Iwona&Wiki Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 [B]Kasiu[/B], wiem, że odzew jest, bo do mnie też piszą ludzie, a nawet i po to żeby powiedzieć, że trzymają kciuki za naszego [COLOR=blue][B]Chłopaka[/B][/COLOR].:) Nie wiem, czy nalezy poprawiac aukcje. Trudno to wszystko wytłumaczyć w ogłoszeniu, więc chyba lepiej po prostu odpowiedzieć lub porozmawiać z zainteresowanym adopcją, że Masumi jest w trakcie diagnozowania i jesli będzie osoba zainteresowana, to wyłuszczać szczegóły, których to tak naprawdę do tej pory NIE MA.:shake: Bo, moim zdaniem, [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR] nie ma ostatecznej diagnozy.:p Kasiu, bardzo bym chciała abyś pogadała z Ineczką. Mysmy długo rozmawiały i mamy pewne plany, jak pomóc Masumiemu. Trzeba tylko zacząć - ale najważniejsze tak jak Ci pisałam: porządna diagnoza u najlepszego specjalisty i ODCHUDZANIE! Jest jeszcze jedno - Ania powiedziała, że chetnie będzie zabierała Masumiego na spacer w tygodniu.:multi: To by było super dla Chłopaka. Czy mogłabyś jakoś jej to ułatwić? Żeby mogła go wziąć? Czy Ty czy Morisowa? Zaraz sprawdzę, czy masz do niej kontakt, jesli nie, to podam. Bardzo się cieszę, że [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR] dostaje środki, które mu pomagają i że jest mu łatwiej. Sama też z radościa popatrzę na te poprawę, bo na pewno w przyszłym tygodniu tez wpadnę na Paluch, tylko jeszcze nie wiem kiedy. I też będę chciała pobiegać z [COLOR=blue][B]Masumim[/B][/COLOR].:evil_lol: Quote
Iwona&Wiki Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 [quote name='Bromba-Kasia'] Mis jak zwykle zmuszał mnie do biegania. Straszliwie linieje, ale nie chcial dac sie czesać, tzn popiskiwał zniecierpliwiony, bo przeciez przy czesaniu sie stoi, a nie od stania sa spacery :p [/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A powiedz, czym go czeszesz? Quote
Iwona&Wiki Posted July 15, 2007 Author Posted July 15, 2007 Uaktualniłam ogłoszenia - tylko tyle zdążyłam.:oops: [COLOR=#333333][FONT=Arial][URL="http://www.gumtree.pl/warszawa/21/10162721.html"][B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen]Gumtree[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/URL][FONT=Verdana][SIZE=2], [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Arial][URL="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=63035190"][SIZE=2][FONT=Verdana][B][COLOR=red]Gazeta – forum[/COLOR][/B] [/FONT][/SIZE][/URL][FONT=Verdana][SIZE=2], [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Arial][URL="http://www.tresura.pl/ogloszenia.php"][B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=green]Tresura[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/URL][FONT=Verdana][SIZE=2], [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Arial][URL="http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=14974"][COLOR=red][SIZE=2][FONT=Verdana][B]Kupiepsa[/B] [/FONT][/SIZE][/COLOR][/URL][FONT=Verdana][SIZE=2], [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#333333][FONT=Arial]i dziś [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Arial][COLOR=green][B]Ojej[/B][/COLOR] - [URL="http://www.ojej.pl/Zwierzeta.html"][COLOR=#800080]http://www.ojej.pl/Zwierzeta.html[/COLOR][/URL], ale jeszcze sie pewnie nie ukazało.[/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=#333333][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial][/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Oczywiście stale przedłużam:[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2][URL="http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=215090530"][B][COLOR=red]Allegro [/COLOR][/B][/URL] [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]i [URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/572762_masumi_akita_z_palucha.html"][B][COLOR=green]Alegrataka[/COLOR][/B] [/URL], ale w tym tygodniu nie wyrózniałam, bo inni kupili sporo punktów, więc poczekamy aż spadną:p [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Kasiu, jak poczytałam jeszcze raz ogłoszenia, [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]to chyba rzeczywiście mozna [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]troche zmodyfikować ten problem nóg,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]ale bez szczegółów.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] Quote
irysek Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 mam pytanie czy zwyrodnieni na jakie choruje masumi to tzw dysplazja? Quote
Diana S Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Jejcia takie fajne psisko.. a takie problemy zdrowotne.. zastanawiam się czy to wrodzone... z tymi łapami... życzę by kochaniutki znalazł domek... i że znajdzie odpowiednich właścicieli.. :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: a tym czasem kochaniutki zdrowiej szybciutko... Quote
irysek Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 czy ktos odpowie mi na pytanie, jest mozlieowsc zoperowania masumiego po kosztach czyli 2,5 tys jesli jest to dysplazja w tych tylnych nozkach. moj piesek tez od paru dni ma zerwanie wiezadla tra ta ta i podaje mu taki lek multiflex, wypelnia chrzastke i bardzo go polecam. a czy leki przeciwbolowe to dobry pomysl? Quote
Iwona&Wiki Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 Irysku, ortopeda, który konsultował Masumiego nie stwierdził u niego dysplazji. Za to we wczorajszej rozmowie ze mna potwierdził to, co pisała już Kasia, czyli że Masumi ma zerwane więzadła w obu kolanach od co najmniej 3 lat oraz idące za tym duże zmiany zwyrodnieniowe w stawach kolanowych oraz biodrowych. Te drugie najprawdopodobniej sa konsekwencją innego stawiania łap i "przystosowania" się do swojego kalectwa. Tak Masumiego zaniedbał poprzedni opiekun.:angryy: :angryy: :angryy: Trudno w tej chwili ustalić przyczyne zerwania tych więzadeł. A jak zerwał więzadła Twój piesek? Wet powiedział też, że od tygodnia Masumi dostaje m.in. preparat chrząstkotwórczy i leki przeciwzapalne i na pewno jeszcze jakieś, nie pamietam, ale chyba p.bólowe tez były wymieniane. Lekarz nie podał mi konkretnych nazw leków, tylko wyliczył działaniem. No cóż, trochę późno te leki.:angryy: :angryy: :angryy: Zdaniem lekarzy schroniskowych kalectwo Masumiego z powodu powstałych przez tak długi czas (co najmniej 3:mad: lata) zmian nie jest już operacyjne, są małe szanse by operacja przyniosła oczekiwaną poprawe jakości życia, a ryzyko duże. Co do rokowań, to ich zdaniem przez tyle lat Masumi przystosował sie do swego kalectwa a teraz podawane leki, choć głównie preparaty wzmacjające w przyszłości powinny osłabic ból i umożliwić w miarę normalne funkcjonowanie jeszcze przez wiele lat, choć już dzis wiadomo, że ograniczenia będą np. schody:shake: Inaczej mówiąc - teraz może juz być tylko lepiej. Po tej rozmowie też doszłam do wniosku, że chyba Masumi najgorsze to ma już za sobą. Bo nawet teraz, choc jeszcze jest w schronisku, to nareszcie jest leczony. I to leczenie na pewno potrwa dłuuugo, bo co najmniej rok był bez leków i w schroniskowych warunkach. Takie jest zdanie weterynarza schroniska, niestety na razie nie ma mozliwości skonsultowania z innymi specjalistami. Nie można dostac rtg Masumiego. Na pewno trzeba będzie Masumiego pokazać innemu wetowi, ale to już jak opuści schronisko. Bo i tak operacja w schronisku, to nie najlepszy pomysł.:p W tej chwili najwazniejsze jest otoczyc Masumiego domową troską. Bo nawet jesli rzeczywiście lekarze schroniskowi mają rację, to we własnym domu i pod troskliwą opieka Masumi szybciukto poczuje sie lepiej. A my wszyscy na pewno mu w tym pomozemy! Juz ma zagwaranntowaną pomoc w ew. przejazdach i co najmniej butlę Arthroflexu.:) Więc zadanie na dziś - wyciągnąć Masumiego jak najszybciej ze schroniska, choć pewnie nawet w schronisku opiekunek na spacery ostatnio mu nie brakuje -w tym tygodniu we wtorek wychodził ze mną, wczoraj z Kasia i Ineczką, a jutro pogoni z Anią. Ale w domu, to oczywiście by było co innego. Kasiu, dzis skończyło się Masumiemu allegro, czy zmienić coś w nowym? Quote
Izis Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Nie jestem w 100% pewna czy to prawda ale w sieci czytałam, że Atroflex przyjmowany przez dluzszy czas uszkadza watrobe i cos tam jeszcze uposledza. Duzo lepszy jest na takie rzezy podobno Traumel w zastrzykach - ale to kosztowna kuracja. Quote
Iwona&Wiki Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 Ja dawałam i daję go swojej Niuni. Zanim dałam to też i czytałam i rozmawiałam z wetem. Skąd taki osąd? - pierwszy raz słyszę.:roll: Tak naprędce, hmmm... to co podaja jest zupełnie inne: [URL="http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=533"][B]o Leku na stronie krakwetu[/B][/URL][B],[/B] a swoją droga jaka cena:crazyeye: i na innych forach internetowych. No nie wiem, który jego składnik miałby to robić::roll: [SIZE=2][COLOR=blue][B]SKŁAD[/B][/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=2]W 5ml : siarczan glukozaminy 600mg, chondroityna z chrząstki rekina 240mg, Vitamina C 50mg, mangan 2.5mg. [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=black]<- [/COLOR][URL="http://www.weterynarz.com.pl/shop/catalog/product_info.php?products_id=124"][B]Źródło[/B][/URL][/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT=Arial][COLOR=darkgreen][B]5ml preparatu zawiera: [/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=darkgreen]siarczan glukozaminy 600mg[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=darkgreen]siarczan chondroityny 240ml[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=darkgreen]M.S.M. 250mg[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=darkgreen]Harpagophytum procumbens 0,5ml[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=darkgreen]mangan 2,5ml[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=darkgreen]witamina C 50mg[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=darkgreen]Specjalistyczny preparat normalizujący metabolizm chrząstki stawowej i poprawiający funkcjonowanie stawów. [/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=darkgreen]Chondroityna oraz glukozamina są podstawowymi składnikami substancji międzykomórkowej tkanki chrzęstnej. Uczestniczą w regeneracji chrząstki stawowej, zapobiegają mikrouszkodzeniom stawów powstającym podczas intensywnego ruchu, zapobiegają występowaniu stanów zapalnych. Witamina C i mangan są niezbędne w syntezie kolagenu. Wyciąg z Harpagophytum procumbens oraz M.S.M. działają przeciwzapalnie. We wczesnej fazie stosowania preparatu związki te ograniczają bolesność i obrzęk stawów.[/COLOR] <- [URL="http://eapteka.krakow.pl/os/catalog/product_info.php/name/ARTHROFLEX%20CANINE%20250%20ML%20zawiesina/products_id/5448/language/pl"][B]Źródło[/B][/URL][/FONT] Sprawdziłam kazdy składnik oddzielnie, hmm.. nie znalazlam takich skutków ubocznych. No i dłuższy czas - to znaczy ile? Izis, pokażesz skąd to? Quote
irysek Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 jak juz cos to traumheel. wiem ze sa tabletki i masc, ale o zastrzykach nic nie slyszalam, mimo ze znam dobrego homeopate, a to lek homeopatyczny. a moj zerwal je sobie z 3 dni temu, chyba na spacerze, zeskoczyl z wysokiego kraweznika. innych pomyslow nie mam, jka mogl sobie ta tylna girke uszkodzic. naszymi pieskami zajmuje sie bardzo dobry lekarz i ten artroflex takze wymienial na takie urazy. ale najlepszy powiedzial ze jest multiflex i taki wlasnie pokerek zazywa obecnie lek. (kosztowal 80zl cala pucha), katastrofa, jakie to drogie wszystko. no ale coz jak trzeba to nie ma zmiluj. ulubieniec mojego taty wiec musze o niego dbac :) Quote
Diana S Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 biedne psisko z tego miśka.. że też on musiał się meczyć przez trzy lata z takim defektem.. ale jak piałyście wynik zaniedbania poprzednich właścicieli :angryy: :angryy: teraz tylko czekać na poprawe po lekach.. oby szybką.. zdrowiej kochany...:loveu: Quote
Izis Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 [quote name='Iwona&Wiki'] Izis, pokażesz skąd to?[/quote] No teraz to tego nie znajde. Pamietam, że znalazlam to w sieci i osoba opisywala to jako przestroge od swojego weta i ze zarowno rimadyl i inne takie przeciwbolowe jak i Atroflex przy dlugotrwałym stosowaniu uszkadzaja narządy i upośledzają wiele ich funkcji. Dokładnie nie pamietam już co i jak bo sama sie zdziwiłam. Pamietam ze u tego psa zastosowano Traumel w zastrzykach (to na 100% zapamietalam ze to były zastrzyki i ze cała kuracja tania nie byłą) i poprawa była szybsza i znaczaca niż przy długotrwałej kuracji poprzednimi środkami. Quote
Iwona&Wiki Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 Mhmmm... no, nie wiem... W necie znalazłam cos takiego: [B][COLOR=red]ARTHROFLEX - [/COLOR][/B]5ml preparatu zawiera: siarczan glukozaminy 600mg [COLOR=black]siarczan chondroityny[/COLOR] 240ml [COLOR=red][B]M.S.M.[/B][/COLOR] 250mg [COLOR=red][B]Harpagophytum procumbens[/B][/COLOR] 0,5ml mangan 2,5ml witamina C 50mg ....... [COLOR=red][B]Wyciąg z Harpagophytum procumbens[/B][COLOR=black] oraz[/COLOR] [B]M.S.M.[/B][COLOR=black] działają przeciwzapalnie[/COLOR][COLOR=black]. [/COLOR][COLOR=black]We wczesnej fazie stosowania preparatu związki[/COLOR] [B]te ograniczają bolesność i obrzęk stawów.[/B][/COLOR] -> [URL="http://eapteka.krakow.pl/os/catalog/product_info.php/name/ARTHROFLEX%20CANINE%20250%20ML%20zawiesina/products_id/5448/language/pl"][B][SIZE=3][COLOR=blue]Źródło[/COLOR][/SIZE][/B][/URL] Devil's claw - [B][COLOR=red]Harpagophytum procumbens[/COLOR][/B] Diabelski pazur, czarci pazur (łać. [I]Hakorośl rozesłana)[/I] Składniki czynne W korzeniu hakorośli występują glikozydy irydoidowe (do 3%, przeciętnie 1,5-2%): harpagozyd, harpagid (C15H24O10), prokumbid, werbaskozyd, izoakteozyd, ponadto trójterpeny (kwas oleanolowy), flawonoidy (kwercetyna, kemferol, luteolina), fitosterole (w tym beta-sitosterol), woski, tłuszcze, fenolokwasy. Działanie Przeciwzapalne, przeciwreumatyczne, przeciwbólowe, pobudzające wydzielanie soków trawiennych, poprawiające trawienie, przeciwartretyczne, żółciopędne. Wskazania choroby reumatyczne bóle stawów i mięśni problemy trawienne (niedokwaśność, brak żółci, stany zapalne) kontuzje sportowe trądzik Korzeń hakorośli wykazuje dobrą skuteczność, potwierdzoną kontrolowanymi badaniami farmakologicznymi. [COLOR=red][B]Może być zażywany przez długi czas bez skutków ubocznych.[/B][/COLOR] Jest dobrze tolerowany i w wielu przypadkach może zastąpić ryzykowne operacje. [B][COLOR=red]Przeciwwskazaniem są stany nadkwaśnośći żołądka, wrzody, ciąża[/COLOR][/B]. -> [URL="http://www.magicznyogrod.pl/devilsclawharpagophytonprocumbens-p-119.html?osCsid=8d43e720c91b738fd9a89ae44d3fd325"][B][SIZE=3][COLOR=blue]Źródło[/COLOR][/SIZE][/B][/URL] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=black]Związki organiczne siarki zawarte w [B][COLOR=red]MSM[/COLOR][/B] są jednym z podstawowych elementów budulcowych tkanki łącznej. Jej związki mają bezpośredni wpływ na stymulację syntezy MSM, działają przeciwzapalnie, przeciwbólowo jak również są niezbędne przy odtwarzaniu (regeneracji) tkanki chrzęstnej w stawach. Suplement MSM doskonale sprawdza się w walce ze skutkami kontuzji sportowych, bólem oraz nienaturalną sztywnością stawów i kręgosłupa, która ogranicza możliwość sprawnego poruszania się. [COLOR=red][B]Bardzo dobre efekty przynosi łączne stosowanie MSM z siarczanem glukozaminy[/B][/COLOR] (Glucosamin) oraz siarczanem chondroityny (Chondrotin). MSM to [B][COLOR=red]przywracanie sprawności ruchowej w sposób całkowicie naturalny i bez skutków ubocznych[/COLOR][/B]. MSM polecany jest jako profilaktyka i terapia wspomagająca chorób zwyrodnieniowych stawów (ochrona stawów, regeneratory stawów), zmian przeciążeniowych, kontuzji i urazów oraz środek przyspieszający regenerację powysiłkową. [U]MSM - działanie:[/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=black]- regeneruje tkankę chrzęstną (regeneratory stawów);[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=2]- działa przeciwreumatycznie (ochrona stawów);[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=2]- przeciwzapalnie;[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=2]- przeciwbólowo; [/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=2]..... [/SIZE][/FONT][/COLOR][FONT=Verdana][SIZE=2]-> [URL="http://www.kulturystyka.sklep.pl/index.php/cPath/63/MSM.html"][SIZE=3][COLOR=blue]Źródło[/COLOR][/SIZE][/URL][/SIZE][/FONT][/B] Ale zapytam jeszcze o te skutki mojego weta Quote
Izis Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 [quote name='Iwona&Wiki'][COLOR=red][/COLOR] Ale zapytam jeszcze o te skutki mojego weta[/quote] Zapytaj sama jestem ciekawa. Bo do tej pory uważałam, że to dobry preparat chociaż uciążliwy w podawaniu. Osobiście wolę Cani Agil. Może tej dziewczynie się razem z tym Rimadylem i innymi przeciwbólowymi i przecizapalnymi pomieszało i wrzuciła wszystko do jednego worka. Ale lepiej się upewnić. Koniecznie daj znać co wet powiedział. Quote
irysek Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 jak juz cos to traumeel firmy heel, popytaj weta, moze pokazalby jak podawac mu te zastrzyki. bo lek jest rzeczywiscie dobry, zarowno tabletki jak i masc. w takim razie zastrzyki tez powinny byc ok. a co wazne lek jest homeopatyczny, czyli nie bedzie uszkadzal narzadow wewnetrznych jak pozostale leki. bo zawsze jakis skutki uboczne sa, a w homeopatii zdarza sie to rzadko. trzymam kciuki za akitke :) ps. czy to prawda, ze psy akita sa nieznosne, nie da sie ich wychowac, nie sluchaja sie, itd.? Quote
Izis Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='irysek'] ps. czy to prawda, ze psy akita sa nieznosne, nie da sie ich wychowac, nie sluchaja sie, itd.?[/quote] PRAWDA! jeśli trafią na właściciela, który uważa, że psa wystarczy nakarmić i wyprowadzić a wychowywać to już nie trzeba ;-) Jeśli ktoś oczekuje od akity bezwzględnego posłuszeństwa i braku własnego zdania to PO PROSTU pomylił rasy!!! Niech sobie kupi coś w tylu goldena czy labradora (od którego niech z kolei nie oczekuje, że popilnuje domu czy obroni). Każda rasa jest inna i ma inne predyspozycje i do czego innego była tworzona. Akita to pies z charakterem i wyłącznie dla LUDZI Z CHARAKTEREM. Innym odradzam całkiem szczerze :-) AKITA to nie pies dla każdego i powinno się o tym GŁOŚNO mówić, tak, żeby zakup akity był w 100% przemyślaną decyzją po wzięciu pod uwagę wszystkich za i przeciw. Ja nie wyobrażam sobie życia bez akity a ostatnio również bez małego diabła "z ADHD" :diabloti: jakim jest moja łobuziara shikoku. Można ją albo pokochać albo znienawidzieć. Nie da się pośrednio. Albo jest cudowna albo okropna ale nigdy taka sobie mdła i bez charakteru ;-) To pies wyłącznie dla tych, którzy przeszli już I etap (np. z akitą) a nie dla początkujących. Tylko i wyłącznie dla ekspertów i koneserów i to pozytywnie zakręconych. Quote
Iwona&Wiki Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Wszyyyystko prawda.:) :) :) Kochane Akity. :) :) :) [B]Irysku[/B], Akity są nieznośnie... wspaniaaaałe inaczej mówiąc cudownie... niezależne i za to właśnie tak je kocham. Oczywiście, że da sie je wychować, a co do słuchania, to są posłuszne, tylko czasem potrzeba im większej motywacji lub więcej czasu na zastanowienie... czy warto?;) :) A wracając do sprawy, to w tej chwili nie mamy żadnego wpływu na to, co dostaje [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR].:shake: :shake: :shake: Dopóki bedzie w schronisku bedzie dostawał takie preparaty, jakie zaordynuje mu schroniskowy wet.:p A jedyne, czego mozemy sie o nich dowiedzieć, to, ze są dla [B][COLOR=blue]Masumiego[/COLOR][/B] w tej chwili najlepsze i wszystko.:p Podobnie jak nie mamy też żadnego wpływu na jego dietę.:-( Wet nie stwierdził nadwagi u [B][COLOR=blue]Masumiego[/COLOR][/B]:crazyeye:, nie dał takiego zalecenia, więc nie ma żadnych szans, by rozpocząć odchudzanie.:p Także z wyborem preparatów możemy spokojnie poczekać, bo na to co dostaje [B][COLOR=blue]Masumi[/COLOR][/B] i tak nie mamy żadnego wpływu.:p Kasiu, zmieniłam trochę [URL="http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=217833011"][B][COLOR=red]Allegro [/COLOR][/B][/URL][COLOR=blue][B]Masumiego[/B][/COLOR] i tak samo zmieniłam [URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/572762_masumi_akita_z_palucha.html"][COLOR=green][B]Gratkę[/B][/COLOR][/URL]. Może być? A [B][COLOR=blue]Masumi[/COLOR][/B] chyba już skończył dzisiejszy spacer z Anią.:) Ufff..., chyba gorąco w Wa-wie?:roll: Quote
Akitka Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Dawno mnie nie było, a tu widzę, że jednak jakieś postępy są, co mnie osobiście cieszy niezmiernie... Liczę na to, że wkrótce znajdzie się dla Masumiego troskliwy, opiekuńczy domek. Trzymam kciuki!:kciuki: Quote
Bromba-Kasia Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Iwonko pewnie, że może być :lol: Ogloszenia Masumiego sa w ogole super i własnie zaraz będę odpowiadac na kolejnego maila w jego sprawie Byliśmy dziś też na spacerku. Miś jest w niezłej formie, podniecony jak nie on. No ale miał, jak już pisała Iwonka, dobry tydzień; dużo spacerow i ludzkiej uwagi. Jak dobrze pojdzie bede u niego znowu we wtorek, mam nadzieję, że będzie trochę mniej gorąco :eviltong: . Quote
irysek Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 izis a co to to shikoku? brzmi jak wyspa jedna z tych honsiu, kisiu itd. hihi jakies zdjecia sa tej twojej psinki. ja jestem charakterna wiec akita bylby super, mieszka gdzies kolo mnie w okolicy pan, ktory ma takiego jednego drania, przeslodki i te uszka takie wlochato kosmate :) ale jak narazie mam bere, ktora po tych swoim atakach niby padaczkowy jest tak samo charakterna jak akita hehe. pierw jest spokojna i mila, a w sekundzie zaczyna warczec i probuje mnie chapnac, jak np chce ja wystawic na ogrodek. cos chyba z tego niedocukrzenia jej sie w mozgu zrobilo zlego. ale czekam caly czas na stan w jakim byla tyddzien temu. poprawa i tak wielka. (musialam sie wygadac, bo w domu nie ma nikogo) Quote
Diana S Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 [quote name='irysek']jak np chce ja wystawic na ogrodek. cos chyba z tego niedocukrzenia jej sie w mozgu zrobilo zlego. ale czekam caly czas na stan w jakim byla tyddzien temu. poprawa i tak wielka. (musialam sie wygadac, bo w domu nie ma nikogo)[/quote] to było dobre... hi hi... pozdrawiam... a słoneczko hopaj do góry..:loveu: Quote
Iwona&Wiki Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 [quote name='Bromba-Kasia'] Iwonko pewnie, że może być :lol: Ogloszenia Masumiego sa w ogole super i własnie zaraz będę odpowiadac na kolejnego maila w jego sprawie Byliśmy dziś też na spacerku. Miś jest w niezłej formie, podniecony jak nie on. No ale miał, jak już pisała Iwonka, dobry tydzień; dużo spacerow i ludzkiej uwagi. Jak dobrze pojdzie bede u niego znowu we wtorek, mam nadzieję, że będzie trochę mniej gorąco :eviltong: .[/quote] No cóż... pewnie ten tydzień nie był już tak wesoły.:p Wszystko wróciło do normy?:p Aż chce się wyć. Wystawiłam kolejne [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=220090045"][B][COLOR=red]Allegro[/COLOR][/B][/URL]. Kasiu, odezwała się do Ciebie pani z Bydgoszczy? A i jeszcze jedno, chyba powinnam zmienić te 1 PLN. Ile kosztuje w schronie [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR], wiesz? Quote
Bromba-Kasia Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 [B]Iwonko[/B], Adopcje nic nie kosztują, wszelkie datki są dobrowolne. Z panią z Bydgoszczy rozmawialam w czwartek lub środę, długo i miło ale na razie drugi raz się nie odezwała. Nie mogę sie dodzwonić do Ani, ale mam tylko numer stacjonarny, jakbyś mi przesłała na priv komórkę, to jeszcze popróbuję, chyba, że sama Aniu czytasz dogo, to chciałabym sie skontaktowac w sprawie wspólnego spaceru z naszym misiem. Dzisiaj byliśmy na dlugim spacerze, pewnie z półtorej godziny. Potem Masumi padł i zasnął :eviltong: Z dobrych wieści to to, że ja w ruchu Masumiego widzę olbrzymią poprawę. Dzisiaj jak mnie zobaczył, to stanął na tylnych łapach, oparty o siatkę :-o , wczesniej to było nie do pomyslenia, nie utrzymałby swego ciężaru. Do tego siusia jak chłopak, normalnie podnoszac lapy i w ogóle jest radośniejszy :lol: . Linieje tragicznie, ale nadal jest niezwykle cudny A to zdjęcie z dzisiaj. Masumi juz zmęczony po spacerku [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/40/b707098bc0ec4d40.jpg[/IMG][/URL] Quote
cavallo Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Jaki on piękny....:loveu: Cieszę się, ze lepiej juz z tymi nóżkami. Kasiu, tak bardzo jetsem wdzięczna za to, że bierzesz go na spacerki!!!! :loveu: Pozdrawiam, Agata&Alpa Quote
Recommended Posts