Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, ten Pan jest powaznie zainteresowany, prosimy o fotke na ktorej stoi iaby widac bylo jego posture lepiej

rozumiem, ze nie jest sterylizowany? no bo jak by to bylo mozliwe; ten pan chce go niewysterylizowanego, ale uwazam, zeby lepiej byl wysterylzowany (mysli, ze sterylizacja wplywa na psychike psa); poprosilam te kobiete, ktora adoptuje teraz psa odemnie (to jej kolega) aby porozmawiala i przekonala go, ze sterylizacja jest konieczna

prosze o fotke i cobysmy zrobili ze sterylizacja?

Posted

Nie strylizujcie psa, jezeli pan nie chce.Ja tez czesto spotykam sie z taką opinią ,że zmienia sie psychika psa ! Onek nie jest rasowy i na pewno nie bedzie reproduktorem. Pieniadze trzymajcie na wazniejsze sprawy !

Posted

Super ,ze psiakiem ktoś sie zainteresował.;) Jednak najpierw trzeba go złapac.Nie bedzie to proste.psiak nie pozwala sie do siebie zblizyc wiecej niz na 30 m .Jak sie za nim idzie to on oddala sie dosyc szybko.
Trzeba by było go nafaszerowac sedalinem i jak zasnie to wtedy go łapac.Zdjecia teraz nie mogę wkleic ,bo mam w domu na pulpicie chyba ,ze ktoś umie powiekszyc i wstawic z innych postów,
Poza tym sama nie dam rady ani go złapac ani wziac na rece i wsadzic np.do samochodu,Potrzebuję wsparcia.Mysle ze psiak powinien byc najpierw chociaz kilkanascie dni w hoteliku aby poznał sie z ludźmi.W obcym miejscu moze natychmiast próbowac uciekac.On musi sie oswoic .Jest dzikuskiem

Posted

gamoń napisał(a):
Super ,ze psiakiem ktoś sie zainteresował.;) Jednak najpierw trzeba go złapac.Nie bedzie to proste.psiak nie pozwala sie do siebie zblizyc wiecej niz na 30 m .Jak sie za nim idzie to on oddala sie dosyc szybko.
Trzeba by było go nafaszerowac sedalinem i jak zasnie to wtedy go łapac.Zdjecia teraz nie mogę wkleic ,bo mam w domu na pulpicie chyba ,ze ktoś umie powiekszyc i wstawic z innych postów,
Poza tym sama nie dam rady ani go złapac ani wziac na rece i wsadzic np.do samochodu,Potrzebuję wsparcia.Mysle ze psiak powinien byc najpierw chociaz kilkanascie dni w hoteliku aby poznał sie z ludźmi.W obcym miejscu moze natychmiast próbowac uciekac.On musi sie oswoic .Jest dzikuskiem

moze bez hotelu? oni wiedza, ze jest lekliwy, mieszkaja w domu wolnostojacym imaja duza posesje, ale tez dobzre ogrodzona

kto jeszcze pomoze gamoniowi?? potzrebuje wsparcia,bez tego nie da sobie rady

Posted

No to kawałek od W-wy.Trzeba bedzie kolowac transport.Troche mam stracha ,ze nie ułozy sie to wszystko gładko.Nie wiadomo kiedy psiaka uda sie zlapać.Wiec nie wiemy na jaki dzień załatwiac transport.Pewno bez paru dni w hoteliku sie nie obejdzie.Jak go złapiemy to musimy wiedzieć gdzie go zawieźc.To jest dzikusek ,moga byc problemy.:shake: Moze kłapac zabkami, wyrywac sie :shake:

Posted

Można by zawieść go do Łomnej, do mojego znajomego hotelu (20 zł/doba). Mój ojciec mógłby do niego zaglądać, spacerować, oswajać...
A chyba ktoś z forum jeździ na trasie W-wa-Zabrze, sprawdzę.
Chyba bebebe1 ma możliwość zorganizowania takiego transportu, ale nie jestem pewien. Gamoń, dać pieska na wątek transportowy już, czy poczekać do złapania go i oceny psychiki?

Posted

Wstawiam zdjecie ,gdzie widac mniej wiecej jakiej jest wielkosci.Moze ktos umie powiększyc ,bo ja noga jestem:lol:
Ponadto psiak moim zdaniem jeszcze urosnie i zmeżnieje jak bedzie odzywiony nalezycie a nie z doskoku w weekend.

Posted

Jutro bede na działce ,wiec zaopatrze sie w kiełbaskę i miesko i troche poobserwuje zachowanie psiaka.
O łapaniu tego dzikuska na razie mowy nie ma.Musze miec wszystko dograne -czyli poznac chetnego,miec załatwiony transport i miec ekipe ,która mi pomoze w łapaniu psiaka.
Ja nic na uraaa nie robie.Nie chce aby psiak zasnał gdzies w dziurze ,bo po podaniu sedalinu czesto sie zdarza ,ze psiaki ukrywaja sie i potem nie mozna ich znaleźć albo potrafia gnac na oslep.Musze mu dac czas i działac z rozmysłem.

Posted

tak bedzie lepiej -trzeba dzialac z rozmyslem,bo to wyjatkowy przypadek
sorki, ze nie bylam zbyt rozmowna w trakcie rozmowy po poludniu ale nie moglam zbyt rozmawiac-nie wypadalo w trakcie lekcji za bardzo;) informacja pzrekazana, tak jak sie umawialysmy (sms pzreslany w sprawie ewentualnego telefonu w poniedzialek)

Posted

Psinka w weekend bardzo ostrożnie podchodził na odległosc 10 m do miski z jedzonkiem ,do ręki po kiełbaskę nie chciał dojsc:shake:
Chociaz i tak wydaje mi sie ,ze troche bardziej nabrał zaufania do przebywanie w pobliżu człowieka.
Rozmawiałam z panem Janem o psiaku.Jednak razem uzgodnilismy ,ze psiak powinien byc młodszy.Pan chce go wychowac.Maja kury i pgród wiec psiak nie moze polowac na te kurczaki:lol:
Szukamy wiec młodszego wilczurowatowego psiaka najlepiej o podobnym umaszczenie (czarny) duzy.
Mam e-maila ,wiec moze podam osobom ,które maja lekko podrosniete duze szczeniaki z okolic Gliwic.
Mail na pv.
Zaś naszego psiaka działkowego na razie trzeba zsocjalizowac.Bede w weekend.

• 2 weeks later...