Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja uznaje tylko tak zrobione jak Keyti (york ze zdjęcia wyżej) albo całkiem na łyso , tak samo pudelsa robiłam po swojemu i ścinałam mu na łyso uszy :diabloti: co dla wielu pudlomaniaków jest zbrodnią .
To takie luźne gadanie , jeśli drugi pies będzie to na pewno nie teraz i w najbliższym czasie ale powiem szczerze ciężko jest z jednym psem jak się miało dwa tak samo cięzko było po Basterze ,Miska była sama nie całe pół roku .

Posted

[quote name='gops']z tym się zgadzam , z kitką mają wytrzeszcz oczu ,biedne psy :lol:
ale kto mi sprzeda psa który będzie łysy i będzie mieszkał z mordercą ? cienko to widzę :evil_lol:[/QUOTE]
Przejdź się na jakiś targ, na pewno dostaniesz i to dużo taniej:evil_lol:

Posted

[quote name='Besti']Wpadłam z odwiedzinami :D

Clayton chodzi często w tej obroży z obciążeniem? Bo jestem ciekawa czy efekty po tym są.[/QUOTE]
Chodził co 2-3dni na długi spacer ale bez skakania żadnego/wiszenia wiadomo tylko bieganie luźne i efekty było widać już po 2 tygodniach , wyszły niektóre mięśnie których wcześniej nie miał głównie przy barkach a i w szyi poszło mu 3cm więc to chyba też od tego .
Teraz już ponad miesiąc jak nie więcej nie miał jej na sobie bo coś kulał mi ostatnio tzn zdarzyło się 2 razy w ciągu miesiąca po spacerze i minęło ale postanowiłam zrobić przerwe z ta obrożą i zacznę ją zakładać w sierpniu(myślę że taka przerwa wystarczy bo teraz nie kulał już długo ) , będę obserwować czy nic się z łapą nie dzieje .
Ale polecam jeśli chcesz rozbudować psu szyje i przód .

Posted

I mam nową psią zachcianke, ale podobają mi sie tylko cięte i tylko samce :diabloti: więc musze poczekać jakieś 20 lat :evil_lol:
Pinczer średni .

[IMG]http://www.pinczer.republika.pl/grafika/franek17.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Amber']Z wyglądu jak niewyrośnięty dobek, jednak charakter odmienny zgoła ;)[/QUOTE]
Wiem wiem , mi się z wyglądu bardzo podoba , doberman zawsze będzie dla mnie za duży , duży pies jakiego chcę mieć i mogę to tylko rott .

Posted

Mała suka nie jest taka duża ;)

Dla mnie pies z "bardzo silnym instynktem łowieckim" odpada w przebiegach nawet jakby wyglądał lepiej niż dobek (ale to impossible całe szczęście :lol:)

Posted

[quote name='Amber']Mała suka nie jest taka duża ;)

Dla mnie pies z "bardzo silnym instynktem łowieckim" odpada w przebiegach nawet jakby wyglądał lepiej niż dobek (ale to impossible całe szczęście :lol:)[/QUOTE]
Mi to nie przeszkadźa , miałam już takie psy i jak sie okazuje mam takiego nadal czego mimo wszystko myślałam że unikne no ale wylazł terier.
Dla mnie psy to tak max do 30kg potem to już krowa , robię wyjątek tylko dla rotta , przynajmniej póki co tak myśle może kiedyś mi się zmieni .
Póki co to mój pies właśnie dorasta i pokazuje różki . I jak kiedykolwiek wezme do niego jakąś suczke to taka max 25kg.
A to nic pewnego bo jeśli mu te różki nie znikną(zdarza się sama to wiesz najlepiej) to nie wezme kolejnego psa nigdy.
Ale pomarzyć sobie mogę .

Posted

W Polsce to prze.... mieć pincz. śred. Co rusz na ulicy pytanie "czemu ten doberman nie urósł?", chyba bym nie wytrzymała :evil_lol:

A na serio, ciekawa rasa, szkoda, że tak mało popularna. Z drugiej strony w wersji bio wygląda fatalnie, więc może to i lepiej :eviltong:

Posted

A myślisz że mając staffika to jakie są pytania?:lol:
"Czy to młody pit bull ? " , " Czy to mix amstafa?" ,"Ale śliczny szczeniak" .

Ja od razu dlatego napisałam mi się pin średnie podobają ale tylko kopiowane i tylko samce :diabloti: także ten... może za 20 lat :)

Posted

[QUOTE]A myślisz że mając staffika to jakie są pytania?:lol:
"Czy to młody pit bull ? " , " Czy to mix amstafa?" ,"Ale śliczny szczeniak" .[/QUOTE]
No w sumie nie pomyslałam :evil_lol:

Posted

Nie najlepsze jest pytanie "dlaczego ten owczarek jest taki mały!?"....ludzie chyba przywykli do takich przerostów po 70pare cm długich na 2m i spasionych.I Lucas 64cm wydaje się być maaaaały:lol:

Posted

Ano , niestety jak ja zobaczyłam onka z rodo to byłam zdziwiona że jest taki mały miał może z 35kg .

A ja jako idealna właścielka pozbyłam się psa na tydzień(działka) i idę sobie zaraz na koncert Chylińskiej :loveu:

Posted

W [B]2 [/B]tygodnie efekty? Rewelka :) Clayton jest potężny "z przodu" dlatego zapytałam.

Też nie wiedziałam że ONy ważą nieco ponad 30kg haha prawie takie nakolankowe

Co do ras to dostaje często pytania czy mam laba:roll: bo nie waży 70kg

Posted

[quote name='natija']o Chylinska to ja tez uwielbiam,ale nowa plyta nie podoba mi sie:shake:,wole jej stare kawalki:loveu:[/QUOTE]
A były głównie stare kawałki :loveu:
Fajna babka z niej , nie tylko jako wokalistka .

[quote name='Besti']W [B]2 [/B]tygodnie efekty? Rewelka :) Clayton jest potężny "z przodu" dlatego zapytałam.

Też nie wiedziałam że ONy ważą nieco ponad 30kg haha prawie takie nakolankowe

Co do ras to dostaje często pytania czy mam laba:roll: bo nie waży 70kg[/QUOTE]
Tak efekty były szybko widoczne , Clayton ma bardzo duży przód to też geny (tatuś itd) ale obroża sporo zdziałała , lepiej uwidoczniła mięśnie .

[quote name='rashelek']Ej podziwiam, ja to bym chyba wyszła z siebie i staneła obok jakbym się miała psa pozbyć na jeden dzień a co dopiero tydzień :lol:[/QUOTE]
A ja się ciesze mam trochę spokoju , młody pojechał z rodzicami i bratem więc nic mu nie będzie.
Klopotów nie przewiduje bo tam nie ma praktycznie psów , jedyne co musimy tam uważać na zwierzyne bo on lubi sobie uciec w pizdu w pola i wrócić za pare minut (raz to zrobił i więcej go przy polach nie puściłam ale zawsze próbuje) i nie lubi psa za siatką boksera cioci ;) ale ojciec ma wzmocnić siatke między działkami więc powinno być ok .

Posted

Cześć :)
[url]http://img41.imageshack.us/img41/5600/dsc089491crop.jpg[/url] Ale świetne szelki :loveu:

[SIZE=1]Dawno nie byłam na dogo, dopiero dzisiaj przeczytałam o Misi, przykro mi ['][/SIZE]