Jump to content
Dogomania

"PRZYTULISKO" G"- skrajne zaniedbanie i potworna potrzeba miłości! UŚPILI RUDIEGO !!

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie potrzebuję danych do ogłoszeń: czyj email i tele podać i na jakie województwo, miasto ogłoszenia robić? Tytuł i tekst zrobię, Bonsai pozwolisz, że wykorzystam Twoje opisy suni:)

Posted

Myślę, że tak, nic o jej przeszłości nie wiadomo, nie wiadomo też czy kiedykolwiek mieszkała
w bloku, dlatego też musiałaby się napewno zaadoptować do nowych warunków.
Już dzisiaj ją trochę wygłaskałem, na więcej musi poczekać, ale niedługo:)

Posted (edited)

Dziękóweczka:) I dla Ciebie pycha 2014-stego:):):) Nutusiu, kombinuję, ale cosik kiepsko jak do tej pory... Nic to, jak coś na bank doniosę!!!:)

Edited by Marycha35
Posted

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2014.DLA WSZYSTKICH,KTÓRYM NIE JEST OBOJĘTNY LOS PSIAKÓW Z PRZYTULISKA "G"

[IMG]http://naszaklasank.blox.pl/resource/2011.gif[/IMG]

Posted

Kochani, malutka już u mnie i to od kilku godzin ale nie psiałam wcześniej bo miałam gosci:-). Sunia delikatna, wrażliwa i bardzo uległa. Wielu rzeczy się boi, ale wiele też się dzieje dzisiaj w jej życiu. Do tego dochodzi ten potworny huk z każdej strony a niestety ona boi się wystrzałów. W pewnej chwili poszła, położyła się na dywaniku w łazience i tam sobie leżała bo tam chyba najmniej słychać wystrzałów. Co mogę o niej powiedzieć po obserwacji 3-godzinnej: boi się chodzić po schodach, jakby pierwszy raz je w życiu widziała, ze smyczą tez chyba zbyt często nie miała do czynienia, boi się zakładania obroży, z zachowaniem czystości też na razie nie najlepiej-chodzi sobie od czasu do czasu i posikuje (pozwijałam już dywany w chacie:-)). Kurczaczka z ryżem i marchewką pochłonęła momentalnie, suchej karmy nie chce jeść. Wykąpałam małą, bała się ale w miarę grzecznie stała. Potem próbowałam suszyć suszarką, udało się połowicznie. Koniecznie muszę jej kupić w czwartek szelki, bo strasznie się boję że wysunie mi się z obroży, ma taką małą główkę. Założyłam jej dwie obroże i dwie smycze ale i tak się boję żeby mi się nie uwolniła z nich. Dostała też tabletkę na robale. Teraz położyła się na kołderce którą położyłam na podłodze i grzecznie leży. Na łóżko nie próbuje w ogóle wskakiwać, chyba wcześniej tego nie praktykowała. Na spacerze zobaczyła dzieci i strasznie się wyrywała, tak chciała do nich biec. Także myślę ze do dzieci sunia jak najbardziej . Z psami obcymi się na razie nie spotkaliśmy więc zobaczymy jutro jak do innych piesków. Moze gdzieś uda nam się spotkać kotka, to przetestujemy i na kotki:-).
Jutro porobię jakieś fotki i wrzucę na wątek. Tak w ogóle to założę jej nowy wątek, żeby tu nie zaśmiecać:-).
To na dzisiaj tyle, jutro kolejna porcja informacji:-).

Posted

Saro dzięki ogromne za wieści:):):) Miała suczynka szczęście, że do Ciebie trafiła. Wkrótce zaufa, przyzwyczai się do normalności:) Ale fajocha końcówka tego roku, mocno Cię ściskam!! Mam nadzieję, że Mela już bezpiecznie do domku mknie:)

Posted

Bardzo dziękuje Meli za przywiezienie suni do mnie, pokonali a mężem tyle setek km żeby dowieźć małą. Naprawdę wielkię dzięki.
Dodatkowo na konto suni zapisuję 100zł które Mela przeznaczyła na potrzeby suni, bardzo bardzo dziękuję:Rose::Rose::Rose:
Jutro na nowym wątku suni wpiszę tę kwotę w rozliczeniach.

Posted

Biedna malutka , nie wie ,że pojechała po lepsze życie.
Nasze tymczaski często nie umiały chodzić po schodach,ale po paru dniach nie było problemu.
Sara, zapnij jej obrożę bardzo ciasno,żebyś mogła ledwie mały palec wcisnąć [B]między nią ,a skórę[/B], a nie sierść.Luźne szelki też nie pomogą, może z nich wyjść.

Posted

[quote name='Sara2011']Kochani, malutka już u mnie i to od kilku godzin ale nie psiałam wcześniej bo miałam gosci:-). Sunia delikatna, wrażliwa i bardzo uległa. Wielu rzeczy się boi, ale wiele też się dzieje dzisiaj w jej życiu. Do tego dochodzi ten potworny huk z każdej strony a niestety ona boi się wystrzałów. W pewnej chwili poszła, położyła się na dywaniku w łazience i tam sobie leżała bo tam chyba najmniej słychać wystrzałów. Co mogę o niej powiedzieć po obserwacji 3-godzinnej: boi się chodzić po schodach, jakby pierwszy raz je w życiu widziała, ze smyczą tez chyba zbyt często nie miała do czynienia, boi się zakładania obroży, z zachowaniem czystości też na razie nie najlepiej-chodzi sobie od czasu do czasu i posikuje (pozwijałam już dywany w chacie:-)). Kurczaczka z ryżem i marchewką pochłonęła momentalnie, suchej karmy nie chce jeść. Wykąpałam małą, bała się ale w miarę grzecznie stała. Potem próbowałam suszyć suszarką, udało się połowicznie. Koniecznie muszę jej kupić w czwartek szelki, bo strasznie się boję że wysunie mi się z obroży, ma taką małą główkę. Założyłam jej dwie obroże i dwie smycze ale i tak się boję żeby mi się nie uwolniła z nich. Dostała też tabletkę na robale. Teraz położyła się na kołderce którą położyłam na podłodze i grzecznie leży. Na łóżko nie próbuje w ogóle wskakiwać, chyba wcześniej tego nie praktykowała. Na spacerze zobaczyła dzieci i strasznie się wyrywała, tak chciała do nich biec. Także myślę ze do dzieci sunia jak najbardziej . Z psami obcymi się na razie nie spotkaliśmy więc zobaczymy jutro jak do innych piesków. Moze gdzieś uda nam się spotkać kotka, to przetestujemy i na kotki:-).
Jutro porobię jakieś fotki i wrzucę na wątek. Tak w ogóle to założę jej nowy wątek, żeby tu nie zaśmiecać:-).
To na dzisiaj tyle, jutro kolejna porcja informacji:-).[/QUOTE]

Dziękujemy za wieści. :) Oby posikiwanie szybko minęło, to może być też wynik stresu (przeprowadzka + wystrzały).

Bardzo dziękuję Ci Saro za podarowanie małej szansy na lepsze życie. :) No i oczywiście ogromnie dziękuję Meli - aż mi brak słów by wyrazić swoją wdzięczność do Was. :) Wiem też, że Mela, oprócz darów dla psiaków, zostawiła Wojtkowi 100 zł na ich dalsze potrzeby. Oby więcej takich wspaniałych ludzi jak Wy!

P.S. Uwielbiam ten wątek. :loveu: Mimo, że sprawa jest trudna i ciężka, psiaki nie mają lekko, to dzięki Wam wszystkim dzieje się tyle dobrego, pozytywnego i daje to dużo nadziei na lepsze jutro dla wszystkich tych psiaków. :)