Bonsai Posted December 30, 2013 Author Posted December 30, 2013 [quote name='bea100']To kolejna buda koniecznie niech idzie dla Kamy (starą- ja bym qrcze spaliła). Ciocie, jeśli jest możliwość smarowania łysych placków (jak dużo ich?) maścią (choćby raz czy dwa w tygodniu)- to ja zafunduję Kamie Orungal/Itrakonazol. Wiem, że ta maść potrafi dać super rezultaty. Zamawiajcie kochane cioteńki szybko bo nawet zastopowanie paskudztwa się liczy. I proszę o pw z cenami/z kontem na jaki mam wpłacić grosz (z wysyłką) za tą maść...[/QUOTE] Tak, kolejna jest dla Kamy. Kama ma obecnie wyłysienia przy pachwinach, wcześniej miała ich więcej. Teraz jej skóra wygląda lepiej niż dwa tygdonie temu, ma za to brzuch jak balon. Jutro pogadam z wetem. Ja nie znam się za bardzo na leczeniu grzyba. Raz w tygodniu jest u nich Wojtek, myślę, że mógłby tym posmarować Kamę. Quote
bea100 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 (edited) Jasne- niech wet się wypowie. Jaki lek najlepszy dla Kamy ( w tych warunkach w jakich jest). Ten co podałam na górze- to poważnie inwazyjny lek (tabletki) a skoro Kama leczona lekami teraz- tym bardziej. EDIT: Pomyślałam teraz, że skoro wyłysienia są ale bez dramatu- może wystarczy maść typu Pimafucort? Czekam w każdym razie na wieści (konto itd) Edited December 30, 2013 by bea100 Quote
Poker Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Pimafucort jest ze sterydem ,więc jeżeli nie ma świądu to wystarczyłby Pimafucin. A kiedy Kama była odrobaczana.Bo szukamy cudów w brzuchu ,a może po prostu ona ma pasażerów na gapę. Quote
Kejciu Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Ja mogę zadeklarować zrobienie bazarku z ciasteczkami wątróbkowymi - ale ostatnio tyle ich robiłam że wydałam fortunę na produkty - gdyby ktoś chciał się dołożyć tylko na zwrot kosztów produktów to ja mogę piec w nieskończoność :) Quote
Mela Jakimiuk Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 [quote name='Sara2011']Wtorek jak najbardziej mi odpowiada, mam urlop.[/QUOTE] Sara, ja juz nie wiem kiedy ja przywiesc, Wojtek7 mowi, ze moze najpierw ja zaszczepic przez gmine, a zawiesc w sobote, ale ja nie wiem czy kazac jej tak dlugo czekac i zostawic ja na sylwestra??? Quote
Sara2011 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 [quote name='Mela Jakimiuk']Sara, ja juz nie wiem kiedy ja przywiesc, Wojtek7 mowi, ze moze najpierw ja zaszczepic przez gmine, a zawiesc w sobote, ale ja nie wiem czy kazac jej tak dlugo czekac i zostawic ja na sylwestra???[/QUOTE] To już Wojtek7 musi podjąć decyzję jako opiekun, ja się dostosuję. Quote
Mela Jakimiuk Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 W takim razie ja tez, Wojtek7 decyduj! Mam tylko nadzieje, ze w sobote maz bedzie mogl zapewnic transport, bo jeszcze nie wie o zmianie terminu. Quote
Sara2011 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Tak sobie myślałam ze gdyby sunia jutro przyjechała to mozna by zrobić jej szybko sterylkę, moze w czwartek lub piatek, o ile to nie za szybko? Do pracy wracam za tydzien we wtorek więc mogłabym mieć małą na oku i dopilnować zeby nie dobierała się do szwów. Potem to zostają mi tylko weekendy wolne bo na urlop w tygodniu nie mam szans. Quote
Wojtek7 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Po sunię można przyjechać teoretycznie w każdej chwili, ponieważ jestem zatrudniony przez gminę jako opiekun psiaków, chciałbym tylko, żeby wszystko było ok gwoli formalności, decyzja kiedy jechać należy zatem teraz do osoby lub osób, które bezpośrednio po sunię przyjadą:) Quote
Sara2011 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Czy gdyby sunia jutro miała przyjechać to będzie miała jakąś książeczkę czy bez żadnych dokumentów? Quote
mdk8 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 [quote name='kejciu']Ja mogę zadeklarować zrobienie bazarku z ciasteczkami wątróbkowymi - ale ostatnio tyle ich robiłam że wydałam fortunę na produkty - gdyby ktoś chciał się dołożyć tylko na zwrot kosztów produktów to ja mogę piec w nieskończoność :)[/QUOTE] Kasiu ja mogę coś dołożyć. Napisz ile kosztują produkty na taką bazarkową porcję ? Quote
Wojtek7 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Nie, tylko ją odbierzecie, książeczkę dostałaby, gdyby wyszła "oficjalnie", przez gminę. Mój nr tel: 724 150 532 Quote
Sara2011 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 W sumie gmina i tak zaszczepiałby ją pewnie tylko na wściekliznę a to nie jest taki duży koszt. Mozemy zaszczepić małą na miejscu i tu założyć książeczkę. Quote
Mela Jakimiuk Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Uzgodnilam z Wojtek7, ze psine zabieramy jutro, prosze Saro podaj adres (i nr tel), na ktory mamy Ci ja przywiesc. bedziemy ok 16-17 Quote
Sara2011 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 [quote name='Mela Jakimiuk']Uzgodnilam z Wojtek7, ze psine zabieramy jutro, prosze Saro podaj adres (i nr tel), na ktory mamy Ci ja przywiesc. bedziemy ok 16-17[/QUOTE] Już piszę PW. Quote
halszka Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 ale się dzieje :) ogromnie się cieszę,że suńka będzie miała opiekę:) szerokiej drogi! Quote
Poker Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Mela, ale jesteście niesamowici. Sara, czy potrzebujesz jakąś poduchę czy coś innego na legowisko? Aby otrzymać zwrot za sterylkę muszę znać nazwę lecznicy i cenę zabiegu. Quote
Sara2011 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 [quote name='Poker']Mela, ale jesteście niesamowici. Sara, czy potrzebujesz jakąś poduchę czy coś innego na legowisko? Aby otrzymać zwrot za sterylkę muszę znać nazwę lecznicy i cenę zabiegu.[/QUOTE] Poker, poduchy i kołdrę z przeznaczeniem na tymczasy mam:-). Chociaż moje dwie ostatnie tymczasowiczki ani myślały spać na legowiskach ale pakowały się od razu do łóżka. Zobaczymy jak będzie teraz. Jeśli chodzi o sterylkę to jutro podzwonię po gabinetach wet. Dzisiaj zadzwoniłam do gabinetu gdzie chodzę z moją Sarą i gdzie robiłam sterylkę jednej suni ale mi powiedzieli za całość sterylki (sterylkę +antybiotyki) 360 zł. Nie wiem czy w to wliczyli tez ubranko posterylkowe ale takow mam, mam nadzieje ze bedzie pasowało na malutką. Rok temu za "calość" czyli sterylka + antybiotyk zapłaciłam 320 zł. Moze coś udałoby mi się wynegocjować, moze udałoby sie zejsc chociaż do tych 320 zł , chociaż oni niechętni są do upustów, nieważne że to pies bezdomny. W ogóle w Gorzowie ceny sterylek są masakryczne i zawsze przyprawia mnie o palpitację serca kiedy mam sterylizować sunie. Skarbonka na pewno nie zwróci 360 zł. Także zadzwonię jeszcze jutro do kilku gabinetów i popytam o ceny ale wątpię czy dam radę znaleźć coś tańszego. Nie wiem jak to jest ze w innych miastach robią sterylki Bernardynowi za 300 zł a tu od takiej kruszynki tyle wołają:shake:. Podsumowując, jutro dam znać jak ze sterylką, gdzie ją zrobimy. Quote
Anula Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Nie wiem,czy tak szybko sterylka wskazana.Trzeba sunię odrobaczyć,nie wiadomo jak z pasażerami na gapę.Przed sterylką musi być zbadana.Jeżeli trzeba wyczyścić ząbki to dobrze by było to zrobić razem ze sterylką.Ja piszę o tym aby czegoś nie pominąć. Quote
Sara2011 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 [quote name='Anula']Nie wiem,czy tak szybko sterylka wskazana.Trzeba sunię odrobaczyć,nie wiadomo jak z pasażerami na gapę.Przed sterylką musi być zbadana.Jeżeli trzeba wyczyścić ząbki to dobrze by było to zrobić razem ze sterylką.Ja piszę o tym aby czegoś nie pominąć.[/QUOTE] Jutro podam suni pierwszą tabletkę na robale i tak myślałam zeby może już gdzies koło piątku zrobić sterylkę. Myślisz Anula ze to za wcześnie? Trzeba odczekać więcej czasu? Jeśli tak, to można zrobić później, w jakiś piątek tak żeby potem przez weekend mieć ją na oku. Ząbki podobno są ładne, tak wyczytałam na wątku, no ale zobaczymy jutro. Ciekawa jestem ile mała moze mieć lat, na ile ją wet oceni:-). Quote
Poker Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Też myślę ,że trzeba odczekać ,żeby sunia się oswoiła i trochę wyszła ze stresu.Najpierw trzeba ja odrobaczyć, może odkarmić ,a dopiero potem rachu- ciachu. A cena jest naprawdę szokująca.Pomijam koszt samej sterylki , to za antybiotyk 60 zł? Koszt 1 zastrzyku to kilka złotych.Jest taki, który działa 3 dni i mój wet daje 2.do domu. Sterylkowa skarpeta raczej nie pokryje takich kosztów.Najwyżej trzeba będzie z bazarków dopłacić. Sara , zajrzyj na stronę sterylkowej skarpety i poczytaj co jest potrzebne do zwrotu kasy.Na pewno potrzebna jest faktura na fundację. Czy weci w Gprzowie zakładają szwy rozpuszczlane? Dobrze by było, bo mniej stresu dla suni i mniej wizyt u weta ,a więc i koszty mniejsze. Quote
Anula Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 U mnie też sterylka kosztuje 300,00zł + zastrzyki.Szwy trzeba ściągać.Jakoś do tej pory udawało mi się tego wydatku uniknąć. Nic,będziemy dumać jak Sara2011 pomóc.Nie może z tymi kosztami pozostać sama,tym bardziej,że jest to BDT oferowane. Quote
Poker Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Jasne ,że nie zostawimy Sary z kosztami. Quote
Sara2011 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 W sumie w Gorzowie robiłam 1 sterylkę, na zastrzyki musiałam jezdzić przez 3 dni chyba, potem na sciągnięcie szwów. I koszt wtedy była 320 zł + koszt ubranka dodatkowo. Ostatnie dwie sterylki robiłam w miasteczku połozonym 30km od Gorzowa bo tam koszt sterylki wyniósł coś ok.200zł. Antybiotyk był w tabletce i sama go podawałam przez 3 dni, szwy były rozpuszczalne. W cenie otrzymalam chyba jeszcze ubranko posterylkowe. Z tym ze tam sterylki są robione w ciągu tygodnia , w soboty nie a to dla mnie problem bo mam w pracy ogromny problem z urlopem. No ale zobaczymy, moze coś wykombinuję. Zastanawiam sie tylko dlaczego jeden wet robi sterylkę za 200 zł a inny woła 360zł!!!! Quote
Poker Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 to może w tym miasteczku dadzą radę zrobić sterylkę w piątek pod wieczór? Ja wykorzystuję jedno ubranko dla kilku suń dopóki nie porwie się. Nie widzę powodu ,żeby zawsze kupować nowe.To jest naciąganie na dodatkowe koszty. Quote
Recommended Posts