Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękny oneczek - taki jak Cywil...marzenie mojego dziecinstwa!
Ale raczej niedostępne - no chyba,ze sie kiedys wyprowadzę do domku ! No i ta siersc mnie przeraza - już po moim onku tylko chodzę i chodzę i zbieram kłaki - czasami mam dosć serdecznie tych jego kudłów - macie moze jakąs receptę na nielenienie się psa przez 24g/h przez 12 miesięcy? Próbowałam i witamin i innych preparatów i nic... Dobrze,ze pozostałe mają krótka siersć to jakoś daję radę!;)

Posted

[quote name='andzia69']No i ta siersc mnie przeraza - już po moim onku tylko chodzę i chodzę i zbieram kłaki - czasami mam dosć serdecznie tych jego kudłów - macie moze jakąs receptę na nielenienie się psa przez 24g/h przez 12 miesięcy? Próbowałam i witamin i innych preparatów i nic... Dobrze,ze pozostałe mają krótka siersć to jakoś daję radę!;)[/quote]

Mój długowłosy ONek wogóle się nie leni! :lol: Znaczy leni, jakiś tydzień 2 razy w roku ;) A Twój nie jest czasami krótkowłosy? :razz: Bo one rzeczywiscie się dość mocno lenią :p

Posted

[quote name='Anashar']Mój długowłosy ONek wogóle się nie leni! :lol: Znaczy leni, jakiś tydzień 2 razy w roku ;) A Twój nie jest czasami krótkowłosy? :razz: Bo one rzeczywiscie się dość mocno lenią :p[/quote]

no własnie jest krótkowłosy:mad: jak tak czasem wstanę rano i spojrzę na te moje zielone panele to mi się wstawać już nie chce!:angryy:

Posted

Trza było wziąść długowłosego :lol: Miałabys ten problem tylko 2 razy w roku :evil_lol: (Choć przyznam, że teraz przy chorobie mój też zaczął się lenić :roll: )

Posted

[quote name='Anashar']Trza było wziąść długowłosego :lol: Miałabys ten problem tylko 2 razy w roku :evil_lol: (Choć przyznam, że teraz przy chorobie mój też zaczął się lenić :roll: )[/quote]

wiesz - akurat cholera taki się tylko włóczył po centrum miasta:eviltong: ja to chyba nigdy sobie sama psa nie wybiorę bo nie zdążę - zawsze to one mnie znajdują!:evil_lol:

a wracając do głównego bohatera wątku - piękny jak Cywil, nieleniący się oneczek szuka super domu!!!!

a gdyby ktoś chciał wziąść 2 hurtem to jest piekny krotkowłosy onek ze smalcowni:-(
obejrzyjcie:
[url]http://interwencja.interia.pl/news?inf=917451[/url]

Posted

Mój brat szuka psa. Chciał długowlosego szczeniaka ON-ka, ale ja go koniecznie chcę namówić na psa który potrzebuje pomocy. Dom jest w Poznaniu, a właściwie pod Poznaniem. Brat ma dwoje dzieci, z których starsze przepada za zwierzakami. Przejrzalam wątek i widzę że stan zdrowia psa poprawił się diametralnie. Musi dostawać tabletki i czy coś jeszcze? Dom byłby wspaniały bo i brat i bratowa mają serce do zwierząt.

Posted

Wiem Andziu, żartowałem. Tyle jest psiaków w potrzebie :( Mojego też by nikt nie wziął. Nie dość, że ma łupie odpały to jeszcze jest chory na wszystko co możliwe. Niedługo mu śledzione ciachamy, może choć trochu się uspokoi...

A co do takich procederów ze smalcem, ich jest pełno. Koło Krakowa mielismy 2 takie interwencje. ale przecież zabijanie i znęcanie się nad zwierztami to niska szkodliwosć społeczna... one niczego nie czują... Za ich zabicie grozi do roku więzienia... :angryy:

Posted

[quote name='Agata Hanel']Musi dostawać tabletki i czy coś jeszcze? [/quote] Jeszcze dobrą karmę, oraz być wśród kochających ludzi, którzy doprowadzą go do zdrowia doskonałego...

Posted

[quote name='Gonitwa']Ej pies się nie leni a LINIEJE....
Szukamy domeczku szukamy...[/QUOTE]

eee - linieje to chyba wąż bo ma wylinkę! i inne tego typu zwierzaki!
a psy się lenia - i z sierscią i na kanapach1:eviltong:

Posted

[quote name='Gonitwa']Nie no jak bum cyk cyk linieją.... Sierść też linieje...[/quote]
Koniec tematu :))
słownik jęz. polskiego
linieć (Wilga)
cz. 3. os ndk IIIa - wylinieć IIIa ‘o zwierzętach: zmieniać okresowo sierść, upierzenie, pancerz itp.’