patch75 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 a ja wysylam go do czlowieka,ktory szuka duzego psa, niech on zdecyduje-kto wie, moze na niego padnie Quote
Kasia Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Na dzień dobry przypomnimy się na pierwszej stronie.... Quote
patch75 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 tak, ten Pan jest powaznie zainteresowany, prosimy o fotke na ktorej stoi iaby widac bylo jego posture lepiej rozumiem, ze nie jest sterylizowany? no bo jak by to bylo mozliwe; ten pan chce go niewysterylizowanego, ale uwazam, zeby lepiej byl wysterylzowany (mysli, ze sterylizacja wplywa na psychike psa); poprosilam te kobiete, ktora adoptuje teraz psa odemnie (to jej kolega) aby porozmawiala i przekonala go, ze sterylizacja jest konieczna prosze o fotke i cobysmy zrobili ze sterylizacja? Quote
basia0607 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Nie strylizujcie psa, jezeli pan nie chce.Ja tez czesto spotykam sie z taką opinią ,że zmienia sie psychika psa ! Onek nie jest rasowy i na pewno nie bedzie reproduktorem. Pieniadze trzymajcie na wazniejsze sprawy ! Quote
gamoń Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Super ,ze psiakiem ktoś sie zainteresował.;) Jednak najpierw trzeba go złapac.Nie bedzie to proste.psiak nie pozwala sie do siebie zblizyc wiecej niz na 30 m .Jak sie za nim idzie to on oddala sie dosyc szybko. Trzeba by było go nafaszerowac sedalinem i jak zasnie to wtedy go łapac.Zdjecia teraz nie mogę wkleic ,bo mam w domu na pulpicie chyba ,ze ktoś umie powiekszyc i wstawic z innych postów, Poza tym sama nie dam rady ani go złapac ani wziac na rece i wsadzic np.do samochodu,Potrzebuję wsparcia.Mysle ze psiak powinien byc najpierw chociaz kilkanascie dni w hoteliku aby poznał sie z ludźmi.W obcym miejscu moze natychmiast próbowac uciekac.On musi sie oswoic .Jest dzikuskiem Quote
Elurin Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Gamoń, mogę pomóc. W tym tygodniu późńym popołudniem poza weekendem, w następnym również w weekend. Quote
agusiazet Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Trzymam kciuki, żeby się coś wyklarowało dla dobra psa! Quote
patch75 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 gamoń napisał(a):Super ,ze psiakiem ktoś sie zainteresował.;) Jednak najpierw trzeba go złapac.Nie bedzie to proste.psiak nie pozwala sie do siebie zblizyc wiecej niz na 30 m .Jak sie za nim idzie to on oddala sie dosyc szybko. Trzeba by było go nafaszerowac sedalinem i jak zasnie to wtedy go łapac.Zdjecia teraz nie mogę wkleic ,bo mam w domu na pulpicie chyba ,ze ktoś umie powiekszyc i wstawic z innych postów, Poza tym sama nie dam rady ani go złapac ani wziac na rece i wsadzic np.do samochodu,Potrzebuję wsparcia.Mysle ze psiak powinien byc najpierw chociaz kilkanascie dni w hoteliku aby poznał sie z ludźmi.W obcym miejscu moze natychmiast próbowac uciekac.On musi sie oswoic .Jest dzikuskiem moze bez hotelu? oni wiedza, ze jest lekliwy, mieszkaja w domu wolnostojacym imaja duza posesje, ale tez dobzre ogrodzona kto jeszcze pomoze gamoniowi?? potzrebuje wsparcia,bez tego nie da sobie rady Quote
gamoń Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 No to kawałek od W-wy.Trzeba bedzie kolowac transport.Troche mam stracha ,ze nie ułozy sie to wszystko gładko.Nie wiadomo kiedy psiaka uda sie zlapać.Wiec nie wiemy na jaki dzień załatwiac transport.Pewno bez paru dni w hoteliku sie nie obejdzie.Jak go złapiemy to musimy wiedzieć gdzie go zawieźc.To jest dzikusek ,moga byc problemy.:shake: Moze kłapac zabkami, wyrywac sie :shake: Quote
patch75 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 o Boze, dom jest, tylko sytuacja nie jest taka jak byc powinna kto pomoze??? pies ma szanse na dom!!! Quote
Elurin Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Można by zawieść go do Łomnej, do mojego znajomego hotelu (20 zł/doba). Mój ojciec mógłby do niego zaglądać, spacerować, oswajać... A chyba ktoś z forum jeździ na trasie W-wa-Zabrze, sprawdzę. Chyba bebebe1 ma możliwość zorganizowania takiego transportu, ale nie jestem pewien. Gamoń, dać pieska na wątek transportowy już, czy poczekać do złapania go i oceny psychiki? Quote
gamoń Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Wstawiam zdjecie ,gdzie widac mniej wiecej jakiej jest wielkosci.Moze ktos umie powiększyc ,bo ja noga jestem:lol: Ponadto psiak moim zdaniem jeszcze urosnie i zmeżnieje jak bedzie odzywiony nalezycie a nie z doskoku w weekend. Quote
agusiazet Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 jest naprawdę piękny! Kiedy go znowu zobaczycie, czy jest szansa na to łapanie? Quote
gamoń Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 Jutro bede na działce ,wiec zaopatrze sie w kiełbaskę i miesko i troche poobserwuje zachowanie psiaka. O łapaniu tego dzikuska na razie mowy nie ma.Musze miec wszystko dograne -czyli poznac chetnego,miec załatwiony transport i miec ekipe ,która mi pomoze w łapaniu psiaka. Ja nic na uraaa nie robie.Nie chce aby psiak zasnał gdzies w dziurze ,bo po podaniu sedalinu czesto sie zdarza ,ze psiaki ukrywaja sie i potem nie mozna ich znaleźć albo potrafia gnac na oslep.Musze mu dac czas i działac z rozmysłem. Quote
patch75 Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 tak bedzie lepiej -trzeba dzialac z rozmyslem,bo to wyjatkowy przypadek sorki, ze nie bylam zbyt rozmowna w trakcie rozmowy po poludniu ale nie moglam zbyt rozmawiac-nie wypadalo w trakcie lekcji za bardzo;) informacja pzrekazana, tak jak sie umawialysmy (sms pzreslany w sprawie ewentualnego telefonu w poniedzialek) Quote
gamoń Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Psinka w weekend bardzo ostrożnie podchodził na odległosc 10 m do miski z jedzonkiem ,do ręki po kiełbaskę nie chciał dojsc:shake: Chociaz i tak wydaje mi sie ,ze troche bardziej nabrał zaufania do przebywanie w pobliżu człowieka. Rozmawiałam z panem Janem o psiaku.Jednak razem uzgodnilismy ,ze psiak powinien byc młodszy.Pan chce go wychowac.Maja kury i pgród wiec psiak nie moze polowac na te kurczaki:lol: Szukamy wiec młodszego wilczurowatowego psiaka najlepiej o podobnym umaszczenie (czarny) duzy. Mam e-maila ,wiec moze podam osobom ,które maja lekko podrosniete duze szczeniaki z okolic Gliwic. Mail na pv. Zaś naszego psiaka działkowego na razie trzeba zsocjalizowac.Bede w weekend. Quote
patch75 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 gamon, dzwonilasdo mnie wczoraj, ale nie moglam odebrac telefonu w pracy sluchaj, ja utworzylam watek w celu poszukania temu panu psa, oto link, moze tam cos sie znajdzie? sluze pomoca po 6 czerwca http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5657892#post5657892 Quote
patch75 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 maly offik-i co?jak sie sprawy maja ztym panem? czy nadal zainteresowany, czy cos wyniklo z szukania mu innego psa? Quote
Recommended Posts