Radek Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 Jutro Gajulka jedzie na gastroskopię, od wczoraj nie mogę sobie znaleźć miejsca :/ Tak na odprężenie wrzucę dzisiejsze fotki. Pierwsza z krótkiego popołudniowego spacerku A druga to typowe zachowanie małej mordki. Gdy wychodzimy na spacer i wracamy, Gajka kontroluje otoczenie przez okna na klatce schodowej. Żeby móc się rozpaszczyć na widok psa pod jej klatką :) 3 Quote
Radek Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Dlaczego gastroskopia ? Gajka ma podrażniony żołądek. Nasza pani doktor chce wszystko sprawdzić. Quote
Radek Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 2 godziny temu, Aska7 napisał: No to dalej trzymam A ja nie mogę sobie miejsca znaleźć :/ Dzisiaj szczególnie nie pasuje mi praca zdalna, w szkole nie miałbym tyle czasu na myślenie. Quote
guccio Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 14 minut temu, Radek napisał: A ja nie mogę sobie miejsca znaleźć :/ Dzisiaj szczególnie nie pasuje mi praca zdalna, w szkole nie miałbym tyle czasu na myślenie. Długo jeszcze do badania? Quote
Radek Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 4 godziny temu, guccio napisał: Długo jeszcze do badania? Gajulka już w domku. Marniutka, bo po znieczuleniu ogólnym. I na dodatek nie można smaczka dać. Gastroskopia zrobiona, mamy nieprawidłową budowę przełyku (na razie operacja nie jest potrzebna, jedynie obserwacja), w żołądku stan zapalny i zostały pobrane próbki żeby poznać powód. Wyniki badania będą w piątek po 17. Mała mordka ma też refluks. Gaja była na badaniach z Lepszą Połową, dzięki czemu wszystko zniosła bardzo spokojnie. Ze mną byłoby więcej nerwów u psinki. Było coś jeszcze na temat gardła, ale w tej chwili wyleciało mi z głowy, a nie mogę zapytać (ale nic mrożącego krew w żyłach) Do piątkowych wyników znowu czekają mnie nerwy. Kciuki oczywiście dalej wskazane. Quote
guccio Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 15 minut temu, Radek napisał: Gajulka już w domku. Marniutka, bo po znieczuleniu ogólnym. I na dodatek nie można smaczka dać. Gastroskopia zrobiona, mamy nieprawidłową budowę przełyku (na razie operacja nie jest potrzebna, jedynie obserwacja), w żołądku stan zapalny i zostały pobrane próbki żeby poznać powód. Wyniki badania będą w piątek po 17. Mała mordka ma też refluks. Gaja była na badaniach z Lepszą Połową, dzięki czemu wszystko zniosła bardzo spokojnie. Ze mną byłoby więcej nerwów u psinki. Było coś jeszcze na temat gardła, ale w tej chwili wyleciało mi z głowy, a nie mogę zapytać (ale nic mrożącego krew w żyłach) Do piątkowych wyników znowu czekają mnie nerwy. Kciuki oczywiście dalej wskazane. Kciuki trzymamy.Biedna mordka.Co tu więcej powiedzieć... 1 Quote
Radek Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 6 godzin temu, guccio napisał: Biedna mordka.Co tu więcej powiedzieć... No, bidulka z naszej małej mordki. Cały czas nie doszła do siebie po badaniu. Pewnie brzuszek jeszcze podrażniony. 13 minut temu, Aska7 napisał: Trzymajcie się Dołożymy wszelkich starań :) Już dopytałem, co z gardłem. Podrażnienia gardła są spowodowane nieprawidłową budową przełyku. Ale pewnie lepiej by to wytłumaczyła Lepsza Połowa. Quote
Aska7 Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 Obserwuj, bo bywa perforacja i wtedy d..a Quote
Radek Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Obserwuj, bo bywa perforacja i wtedy d..a Najchętniej obserwowałbym całodobowo, w lecznicy. Noc minęła niespokojnie. Najpierw wyjście w trybie alarmowym koło północy, a później o czwartej rano. Teraz mała mordka śpi. Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 Dużo zdrowia dla Gajulki. Wszędzie jakieś choroby, oszaleć można. Quote
guccio Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 Kciuki dalej zaciśnięte.Oby jutro lepsze wieści. 1 Quote
Radek Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 4 godziny temu, Ewa Marta napisał: Dużo zdrowia dla Gajulki. Dziękujemy. 3 godziny temu, guccio napisał: Oby jutro lepsze wieści. Dziś Gajulka odsypiała wczorajsze badania. Mam nadzieję, że jutro już wróci chociaż trochę humoru. Quote
Tyśka) Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 Ojej, jaka bidulinka :( Nie wiem co więcej napisać. Quote
Radek Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 6 godzin temu, Aska7 napisał: No i jak dzisiaj ? 6 godzin temu, guccio napisał: Też o to samo zapytam. Dzisiaj trochę lepiej. Widocznie wczorajsze gorsze samopoczucie to jeszcze efekt nieprzyjemnego badania. Nawet trochę mi dzisiaj Gajulka przeszkadzała w pracy:) Nie jest to całkiem normalne zachowanie, ale Gajka nie jest zupełnie zdrowym psem. Teraz zostały tylko nerwy o piątkowe wyniki (no i trochę nerwów, czy mała mordka wróci do wcześniejszej formy). 3 godziny temu, Tyśka) napisał: Ojej, jaka bidulinka :( Nie wiem co więcej napisać. Ważna jest obecność, nawet z niewielką ilością słów. 1 Quote
guccio Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 Oby z dnia na dzień było coraz lepiej. 1 Quote
Aska7 Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Najważniesze - dobry apetyt, ładna kupa i głośne darcie paszczy. I będzie dobrze : ) 1 Quote
Radek Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Najważniesze - dobry apetyt, ładna kupa i głośne darcie paszczy. Wszystko wyżej wymienione jest :) A do jutra wieczór będę cały w nerwach. 1 Quote
Recommended Posts