Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Esia miała echo serca. Niestety, ma wrodzoną wadę serduszka, a konkretnie cztery wady. To rzadko spotykane schorzenie - tzw. tetralogia Fallota. Oprócz głośnych szmerów nad sercem Esia nie ma żadnych objawów. To cud, że mimo takiego schorzenia żyje już kilka lat i funkcjonuje jak zdrowy piesek.

de1862c08a25.jpg

Lida, jutro kupię lek dla Esi i prześlę rozliczenie. Uzbierało się ponad 600zł.  :shake:

Posted

Biedna Esia, ale na zdjęciach wygląda na bardzo zadowoloną :) Ta wada serca pewnie wyklucza sterylizację?

Zupełnie nie wygląda na chorą i zachowuje się jak zdrowy psiak. Nie wyklucza, ale jest duże ryzyko i trzeba zachować szczególną ostrożność podczas zabiegu. Ostateczną decyzję podejmie Lida. Póki co, Esia musi się odżywić, bo jest za chuda i odpocząć. :-)

Posted

Dzisiaj kupiłam leki dla Heli i Loli. W skarbonce zostało 9zł. 

Wpłaty:

300zł - Loczka

Wydatki:
136zł za Arthroflex dla Loli (
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a1791d1a19.jpg)
138zł - Propalin i obroża Loli, 3 tabletki aniprazolu dla czarnulek (​
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e0bd7ba46f6.jpg)

17zł - leki Heli i Loli http://naforum.zapod...6d6afd1b709.jpg

Loczka, wielkie dzięki!  :Rose: 

Posted

Esia to bardzo subtelna sunia: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de1862c08a25.jpg. Lida, rzeczywiście, jak się przyglądam, to istnieje pewne podobieństwo między dziewczynkami a naszym Murzynkiem ;-). Malutkie powinny szybko znaleźć dom :smile: . 

Obawiam się Danusiu, że Esi z chorym serduchem będzie ciężko znaleźć domek.Ona jest taka śliczna, subtelna, milutka, że może stanie się cud...

Posted

39d37981d765.jpg

Dosia to około 4-letnia, malutka suczka. Waży niewiele ponad 6kg. Jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Nie załatwia się w domu, nie niszczy. Potrafi chodzić na smyczy. W relacjach z innymi psami jest różnie (toleruje tylko niektóre psy), więc najlepiej będzie się czuła jako jedynaczka. Dosia jest sympatyczna, ale płochliwa i ostrożna. Nieśmiało okazuje radość. Potrzebuje trochę czasu na aklimatyzację w nowym domu. Po dwóch latach spędzonych w schronisku musi się przyzwyczaić do normalnego życia. Kontakt w sprawie adopcji Dosi: tel. 506 466 677, e-mail: [email protected]

Posted

3b718b5daa27.jpg

Esia to około 5-letnia, malutka i drobna suczka. Waży około 5kg. Jest odrobaczona i zaszczepiona. Ma wrodzoną wadę serduszka, a konkretnie cztery wady. To rzadko spotykane schorzenie - tzw. tetralogia Fallota. Oprócz głośnych szmerów nad sercem Esia nie ma żadnych objawów i zachowuje się jak zdrowy piesek. Powinna mieć robione badania kontrolne (echo serca, badanie krwi). Dostaje też lek wspomagający. Esia nie jest wysterylizowana (zabieg byłby zbyt ryzykowny). Nie załatwia się w domu, nie niszczy. Potrafi chodzić na smyczy. W relacjach z innymi psami jest różnie (toleruje tylko niektóre psy), więc najlepiej będzie się czuła jako jedynaczka. Esia jest miła, delikatna, czasami nieśmiała. Po kilku latach spędzonych w schronisku musi się przyzwyczaić do normalnego życia. Szuka odpowiedzialnego i troskliwego domu. Kontakt w sprawie adopcji Esi: tel. 506 466 677, e-mail: [email protected]

Posted

Ciężko Esi i Dosi robić zdjęcia. Nie lubią pozować, nie lubią aparatu. Dosia siedzi jak posążek i na każdym zdjęciu wychodzi tak samo. Esia się rusza, wygina. Nie można jej robić zdjęć z boku, bo wychodzi kiepsko (jest długa i chuda). ;-)

Posted

Jeszcze chwila i się przyzwyczają do aparatu. Moja Zuza na początku też uciekała a teraz jak zobaczy tylko, że Michał bierze go do ręki zaczyna pozować ;)

Zresztą jest Jego ulubioną modelką :)

Posted

Teksty to konkrety. Przydałoby się złagodzić. ;-)

Zaglądajcie na FB: KLIKNIJ. Jest paszczak Kofi, a tu go nie ma.  :siara:

Jakoś bardziej ludzi rusza Esia, niż Dosia. Ma więcej udostępnień. 

Posted

Hop! robisz psom najfajniejsze zdjecia na świecie. Aż szkoda, ze jesteś tak daleko............... :kiss_2:  Ja to chyba fotografa muszę zamówić  do zrobienia zdjeć dla mojej podopiecznej -  Whisky.

Jak Ty te psy usadzasz, ze pozują pięknie? :klacz:

Posted

Hop! robisz psom najfajniejsze zdjecia na świecie. Aż szkoda, ze jesteś tak daleko............... :kiss_2:  Ja to chyba fotografa muszę zamówić  do zrobienia zdjeć dla mojej podopiecznej -  Whisky.

Jak Ty te psy usadzasz, ze pozują pięknie? :klacz:

Dzięki za bardzo miłe słowa.  :D Usadzam i motywuję.  ;)

Posted

Dzięki za bardzo miłe słowa.  :D Usadzam i motywuję.  ;)

Motywacja to najważniejsza rzecz :evil_lol:
a zdjęcia piękne-chwalę i zachwycam się nimi od dawna :)

Posted

Obawiam się Danusiu, że Esi z chorym serduchem będzie ciężko znaleźć domek.Ona jest taka śliczna, subtelna, milutka, że może stanie się cud...

Lida, domki znajdują przecież różne  psiaki,  niewidome, trójłapki, znajdzie i Esia, trzymam za to kciuki  :thumbs: .
Pamiętam, jak przez ponad dwa lata wpłacałam stałą deklarację  dla niewidomego owczarka i w końcu znalazł dom :smile:.

Posted

Motywacja to najważniejsza rzecz :evil_lol:
a zdjęcia piękne-chwalę i zachwycam się nimi od dawna :)

Oj, tak! To podstawa. ;-)

Dzięki. :-)

Lida, domki znajdują przecież różne  psiaki,  niewidome, trójłapki, znajdzie i Esia, trzymam za to kciuki  :thumbs: .
Pamiętam, jak przez ponad dwa lata wpłacałam stałą deklarację  dla niewidomego owczarka i w końcu znalazł dom :smile:.

Lida zniknęła i zamilkła. Może wkrótce się znajdzie. :-)

Posted

Wyjechałam na kilka dni. Teraz też siedzę w hotelu w Krakowie i na chwilę tylko wpadłam zobaczyć co tam słychać. Jutro wracam, więc znów się uaktywnię. Głaski dla całego stada

Posted

Cudne ma te usiska :) z pyszczka przypomina mi moją pierwszą Sunię jak była młoda...

Uszy ma jak Lila. ;-)

Wyjechałam na kilka dni. Teraz też siedzę w hotelu w Krakowie i na chwilę tylko wpadłam zobaczyć co tam słychać. Jutro wracam, więc znów się uaktywnię. Głaski dla całego stada

Jutro odpocznij, uaktywnij się w sobotę. :-)

Odczuwam brak użytkowniczki o nicku Loczka. Kolejna zaginiona...