emir Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='Pogódka']Proponuję jednak nie zapominac, naprawdę chociaż sprawę nagłośnic moja propozycja jest taka, niech każdy to przeczyta i ma czas na wejście na tę stronę za np.tydzień, wezmy jakąś datę i godzinę podajmy, żeby osoby zainteresowane miały czas też tu wejśc i się z tym zapoznac spotkajmy się tutaj o ustalonym czasie razem, żeby każdy komu los Ozziego leżał na sercu tu był i wymienimy się uwagami LUDZIE BŁAGAM!NIE ZOSTAWIAJMY TEGOM TAK JAK SPRAWĘ NAGŁOŚNIMY< TO CHOCIAŻ CI MORDERCY BĘDĄ WIEDZIELI< ŻE IM SIĘ NIE ZAPOMNI< A MOŻE WTEDY KTOŚ SIĘ ZA?INTERES?UJE ZW?IERZAKAMI< albo ktoś będzie miał możliwośc i chęci pomóc! pozdrawiam biedny Ozzi, tak mi cię żal, że nawet teraz wyje:-(:-(:-([/quote] przestań wyć - obudzisz sąsiadów! EMIR Quote
Polis Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 jakbyś wiedziała ile zwierząt uratowałem i w ilu interwencjach brałem udział to nie dyskutowałabys na ten temat. Sprawa Ozziego była na samym początku schrzaniona przez ciebie. Jak sama stwierdziłaś nie znasz mnie. Zajrzyj do profilu to zobaczysz. A poza tym to nie chce mi się z tobą polemizować, bo nie ma z kim i o czym. Co z rozliczeniem, ze zbiórek i OPP, bo jakoś tak unikasz tego tematu? Zobacze je wreszcie na twojej stronie www? Quote
czarok Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 [quote name='Polis']jakbyś wiedziała ile zwierząt uratowałem i w ilu interwencjach brałem udział to nie dyskutowałabys na ten temat. Sprawa Ozziego była na samym początku schrzaniona przez ciebie. Jak sama stwierdziłaś nie znasz mnie. Zajrzyj do profilu to zobaczysz. A poza tym to nie chce mi się z tobą polemizować, bo nie ma z kim i o czym. Co z rozliczeniem, ze zbiórek i OPP, bo jakoś tak unikasz tego tematu? Zobacze je wreszcie na twojej stronie www?[/quote] Taa...mam tylko jedno malutkie pytanko - jesteś na forum od 2005, długo przed sprawą Ozzy'ego...ponoć śledziłeś....gdzie byłeś, jak szukaliśmy prawnika? Odnośnie rozliczeń OPP - myślę, że doskonale znasz prawo i wiesz kiedy i gdzie takie organizacje muszą się publicznie rozliczać ( na pewno nie na stronach dogomanii czy internetowej stronie Fundacji). Quote
Frotka Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Sprawę Ozziego można jeszcze ruszyć ale z osób ktore się nią dotychczas zajmowałaby nadaje się do tego tylko Tanitka. Kolejny problem jest taki - czy dowody są na tyle silne, żeby zapdł wyrok skazujący? Obiektywnie patrząc to, co jest w tej chwili stwarza bradzo marne podstawy do wydania takiego wyroku. Quote
Pogódka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 jejku, aż się przestraszyłam, myślałam, że to do mnie tyle jest protensji chciałam tylko pomóc jakoś, żeby Ozzy nie był zapomniany i żebyśmy razem coś zrobili, może namieszałam , przepraszam Quote
Dogo-maniaczka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Smutnych informacji ciąg dalszy:SĄD UMORZYŁ SPRAWĘ:placz::placz::placz::placz::placz: Dlaczego?????Należało jej się to samo co zrobiła z OZZYM:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
psiunia1 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 dlaczego sad umorzyl sprawe?? wiektos cos na ten temat? Quote
Pogódka Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 sama jestem zainteresowana, przykro pisac, ale to było,,prawie,,wiadome, kurczę, czy w tym kraju naprawdę brak już sprawiedliwości??? po co dowody, skoro na nic się nie przydaja????:placz::placz::placz: Quote
Ruth Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Tego naprawdę nie można tak zostawić. Ten wyrok to tylko przyzwolenie na dalsze bezkarne znęcanie się nad zwierzętami i traktowanie ich jak przedmioty do uwewnętrznienia swoich frustracji :shake:. Coraz bardziej ten kraj zaczyna mnie zadziwiać. Można by nagłośnić sprawę, ale trzeba to ustalić ze wszystkimi którzy brali w niej udział poprzednio. Quote
gagata Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Tak sobie myślę, że informacje w polskiej prasie nawet tej ogólnokrajowej niewiele zmieniają w sytuacji zwierząt, Może gdyby w prasie zachodniej napisali, że w Polsce utrzymuje się w majestacie prawa obozy koncentracyjne dla zwierząt, to dopiero byłby odzew u naszych władz. Skoro tak ostro zareagowali w swoim czasie na kartofle... Quote
Ruth Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 :crazyeye: świetny pomysł. Tylko jak to zrealizować, żeby nie zepsuć idei? (Historii z kartoflami niestety nie znam, chociaż może coś mi się kiedyś obiło o uszy). Quote
gagata Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 dop kartofli swego czasu porównało niemieckie pisemko naszych Kaczorów... Quote
Guest malva Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 wstrząsające-zarówno historia jak i umorzenie sprawy Quote
Rafka Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 A jest juz nastena koszmarna sprawa [url]http://www.tvn24.pl/0,1556209,wiadomosc.html[/url] Quote
Redpit Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Skoro prawo nie działa - to powino się w inny sposób piętnować tych ludzi np. na forach... (jest np NK bardzo popularna) - wielu ludzi nie wie - kto żyje koło nich. Dowiedzieliby się, może jakoś napiętnowali i coniektórzy może by zmądrzeli...:mad: Quote
Salo Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 [B]Według naszego polskiego, durnego prawa, zwierzę jest jedynie rzeczą. Samo zabicie go, nawet z okrucieństwem, dla naszego polskiego sądu będzie tylko ... małą społecznością czynu. Brak słów.[/B] Quote
P78 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Witajcie ... ja może z trochę inną sprawą, ale proszę zerknijcie na wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/182865-12-letni-umierający-ON-kowaty-DAKAR-już-zaTM[/URL] Umierający pies, ze schroniska w Łodzi, jedzie na DS do Katowic. Pies chory na serce! Który musi brać leki! Po trzech dniach, baba oddaje psa do schroniska w katowicach, mówiąc, że go znalazła na ulicy i nie informując, że pies musi brać leki na serce, aby żyć!!! Pies umiera w izolatce, w obcym miejscu, sam... Żadnych konsekwencji! Żadnej kary!!! Mało tego to ja otrzymuje od tej baby właśnie na NK wiadomość, że UWAGA: "odda mnie do sądu" - bo śmiem uważać, że jest winna!!! Jak można byc takim pustym, nie widzieć swojego potwornego zachowania i jeszcze jechac po innych!!! Ponoć babol ma moje dane personalne, czekam z utsknieniem na obiecaną sprawę... Quote
tabaluga1 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [URL]http://www.radioanimals.com/[/URL] A jak ma być inaczej , kiedy żałosna , nadęta szyszka ze związku kynologicznego , który ma walczyć o psy , soli takie sadze : :angryy: [URL]http://www.radioanimals.com/kopiowanie_wieczorek_anna.html[/URL] [URL="http://www.radioanimals.com/kopiowanie_wieczorek_anna.html"] [/URL] Quote
Amusia Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Moja wet w szkole z bardzo znanej lecznicy w warszawie jest ZA KOPIOWANIEM OGONÓW ale przeciwna wczesnej kastracji zwierząt nawet w schroniskach.. Chłopak pracujący w schronisku też jest przeciwny.. szkoda słów. Co ze sprawą Ozziego? Quote
Recommended Posts