Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten średniej wielkości Pies,został wykupiony ze schroniska,ponieważ był na skraju załamania.Smutny,przerażony miejscem,w jakim się znalazł, z każdym dniem wpadał w apatię,tracił chęci do życia.Przestał wierzyć w to,że ktoś go stąd zabierze.Dlatego postanowiłam dać mu szansę i ratować Go-wykupiłam Koksa.Przebywa teraz w domu tymczasowym,gdzie odzyskuje siły i energię.Niestety nie może tam zostać długo,dlatego pilnie poszukuje kogoś,kto zechce podarować Koksikowi odrobinę miejsca w Swoim sercu i
życiu.
Piesek nadaje się zarówno na psa domowego,jak i stróżującego.
Po wyjściu ze schronu wstąpiło w niego jakby nowe życie,uwielbia biegać,skakać,widać,że bardzo kocha życie i ludzi.Niestety nadal nie ma swojego Pana,którego tak bardzo pilnie potrzebuje.

• Replies 618
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ano niestety ludzie dziś nie chcą takich psów,na kanapowca,to jest za duży,a na psa typowo obronnego-za mały-takie średnioduże psy mają najgorzej:-(:-(
Nikomu nie są potrzebne:-(:-(

Posted

Amelko, chętnie ogłoszę Koksika na allegro ale , no właśnie ale : po pierwsze, jeżeli jest w domu tymczasowym to zrób mu więcej zdjęć , ładne zdjęcia to podstawa do znalezienia domku , po drugie , można popytać tymczasowego opiekuna o psiaka i opisać swoje spostrzeżenia , im więcej informacji tym lepiej.

Posted

Amelko, na razie wymyśliłam taki tekst:

Koksik , Koks , jest pewnie jeszcze wiele zdrobnień tego ślicznego , psiego imienia . Nasz trikolorek jest średniej wielkości i do niedawna przebywał w schronisku , gdzie , jak wiele innych psich stworzeń , nie potrafił przystosować się do spartańskich warunków tego specyficznego środowiska. No bo, czyż można polubić siedzenie za kratami? Brak bliskiej osoby? Towarzystwo nieżyczliwych kompanów? Jednostajnie płynące dni , jeden podobny do drugiego , monotonię , a czasem ciągłą obawę o życie , brak szansy na wyjście z tego miejsca? Z pewnością nie!
Dlatego też , dobra dusza zabrała Koksika ze schroniska , gdzie popadał w coraz większą apatię i depresję i umieściła go pod tymczasową opieką. Koksik każdego dnia i całym sobą dziękuje za podarowanie mu wolności i za opiekę , ciesząc się i bawiąc odzyskuje chęć do życia , okazuje przywiązanie i miłość do ludzi .
Nie może jednak zostać w domku tymczasowym długo dlatego szukamy mu opiekuna na stałe. Może Ty , który to czytasz zakochałaś/łeś się w Koksiku , może masz odrobinę miejsca dla niego tak w domu jak i w sercu? Może chciałabyś/chciałbyś przygarnąć go ? Nie zwlekaj ! Koksik z utęsknieniem czeka na Ciebie!!!

Kontakt w sprawie pieska: / na kogo podać , namiary proszę/ i koniecznie zrób dobre zdjęcia , zdjęcia to podstawa!
Jeżeli mam coś zmienić , proszę o kontakt:lol:

Posted

Po prostu super Anulka Ci się udało:loveu::loveu:Naprawdę bardzo ładnie.
Nie mam na razie niestety fotek nowych Koksika,a czy te dwie pierwsze nie mogą być,bo mi się wydają dość wyraźne,może je powiększyć??

Posted

amelka0 napisał(a):
Po prostu super Anulka Ci się udało:loveu::loveu:Naprawdę bardzo ładnie.
Nie mam na razie niestety fotek nowych Koksika,a czy te dwie pierwsze nie mogą być,bo mi się wydają dość wyraźne,może je powiększyć??

No to powiększ je trochę , żeby go było lepiej widać ;) . A jak będziesz miała nowe zdjęcia to po prostu dodam je w aukcji i już!

Posted

A ja nie dziękuję,żeby nie zapeszyć.Ale trzymam mocno kciuki,bo na prawdę mi Bidulka szkoda,najpierw tyle czasu w schronie,a teraz....nie chcę,żeby się za bardzo przyzwyczaił-
ON NAPRAWDĘ POTRZEBUJE JAK NAJSZYBCIEJ PRAWDZIWEGO PANA!!!!
:-(:-(