuje mnie kasa na generalne badanie lecz w następnym tygodniu na pewno zrobię na początek echo serducha aby to wykluczyć ewentualnie zacząć jakieś sensowne leczenie. Z jednej strony wolałabym aby to była tylko tchawica bo jednak serce to tykająca bomba a przy jej obrotach to długo nie potrwa . Quote
agutka Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 Na walentynki zrobiłam prezent Sagatowi i go wreszcie wykąpałam :p 3 godziny! dokładnie 3 godziny go w wannie wyczesywałam... i co? ! różnicy żadnej niema i nie widać!!! :( kłaki latają wszędzie jeszcze gorzej :( jeden wielki plus to przestał śmierdzieć :p Quote
Onomato-Peja Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Będę mogła go teraz pogłaskać i nie czuć się jakbym podtarła gołą ręką bezdomnego? :D Quote
Alicja Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Na walentynki zrobiłam prezent Sagatowi i go wreszcie wykąpałam :P 3 godziny! dokładnie 3 godziny go w wannie wyczesywałam... i co? ! różnicy żadnej niema i nie widać!!! :( kłaki latają wszędzie jeszcze gorzej :( jeden wielki plus to przestał śmierdzieć :P biedny Sagacik :( Quote
agutka Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 Onomato- gdyby nie latająca wełna mogłabyś go nawet przytulić ;) Alicjo- biedny Sagacik? a ja nie biedna wyciągając kłaki nawet z nosa? :p Quote
Alicja Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Onomato- gdyby nie latająca wełna mogłabyś go nawet przytulić ;) Alicjo- biedny Sagacik? a ja nie biedna wyciągając kłaki nawet z nosa? :P nie rozczulaj sie nad sobą :) Quote
Erykowa Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Hej To Sagacik pewnie mięciutki jak kaczuszka był ;) Ja muszę się przyznac,że jeszcze Eryka nie kąpałam A jak tam Leda-macie jakies nowe wyniki,poprawiło się? Quote
Recommended Posts