Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Posłania na środku pokoju mogą się całkiem efektownie prezentować. Najważniejsze, że nie układa ich na stos, żeby... podpalić, skoro ognia w kozie brak ;-) :smile:[/QUOTE]

Tak też myślę, że to korzystne, że nie mam w domu małej piromanki:eviltong:

[quote name='Mattilu']Marysiu, juz sie od dawna mialam zapytac: co to za konik w Twoim awatarku?[/QUOTE]

To jest mój koń - Siwy:)
[IMG]http://imageshack.us/a/img692/5913/3a1t.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img707/8839/g9pt.jpg[/IMG]
Co prawda forum psie ale ponieważ wszystkie moje ogony ciężko byłoby zmieścić w awatarku więc reprezentuje mnie Siwek;)

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyróżniłam Lunce Tablicę na tydzień, zobaczymy czy coś z tego wyniknie. Koszt - 9,99zł.
[url]http://tablica.pl/oferta/siedmiomiesieczna-lunka-szuka-cierpliwego-i-odpowiedzialnego-domu-ID43l2Z.html[/url]

Posted

[quote name='kejciu']Gdzie przebywa Siwek ?:)
ja też koniara dlatego dopytuję ;D[/QUOTE]

Kasiu, Siwek razem z dwoma naszymi pozostałymi końmi, od czasu wyjazdu mojej rodziny, ze względów finansowych i czasowych, jest w pensjonacie na Mazurach:) Konie mają tam jak w raju, przez całe lato przebywają cały czas na ogromnych pastwiskach, z dostępem do jeziora, w wielkim stadzie (wydoczne na drugim wstawionym przezemnie zdjęciu). Myślę, że specjalnie za nami nie tęsknią;) Ale ja za nimi owszem.

Posted

Lunka od paru dni kiedy wychodzę z domu zostaje w kenelu. Po tym jak wróciłam do domu i zastałam w dużym pokoju zwój taśmy magnetofonowej i pełno ostrych, plastikowych odłamków z pogryzionych kaset i pudełek po nich, stwierdziłam, że tak będzie bezpieczniej i dla samej Lunki i dla sprzętów domowych;) Efekt jest również wychowawczy, okazało się, że da się bez problemu wytrzymać kilka godzin bez załatwiania się:eviltong: Do tej pory zdarzało się, że po powrocie zastawałam nawet pięć kałuż i kupę (a jestem pewna, że to sprawka Małej bo moje psy załatwiają się w domu naprawdę tylko w ekstremalnych wypadkach).
Tak więc wychodząc wsadzam Luniastą do klatki, wręczam coś smacznego do gryzienia i zostawiam. I muszę przyznać, że Lunka jest bardzo grzeczna, zdarza jej się co prawda z nudów wygryźć dziurę w kocyku (swoją drogą jest to kocyk pożyczony od Nutusi:oops:) ale naprawdę nie mam jej tego za złe (kocyk odkupimy:)).
Zapytań w sprawie adopcji paskudy, pomimo wyróżnienia, brak.

Posted

Boze, dobrze ze w klatce nie szaleje. Gdzie nie wejde na watek to albo demolka, albo pies usiluje uciekac...uff. I OGOLNY zastoj w adopcjach. Moim zdaniem to oznaka kryzysu, ludzie boja sie wydatkow zwiazanych z psem...

Posted

Lunka robi w kocyku wywietrzniki ;) Kocyk jest od Cioci Ellig DLA PIESKÓW, więc jeśli to nie Ty się nim przykrywasz i nie Ty wygryzasz dziury, nie widzę konieczności odkupowania :)

Posted

Na szczęście jeszcze tak źle ze mną nie jest, żebym dziury w kocyku wygryzała:evil_lol:
A przy okazji pozwolę sobie zaprosić na bazarek, znów próbuję sprzedać te nieszczęsne łyżwy ale jak na razie wygląda na to, że nic z tego:roll:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248794-%C5%81y%C5%BCwy-dzieci%C4%99ce!!-Dla-ch%C5%82opca-i-dziewczynki-Do-24-11-ZAPRASZAM-%29?[/url]

Posted

[quote name='Marysia O.']Trzymajcie kciuki za Luniastą, mała ma jutro odwiedziny zainteresowanej adopcją rodziny. Jestem na razie ostrożna ale zobaczymy co z tego wyniknie:)[/QUOTE]

Ale wiadomość.Trzymam kciuki.

Posted

Jesteśmy już po wizycie zainteresowanej rodziny. No i raczej bez rewelacji, wydaje mi się, że nie jest to dobry dom dla Luny ani Luna nie jest dobrym psem dla tej rodziny. Rodzina czteroosobowa - młode małżeństwo z dwójką dzieci, dwie dziewczynki w wieku 2 i 5 lat. Jako rodzina nie mieli zwierząt, Pani miała w domu rodzinnym suczkę a potem w czasach studenckich kota. Pan początkowo nie był zachwycony pomysłem posiadania psa ale dał się przekonać. Szukają psa spokojnego, nie nachalnego ponieważ starsza dziewczynka boi się kiedy psy na nią skaczą, boi się też dużych psów. Natomiast młodsza dziewczynka to typ dziecka kochającego cały świat:)
Kiedy przyjechali zamknęłam część psów ale, żeby Luna czuła się bezpieczniej zostawiłam na zewnątrz Czikę i Jagodę. Ale kiedy Państwo weszli byłam zmuszona je zamknąć bo starsza dziewczynka wręcz sztywniała ze strachu kiedy chciały się z nią przywitać. Lunka na początku głośno szczekała z bezpiecznej odległości a potem schowała się do spiżarni. Kiedy Państwo usiedli i chwilę porozmawialiśmy poszłam po nią, przyniosłam na rękach i pozwoliłam pogłaskać. Potem kiedy ją puściłam a ona z powrotem się schowała młodsza dziewczynka poszła za nią i zaglądała do kryjówki, chciała Lunkę głaskać i ogólnie była bardzo zainteresowana co jednak było mocno stresujące dla Lunki. Potem Luna przeniosła się pod stół przy którym rozmawialiśmy.
Ogólnie rzecz biorąc myślę, że rodzina ok, ale powinni raczej adoptować dorosłą, spokojną sunię a nie lękowego szczeniaka (czy w ogóle szczeniaka bo biorąc pod uwagę lęk starszej dziewczynki przed skakaniem ciężko byłoby znaleźć odpowiedniego kandydata). Powiedziałam Państwu wprost o moich wątpliwościach, o tym że Lunka będzie wymagała czasu, pracy i cierpliwości. Państwo mają przemyśleć sprawę i dać znać.
Zobaczymy ale wydaje mi się, że to jeszcze nie TEN dom:)

Posted

Nie znam Lunki ale myślę,że lękliwy szczeniaczek do dzieci .... to nie jest najlepszy pomysł ..... może kiedyś Lunka będzie bardziej towarzyska a może nie. Sama mam od września adoptowaną, wrażliwą sunię z Olkusza- jest słodka, kochana ale tylko dla nas jakikolwiek kontakt z obcym człowiekiem to dla niej duuży stres.... Trzeba by dla Lunki spokojnego domku, najlepiej dla ludzi statecznych i wyrozumiałych. Pozdrawiam i trzymam kciuki za TEN domek

Posted

Zapraszam na bazarek na którym można kupić ciasteczka dla Lunki: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248957-Miko%C5%82ajkowo-ciasteczkowy-dla-psiaka-Twego-lub-z-listy-wybranego!!!?p=21577879#post21577879[/URL]

Posted

[quote name='kejciu']Zapraszam na bazarek na którym można kupić ciasteczka dla Lunki: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248957-Mikołajkowo-ciasteczkowy-dla-psiaka-Twego-lub-z-listy-wybranego!!!?p=21577879#post21577879[/URL][/QUOTE]

Dziękuję Kasiu:lol:
Lunka się na pewno ucieszy;)

Państwo wysłali mi dzisiaj maili z informacją, że pomimo, że Lunka bardzo im się podobała podjęli decyzję, że zrezygnują z jej adopcji ponieważ nie chcą jej narażać na stres, który mogłaby przeżywać w związku z kontaktami z młodszą dziewczynką. Poprosili natomiast o pomoc w znalezieniu odpowiedniejszego kandydata, więc gdybyście miały jakieś pomysły to dawajcie znać:)

Posted

[quote name='Mattilu']Ale jakiego konkretnie psa szukaja? Chcieliby koniecznie suczke? Bo doroslym, spokojnym psem jest Harny w kojcu u Malagos...[/QUOTE]

Nie musi być suczka ale pies musi byś mały ew. średni, typ spokojnego kanapowca. Przy lęku starszej dziewczynki przed dużymi psami takie pies jak Harny nie wchodzi w grę.
Przyznam się szczerze, że jestem trochę zirytowana ponieważ w porozumieniu z mestudio podesłałam Państwu kudłatą Jagę vel Owcę z Radys, która jest u Niej na tymczasie i która z charakteru byłaby idealna dla tej rodziny. No ale Pani odpisała mi, że bardzo jej głupio z tego powodu i że nie chciałaby się wydać wybredną babą ale Jaga im się nie podoba, z charakteru jest faktycznie idealna ale Oni woleliby psiaka z krótszą sierścią.
Niby wiem, że nie każdy musi przygarniać ii kochać wszystkie psy bez względu na wygląd ale zirytowało mnie to bo nie lubię takiego wybrzydzania:roll:

Posted

Nie chcę oceniać ale ja bym sobie ich darowała .... za duży, za mały,krzywy ogon..... znamy to wszyscy za dobrze a za kilka tygodni pies wraca bo "dziecko ma alergię" .....