Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Ufa mimo wiedzy życiowej, że człowiek zawodzi. Przeczytaj tę smutna historię."

ta historia nie do końca jest smutna, jest budująca, daje wiarę, że warto i trzeba pomagać tam, gdzie dobroć i miłość dają kłam

haniebnej bezduszności

Ufiątko, dobrej nocki życzę tobie i P. Krzysztofowi :)

Posted

"Ufa mimo wiedzy życiowej, że człowiek zawodzi. Przeczytaj tę smutna historię."

ta historia nie do końca jest smutna, jest budująca, daje wiarę, że warto i trzeba pomagać tam, gdzie dobroć i miłość dają kłam

haniebnej bezduszności

Ufiątko, dobrej nocki życzę tobie i P. Krzysztofowi :)

Dokładnie Gusiaczek. lepiej bym tego nie powiedziała.

• 2 weeks later...
Posted

Zepsuła się winda, a Elza mieszka na czwartym. Ciężki los starej suczyny

o matulu, Ufiątko to nie ratlerek czy inne mikropsie ... na rączki raczej się nie da ....

windo! naprawiaj się szybko!, albo niech cię naprawią

jak życie Ufy i P. Krzysztofa?  - kwitnie? :)

Posted

Oj tak. Dwa staruchy marudy - pasuja do siebie. Spacerki, 4 dziennie, wszystkie do lasu, czesanie, jedzonko musi być codziennie inne. Żyć nie umierać.

Pięknie, bardzo się cieszę :)

jak maruda z marudą się odnalazły to gitara :klacz: 

moi domownicy codziennie jedzą to samo przez kilka dni, bo ja leń kulinarny jestem -

nagotuję, nasmażę i spadam do pracy ;)

wiadomo, tylko sunia ma zawsze świeże, ale to samo, bo jada z puchy (nic innego nie toleruje jej chory układ pokarmowy :()

Posted

Elza miała spory kryzys, ale juz ok. Nie jadła, była osowiała, nie chciała chodzic. przeszło. Starowinka dalej cieszy sie z ciepłego kata i człowieka obok siebie. oby tak dalej.

Posted

Przygotowałam kołdry dla chorego Szopena, niestety Szopen odszedł. Teraz Lusia jest nasza najstarsza podopieczną. Tez zdrowie szwankuje, bola stawy, ale Lusia ma dom, cieplutko i towarzystwo człowieka 24h na dobe.

Lusia pozdrawia was z nowego posłania z mięciutkiej kołdry i dziękuje za opiekę i pomoc w utrzymaniu.

10653749_389683134522534_852770896962563
10404098_389683397855841_953193789474277

Posted

O Ufcie Elzę można być spokojnym. Jedyny problem to pieniążki, żeby je zapewnić leki i żarełko. Ale ma swój kąt i swojego człowieka, kochają się. Wygląda na zadowoloną i szczęśliwą.

Posted

Wczoraj wysłaliśmy grosik do miseczki :)

Dziekujemy. Przedwczoraj Elza była u mnie w gościach przy okazji fotografowania nowej tymczasowiczki. Krzysiek dostał kawę a Elza wyjadła suche z wszystkich misek i piszczała o jeszcze. Nózki tylne słabe sa , ale ogólnie w dobrej jest kobieta kondycji.