szafra Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 I ja wieczorkiem zaglądam. Dzisiaj rozmawiałam z Panią z Admirała o ortezie dla Kubusia. Oczywiście mogą ją zrobić, ale należałoby najpierw sprawdzić czy: Da się łapkę całkowicie wyprostować. Będzie potrafił chodzić z wyprostowaną łapką. I najważniejsze - czy nie będzie zdzierał sobie przy tym chodzeniu paluchów, pazurków i całej tej dolnej części łapki. Wyprostować to się chyba da? Raczej tak, bo na niektórych zdjęciach to widać, że ruchomość tego rzekomego stawu jest duża. Pani z Admirała poprosiła, żeby sprawdzić jak zachowuje się łapka w usztywnieniu tzn. zabandażować ją z jakimiś np. szpatułkami, patykami czy czymś co będzie sztywne i zobaczyć czy dół łapki normalnie stawia na podłożu i czy ta końcówka łapy nie jest przypadkiem bezwładna i jej nie ciągnie ... inaczej będzie ją sobie w ortezie kaleczył do krwi. Wtedy można zrobić taką ortezę z całą podeszwą na spód łapy też. Do przemyślenia sprawa :roll:. Quote
szafra Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 Mamy wpłaty od : Agnieszki S. ( 10,50 GBP), w przeliczeniu : 52, 30 zł i wpłata : Nadzieja K. - 5 zł Bardzo, bardzo dziękujemy. Quote
asiuniab Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 [quote name='szafra']Bardzo dziękujemy razem z Kubuniem Duszkiem :loveu:. Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt Dużych i Małych " Cztery Łapy" ul. Wyzwolenia 124 Jastrzębie Zdrój 44-337 NIP 633-21-65-846 REGON 240776418 KRS 0000291970 Koniecznie z dopiskiem : "Darowizna na działalność statutową - Psidomek" , dla Kubusia ING Bank Śląski : 70 1050 1605 1000 0023 4086 1638. przepraszam, że dopiero teraz, ale właśnie przelałam 30 zł dla Kubusia Duszka:) Quote
halszka Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 odwiedzam kochanego maluszka Duszka:) Quote
szafra Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 Dziękujemy za wpłatę asiuniab:loveu: i za odwiedzinki Halszko :loveu:. Zapraszamy na bazarek dla Kubusia vel Duszka - ostatnie dni http://www.dogomania.pl/forum/threads/246341-TNIEMY-CENY-%21%21%21-na-%C5%9Blepego-Kubusia-do-15-09/page10 Quote
Maruda666 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Jeszcze tylko 2 dni będzie trwał bazarek dla Kubcia - zapraszam:) Mamy już 108zł :multi: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246341-TNIEMY-CENY-%21%21%21-na-%C5%9Blepego-Kubusia-do-15-09 Quote
szafra Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 Również pozdrawiamy Ania75. Wpadajcie na bazar :p. Quote
szafra Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 :multi::multi: Napiszę Wam coś w co jeszcze nie mogę do teraz uwierzyć i sprawdza się to, że FB ma wielką siłę i moc ! Duszek vel Kubuś jedzie niebawem do swojego domku. Odnaleźli go właściciele, a właściwie córka opiekunki psa na FB zobaczyła jego zdjęcie. Zgubił się ponad 3 miesiące temu. Mama szukała go na własną rękę, ale nieskutecznie. Pies nazywany jest Denisem-Dendem. Dendo ma jakies 16 lat. Dokladnie nie wiadomo, bo trafil do Państwa domu rodzinnego 15 lat temu i byl juz wowczas "duzym" psem. Mama byla juz przekonana, że już go nie odnajdzie. Za złamaną łapkę to bym weta chyba ubiła !!!! Nie dał do gipsu, bo nie było to złamanie z przemieszczeniem i powiedział, że sama się zrośnie . Jak zrosła się źle to Pani poszła do niego znowu i powiedział, że to już nie ma sensu łamać i na nowo składać, bo pies jest starszy i lepiej nie ruszać. Nie wiem, który to wet ... i nawet nie chcę wiedzieć. W każdym razie jak dobrze pójdzie to Dendo będzie jutro w domu swoim. :laugh2_2::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::cunao::laola::cunao: Quote
LILUtosi Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Szczerze mówiąc nie reaguje na Dendo ani Denis, tk czy owak ja mu znalazłam imię też na D. A państwo do mnie zadzwonią i się umówią? Przyjadą? bo nic nie wiem, a planuje jutro wybrać się na targi zoologiczne jak choróbsko mnie odpuści. Quote
szafra Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 [quote name='LILUtosi']Szczerze mówiąc nie reaguje na Dendo ani Denis, tk czy owak ja mu znalazłam imię też na D. A państwo do mnie zadzwonią i się umówią? Przyjadą? bo nic nie wiem, a planuje jutro wybrać się na targi zoologiczne jak choróbsko mnie odpuści.[/QUOTE] Miały dzisiaj dzwonić i się umówić ... Właśnie mówiłam im, że może Cię nie być w domu i lepiej zadzwonić i dogadać sprawę. :roll: Jeżeli nie jutro to pewnie w tygodniu ... mam nadzieję ... Quote
Agata Balu Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Wspaniała wiadomość!!! Szafra, kup mu piękną obrożę i solidną adresówkę, wyślij mi rachunek i konto na które mam wpłacić. Koniecznie musi mieć na sobie adres!!! STALE, NAWET W DOMU!!! Quote
ania75 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Ale historia ..... no to się Duszek ucieszy ..... a tak w ogóle to Duszek bardziej mi się podoba niż Dendo ;) Quote
pikola Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Ale numer. Az sie wierzyc nie chce.. Quote
asiuniab Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 o matko, a skoro nie reaguje na Dendo, to na pewno On?? choć tę łapkę trudno byłoby pomylić, a daleko od zagubienia się odnalazł?? Quote
LILUtosi Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Nie no Duszek jest tak charakterystyczny ze nie szło by go pomylić. Quote
szafra Posted September 15, 2013 Author Posted September 15, 2013 [quote name='Agata Balu']Wspaniała wiadomość!!! Szafra, kup mu piękną obrożę i solidną adresówkę, wyślij mi rachunek i konto na które mam wpłacić. Koniecznie musi mieć na sobie adres!!! STALE, NAWET W DOMU!!![/QUOTE] Tak zrobię i dziękuję Agata Balu :loveu: Quote
margoth137 Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 aż się poryczałam:( miał chłopak szczęście a jest taki cudny na tej foci:) Quote
szafra Posted September 17, 2013 Author Posted September 17, 2013 [quote name='pikola']Kubus juz u siebie?[/QUOTE] Z ostatnich informacji to wiem, że Państwo planują jutro po niego pojechać. Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło ... Quote
halszka Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Kochany Denduniu szczęśliwej podróży:thumbs: Quote
margoth137 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 on jest taki słodki:) i tak przypomina mi mojego dziadzia z awatarka:loveu: Quote
zachary Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Czekamy na relacje LILUtosi z akcji pożegnania Duszka.... Quote
Recommended Posts