Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ahhh kiedy znowu jakiś wyjazd... Tak mnie korcie z psami nad morze :) 

Sierpień- to już. W końcu chłodniej. Ale nam te chłodne dni już pasują robi się idealnie na poranne spacerki.

I aż 11 dni pracy mnie zostało :D

IMG_20160815_185830.jpg

IMG_20160815_185802.jpg

IMG_20160815_185729.jpg

• 2 weeks later...
Posted

jej jej jej jej jej jej aaaaaaaaaaaa

Tak po CICHU mówiąc to doczekałam się nowego aparaciku iiiiiii będzie duuużo foteczek. Byle do 9 :D

MISIAKI już się cieszą

IMG_0041.JPG

IMG_0043.JPG

IMG_0083.JPG

Posted

Po śmierci Kropci, byłam pewna że nigdy ale to nigdy nie znajde chociaż troche tak doskonałego psa jakim była Ona.
A jednak... Pies którego tak nie chciałam stał się psem który poprawia mi cały dzień, zmienia dosłownie wszystko. Nie jest ideałem idealnego właściciela i nigdy do tego nie dążyliśmy. Staliśmy się jedną indywidualnością. Barko. Mam nadzieje że to jeszcze nie czas....

Posted

Dzień drugi na lekach. Widać poprawę w zdrowiu ale jeszcze to nie koniec. Teraz kuracja tygodniowa i czekamy i obserwujemy i cieszymy się z chwil które jeszcze mamy. 

Widac po nim że ma już dość ale jest silny bo obiecywalismy sobie ze jeszcze ni jedno zwiedzimy i przejdziemy. 

Damy radę. Musimy, bo przecież to dopiero 10 lat. 

I mamy w końcu czym uwiecznić te chwile :) 

DSC_0066.JPG

DSC_0059.JPG

Posted

Ufff jutro mija tydzień po lekach.
Barkuś sobie wziął moje słowa do serca i zaczął chyba zdrowieć ;) Spacerujemy, jemy, oszczędzamy się na kanapie i jakoś nam ten czas leci. O i jeszcze Potwór nas wkurza bo gryzie i jest baaardzo niegrzeczna. Nawet rybce całe żarełko zjadła, mnie buty pogryzła. A Barko co 5 min na dwór chce wyjść, znowu problemy chyba  pęcherzem.

Iiiii miałam pierwszy taki pierwszy wyjazd koń-jeździec z Wikusiem. Rudy jest przeidealnym koniem. Było kąpanie w jeziorku,galopy i spacery. Jest cuuuudowny.

DSC_0017.JPG

DSC_0107.JPG

DSC_0134.JPG

DSC_0031.JPG

DSC_0067.JPG

• 2 weeks later...
Posted

Chwila odsapnięcia od chorowania. Ciapek bierze witaminy i od razu zrobił się taki mój. Na spacerach biega, szaleje nawet Luśke zaczepia.

I zły komputer zjadł mojej piękne zdjęcia :/

I jest już u nas piękna jesień :)

DSC_0052.JPG

DSC_0061.JPG

DSC_0104.jpg

DSC_0073.jpg

DSC_0057.JPG

• 4 weeks later...
Posted

A kupiłam za grosze Nikona D3000. Dobry aczkolwiek nie jest jednym z najlepszych. Mi wystarcza o tak powiem.

A Barko ma "norwegi" bo ma zakaz noszenia obroży. Pogoda u nas do kitu i spacerujemy w deszczu...

A Potwór bez zmian, znowu załatwia nam się na pościel, na szczepieniu chciała ugryźć naszego doktora a co dziwne bo przed zastrzykiem latała z głupawką po gabinecie.

Posted

W sumie D3000 to to samo co D60, tylko trochę nowsze ;) 

Miałam właśnie pytać skąd te szele bo proste i fajne. Ja to w ogóle mam ostatnio misję na "zwykłe" psie akcesoria. 

A Lucyna... trzeba przyznać... ma kobita fantazję :D

Posted

Dokładnie tak jak mówisz. D60 tylko troszke bardziej rozbudowane :P

Nic mnie tak nie wkurza jak Lucyna i jej właśnie ta fantazja. Wracam dzisiaj o 12 do domu po szkole i co widze... rozgryzione doniczki, podkreślacze, ziemia po rozdeptywana po całym mieszkaniu. Moja cierpliwość do tego psa została wyczerpana.

DSC_0106.JPG

Posted

To co? Oddajesz Lucynę? Bo moja córka by ją chętnie przygarnęła. Ostatnio oglądała ze mną zdjęcia i stwierdziła, że cudo i też taką lisiczkę chce :D :P

Posted

A bierz!!!!! Jeszcze dopłacę.

Wszyscy się nią zachwycają ale tak naprawdę nikt ale to nikt nie wytrzyma z nią dłużej niż kilka godzin.

Córka kumpeli wzięła ją kiedyś na spacer to po 3 godzinach wróciła bo już nie była taka fajna...

Posted

Owszem to jest małe, wredne suczysko... Tyle co w ostatnim czasie się wstydu najadłam to nawet z Barko tyle nie miałam.
 Ale mój Mąż i tak Ci powie że to jest pies ideał, że to jeszcze psie dziecko i trzeba być wyrozumiałym. Tylko kiedy po niej to widać że robi coś specjalnie. Dzisiaj o 5 jak się zbulwersowała że nie Pańciu jej nie zabrał ze sobą. Od godziny 6 wyła, szczekała i piszczała pod drzwiami.  To wszystko widać w jej oczach.

:P

A Barkuś ma jakiś czas przytulania się o każdej porze dnia i nocy. Wtula się kochany we mnie i śpi. A na spacerek od dzisiaj zakładamy płaszczyk :)

vvvv-349.jpg

Posted

Jaaaakaaaa Lucyna :D Miałam kiedyś kundlisza, który na stałe miał tak uszy. Jedno klapnięte, a drugie radarek :) Aż mi się oczy spociły.

No i tak, teraz to już wszystko jasne. Ty starasz się wychować, a chłop rozpieszcza. Możesz śmiało wszystkie jej wybryki zwalać na niego :P

Buziole dla małej szelmy i przystojniaka-przytulaka :*

Posted

Buziole przekazane :)

Wracając do Potwora. Wczoraj zostali na 7 godzin sami wracamy do domu i znowu... nasrane, naszczane, pogryzione i weź się tu nie denerwuj. U teściów byliśmy to głupia krowa jak zwykle ma moje zdanie głęboko i dokarmia mi psa a ja później po nocach muszę ganiać. Co to będzie jak będziemy mieli dziecko? Też będzie dokarmiać?

Byłam się dzisiaj odstresować u konisiów. Podjeżdżam pod stajnie a tu brama zamknięta. No nic przez płot od tyłu i heja do stajni po sprzęt :P

DSC_0004.JPG

DSC_0015.JPG

DSC_0022.JPG