amelka0 Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Ten średniej wielkości Pies,został wykupiony ze schroniska,ponieważ był na skraju załamania.Smutny,przerażony miejscem,w jakim się znalazł, z każdym dniem wpadał w apatię,tracił chęci do życia.Przestał wierzyć w to,że ktoś go stąd zabierze.Dlatego postanowiłam dać mu szansę i ratować Go-wykupiłam Koksa.Przebywa teraz w domu tymczasowym,gdzie odzyskuje siły i energię.Niestety nie może tam zostać długo,dlatego pilnie poszukuje kogoś,kto zechce podarować Koksikowi odrobinę miejsca w Swoim sercu i życiu. Piesek nadaje się zarówno na psa domowego,jak i stróżującego. Po wyjściu ze schronu wstąpiło w niego jakby nowe życie,uwielbia biegać,skakać,widać,że bardzo kocha życie i ludzi.Niestety nadal nie ma swojego Pana,którego tak bardzo pilnie potrzebuje. Quote
sara_rokitnica Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 na pierwsza Koksiu! on jest przeciez cudny :loveu::loveu::loveu: jak mozna takiego psiaka nie chciec?? :shake: Quote
amelka0 Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Ano niestety ludzie dziś nie chcą takich psów,na kanapowca,to jest za duży,a na psa typowo obronnego-za mały-takie średnioduże psy mają najgorzej:-(:-( Nikomu nie są potrzebne:-(:-( Quote
Legion23 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 daj foty z domu, albo ze spaceru, w każdym razie bez krat, żeby psa było lepiej widać :) i napisz w jakiej miejscowości pies jest Quote
sara_rokitnica Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 ja bym sie nie zastanawiala od razu bym takiego wziela do domu jest cudny :loveu: Quote
amelka0 Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Fotek na razie innych nie mam,a Piesek jest w Szczecinie Quote
sara_rokitnica Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 w gore Koksiu! z niecierpliwoscia czekam na jakies foty ;) Quote
mulinka Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 jaki tam z niego Koksik ;) tyle bieli i trochę czerni a na dodatek trochę rudości śliczny psiak prosi o dobry dom Quote
amelka0 Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Koksik-to na cześć Mojego UKOCHANEG0 Foksika http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39371 Quote
anula1959 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Amelko, chętnie ogłoszę Koksika na allegro ale , no właśnie ale : po pierwsze, jeżeli jest w domu tymczasowym to zrób mu więcej zdjęć , ładne zdjęcia to podstawa do znalezienia domku , po drugie , można popytać tymczasowego opiekuna o psiaka i opisać swoje spostrzeżenia , im więcej informacji tym lepiej. Quote
anula1959 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Amelko, na razie wymyśliłam taki tekst: Koksik , Koks , jest pewnie jeszcze wiele zdrobnień tego ślicznego , psiego imienia . Nasz trikolorek jest średniej wielkości i do niedawna przebywał w schronisku , gdzie , jak wiele innych psich stworzeń , nie potrafił przystosować się do spartańskich warunków tego specyficznego środowiska. No bo, czyż można polubić siedzenie za kratami? Brak bliskiej osoby? Towarzystwo nieżyczliwych kompanów? Jednostajnie płynące dni , jeden podobny do drugiego , monotonię , a czasem ciągłą obawę o życie , brak szansy na wyjście z tego miejsca? Z pewnością nie! Dlatego też , dobra dusza zabrała Koksika ze schroniska , gdzie popadał w coraz większą apatię i depresję i umieściła go pod tymczasową opieką. Koksik każdego dnia i całym sobą dziękuje za podarowanie mu wolności i za opiekę , ciesząc się i bawiąc odzyskuje chęć do życia , okazuje przywiązanie i miłość do ludzi . Nie może jednak zostać w domku tymczasowym długo dlatego szukamy mu opiekuna na stałe. Może Ty , który to czytasz zakochałaś/łeś się w Koksiku , może masz odrobinę miejsca dla niego tak w domu jak i w sercu? Może chciałabyś/chciałbyś przygarnąć go ? Nie zwlekaj ! Koksik z utęsknieniem czeka na Ciebie!!! Kontakt w sprawie pieska: / na kogo podać , namiary proszę/ i koniecznie zrób dobre zdjęcia , zdjęcia to podstawa! Jeżeli mam coś zmienić , proszę o kontakt:lol: Quote
amelka0 Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Po prostu super Anulka Ci się udało:loveu::loveu:Naprawdę bardzo ładnie. Nie mam na razie niestety fotek nowych Koksika,a czy te dwie pierwsze nie mogą być,bo mi się wydają dość wyraźne,może je powiększyć?? Quote
anula1959 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 amelka0 napisał(a):Po prostu super Anulka Ci się udało:loveu::loveu:Naprawdę bardzo ładnie. Nie mam na razie niestety fotek nowych Koksika,a czy te dwie pierwsze nie mogą być,bo mi się wydają dość wyraźne,może je powiększyć?? No to powiększ je trochę , żeby go było lepiej widać ;) . A jak będziesz miała nowe zdjęcia to po prostu dodam je w aukcji i już! Quote
justine. Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 a czemu ja dopiero teraz znalazlam ten temat?:) do gory kokosik!!! Quote
anula1959 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Amelko kochanie, przyslij mi te zdjecia i juz wystawiam aukcje:lol: Quote
anula1959 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Koksik na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=198894241 Powodzenia chłopie:loveu: ! Quote
amelka0 Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 A ja nie dziękuję,żeby nie zapeszyć.Ale trzymam mocno kciuki,bo na prawdę mi Bidulka szkoda,najpierw tyle czasu w schronie,a teraz....nie chcę,żeby się za bardzo przyzwyczaił- ON NAPRAWDĘ POTRZEBUJE JAK NAJSZYBCIEJ PRAWDZIWEGO PANA!!!!:-(:-( Quote
sara_rokitnica Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Koksik jest cudny wiec napewno niedlugo ktos sie nim zainteresuje ;) :):):) trzymam za to mocno kciuki! Quote
Inez Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Jakby co to ja mam jeszcze jakieś zdjęcia Koksika, znalazłam wczoraj przez przypadek na kompie, ale to nadal fotki zza krat. Quote
sara_rokitnica Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 to wklej je Koksik jest tak piekny ze moglabym jego fotki 24 godziny na dobe ogladac :loveu: postaram sie gdzies go oglosic tylko prosze o krotki trafiajacy w serducho opis bo u mnie z tym cienko :P Quote
amelka0 Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 Pianka,jestem wdzięczna,że tak poogłaszasz Koksika, On jest naprawdę w ogromnej potrzebie:-(:-(:-(:-( Quote
Recommended Posts