Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A wszystko wyglądało tak dobrze. Widać tak miało byc.......... Julka podobała im sie ale tylko na zdjeciach. Nawet nie chce mi sie komentować.....bo cóz tu można powiedzieć o takich ludziach........Nasza przedwczesna radość. Dobrze ze Julka nic sobie z tego zdarzenia nie robi....szaleje z Dianka jak zwykle. W Królowym i tak jest jej najlepiej, bez dwóch zdań.

Posted

Od rana biegała z psami po terenie jedynie z Dianą musimy rozdzielać. Nadal wyciągamy kleszcze/suche, lubi szczotkowanie, zwiedza/poznaje teren, zapoznaje się czworonogami, uczestniczy w wiosennych pracach w ogrodzie. Skoczna, wewnętrzne płotki pokonuje bez problemu... jeszcze przez kilka dni będzie spać zamknięta w kojcu. Odskakuje, kuli się na widok grabi, szczotki w ręku.

Posted

Od rana biegała z psami po terenie jedynie z Dianą musimy rozdzielać. Nadal wyciągamy kleszcze/suche, lubi szczotkowanie, zwiedza/poznaje teren, zapoznaje się czworonogami, uczestniczy w wiosennych pracach w ogrodzie. Skoczna, wewnętrzne płotki pokonuje bez problemu... jeszcze przez kilka dni będzie spać zamknięta w kojcu. Odskakuje, kuli się na widok grabi, szczotki w ręku.

Zapewne była bita czymś co przypomina grabie.

Posted

A o cóz to sobie Julcia opiera tylna lapkę? :) Wygodnicka :)

Fotomontaż...hihihi...nie mam pojęcia co to jest, coś się odbiło...załamanie światła...:), mówimy o 3 zdjęciu

Posted

Jessi to nadal dla nas zagadka...sunia bardzo, bardzo spokojna po terenie chodzi, prawie nie biega...nadal obserwuje psy, podchodzi wącha...do zabawy zaprasza jedynie Łezkę...

Za nami chodzi krok w krok, kładzie się i obserwuje, wchodzi do domu. Nadal nie zostawiamy samej nawet na chwilę, w nocy śpi w kojcu w domu za gorąco...Jest problem z załatwianiem się - tylko w kojcu, już nawet zamykamy kojec gdy biega a i tak stoi i prosi wpuść...To łagodna, zrównoważona panna sama nie atakuje ale potrafi postawić się, odpowiedziała na zaczepki Diany - siłowo i odpukać w miarę spokojnie...biegają razem/pod kontrolą.

Posted

Jessi to nadal dla nas zagadka...sunia bardzo, bardzo spokojna po terenie chodzi, prawie nie biega...nadal obserwuje psy, podchodzi wącha...do zabawy zaprasza jedynie Łezkę...

Za nami chodzi krok w krok, kładzie się i obserwuje, wchodzi do domu. Nadal nie zostawiamy samej nawet na chwilę, w nocy śpi w kojcu w domu za gorąco...Jest problem z załatwianiem się - tylko w kojcu, już nawet zamykamy kojec gdy biega a i tak stoi i prosi wpuść...To łagodna, zrównoważona panna sama nie atakuje ale potrafi postawić się, odpowiedziała na zaczepki Diany - siłowo i odpukać w miarę spokojnie...biegają razem/pod kontrolą.

Moją Łezkę kochaną.........jestem dumna z Łezki.

Posted

Siusiała na moich oczach w ogrodzie...ale już kupka w kojcu...pracujemy/uczymy dalej

Dziś też cały dzień z nami...szczotkowanie uwielbia tylko boczki zmienia, brzuszek pokazuje. Zapraszała do zabawy Julkę, Melę, Flapi i Diankę ale panny nie wykazywały entuzjazmu...pobiegała za nimi i ze smutkiem w oczach odeszła. Ładnie reaguje na imię, posłuszna...zawołana przybiega natychmiast, do kojca wchodzi bez problemu. Dziś zostawiłam otwarte drzwi do kojca, wchodziła, wychodziła kiedy chciała. Nadal nie spuszczamy jej z oka.

Żywsza, ogon w górze...

Posted

Kocham ją chyba....mój ideał psa.

Sunia musi się "odkuć" psychicznie i fizycznie...zapomnieć o starym domu, opiekunach, szczeniakach...przestawić się na inne warunki, zmienić przyzwyczajenia...nabrać masy, uzupełnić witaminy, wymienić włos/odrosnąć..."tylko tyle". Jest problem z karmieniem...tego nie, tego nie, nie zna/poznaje nowe smaki, może była karmiona surowym mięsem?...

Sympatyczna, ładna panienka

Posted

Witam się u dziewczynek

A to cudo ma aktualne ogłoszenia?

dreag ogłasza panienkę...

Julka zarasta, łyse plamy znikają, odrasta sierść, jeszcze z tydzień i śladu nie będzie po chorobie może poczekać z ogłoszeniami i pokazać ją w pełnej krasie. Ludzie obawiają się chorób skóry i możemy stracić niezły domek...tak mi przyszło do głowy

Posted

Sunia musi się "odkuć" psychicznie i fizycznie...zapomnieć o starym domu, opiekunach, szczeniakach...przestawić się na inne warunki, zmienić przyzwyczajenia...nabrać masy, uzupełnić witaminy, wymienić włos/odrosnąć..."tylko tyle". Jest problem z karmieniem...tego nie, tego nie, nie zna/poznaje nowe smaki, może była karmiona surowym mięsem?...

Sympatyczna, ładna panienka

Była najczęściej karmiona jedzeniem ze stołówki z jakiejś szkoły - resztki obiadowe, a więc tzw. jedzenie domowe ;). Gdy ja odrobaczałam poprosiłam, by facet coś przyniósł, wyjął ze składzika garść kotletów schabowych i powiedział, że zbierają mu w stołówce. 

Witam się u dziewczynek

A to cudo ma aktualne ogłoszenia?

Hej, ma wykupiony pakiet, ale im więcej tym lepiej ;) . 

Posted

Kochana Jessulka :) . Najgorzej z tym załatwianiem się, ciekawe kiedy załapie zupełnie...

Posted

Była najczęściej karmiona jedzeniem ze stołówki z jakiejś szkoły - resztki obiadowe, a więc tzw. jedzenie domowe ;). Gdy ja odrobaczałam poprosiłam, by facet coś przyniósł, wyjął ze składzika garść kotletów schabowych i powiedział, że zbierają mu w stołówce. 

To my w domu...resztki obiadowe...oj mamy ostatnio szczęście do przyzwyczajeń żywieniowych skarbów...będziemy kombinować ;)

• Upvote 1