Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro Gajulka jedzie na gastroskopię, od wczoraj nie mogę sobie znaleźć miejsca :/
Tak na odprężenie wrzucę dzisiejsze fotki. Pierwsza z krótkiego popołudniowego spacerku

5c39acb6e947859b.jpg

A druga to typowe zachowanie małej mordki. Gdy wychodzimy na spacer i wracamy, Gajka kontroluje otoczenie przez okna na klatce schodowej. Żeby móc się rozpaszczyć na widok psa pod jej klatką :)

512adc251cdc1c27.jpg

• Like 3
Posted
2 godziny temu, Aska7 napisał:

No to dalej trzymam

A ja nie mogę sobie miejsca znaleźć :/
Dzisiaj szczególnie nie pasuje mi praca zdalna, w szkole nie miałbym tyle czasu na myślenie.

Posted
14 minut temu, Radek napisał:

A ja nie mogę sobie miejsca znaleźć :/
Dzisiaj szczególnie nie pasuje mi praca zdalna, w szkole nie miałbym tyle czasu na myślenie.

Długo jeszcze do badania?

Posted
4 godziny temu, guccio napisał:

Długo jeszcze do badania?

Gajulka już w domku. Marniutka, bo po znieczuleniu ogólnym. I na dodatek nie można smaczka dać.
Gastroskopia zrobiona, mamy nieprawidłową budowę przełyku (na razie operacja nie jest potrzebna, jedynie obserwacja), w żołądku stan zapalny i zostały pobrane próbki żeby poznać powód. Wyniki badania będą w piątek po 17. Mała mordka ma też refluks. Gaja była na badaniach z Lepszą Połową, dzięki czemu wszystko zniosła bardzo spokojnie. Ze mną byłoby więcej nerwów u psinki. Było coś jeszcze na temat gardła, ale w tej chwili wyleciało mi z głowy, a nie mogę zapytać (ale nic mrożącego krew w żyłach)
Do piątkowych wyników znowu czekają mnie nerwy.
Kciuki oczywiście dalej wskazane.

Posted
15 minut temu, Radek napisał:

Gajulka już w domku. Marniutka, bo po znieczuleniu ogólnym. I na dodatek nie można smaczka dać.
Gastroskopia zrobiona, mamy nieprawidłową budowę przełyku (na razie operacja nie jest potrzebna, jedynie obserwacja), w żołądku stan zapalny i zostały pobrane próbki żeby poznać powód. Wyniki badania będą w piątek po 17. Mała mordka ma też refluks. Gaja była na badaniach z Lepszą Połową, dzięki czemu wszystko zniosła bardzo spokojnie. Ze mną byłoby więcej nerwów u psinki. Było coś jeszcze na temat gardła, ale w tej chwili wyleciało mi z głowy, a nie mogę zapytać (ale nic mrożącego krew w żyłach)
Do piątkowych wyników znowu czekają mnie nerwy.
Kciuki oczywiście dalej wskazane.

Kciuki trzymamy.Biedna mordka.Co tu więcej powiedzieć...

• Like 1
Posted
6 godzin temu, guccio napisał:

Biedna mordka.Co tu więcej powiedzieć...

No, bidulka z naszej małej mordki.  Cały czas nie doszła do siebie po badaniu. Pewnie brzuszek jeszcze podrażniony. 

13 minut temu, Aska7 napisał:

Trzymajcie się

Dołożymy wszelkich starań :)
Już dopytałem, co z gardłem. Podrażnienia gardła są spowodowane nieprawidłową budową przełyku. Ale pewnie lepiej by to wytłumaczyła Lepsza Połowa.

Posted
1 godzinę temu, Aska7 napisał:

Obserwuj, bo bywa perforacja i wtedy d..a

Najchętniej obserwowałbym całodobowo, w lecznicy.
Noc minęła niespokojnie. Najpierw wyjście w trybie alarmowym koło północy, a później o czwartej rano. Teraz mała mordka śpi.

Posted
4 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Dużo zdrowia dla Gajulki. 

Dziękujemy. 

3 godziny temu, guccio napisał:

Oby jutro lepsze wieści.

Dziś Gajulka odsypiała wczorajsze badania. Mam nadzieję, że jutro już wróci chociaż trochę humoru. 

Posted
6 godzin temu, Aska7 napisał:

No i jak dzisiaj ?

6 godzin temu, guccio napisał:

Też o to samo zapytam.

Dzisiaj trochę lepiej. Widocznie wczorajsze gorsze samopoczucie to jeszcze efekt nieprzyjemnego badania. Nawet trochę mi dzisiaj Gajulka przeszkadzała w pracy:) Nie jest to całkiem normalne zachowanie, ale Gajka nie jest zupełnie zdrowym psem. Teraz zostały tylko nerwy o piątkowe wyniki (no i trochę nerwów, czy mała mordka wróci do wcześniejszej formy).

3 godziny temu, Tyśka) napisał:

Ojej, jaka bidulinka :( Nie wiem co więcej napisać. 

Ważna jest obecność, nawet z niewielką ilością słów.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Aska7 napisał:

Najważniesze - dobry apetyt, ładna kupa i głośne darcie paszczy.

Wszystko wyżej wymienione jest :)
A do jutra wieczór będę cały w nerwach.

• Like 1