irenaka Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 U Kajeczki cisza, ale myślę, że wszystko OK. Gdyby nie było, już by dzwonili. To rewelacujna rodzina i jestem o Kaję bardzo spokojna. Pewnie rozrabia moje słoneczko jak zwykle , pogoda jeszcze jest Ok więc cały czas siedzi u konia. Quote
irenaka Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę. Quote
Ulka18 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Irenko, na pewno wszystko dobrze u Kajuni, konika sobie obszczekuje i hasa po trawie :loveu: Quote
duzago1 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Witam serdecznie! U Kai oczywiście bardzo dobrze. Nie mieliśmy ostatnio czasu żeby cokolwiek pisać, bo było dużo pracy- zaczął się rok szkolny, praca w ogrodzie i wiele innych. Kaja prawdopodobnie niedługo będzie miała cieczkę, bo ciągle nam ucieka. Ostatnio nieźle nas wystraszyła, uciekła z domu gdy drzwi były niedomknięte, a my zorientowaliśmy się dopiero po 10 minutach - poszukiwania trwały ponad pół godziny, Kaja w tym czasie zdążyła przejść prawie 2 km. :crazyeye:. Łobuz z niej niezły. Do tego jeszcze ciągle wyjada kotu jedzenie, a swoje zostawia na później :eviltong:. I jak tu jej nie kochać ;). Pozdrawiam wszystkich. Quote
Ulka18 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Ojojoj, zeby to sie nie skonczylo jakas ciaza niechciana :shake: Chyba bym umarla ze strachu, gdyby moje sunki tak daleko uciekly :roll: Quote
Jagienka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 To Kaja nie była wysterylizowana? :shocked!: Quote
irenaka Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Kaja nie była sterylizowana ponieważ Lucynka jest przeciwna wykonywaniu takich zabiegów w hoteliku w przypadku kolaczków. Ale faktycznie zamarłam z przerażenia jak przeczytałam o ucieczce Kajeczki. Proszę pilnujcie jej, bo ja nie przeżyję, gdyby coś się stało. Quote
Ulka18 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Trzeba przekonac Lucynke jednak do bezwarunkowych kastracji i sterylizacji kolakow przed wydaniem do adopcji. Moja Casablanka byla sterylizowana w schronisku i nie ma sladu ani fizycznego, ani psychicznego. Quote
zurdo Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 A czy jest szansa, że Kaja zostanie wysterylizowana jak tylko będzie to możliwe po tej cieczce? Chyba rzeczywiście lepiej oddawać suczki wysterylizowane... Quote
Jagienka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 irenaka napisał(a):Kaja nie była sterylizowana ponieważ Lucynka jest przeciwna wykonywaniu takich zabiegów w hoteliku w przypadku kolaczków. Pani Irenko, a dlaczego "w przypadku kolaczków"? Jakoś to inaczej znoszą niż reszta towarzystwa?? Wg mnie nawet przede wszytskim rasopodobne powinny byc sterylizowane, bo pseudohodowcy są przebiegli i czasami ciężko wyczuć intencje... :shake: Quote
irenaka Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Myślę, że nie mogę wypowiadać się na forum za Lucynkę, ponieważ po prostu nie wypada. Lucynka jest w tej chwili na urolpie. Quote
irenaka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Pomóżcie,w Wigilię Kaja uciekła!!! Jak mogę pomóc przy takiej odległości między Krakowem a Słupskiem? Quote
zurdo Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Matko jedyna :-( Czy Państwo porobili ogłoszenia do rozwieszania i w necie, zawiadomili straż i schronisko? Ja mogę tylko przeglądać ogłoszenia w necie. Musisz się znaleźć, Kajuniu... Quote
irenaka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Zurdo , zrobiłam plakat ze zdjęciami Kajeczki, zawiadomiłam schronisko w Słupsku. Karolinka strasznie płacze, nie wiem jak mogę jeszcze pomóc? Quote
zurdo Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Gdybyś mogła mi na pv przekazać nr telefonu do Państawa Kajeczki - porobię ogłoszenia w necie. Dobrze by było gdyby poinformowali straż miejską. Ogłoszenia w lokalnych gazetach. Ja nie pamiętam, co się w końcu okazało - czy Kaja nie widzi w ogóle, czy na jedno oczko? :-( Quote
Ulka18 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 irenaka napisał(a):Pomóżcie,w Wigilię Kaja uciekła!!! Jak mogę pomóc przy takiej odległości między Krakowem a Słupskiem? Irenko, ja znam super dogomaniaczke ze Slupska, super skuteczna, ostatnio bardzo pomogla w akcji poszukiwania wlascicieli potraconego przez auto pieska. To Best 13. Napisz moze priwa do Best13. Swoja droga to Kaja moze ma cieczke i dlatego uciekla? Quote
Romi Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 irenaka napisał(a):Pomóżcie,w Wigilię Kaja uciekła!!! O kurczaki.....:placz: Quote
zurdo Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 I co? Są jakieś wieści, choćby maleńki ślad? Quote
irenaka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 Dziękuję Wam za pamięć, siedzę i ryczę, bo nie ma żadnych wiadomości. Jedynie co zaczełam z uwagą śledzić to progrozy pogody, oby tylko Kaja wytrzymała te temperatury i oby spotkała na swojej drodze życzliwego człowieka. Nic nie pozostaje tylko nadzieja. Quote
irenaka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 [FONT=Comic Sans MS]Znalazłam jeszcze kontakt na GG do tej dziwczyny : GG 1536877.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Czy ktoś może spróbować się z nią skontaktować i przedstawić sytuację ?. Ja niestety nie mam GG.[/FONT] Quote
irenaka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Kaja była widziana w pierwszy dzień świąt 3 km od domu. Była dokarmiana przez ludzi, to jedyny ślad, że Kaja żyje. Powiadomiłam również Urząd Gminy gdzie działa Straż Gminna i jestem zachwycona tym, że natychmiast zareagowali. Będę z nimi w stałym kontakcie. Kaja musi się znaleźć i to szybko. Kajeczko! Wszyscy tęsknią, Karolinka płacze, ciotka Irena też, wracaj do domku ślicznotko!! Quote
Ulka18 Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Irenko, czy wlasciciele Kaji rozwiesili plakaciki? Moze jakies lokalne radio i prasa by pomogly? Quote
irenaka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Aga, plakaty zrobiłam i wysłałam, radio lokalne uruchomione przez właścicieli, UG też, gazeta też. Jeszcze dzisiaj zostają dzieci, mam nadzieję, że one będą najbardziej pomocne. Quote
Recommended Posts