Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

.
Wandziu u Atomówki jest ten o , którego prosiłaś.
Popatrz na umaszczenie.

I ogonek....
Figielek ma ogonek a ten piesio ma obcięty, no i płeć:)

Edited by ewu
Posted

ewu napisał(a):
.
Wandziu u Atomówki jest ten o , którego prosiłaś.
Popatrz na umaszczenie.

I ogonek....
Figielek ma ogonek a ten piesio ma obcięty, no i płeć:)

Ewu masz rację. Mnie te zdjęcia Atomówwki jakoś nie pasują do wyobrażenia jakie sobie stworzyłam

Posted

enia napisał(a):
Czyli bezogonkowa sunia nadal w schronie czy u hycla??

Nie mam pojęcia . Nie dzwonię i nie dopytuję, bo Dt nie ma.
ewu napisał(a):
No i co z malizną 3-miesięczną?

Może zapytać Olivę czy by któregoś nie wzięła?

Posted

No właśnie ja kojarzę dwie osoby nowe na "naszych" wątkach byłoby cudownie gdyby mogły dać DT dla tych biedaków......
Atomówko, ogłoszenia opłacone, oby przyniosły dobry dom dla Figulka :)

Posted

Moze uda mi sie napisac posta jak zasieg nie walnie.
Jestesmy ciagle na wsi, wracamy jutro to wrzuce foty
Z gorszych informacji, Figiel prawdopodobnie ma lek separacyjny, do tej pory nie bylo tego jak sprawdzic bo ciagle.ktosvz nim byl. Tutaj bylo kilka sytuacji gdy Figiel zostaje sam tzn z drugim psem i niestety wariuje tzn nic jie niszczy ale piszczy przekoszmarnie, szaleje, wskakuje na co sie tylko da, drapie, no ale piszczenie jest naprawde okropne.
W zasadzie mam teraz pewnosc ze Figiel byl bity, kuli sie na widok podjiesionej reki czy szczotki, trzesie dupa, ogon na brzuch i przykleja sie do ziemi
Karme sucha ma w nosie, najbardziej odpowiada mu zebranie przy stole i jedzenie wszystkiego co tylko znajdzie lacznie z cebula, pomidorami, papryka. Co tylko mojemu synowi wypadnie z raczki zaraz sie rzuca z geba do jedzenia.
Karma sucha zostala odstawiona bo nie je jej zupelnie, tzn mieszam mu z puszkami miesnymi ale Figiel sie nie przekonuje.

Z dobrych info byl 1 telefon w jego sprawie, Pani z Ochoty jutro wieczorem moze pojade do niej z Figlem na wizyte

Posted

Ponadto kWandziu do mnie trafil ten psiak o ktorego prosilas Figiel
Wiem ze fotki ktore ja wstawilam i fotka psa na stronie Siedlec faktycznie sa bardzo rozne ale fotka siedlecka jest dziwna. Pies stoi wygiety, uszy po sobie ale to jednak ten sam pies, ja majac Figla na codzien widze podobienstwo czasami Figiel tak dziwnie wyglad
Ponadto ksiazeczke mam Figla, no i u mnie jest pies z zakreconym ogonkiem, ten drugi odlowiony pozniej to sunia i ogon ma krotki

Posted (edited)

No i z wieści najweselszych i najfajniejszych dziś byłam na wizycie pa u taj Pani z Ochoty.
Wzięłam Figla i pojechałam, Pani obawiała się,że Figiel nie zaakceptuję jej kota.
Figiel spisał się na medal, grzecznie rzucił się na kota chcąc się z Nim bawić, ten jednak uciekł na szafkę i obserwował psa z bezpiecznej odległości.
Figiel w tym czasie zwiedził mieszkanko i zdążył podbić serca dwóch domowniczek.
Kot poczuł się pewnie i zszedł powąchać Figla, grzecznie się chłopaki zapoznali, powąchali ( Figiel trochę zbyt natarczywie co kot szybko wyjaśnij machnięciem łapy ) i każdy poszedł w swoją stronę. Kot na posłanko a Figiel na łóżko rozwalić się bez krępacji.
Panie ( mama i córka) zachwycone Figlem, trochę martwią się o jego piszczenie podczas samotnych pobytów w domu ale córka ma teraz msc wolnego więc będzie z psem pracowała. Sama wie jak to bezdomniaki potrafią dać w kość bo zdarzyło jej s ię tymczasować psiaki z Azylu pod Psim Aniołem ( w Falenicy) gdzie jest wolontariuszką.

Tak więc Figielek ma nowy domek :multi::multi::multi::multi:
Mam nadzieję,że się nie rozbryka za bardzo jak poczuje sie już pewnie i nie będzie napastował kota.

Wandziu co z umową? Czy ja mam Ci tylko dane tej Pani podać? Czy jakiś aneks ona ma podpisać który Ty przyślesz? W tej chwili umowa jest
na mnie.

P.S tak sobie piszę choć nie wiem czy kogokolwiek to interesuje, nikt nie myśli o Figlu .

Edited by Atomowka
Posted

[quote name='wanda szostek']Czy ja Ci coś obiecałam wysłać? Pewnie umowę adopcyjną i zapomniałam. Postaram się jutro wysłać[/QUOTE]

No i nie wysłałam. Mam tyle problemów z którymi nie radzę sobie. Proszę o cierpliwość.

Posted

Wandziu spokojnie, ja teraz na 2 tygodnie wyjeżdżam więc dopiero potem podjadę do Figla.
A tymczasem u Figla wsio ok, z kotem żyją w zgodzie, na spacerach jest grzeczny i nawet piszczenie udaje się eliminować

• 2 weeks later...
Posted

dzisiaj wróciłam z urlopu i czytam wspaniałe wieści! :)
Atomówko bardzo dziękuję za opiekę nad Figielkiem i znalezienie mu domu!:Rose::Rose::Rose: