Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='israel']Pusia nadal czeka na swój wymarzony domek?[/QUOTE]

w tej kwestii nic się nie zmienilo i prawdopodobnie bedzie u pani Magdy do końca życia, bo kto ją zechce - babiszonkę z 1 zebem i chorym serduchem z zagrożeniem przepukliną :(

kurcze...napisałam tu o zdrowiu Puśpuska i nei widzę posta :(

Puśpuś ostatnio się troszkę posypał - bardzo kaszlała i pani Magda musiała z nią kilka razy jeździc do weta. Dostała sterydy i trochę jest lepiej. Nie można dopuścić do tego, zeby się "rozkaszlała" ponieważ znowu się zrobi jej przepuklina - która byla operowana i która powstała właśnie z powodu tego ciągłego kaszlu.

Poza tym Ufok ma się dobrze :) :) Ufok - to pieszczotliwa nazwa Puśpuski męża pani Magdy ;) :)

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Puśpuś czuje sie jak młody bóg :) jak na razie...śmiejemy się z Magdą, ze miała byc na tymczasie na krótko, bo nikt nie wróżył jej dłużej niż 6 mies - roku ;) a tu proszę - żyje i cieszy się życiem na razie :)

Za to Magda znalazła pod płotem kolejnego ślepego i długiego staruszka :( :( i potrzebuje kojca i budy dla niego, żeby mógł sobie w spokoju dożyć

Posted

[quote name='andzia69']Puśpuś czuje sie jak młody bóg :) jak na razie...śmiejemy się z Magdą, ze miała byc na tymczasie na krótko, bo nikt nie wróżył jej dłużej niż 6 mies - roku ;) a tu proszę - żyje i cieszy się życiem na razie :)

Za to Magda znalazła pod płotem kolejnego ślepego i długiego staruszka :( :( i potrzebuje kojca i budy dla niego, żeby mógł sobie w spokoju dożyć[/QUOTE]
dobrze, że Pusiek się czuje świetnie, a czy długi pies nie może żyć z innymi w mieszkaniu?

Posted

[quote name='asiuniab']dobrze, że Pusiek się czuje świetnie, a czy długi pies nie może żyć z innymi w mieszkaniu?

tak patrzę i patrzę na to co napisalaś...potem na to co ja napisalam :) miało być gluchego - wyszlo długiego staruszka :)

AsiuniaB - staruszek mieszka razem z nimi - tzn. na dole, w ganku. Ale jak Magda musi na dlużej wyjechac czy coś, to dla jego bezpieczenstwa musi go odizolować - on nie widzi na co i na kogo wchodzi i w koncu może się ktoryś psiak wkurzyć. I to o to chodzi :)

a to właśnie ten "dlugi" psiak ;)

Posted

[quote name='andzia69']tak patrzę i patrzę na to co napisalaś...potem na to co ja napisalam :) miało być gluchego - wyszlo długiego staruszka :)

AsiuniaB - staruszek mieszka razem z nimi - tzn. na dole, w ganku. Ale jak Magda musi na dlużej wyjechac czy coś, to dla jego bezpieczenstwa musi go odizolować - on nie widzi na co i na kogo wchodzi i w koncu może się ktoryś psiak wkurzyć. I to o to chodzi :)

a to właśnie ten "dlugi" psiak ;)

aaaaa rozumiem:) dziękuję za wytłumaczenie, widzę, że nie zabłysnęłam "długi staruszek" piękny, uwielbiam starowinki;

• 2 months later...
Posted

Kochani mam bardzo fajną wiadomość :) Mianowicie Pusiolina znów podbiła czyjeś serducho i z tego co wiem szykuje się paczka dla niej od pewnej wielbicielki:D Póki co dopytuję tylko z pomocnikiem PAni Magdy pewne kwestie czego i ile potrzeba:)

• 9 months later...
Posted

Puśpusia dostanie od Maciaszek odpowiednik vetmedinu czyli carsivan - za co bardzo dziękuję! :kiss_2:

Nie ma za co!

Mojemu Bazylowi już się nie przyda :(, niech inny psiak z chorym serduszkiem skorzysta!

Małe sprostowanie tylko - lek nazywa się Cardisure, a nie carsivan ;)

Dzisiaj wysłałam. Będzie zapas na 70 dni :)