Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie upały spowodowały zmianę fryzury Gajulca:)
Gajka ma bardzo gęstą sierść i widać było, że jej cieplutko w te upały. Teraz jest lepiej.

Posted

Brawo ja!!!!!! :(

trzeba mi było szturchnięta, niechybnie przez Stróża, by powędrować w rejony, gdzie dawno nie byłam,

albo straciłam wątki po sławetnej rewolucji dogo, by doznać olśnienia:

Ewa Marta&Ellig+Gaja= Radek :D

Jeszcze raz brawo Gusiaczku !!!!!

Gajuchna, mizianki zostawiam :)

Posted

Gajka czuje się świetnie w niwej fryzurze A przy okazji nie ma problemu z kłaczkami w domu i kołtunami za uszami, bo przy długich pędzlach robiły jej się po buszowaniu w wysokiej trawie. Choć podobno na kołtuny najlepszy jest czerwony sznureczek założony wokół szyi

Poza czerwonym sznureczkiem ;) polecam trymer hakowy - genialne urządzenie

pol_pl_Show-Tech-Speed-Stripper-Fine-hak

Posted

Ciekawe jakby takie narzędzie tortur zniosła nasza mała mordka:)

Ovo uwielbia, bo czesanie przynosi ogromną ulgę, poza tym po "zabiegu" jest nagroda! ;)

Niczym podszerstka tak dokładnie nie udało mi się wyczesać.

Warto kupić dobry (np. jak ten na zdjęciu) - nie jest tani, ale na allegro można trafić okazję -

słyszałam wiele złych opinii na temat tańszych ze sklepów zoo

Posted

Gajusiatko przecudne przeurocze0heart.gif

serdecznosci ogromne sle 

poczytalalm 

z zachwytem 

zdrowenka wszelkiego zycze calej rodzince Gajusiowej gratki3.jpg

cudownosciiiiii

wygolona ogolona tez przecudna 

i jaki chlodzik hoho 

zdrowka 0heart.gif

radosci

Posted

Poza czerwonym sznureczkiem ;) polecam trymer hakowy - genialne urządzenie

pol_pl_Show-Tech-Speed-Stripper-Fine-hak

Potwierdzam! Wyczesuje tym wszystkie psiaki. Budowa hakowa powoduje, że to nic nie boli. Idealnie wyczesywał gęstą sierść Semika, ale też znakomicie czesze moje sunie i bezdomniaki - Kulkę i Rokiego:)

Posted

Ostatnie dwa tygodnie kochany Gajulec spędził na Podlasiu, w naszym ukochanym miejscu:)
Pierwszy tydzień nie był upalny, było ślicznie i temperatura 20-23 stopnie, bajka.
Na początku oczywiście było szukanie robaczków w stercie chrustu na ognisko, to jedno z ulubionych zajęć Gajulca:)

jjbih5.jpg

2a0ni2b.jpg

Czasem też Gajka posiedziała chwilę (krótką) w domku.

35j9fz7.jpg

Ważne było też pilnowanie ogródka

11ryiy8.jpg

Kiedy wjeżdżali (lub wyjeżdżali) sąsiedzi z działki obok Gaja była więziona na lince żeby nie wpadła pod samochód

2wejj8p.jpg

Posted

Najważniejsze jednak było pilnowanie ogrodzenia

denq7n.jpg

A najwięcej czasu podczas pierwszego tygodnia Gaja spędziła na bieganiu (najczęściej wzdłuż siatki i niekoniecznie cicho:))

10nxop1.jpg

W wolnych chwilach (od biegania i pilnowania) trzeba było zwiedzać teren i próbować wspiąć się na deski, które leżą na ogródku. Niestety łapki za krótkie i trzeba było poprzestać na zaglądaniu.

2hwfqtf.jpg

W drugim tygodniu towarzyszył nam koszmarny upał. Większość czasu Gajula spędzała leżąc w cieniu (nawet nie przypuszczałem, że Gajka potrafi tyle czasu leżeć).

nfpi0h.jpg

2kr6l5.jpg

• Upvote 1
Posted

Rzecz jasna nie było tak, że nasza mała mordka cały czas leżała. Był czas na obgryzanie patyczków

2n6gl4x.jpg

30x8qiq.jpg

A jak było już naprawdę bardzo gorąco to zawsze można się położyć na betonowych schodach (cały dzień w cieniu więc nie mogły się zbytnio nagrzać)

2dklhnc.jpg

A po ciężkim dniu zawsze można położyć się spać:)

sx1uee.jpg

• Upvote 1
Posted

Zapomniałem dopisać, że dziś Gajulec cały dzień odsypia wrażenia:)

Zdjęć trochę mało, ale i tak chyba widać że Gajka zadowolona.

Posted

Fantastyczna fotorelacja! Zapomnialam o tym, jak Gajulec wspaniale kladzie się z lapkami do tyłu! Rozczulająca jest:) A jaka mądra sunia - jak gorąco to na beton i juz po sprawie:)

Posted

Gajulka jest bystra. Możliwość chłodzenia się na betonowych schodach odkryła drugiego dnia upałów.

Kładzenie się z łapkami do tyłu bardzo lubimy. To taki znak firmowy Gajulca;)

Posted

Gajulka ma wiele rozczulających zachowań. Jednym z nich jest złodziejstwo kapci:)

Gdy Gaja jest śpiąca bierze w pysio mojego kapcia i wędruje z nim do miejsca gdzie ma zamiar spać. Wygląda to uroczo, najpierw mały piesek dzielnie niesie dużego kapcia, później się układa z kapciem obok. Często koło mordki. Kochane to jest. Kapciowi nic się nie dzieje, potrzebna jest tylko jego obecność.

mmz4n.jpg

• Upvote 2
Posted

Aż taka malutka Gajulka nie jest, tak wyszło na zdjęciu chyba przede wszystkim dlatego, że Gaja zwinięta (jak się rozprostuje jest dłuższa), a kapeć bliżej obiektywu. Teraz sprawdziłem na żywo i na długość Gajulca wchodzi 2,5 kapcia rozmiar 40:)

Gajka waży 8-9 kilo.