Lida Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Ale się cieszę :-) Dosia zuch dziewczyna, no i opiekunkę ma na medal. Pewnie dlatego tak szybko dochodzi do pełnej sprawności :-) Quote
hop! Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 Dzisiaj Esia miała echo serca. Niestety, ma wrodzoną wadę serduszka, a konkretnie cztery wady. To rzadko spotykane schorzenie - tzw. tetralogia Fallota. Oprócz głośnych szmerów nad sercem Esia nie ma żadnych objawów. To cud, że mimo takiego schorzenia żyje już kilka lat i funkcjonuje jak zdrowy piesek. Lida, jutro kupię lek dla Esi i prześlę rozliczenie. Uzbierało się ponad 600zł. :shake: Quote
Lemoniada Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Biedna Esia, ale na zdjęciach wygląda na bardzo zadowoloną :) Ta wada serca pewnie wyklucza sterylizację? Quote
hop! Posted September 16, 2014 Author Posted September 16, 2014 Biedna Esia, ale na zdjęciach wygląda na bardzo zadowoloną :) Ta wada serca pewnie wyklucza sterylizację? Zupełnie nie wygląda na chorą i zachowuje się jak zdrowy psiak. Nie wyklucza, ale jest duże ryzyko i trzeba zachować szczególną ostrożność podczas zabiegu. Ostateczną decyzję podejmie Lida. Póki co, Esia musi się odżywić, bo jest za chuda i odpocząć. :-) Quote
Juldan Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Najpiękniejszy psi uśmiech jaki widziałam :) Śliczna dziewczynka :) Quote
hop! Posted September 16, 2014 Author Posted September 16, 2014 Dzisiaj kupiłam leki dla Heli i Loli. W skarbonce zostało 9zł. Wpłaty: 300zł - Loczka Wydatki: 136zł za Arthroflex dla Loli (http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a1791d1a19.jpg) 138zł - Propalin i obroża Loli, 3 tabletki aniprazolu dla czarnulek (http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e0bd7ba46f6.jpg) 17zł - leki Heli i Loli http://naforum.zapod...6d6afd1b709.jpg Loczka, wielkie dzięki! :Rose: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Esia to bardzo subtelna sunia: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de1862c08a25.jpg. Lida, rzeczywiście, jak się przyglądam, to istnieje pewne podobieństwo między dziewczynkami a naszym Murzynkiem ;-). Malutkie powinny szybko znaleźć dom :smile: . Quote
Lida Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Esia to bardzo subtelna sunia: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de1862c08a25.jpg. Lida, rzeczywiście, jak się przyglądam, to istnieje pewne podobieństwo między dziewczynkami a naszym Murzynkiem ;-). Malutkie powinny szybko znaleźć dom :smile: . Obawiam się Danusiu, że Esi z chorym serduchem będzie ciężko znaleźć domek.Ona jest taka śliczna, subtelna, milutka, że może stanie się cud... Quote
hop! Posted September 17, 2014 Author Posted September 17, 2014 Dosia to około 4-letnia, malutka suczka. Waży niewiele ponad 6kg. Jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Nie załatwia się w domu, nie niszczy. Potrafi chodzić na smyczy. W relacjach z innymi psami jest różnie (toleruje tylko niektóre psy), więc najlepiej będzie się czuła jako jedynaczka. Dosia jest sympatyczna, ale płochliwa i ostrożna. Nieśmiało okazuje radość. Potrzebuje trochę czasu na aklimatyzację w nowym domu. Po dwóch latach spędzonych w schronisku musi się przyzwyczaić do normalnego życia. Kontakt w sprawie adopcji Dosi: tel. 506 466 677, e-mail: [email protected] Quote
hop! Posted September 17, 2014 Author Posted September 17, 2014 Esia to około 5-letnia, malutka i drobna suczka. Waży około 5kg. Jest odrobaczona i zaszczepiona. Ma wrodzoną wadę serduszka, a konkretnie cztery wady. To rzadko spotykane schorzenie - tzw. tetralogia Fallota. Oprócz głośnych szmerów nad sercem Esia nie ma żadnych objawów i zachowuje się jak zdrowy piesek. Powinna mieć robione badania kontrolne (echo serca, badanie krwi). Dostaje też lek wspomagający. Esia nie jest wysterylizowana (zabieg byłby zbyt ryzykowny). Nie załatwia się w domu, nie niszczy. Potrafi chodzić na smyczy. W relacjach z innymi psami jest różnie (toleruje tylko niektóre psy), więc najlepiej będzie się czuła jako jedynaczka. Esia jest miła, delikatna, czasami nieśmiała. Po kilku latach spędzonych w schronisku musi się przyzwyczaić do normalnego życia. Szuka odpowiedzialnego i troskliwego domu. Kontakt w sprawie adopcji Esi: tel. 506 466 677, e-mail: [email protected] Quote
hop! Posted September 17, 2014 Author Posted September 17, 2014 Ciężko Esi i Dosi robić zdjęcia. Nie lubią pozować, nie lubią aparatu. Dosia siedzi jak posążek i na każdym zdjęciu wychodzi tak samo. Esia się rusza, wygina. Nie można jej robić zdjęć z boku, bo wychodzi kiepsko (jest długa i chuda). ;-) Quote
Juldan Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Jeszcze chwila i się przyzwyczają do aparatu. Moja Zuza na początku też uciekała a teraz jak zobaczy tylko, że Michał bierze go do ręki zaczyna pozować ;) Zresztą jest Jego ulubioną modelką :) Quote
Lida Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Nie lubią aparatu, a zdjęcia piękne :-) Dzięki hop! I za teksty tez wielkie dzięki :-) Quote
hop! Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 Teksty to konkrety. Przydałoby się złagodzić. ;-) Zaglądajcie na FB: KLIKNIJ. Jest paszczak Kofi, a tu go nie ma. :siara: Jakoś bardziej ludzi rusza Esia, niż Dosia. Ma więcej udostępnień. Quote
doris66 Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Hop! robisz psom najfajniejsze zdjecia na świecie. Aż szkoda, ze jesteś tak daleko............... :kiss_2: Ja to chyba fotografa muszę zamówić do zrobienia zdjeć dla mojej podopiecznej - Whisky. Jak Ty te psy usadzasz, ze pozują pięknie? :klacz: Quote
hop! Posted September 22, 2014 Author Posted September 22, 2014 Hop! robisz psom najfajniejsze zdjecia na świecie. Aż szkoda, ze jesteś tak daleko............... :kiss_2: Ja to chyba fotografa muszę zamówić do zrobienia zdjeć dla mojej podopiecznej - Whisky. Jak Ty te psy usadzasz, ze pozują pięknie? :klacz: Dzięki za bardzo miłe słowa. :D Usadzam i motywuję. ;) Quote
Toska1 Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Dzięki za bardzo miłe słowa. :D Usadzam i motywuję. ;) Motywacja to najważniejsza rzecz :evil_lol: a zdjęcia piękne-chwalę i zachwycam się nimi od dawna :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Obawiam się Danusiu, że Esi z chorym serduchem będzie ciężko znaleźć domek.Ona jest taka śliczna, subtelna, milutka, że może stanie się cud... Lida, domki znajdują przecież różne psiaki, niewidome, trójłapki, znajdzie i Esia, trzymam za to kciuki :thumbs: . Pamiętam, jak przez ponad dwa lata wpłacałam stałą deklarację dla niewidomego owczarka i w końcu znalazł dom :smile:. Quote
hop! Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Motywacja to najważniejsza rzecz :evil_lol: a zdjęcia piękne-chwalę i zachwycam się nimi od dawna :) Oj, tak! To podstawa. ;-) Dzięki. :-) Lida, domki znajdują przecież różne psiaki, niewidome, trójłapki, znajdzie i Esia, trzymam za to kciuki :thumbs: . Pamiętam, jak przez ponad dwa lata wpłacałam stałą deklarację dla niewidomego owczarka i w końcu znalazł dom :smile:. Lida zniknęła i zamilkła. Może wkrótce się znajdzie. :-) Quote
hop! Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Dosia... https://www.facebook.com/1423136914616058/photos/a.1423262151270201.1073741828.1423136914616058/1476214309308318/?type=1&theater Quote
Juldan Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Cudne ma te usiska :) z pyszczka przypomina mi moją pierwszą Sunię jak była młoda... Quote
Lida Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Wyjechałam na kilka dni. Teraz też siedzę w hotelu w Krakowie i na chwilę tylko wpadłam zobaczyć co tam słychać. Jutro wracam, więc znów się uaktywnię. Głaski dla całego stada Quote
hop! Posted September 25, 2014 Author Posted September 25, 2014 Cudne ma te usiska :) z pyszczka przypomina mi moją pierwszą Sunię jak była młoda... Uszy ma jak Lila. ;-) Wyjechałam na kilka dni. Teraz też siedzę w hotelu w Krakowie i na chwilę tylko wpadłam zobaczyć co tam słychać. Jutro wracam, więc znów się uaktywnię. Głaski dla całego stada Jutro odpocznij, uaktywnij się w sobotę. :-) Odczuwam brak użytkowniczki o nicku Loczka. Kolejna zaginiona... Quote
Recommended Posts