Jump to content
Dogomania

Z Żyrardowa do Krakowa, czyli Makumba zmienila adres! ...MUCHOMOREK [']

Recommended Posts

Posted

To miał być wątek jednej sztuki - Makotki.

Ale...

mirka-ela zadzwonila, ze do schronu przyniesiono 4-tygodniowe kociaki....

a ze akurat ludzie z Warszawy pojechali do Rudaska po szczeniaka...

to mnie trzepnelo i poprosilam Rudaska, zeby ich poprosil, zeby mi przywiezli maluchy, a ze nie umialabym wybrac, to...

pięć.

I teraz z pękającą ze stresu głową siedzę i czekam na wieści, czy zdążyli po nie do schronu i jak mam je odebrać, a na kolanach siedzi mi Makotka, której jeszcze nawet nie zaczelam szukac domku...

Moja Larwa Croft sie wscieknie, juz ledwo żyje z zadrosci o Makotke, co ja najlepszego zrobilam?

Moze ktos chcialby pomieszkac z maluchem? Wrazenia bosskie, klopocik malusienki jak czterotygodniowy kociak, malusi naprawde.

Ale siedem kotow w domu bez drzwi i w nie najlepszym stanie ducha to juz chyba przegięcie.

Potrzebuję zatem 6 domków dla szczeniaków i 6 dla kociąt.
I kaftan bezpieczeństwa.

Wiem, powiecie "sama chciala"... ;)

Taką dostałam paczkę :crazyeye:

odpoczynek po cięciu kabli

To jest Olek :loveu: opuścił rodzeństwo, bo wyczaił kanapę

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fono, jesteś WIELKA :loveu: :loveu: :loveu: i na pewno nie masz fisia ( no, może małego :razz: ). Pisz, czy zdążyli przywiezc te małe i czy pan Odzwierny raczył otworzyć Drzwi.
Ja już chora jestem od czasu jak zobaczyłam te maluchy, ale nie moge brac wiecej kotów na tymczas niz po jednym, co i tak daje astronomiczna liczbe 8 sztuk inwentarza żywego, czyli 7 własnych i jakis jeden tymczasowy.
Jutro wkleje zdjecia mojej biednej sierotki targowiskowej, czyli 7 tygodniowego Bonifacego, jest słodki. Zachowuje sie tak jakby zawsze mieszkał na ''salonach'' a nie dopiero od soboty po południu.
( przedtem mieszkał pod budka na targowisku w śmieciach i brudzie ale w piatek jego mamusia rezydentka targowiskowa od 8 lat zgineła tragicznie pod kołami samochodu :-(

Posted

[quote name='mirka-ela']Fono, jesteś WIELKA :loveu: :loveu: :loveu: i na pewno nie masz fisia ( no, może małego :razz: ). Pisz, czy zdążyli przywiezc te małe i czy pan Odzwierny raczył otworzyć Drzwi.

Pewnie że jest! :loveu:
(ale po cichu proponuje dać Fonie bana na forum...:diabloti:
bo nie wyrabia dziewczyna a tak chociaż net Jej odpadnie ;))

a tak poważnie
- kociaki dostarczone do W-wy pod drzwi Fony "przy okazji" mojej Łatki
( --> http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5386082#post5386082 )
Cieszę się bo przy tej okazji wyszło gdzie trafi Łatka, ani chwili się nie zastanawiali czy pomóc;)
W schronie byliśmy kwadrans przed 18tą...troszkę się wystraszyłem, że zamknęte, bo przywitał nas biegający luzem Misiek, ale pan był... szybko zapakowaliśmy kociaki do pudła, ja się wpisałem kto i com je i tyle :)

a maluszki są słodziutkie!!!:loveu:

Posted

Mirko, tylko do mnie wiecej nie dzwon, prosze ;), ja chyba tego nie przezyje, rozlazlo mi sie towarzystwo po domu i zezarlo kable juz... kompa mi odetnie bez bana

Mam Olka klona, Mirko :) identyko!

Rudasku, dzieki, ze bez mrugniecia okiem przystajesz na moje swiry i sie udalo w 20 minut zaatakowac schron :)

H E L P
S O S
SOS
sos
...

Posted

To ja poproszę...

Moja kocica tego psychicznie wytrzymuje. Zarzygała mi cały dom w nocy, już drugi dzień to robi, bo wcześniej była wściekła na Makotkę.

A to "pierwowzór" Olka, czyli Olek wyadoptowany ze schroniska w kwietniu :)

Posted

ja mam zamowienie na malego kocurka-tylko nie preguska bo juz jeden taki jest-dla mojej sasiadki:) tylko ze ja Poznan to by bylo szalenstwo z tak daleka zabrac kociaki;)

Posted

Kocurki są trzy. Olek czarno-biały i dwa biało-czarne fajniutkie. Ile jedzie pociąg do Poznania? A może samochodem szybciej - można pomyśleć, żeby nie umeczyć malucha. Napewno nie jutro, jak ciutke podrośnie.

Ale mam dramat ze swoja kocica. Nic nie je, wymiotuje juz nie tylko w nocy, wszedzie znajduje nowe chluśnięcia. Warczy na mnie i mieszka na szafce pod sufitem. Bardzo się tym stresuję. A z drugiej strony jestem wsciekla, rozpieszczona królewna, jakby zapomniala, ze sama została umierajaca zabrana z krzakow, kurde fix.

Posted

Trudno, królewna musi sie pogodzić z utratą statusu jedynaczki :razz:
Ale, Fona, wiesz Ty co? Może jednak nie odbieraj więcej telefonów i nie wychodź na ulice, a juz schrony itepe są zakazane...

Posted

Wiesz, ulv, ale ona ma dwa lata i jest coraz gorzej. Do niedawna bylo tak, ze przez tydzien sie gniewala, a potem wielka milosc lub przyjazn, teraz Makotka jest juz tydzien, a ona postanawia umrzec...

Posted

O nie, chlusnęła mi właśnie z szafki na blat kuchenny. I to taką różową wodą, wcześniej była bialo-żółta. Zaczynam się poważnie stresować...

Posted

Niefajnie :shake: bo jak tak wymiotuje ciagle, to może sobie naruszyc jakieś naczynko choćby w przełyku i potem będzie krwawić... no i same wymioty nie słuzą organizmowi, a przecież koty sie łatwo odwadniają...

Posted

kaLOlina napisał(a):
ja mam zamowienie na malego kocurka-tylko nie preguska bo juz jeden taki jest-dla mojej sasiadki:) tylko ze ja Poznan to by bylo szalenstwo z tak daleka zabrac kociaki;)

A my mamy kotkę korabiewicką do zabrania do Poznania, więc :cool3:

Posted

zasadzkas napisał(a):
A my mamy kotkę korabiewicką do zabrania do Poznania, więc :cool3:

Zasadzkas,

macie transport, czy też szukacie? bo jak 1. to może dałoby się zmówić i wtedy podrzuciłbym Wam fonowego koteczka...

Jeśli nie to - ja owszem, ale za jakiś miesiac.
A pociag jest szybszy (Ex W-wa/Poz. to chyba jakies 3,5 h moze mniej ...) autkiem praktycznie niemozliwe, no i jeśli jedzie jedna osoba to mimo zdzierstwa pkp tansze... jeden bilet cos koło sto cos tam ... można jechać TLK czyli zarezerwować bilet wczesniej itd. itp.

a tak poza tym to proszę tutaj pisać sobie o koteczkaczkach a nie OT sobie robić z watku o moich basałykach :mad:
JUŻ (AŻ!!!) TYLKO 6 ZOSTAŁO

Posted

Nie chce mi się żyć :placz:

Napisał Rudasek właśnie, że był w schronie. Od niedzieli przybyło 15 kotów. 4 dorosłe, 11 małych, niektóre chore bardzo, dwie kocice karmiace te maluchy jeszcze.

olek i makotka

Posted

Dziś odjechała pierwsza z pięcioraczków. Będzie miała na imię Tosia. Tylko numer jest taki, że były dwie buraski. Rodzinka wybrała jedną, a jak odjezdzala, zapakowala - moim zdaniem - te druga do transporerka. Powedziec im? ;)

Czyli stan na teraz: 1 moja + 1 makotka + 4 pięcioraczki

ale nie jest slodko, bo pani, o ktorej zapomnialam napisac, 80-letnia kociara, ktora jak szlam z pudelkiem z malymi w niedziele, mnie wyczaila i juz byla na herbacie (z walowka, mleko,kasze, ryz), dzis zadzwonila domofonem i powiedziala:
- Kochanie, jestes?
- Zaraz przyjde z kotkiem z piwnicy czarnym, jest tak samo maly jak te twoje.

Jak jej powiedzialam, ze nie moge juz wizac ani jednego, odparla:

- Trudno, bedzie zyl w piwnicy w stresie.

I tak mnie zostawila z wyrzutem sumienia zgniatajacym mi gardlo.

Więc pewnie za chwilę się dokocę. A znajomi i mama zaczynają myśleć (znajomi) i mówić (mama), że to NENI NORMALNE...

Posted

Strasznie sie ciesze, że juz jedna ''makotka'' znalazła domek! Znajac Ciebie, to najlepszy. A teraz ja przedstawiam mojego - oto Bonifacy, on tez na cito szuka domu. Gdy on znajdzie, to bedzie miejsce na nastepnego...
Bonifacy, jak pisałam, to sierota rynkowa, jego mamusia zgineła pod kołami samochodu i co było robic -ja też mam fisia...
Prosze o ocene -dla mnie jest cudo, ale moim 3 kotom sie bardzo nie spodobał, warcza, prychaja, no ale na szczeście tylko tyle -nie wymiotuja.
Na niektórych zdjeciach Bonifacy widoczny z wasami ciotki Pańdzi a na niektórych z wujkiem Garfisiem.

Posted

dziewczyny niech żyje wasz fiś !!! oby więcej osób miało takiego fisia :)
ja dołączam do waszej paczki też mamy trochę zwierzaków (3 sunie ze schroniska, 4 duże przygarnięte koty i 4 + 2 małe), a jedna mała wygląda
jak Olek :)

wierzę, że wasze maluchy błyskawicznie znajdą dobre domki,
warto zachęcać ludzi, żeby brali od razu dwa kociaki bo potem
może być trudno się dokocić ;)

fona bardzo mi przykro źe Twoja kicia tak to przeżywa :(

może poproś kogoś o bannerki dla maluchów, wtedy na pewno błyskawicznie znajda domy, no i koniecznie ogłoś je na allegro.pl, miau.pl i www.ale.gratka.pl

Posted

Na razie są tylko na allegro, chyba to nie wystarczy, bo zcazal sie wysyp kotów.

Staruszka z czarnulkiem nie przyszla, ale kac został, moralniak... Spac nie bede. Z jego powodu i tej jedenastki ze schronu...

Bonifacy przystojniak :-)

Zawsze mówię, że dwa najlepiej brać :-)
Na razie udało mi się dokocić jeden domek, drugi sam wział naraz dwa, bo nie mogli się zdecydować, reszta mówi: jeszcze nie teraz.

Posted

uf, moja zaczela jesc, wymiotowala w nocy, po powrocie z pracy nie zastalam nowych plackow - i tak dywan do prania...

mam nadzieje, ze juz nie bedzie tak jak wczoraj ani gorzej... ale jest mocno nieszczesliwa, mieszka na szafce pod sufitem

Posted

Dziękuję, zasadzkas! Pinginek to Bonifacy mirki. moja makotka jest czarna cala z czekoladowymi poduszeczkami. Kocurki sa trzy czarno-bialy przebojowy i fantastyczny Olek, dwa bialo-czarne Żwirek i Muchomorek i Jarmilka bura przepiekna.
W ogole Olek i Makotka powinny isc razem bo to prawdziwa przyjaz, dwie burki razem, ale juz jedna zabrali, i Żwirki tez razem, ale to marzenia scietej glowy.

Jesli mozes, dopisz, prosze, ze 11 kotow malenkich roznej masci jest w schronie w żyrardowie lub ze jest po prostu oprocz nich.

dzieki raz jeszcze

Posted

Zasadzkas, to ja jeszcze poprosze o wstawienie mojego Bonifacego. Ma około 7 -8 tygodni, juz go odrobaczyłam, odpchliłam, jest zdrowy i wesoły. Jakby on poszedł do domku to wezme nastepnego ze schronu, a może 2, ale watpie czy na 2 to sie maz zgodzi...
Acha, Fono, wyadoptowałam kotke ćwiercnorweska leśna, która okazała sie zwykła czarnulka. Wzieła ja koleżanka córki, oczywiście przyjechała razem z rodzicami do pana. Maja juz jednego kota kastrowanego, chyba bedzie dobrze, ale nie wiem napewno. A własciciel mamusi nie chce dac mamusi na sterylke tylko topi kocieta a zostawia 1 lub 2 :-(