Ewa Marta Posted July 22, 2015 Author Posted July 22, 2015 Gajuś wygląda fantastycznie! Po ogoleniu Semika wiem już, że psiaki od razu czują wielką ulgę w czasie upałów! Gratuluję pomysłu i podziwiam psie śliczności :) Quote
Radek Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 Właśnie upały spowodowały zmianę fryzury Gajulca:) Gajka ma bardzo gęstą sierść i widać było, że jej cieplutko w te upały. Teraz jest lepiej. Quote
Gusiaczek Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Brawo ja!!!!!! :( trzeba mi było szturchnięta, niechybnie przez Stróża, by powędrować w rejony, gdzie dawno nie byłam, albo straciłam wątki po sławetnej rewolucji dogo, by doznać olśnienia: Ewa Marta&Ellig+Gaja= Radek :D Jeszcze raz brawo Gusiaczku !!!!! Gajuchna, mizianki zostawiam :) Quote
Radek Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Fajnie, że nas znalazłaś:) Gaja już pomiziana. 1 Quote
Gusiaczek Posted August 1, 2015 Posted August 1, 2015 Gajka czuje się świetnie w niwej fryzurze A przy okazji nie ma problemu z kłaczkami w domu i kołtunami za uszami, bo przy długich pędzlach robiły jej się po buszowaniu w wysokiej trawie. Choć podobno na kołtuny najlepszy jest czerwony sznureczek założony wokół szyi Poza czerwonym sznureczkiem ;) polecam trymer hakowy - genialne urządzenie Quote
Radek Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Ciekawe jakby takie narzędzie tortur zniosła nasza mała mordka:) Quote
Gusiaczek Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Ciekawe jakby takie narzędzie tortur zniosła nasza mała mordka:) Ovo uwielbia, bo czesanie przynosi ogromną ulgę, poza tym po "zabiegu" jest nagroda! ;) Niczym podszerstka tak dokładnie nie udało mi się wyczesać. Warto kupić dobry (np. jak ten na zdjęciu) - nie jest tani, ale na allegro można trafić okazję - słyszałam wiele złych opinii na temat tańszych ze sklepów zoo Quote
Nadziejka Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Gajusiatko przecudne przeurocze serdecznosci ogromne sle poczytalalm z zachwytem zdrowenka wszelkiego zycze calej rodzince Gajusiowej cudownosciiiiii wygolona ogolona tez przecudna i jaki chlodzik hoho zdrowka radosci Quote
Radek Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Dziękujemy za odwiedziny i życzenia zdrówka:) Quote
Radek Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Upał jest tak koszmarny, że nawet Gajulec spokojniejszy niż zwykle. Potrafi wytrzymać aż pół godziny we względnym spokoju;) Quote
Ewa Marta Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Poza czerwonym sznureczkiem ;) polecam trymer hakowy - genialne urządzenie Potwierdzam! Wyczesuje tym wszystkie psiaki. Budowa hakowa powoduje, że to nic nie boli. Idealnie wyczesywał gęstą sierść Semika, ale też znakomicie czesze moje sunie i bezdomniaki - Kulkę i Rokiego:) Quote
Radek Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Jak Gajulkowi sierść odrośnie to może sobie sprawimy takie urządzenie. Quote
Radek Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Ostatnie dwa tygodnie kochany Gajulec spędził na Podlasiu, w naszym ukochanym miejscu:) Pierwszy tydzień nie był upalny, było ślicznie i temperatura 20-23 stopnie, bajka. Na początku oczywiście było szukanie robaczków w stercie chrustu na ognisko, to jedno z ulubionych zajęć Gajulca:) Czasem też Gajka posiedziała chwilę (krótką) w domku. Ważne było też pilnowanie ogródka Kiedy wjeżdżali (lub wyjeżdżali) sąsiedzi z działki obok Gaja była więziona na lince żeby nie wpadła pod samochód Quote
Radek Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Najważniejsze jednak było pilnowanie ogrodzenia A najwięcej czasu podczas pierwszego tygodnia Gaja spędziła na bieganiu (najczęściej wzdłuż siatki i niekoniecznie cicho:)) W wolnych chwilach (od biegania i pilnowania) trzeba było zwiedzać teren i próbować wspiąć się na deski, które leżą na ogródku. Niestety łapki za krótkie i trzeba było poprzestać na zaglądaniu. W drugim tygodniu towarzyszył nam koszmarny upał. Większość czasu Gajula spędzała leżąc w cieniu (nawet nie przypuszczałem, że Gajka potrafi tyle czasu leżeć). 1 Quote
Radek Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Rzecz jasna nie było tak, że nasza mała mordka cały czas leżała. Był czas na obgryzanie patyczków A jak było już naprawdę bardzo gorąco to zawsze można się położyć na betonowych schodach (cały dzień w cieniu więc nie mogły się zbytnio nagrzać) A po ciężkim dniu zawsze można położyć się spać:) 1 Quote
Radek Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Zapomniałem dopisać, że dziś Gajulec cały dzień odsypia wrażenia:) Zdjęć trochę mało, ale i tak chyba widać że Gajka zadowolona. Quote
Gusiaczek Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Fotorelacja super, piękne wakacje mieliście :) Klawo!, Gajusiowa kita wprawiła mnie w zachwyt ogromy :) http://i62.tinypic.com/denq7n.jpg 1 Quote
Ewa Marta Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Fantastyczna fotorelacja! Zapomnialam o tym, jak Gajulec wspaniale kladzie się z lapkami do tyłu! Rozczulająca jest:) A jaka mądra sunia - jak gorąco to na beton i juz po sprawie:) Quote
Radek Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Gajulka jest bystra. Możliwość chłodzenia się na betonowych schodach odkryła drugiego dnia upałów. Kładzenie się z łapkami do tyłu bardzo lubimy. To taki znak firmowy Gajulca;) Quote
Radek Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Gajulka ma wiele rozczulających zachowań. Jednym z nich jest złodziejstwo kapci:) Gdy Gaja jest śpiąca bierze w pysio mojego kapcia i wędruje z nim do miejsca gdzie ma zamiar spać. Wygląda to uroczo, najpierw mały piesek dzielnie niesie dużego kapcia, później się układa z kapciem obok. Często koło mordki. Kochane to jest. Kapciowi nic się nie dzieje, potrzebna jest tylko jego obecność. 2 Quote
Gusiaczek Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Radku, czy Gaja jest bardzo mała, czy Twoje kapcie duże? bo 3/4 obuwia to pieseł :D Quote
Radek Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Aż taka malutka Gajulka nie jest, tak wyszło na zdjęciu chyba przede wszystkim dlatego, że Gaja zwinięta (jak się rozprostuje jest dłuższa), a kapeć bliżej obiektywu. Teraz sprawdziłem na żywo i na długość Gajulca wchodzi 2,5 kapcia rozmiar 40:) Gajka waży 8-9 kilo. Quote
Gusiaczek Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Bardzo przypadła mi do gustu nowa nowa miarka na pieseła :D Gajunia gabaryty ma przytulaśne ;) 1 Quote
Radek Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Takie gabaryty Gajki mają jeszcze jedną zaletę. Nie zajmuje całego łóżka jak owczarek niemiecki;) 1 Quote
Recommended Posts