Gusiaczek Posted January 30, 2017 Posted January 30, 2017 Na przekór złu, łachudrom wszelakim - pomagamy sercem! Zapraszamy na bazarek i dla kociątek Twoich, Sylwio Quote
sylwija Posted January 31, 2017 Author Posted January 31, 2017 13 godzin temu, Gusiaczek napisał: Na przekór złu, łachudrom wszelakim - pomagamy sercem! Zapraszamy na bazarek i dla kociątek Twoich, Sylwio serdecznie dziękujemy Klara rezydentka ale Sana i Onifar chętnie by w swoich domkach zamieszkały trochę u mnie ciasno ;) 1 Quote
sylwija Posted February 3, 2017 Author Posted February 3, 2017 ciepło miękko milutko mięciutko :) Quote
sylwija Posted February 4, 2017 Author Posted February 4, 2017 niesamowite zaproszenie do kręgu - może ktoś się skusi? absolutnie wyjątkowa sprawa :) 3 miejsca - wejściówki ---------------------------- otrzymałam w darze - serdecznie dziękuję Magda KluszczykDochód w 100% dla moich podopiecznych :) http://www.wedrujacazwilkami.pl/krag-kobiet/ Magda adoptowała ode mnie Shaqa - nie wiem czy pamiętacie :) Quote
sylwija Posted February 5, 2017 Author Posted February 5, 2017 Figaro :) czyż on nie robi wrażenia/ na mnie nieustannie szczególnie ze pamiętam jak przemykał na i z tarasu gdzie sobie pojadał Bazyli - bo czarne jest piękne :) - i tak podliczyłam: na dzień dzisiejszy 7 całkiem czarnych kotów 'na szczęście' ;) u mnie przebywa Quote
sylwija Posted February 5, 2017 Author Posted February 5, 2017 opanowany stół a poproś Tytusa żeby zszedł z laptopa; udaje ze nie słyszy śliczna Shirka śpi teraz ale niepokoje się - niech ktoś powie - dlaczego ona popiół zlizuje? podchodzi do kominka i zlizuje martwię się o nią szczególnie - ma chore nerki; niedawno miała transfuzje krwi niepokoją mnie wszelkie jej nietypowe zachowania Quote
andegawenka Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Gdy liżą ściany mówi się brakuje wapna, ale popiół? Może w nim też jest jakiś składnik. Moim jak brakuje trawy szukają kurzu. Kociej trawy nie chcą jeść. Jedna wolała ziemię więc przestałam siać. Quote
andegawenka Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Fota z łóżkiem wymiata. Masz fajną chatkę. W takiej też bym miała kocią sforę ;) Quote
andegawenka Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Coś nie mogę edytować swojego postu. Zobacz co piszą na miau. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=45518 i tu http://www.strkoty.fora.pl/zdrowie,10/kot-lize-ziemie,1495.html Quote
sylwija Posted February 6, 2017 Author Posted February 6, 2017 a t o zaledwie przedstawiciele :) Kotow wszystkich 35, cudne kociaki do adopcji ale wciąż walczymy z kk i czekamy na wiosnę i słońce 1 godzinę temu, andegawenka napisał: Gdy liżą ściany mówi się brakuje wapna, ale popiół? Może w nim też jest jakiś składnik. Moim jak brakuje trawy szukają kurzu. Kociej trawy nie chcą jeść. Jedna wolała ziemię więc przestałam siać. pocztalam pewnie brak jakiegos składnika może żelaza ale najbardziej mi sie podoba; Dzieci jedzą wtedy kredę, piasek, tynk, krochmal, klej biurowy itp. - poza innymi objawami oczywiście ;) Myślę że u kotów to wygląda podobnie. He he a to mi przypomina moje dzieciństwo, kiedy wyjadałam babci dziury w ścianach, pochłaniałam popiół z pieca a także zajadałam się piaskiem z piaskownicy. Kiedy moja mama poradziła się lekarza co ma zrobić z moją przypadłością pani powiedziała, że należy przegotować piasek i podawać mi porcjami :lol: Więc jak widać lizanie Mrufki jest niegroźne Dzięki za opdowiedź :) 1 Quote
andegawenka Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 3 godziny temu, sylwija napisał: a t o zaledwie przedstawiciele :) Kotow wszystkich 35, cudne kociaki do adopcji ale wciąż walczymy z kk i czekamy na wiosnę i słońce pocztalam pewnie brak jakiegos składnika może żelaza ale najbardziej mi sie podoba; Gdy byłam w ciąży też kredę jadłam a wystarczyło podać mi wapno, ale to były stare czasy. Nawet mojej mamie nie przyszło to do głowy. Do apteki chodziło się tylko z receptą :) Quote
Gusiaczek Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 W dzieciństwie też wyżarłam dziurę w ścianie do warstwy ociepleniowej i na tyle byłam sprytna, że dłubałam pod matą, a gdy Mama odkryła, że chałupa zaraz się zawali ojciec zaaplikował mi uderzeniową dawkę wapna, ale nie wiem, czy bardziej z troski o mnie, czy o dom ;) :D 1 Quote
Moli@ Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 Dnia 5.02.2017 o 22:37, sylwija napisał: ale niepokoje się - niech ktoś powie - dlaczego ona popiół zlizuje? podchodzi do kominka i zlizuje martwię się o nią szczególnie - ma chore nerki; niedawno miała transfuzje krwi niepokoją mnie wszelkie jej nietypowe zachowania Popiół z drewna składa się w największej części z wapnia, potasu i magnezu. Średnie wartości wynoszą ok. 50% CaO wapnia, 16% K2O potasu, 15% MgO magnezu, 7% P2O2 fosforu, 5% SiO2 krzemu, 5% Na2O sodu i niewielkie ilości żelaza, mang Quote
andegawenka Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 4 godziny temu, Moli@ napisał: Popiół z drewna składa się w największej części z wapnia, potasu i magnezu. Średnie wartości wynoszą ok. 50% CaO wapnia, 16% K2O potasu, 15% MgO magnezu, 7% P2O2 fosforu, 5% SiO2 krzemu, 5% Na2O sodu i niewielkie ilości żelaza, mang No proszę ile fajnych składników popiół ma. Kicia wie co dobre. Choroba bardzo wyjaławia organizm. Ja po grypie od rana do wieczora jem chlebek ze szczypiorkiem aż mi się uszy trzęsą, a normalnie na to śmierdzące zielepastwo nawet patrzeć nie mogę. Quote
sylwija Posted February 7, 2017 Author Posted February 7, 2017 4 godziny temu, Moli@ napisał: Popiół z drewna składa się w największej części z wapnia, potasu i magnezu. Średnie wartości wynoszą ok. 50% CaO wapnia, 16% K2O potasu, 15% MgO magnezu, 7% P2O2 fosforu, 5% SiO2 krzemu, 5% Na2O sodu i niewielkie ilości żelaza, mang potas dostaje wiec może wapn i magnez Kolorowa kuleczka Zula Jest u mnie od smierci swojej Pani Wydaje mi sie, ze dobrze sie odnakazla 1 Quote
Moli@ Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 http://kotomaniacy.pl/viewtopic.php?f=11&t=4489 Chyba warto poczytać... Przy okazji spytaj weta czego brakuje a może jest za dużo w diecie gdy koty liżą popiół... też jest ciekawa Quote
Gusiaczek Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 8 godzin temu, sylwija napisał: Kolorowa kuleczka Zula Jest u mnie od smierci swojej Pani Wydaje mi sie, ze dobrze sie odnakazla Widać, że nawet bardzo dobrze :) Quote
Tyśka) Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 Pisze po raz kolejny: mogę poogłaszac koty, ale porzebuje informacji na ich temat. Quote
Tyśka) Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 sylwija, podesłałam Mię Osobie zainteresowanej adopcją :) Poszukiwany jest kić do dokocenia. :) Quote
sylwija Posted February 10, 2017 Author Posted February 10, 2017 Dnia 8.02.2017 o 12:47, Tyś(ka) napisał: Pisze po raz kolejny: mogę poogłaszac koty, ale porzebuje informacji na ich temat. Dnia 8.02.2017 o 14:03, Tyś(ka) napisał: sylwija, podesłałam Mię Osobie zainteresowanej adopcją :) Poszukiwany jest kić do dokocenia. :) dziękuje :) MIa = roszczeniowa, krzycząca, nie lubi psów i dzieci. nieufna, ale jak sie osmieli, wielka przylepa i wlasnie roszczeniowa taka :) jeśli ktoś myśli o adopcji kota- polecam Gabriela Piękny dystyngowany młodzieniec o dobrym charakterze zrównoważony bardzo inteligentny Kenzo lubi koty, psy, do czlowieka musi sie przekonac jest śmiały, ciekawy Quote
sylwija Posted February 10, 2017 Author Posted February 10, 2017 Ester kOTY, psY, ludzi akceptuje bardzo odważna, czasem wręcz namolna, ale słodziutka, ma duza potrzebę bliskości, przytulania Ester i Mia :) i Quote
sylwija Posted February 10, 2017 Author Posted February 10, 2017 mam zepsuta klawiature i musze kopiowac literki.tragizm, dla tak lakoniczna jestem Quote
sylwija Posted February 10, 2017 Author Posted February 10, 2017 Salvador klon Sany syn Mony z Sielanki Od Tej rodzinki zaczęły siE moje kłopoty z kk Quote
Recommended Posts