Jump to content
Dogomania

"PRZYTULISKO" G"- skrajne zaniedbanie i potworna potrzeba miłości! UŚPILI RUDIEGO !!

Recommended Posts

Posted

Miałam dwa telefony o Lolka, więc Bejotko chyba Twoje ogłoszenia działają.

Domki co prawda średnio brzmiały, i choć ich nie skreśliłam, to nie wiem czy zadzwonią ponownie, bo oba domy to domy na wsi - pies miałby być na dworze. Powiedziałam, że jak najbardziej mógłby mieszkać na podwórzu (choć on nadawałby się do domu, bo ładnie utrzymuje czystość, a poza tym jest krótkowłosy, no ale nie wykluczam domu z ogrodem, jeżeli ktoś mnie przekona), ale nie na łańcuchu ani w kojcu, przy czym podkreślałam to wielokrotnie, że to dla nas bardzo ważne i mam wrażenie, że nie do końca się ze mną oba domy zgadzały i unikały tego tematu.

Posted

[quote name='Bonsai']Miałam dwa telefony o Lolka, więc Bejotko chyba Twoje ogłoszenia działają.

Domki co prawda średnio brzmiały, i choć ich nie skreśliłam, to nie wiem czy zadzwonią ponownie, bo oba domy to domy na wsi - pies miałby być na dworze. Powiedziałam, że jak najbardziej mógłby mieszkać na podwórzu (choć on nadawałby się do domu, bo ładnie utrzymuje czystość, a poza tym jest krótkowłosy, no ale nie wykluczam domu z ogrodem, jeżeli ktoś mnie przekona), ale nie na łańcuchu ani w kojcu, przy czym podkreślałam to wielokrotnie, że to dla nas bardzo ważne i mam wrażenie, że nie do końca się ze mną oba domy zgadzały i unikały tego tematu.[/QUOTE]

Trzeba przyjrzeć się domom ... Mam w sąsiedztwie psa, który pilnuje autokomisu - z całego serca życzyła bym mu schroniska. Biedak nigdy nie jest spuszczony z łańcucha i żyje w fatalnych warunkach. TOZ dwukrotnie nic nie zdziałał.
Jeśli są podejrzenia, że na łańcuch - ja bym nie dawała takim ludziom psa.

Posted

Bejotkowe ogłoszenia czynią cuda, więc warto poczekać na lepszy domek;)

I nigdy nie zrozumiem jak pies na łańcuchu może czegokolwiek upilnować?! No, chyba że jest na tym łańcuchu uczepiony do drzwiczek samochodu w autokomisie :(

Posted

Podobno Wojtek miał bardzo ciekawy telefon w sprawie Shaggy'ego, Pani mieszka w bloku, a psa mogłaby zabierać ze sobą do pracy. Niestety Pani myślała, że psiak jest w schronisku we Wrocławiu, i po informacji, że jednak nie, jej entuzjazm trochę opadł, ale chyba jeszcze nic straconego. Wojtek będzie z nią w kontakcie. Zaproponowałam, żeby zrobić wizytę przedadopcyjną, a jeśli wypadnie pomyślnie, może Karol przy okazji zabrałby Shaggy'ego do Wrocławia, skoro i tak tam jedzie.

Podobno szansę na dom ma też Anakin, ale tu nic więcej nie wiem.

Posted

Słuchajcie, musimy jakoś pomóc Iksikowi. Chłopak się zasiedział i fundacja potrzebuje naszej pomocy. Macie jakieś pomysły? Może z ogólnej skarpety psiaków z G. dorzucimy się trochę do potrzeb Iksika? Poza tym może i jemu [B]Bejotko[/B] mogłabyś porobić ogłoszenia? Napiszę jakiś tekst do ogłoszeń.

Tak napisała Dorota z fundacji Sos dla jamników:
[quote]To smutne jak się patrzy. Nie mamy na opłacenie hoteliku Iksikowi. Przez kilka miesięcy wpłyneło ... 100 zł. Nawet go nikt nie udostępnia. Niestety nie mamy kamer celebrytów robiących sobie słitfocie z naszym Iksikiem. Focie są jakie są. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
W miejscu gdzie był już by był uśpiony. Wszystkie psiaki z tego czasu co był zostały uśpione.
❥❥❥ SKARPETA IKSIKA ❥❥❥
______ WPŁYWY:
LINDA A. +10.00
EWA S. +40.00
MAGDALENA U. +50.00
Hotel marzec
Hotel kwiecień
Hotel maj
Hotel czerwiec
kastracja
szczepienia[/quote]

Posted

Dziękuję!!!!

Nie wiem czy masz fb, ale tu są wszystkie informacje: [url]https://www.facebook.com/events/806874792661822/?fref=ts[/url]

Kontakt do Doroty: 507 735 732

Iksik jest psem o delikatnym charakterze i takiego opiekuna potrzebuje. Cały cieszy się na widok człowieka, jednak doświadczenie z ludźmi podpowiada mu, że lepiej pozostawić bezpieczną odległość. I dlatego Iksik chodzi krok w krok za opiekunem, bawi się, bierze smakołyki, daje sobie zapiąć smycz, ale boi się dotyku, głaskania. To wszystko da się zmienić - Iksik potrzebuje jednak spokoju, stałych zasad, i przede wszystkim zrozumienia.

Jest uroczym małym pieskiem, z zabawnie krzywymi przednimi łapkami - stąd jego imię. Jednak co pierwsze widać w jego wyglądzie to... przepiękne, bursztynowe oczy. Pełne nadziei, ale i obaw.

Przebywa w hoteliku w okolicach Warszawy.

Jeśli będziesz miała problemy ze ściągnięciem zdjęć z fb, to daj znać, podeślę Ci na maila (tylko musisz mi go podesłać :) ).

Posted

Fotki już mam (choć większość była z napisem "udostępniając pomagasz" :) ale wybrałam takie bez.
Proszę o info ile Iks ma lat (bo ciężko przebrnąć przez tyle postów i znaleźć). Ogłaszać, na Kalisz? Na W-wę ciężko, bo zginie w mnóstwie ogłaszanych psów...

Posted

[URL="http://olx.pl/oferta/cudowny-jamniczkowaty-iks-CID103-ID6D7tR.html"][B][COLOR=#b22222]IKS[/COLOR][/B][/URL]

ogłosiłam Iksika na Olsztyn :) - na razie jest na [U]OLX, Alegratce i Gumtree.[/U]
Idę na urlop ale wyjeżdżać będę dopiero w środę, więc zdążę ogłosić jeszcze na:[FONT=&amp] [U]oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl[/U][/FONT]

I mocno trzymam za przystojniaka kciuki :)