aleola Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Dziś przelałam drugą ratę za bazarki dla Edena: 60,11 zł. Quote
yucca Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Generalnie to jakieś rozliczenie by się przydało... Quote
Bonsai Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Rozliczenie zrobiliśmy już wczoraj, ale nie miałam już sił go tutaj wrzucić. Okazało się, że zebraliśmy wystarczająco pieniędzy, by pokryć dług w lecznicy. :) Dziękujemy Wszystkim, którzy pomogli nam finansowo i wpłacali nam pieniądze na wszelkie zabiegi. Pomogły nam też fundacje: Fundacja Psia Wachta i Fundacja Dwa Plus Cztery. Łącznie zebraliśmy 3165,09 zł z czego po opłaceniu rachunku w klinice (2500 zł), przejazdów do Wrocławia oraz karmy zostanie 515,09 zł. Chcielibyśmy przeznaczyć te pieniądze na dokończenie ogrodzenia wybiegu dla psiaków takich jak Eden, mieszkających w schronisku, które od dwóch lat nie mają swojego wybiegu i wychodzą tylko z nami raz dziennie na spacery - dzięki wybiegowi będą miały możliwość pozostania nawet na noc na ogrodzonym, dużym terenie, zamiast w ciasnym boksie. Poza tym kolejne dwa staruszki z boksu eksperymentalnego źle się czują: ONka Dakota, która zaczęła reagować agresją na jakikolwiek dotyk i w ogóle nie siada; i Murzynek, który chodzi "zgięty", a najchętniej w ogóle by nie wstawał z miejsca. Weterynarze rozkładają ręce i polecili zrobić rentgen - chcemy oba psy zdiagnozować, by dzięki dobraniu odpowiednich leków polepszyć ich komfort życia. Wsparcia potrzebuje też Seiko, który jest w DT: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237358-Seiko-staruszek-wrócił-z-adopcji-schronisko-śmierć-Ma-DT-potrzebne-wsparcie[/url] (tu też muszę zabrać się za rozliczenie, bo obecnie Seiko jest ok. 100 zł na minusie). DZIĘKUJEMY WAM WSZYSTKIM W IMIENIU SWOIM ORAZ EDENA! Quote
Bonsai Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Część wpłat, które dotarły do nas (nie do wszystkich mamy dostęp) Dziękuję P.Z. - za wpłatę 50 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję M.K. - za wpłatę 50 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję M.G. - za wpłatę 255,21 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję D.D.S. - za wpłatę 50 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję J.S. - za wpłatę 20 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję A.T. - za wpłatę 50 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję A. J. i P.J -za wpłatę 50 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję A. Si. - za wpłatę 200 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję A.P.S. -za wpłatę 100 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję Ł.D. -za wpłatę 34,55 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję A.S. -za wpłatę 100 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję N.S -za wpłatę 50 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję O.G -za wpłatę 50 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję A.J. za wpłatę 50 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję J.J. za wpłatę 50 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję M.W.N. za wpłatę 100 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Dziękuję A.M.N. za wpłatę 80 zł. Wielkie dzięki w imieniu Edena Quote
Bonsai Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Na moje konto z bazarku cegiełkowego trafiły następujące wpłaty: [list] [*][B]DONka[/B] 10 zł[B] - wpłata dotarła 19.06[/B] [*][B]obiezyswiat75[/B] 200 zł[B]wpłata dotarła 17.06[/B] [*][B]Alla Chrzanowska[/b] 20 zł [B]wpłata dotarła 17.06[/B] [*][B]Elf i Mango[/b] 20 zł[B]wpłata dotarła 21.06[/B] [*][B]asiuniab[/b] 5 zł [B] - wpłata dotarła 25.06[/B] [*][b]sonek666[/b] 10 zł[B] - wpłata dotarła 19.06[/B] [*][b]Agnieszka103 [/b]5 zł [b]wpłata dotarła 19.06[/B] [*][b]Panna Marple[/b] 20 zł [B] - wpłata dotarła 19.06[/B] [*][b]unixena[/b] 35 zł[B] - wpłata dotarła 25.06[/B] [/list] Czyli łącznie 325 zł, z czego 220 zł otrzymał Eden przelewem w dniu 19.06, pozostało więc 105 zł z bazarku cegiełkowego. Jeśli osoby, które brały udział w bazarku nie będą miały nic przeciwko, kwota ta powędruje do Iggy'ego: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237358-Seiko-staruszek-wrócił-z-adopcji-schronisko-śmierć-Ma-DT-potrzebne-wsparcie[/url] Quote
yucca Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Bardzo się cieszę, że pieniążków starczyło :) Czy mogłabyś Bonsai wstawić banerek Kundelkowej Skarbonki? Bo ta wpłata 100 zł to pewnie od nich (zwrot już zrobiony). Pozwól, że w takim razie pieniążki z mojego bazarku przeznaczę na Seiko. Quote
wawer Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Ja dopiero zacznę zbierać pieniążki ze swojego bazarku, a potem... jeszcze nie wiem, na co je przekażę ;). Nie mam głowy, bo to kolejny mój bazarek, w trakcie którego psina odchodzi. Zrobiłam nawet ponad roczną przerwę, żeby fatum odegnać i znów... :-(. Aż się boję zaczynać następny. Quote
Bonsai Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 [quote name='yucca']Bardzo się cieszę, że pieniążków starczyło :) Czy mogłabyś Bonsai wstawić banerek Kundelkowej Skarbonki? Bo ta wpłata 100 zł to pewnie od nich (zwrot już zrobiony). Pozwól, że w takim razie pieniążki z mojego bazarku przeznaczę na Seiko.[/QUOTE] Właśnie wstawiłam na pierwszej stronie banner skarbonki. :) Dziękuję w imieniu Seiko (a w zasadzie to akutalnie Iggy'ego, bo tak nazwała go Delph, jak do niej trafił). [quote name='wawer']Ja dopiero zacznę zbierać pieniążki ze swojego bazarku, a potem... jeszcze nie wiem, na co je przekażę ;). Nie mam głowy, bo to kolejny mój bazarek, w trakcie którego psina odchodzi. Zrobiłam nawet ponad roczną przerwę, żeby fatum odegnać i znów... :-(. Aż się boję zaczynać następny.[/QUOTE] Oj, to faktycznie pechowo. :( [quote name='aleola']Czy Seiko jeszcze wymaga jakichś pieniędzy?[/QUOTE] Seiko w tej chwili jest na minusie, jeśli uda się przeznaczyć pieniądze z bazarku cegiełkowego i bazarku yucci (z tym, że nie wiem w jakiej kwocie za ten drugi), to powinien wyjść mniej więcej na zero. Trzeba mu jeszcze zabezpieczyć jedzonko, no i on ma stałe wizyty u weta (choć powoli widać koniec, a wizyty nie są zabójczo dużo płatne, bo to pojedyncze zastrzyki). Inna sprawa, że bardzo chciałabym mu zakupić legowisko (najlepiej ortopedyczne, ale te są drogie, więc może nawet coś tańszego, ale lepszego niż ma obecnie - z byłego DS otrzymał jaką poduchę, która jest tak kiepskiej jakości, że pies śpi praktycznie na ziemi, a to nie jest najlepsze dla starych kości). Zapraszam na jego wątek swoją drogą, tam ruchu niestety praktycznie nie ma nad czym ubolewam, bo Delph z TŻtem odwaliła kawał dobrej roboty w leczeniu i opieką nad Iggy'm (Seiko). Quote
asiuniab Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 [quote name='Bonsai']Na moje konto z bazarku cegiełkowego trafiły następujące wpłaty: [LIST] [*][B]DONka[/B] 10 zł[B] - wpłata dotarła 19.06[/B] [*][B]obiezyswiat75[/B] 200 zł[B]wpłata dotarła 17.06[/B] [*][B]Alla Chrzanowska[/B] 20 zł [B]wpłata dotarła 17.06[/B] [*][B]Elf i Mango[/B] 20 zł[B]wpłata dotarła 21.06[/B] [*][B]asiuniab[/B] 5 zł [B] - wpłata dotarła 25.06[/B] [*][B]sonek666[/B] 10 zł[B] - wpłata dotarła 19.06[/B] [*][B]Agnieszka103 [/B]5 zł [B]wpłata dotarła 19.06[/B] [*][B]Panna Marple[/B] 20 zł [B] - wpłata dotarła 19.06[/B] [*][B]unixena[/B] 35 zł[B] - wpłata dotarła 25.06[/B] [/LIST] Czyli łącznie 325 zł, z czego 220 zł otrzymał Eden przelewem w dniu 19.06, pozostało więc 105 zł z bazarku cegiełkowego. Jeśli osoby, które brały udział w bazarku nie będą miały nic przeciwko, kwota ta powędruje do Iggy'ego: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237358-Seiko-staruszek-wrócił-z-adopcji-schronisko-śmierć-Ma-DT-potrzebne-wsparcie[/URL][/QUOTE] jak najbardziej jestem za; Seiko w tej chwili jest na minusie, jeśli uda się przeznaczyć pieniądze z bazarku cegiełkowego i bazarku yucci (z tym, że nie wiem w jakiej kwocie za ten drugi), to powinien wyjść mniej więcej na zero. Trzeba mu jeszcze zabezpieczyć jedzonko, no i on ma stałe wizyty u weta (choć powoli widać koniec, a wizyty nie są zabójczo dużo płatne, bo to pojedyncze zastrzyki). Inna sprawa, że bardzo chciałabym mu zakupić legowisko (najlepiej ortopedyczne, ale te są drogie, więc może nawet coś tańszego, ale lepszego niż ma obecnie - z byłego DS otrzymał jaką poduchę, która jest tak kiepskiej jakości, że pies śpi praktycznie na ziemi, a to nie jest najlepsze dla starych kości). Zapraszam na jego wątek swoją drogą, tam ruchu niestety praktycznie nie ma nad czym ubolewam, bo Delph z TŻtem odwaliła kawał dobrej roboty w leczeniu i opieką nad Iggy'm (Seiko).[/QUOTE] a może kupić Mu taki materac przeciwodleżynowy??? [URL]http://www.gumtree.pl/cp-sprzedam-inne/krakow/materac-przeciwodlezynowy-z-pompa-elektryczna-500348709[/URL] Quote
Bonsai Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 [quote name='asiuniab']jak najbardziej jestem za; a może kupić Mu taki materac przeciwodleżynowy??? [URL]http://www.gumtree.pl/cp-sprzedam-inne/krakow/materac-przeciwodlezynowy-z-pompa-elektryczna-500348709[/URL][/QUOTE] Obawiam się, że musielibyśmy w pakiecie opłacać Delph też rachunki za prąd. ;) Poza tym, czy pies tego nie przedziurawi, "tarmosząc" pazurami posłanie? Quote
Bonsai Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Myślałam o czymś takim: [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/ortopedyczne/151691[/url] (przy czym Iggy'emu chyba starczy najtańsza wersja) Quote
asiuniab Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 [quote name='Bonsai']Obawiam się, że musielibyśmy w pakiecie opłacać Delph też rachunki za prąd. ;) Poza tym, czy pies tego nie przedziurawi, "tarmosząc" pazurami posłanie?[/QUOTE] a właśnie nie pomyślałam o pazurkach; Quote
Delph Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Odleżyny Iggiemu nie grożą, bo dziadeczek całkiem na chodzie. Z tego materaca dmuchanego to bym mu kapok do pływania zrobiła, bo on jest wodolubny jak mały hipopotam :) A jeśli chodzi o materac, to może ktoś ma materacyk z dziecięcego łóżeczka po prostu, żeby się w niepotrzebne koszty nie wpędzać? Albo jakieś tańsze posłanie, tylko po prostu dosyć grube, żeby nie odkształcało się do podłogi. Bazarki może przejrzymy, może ktoś ma? Iggy i tak zagarnia któreś z posłań moich psów, tylko że wtedy one lądują na tym kiepskim, a to też staruszki, suka ma zwyrodnienia kręgosłupa. Zresztą nie wiem czy jest sens szaleć, ja najbardziej się boję, że w pewnym momencie potrzebna będzie kasa na weterynarza... Iggy jest już hmmm... pełnoletni, żeby nie napisać stary, więc niestety trzeba się z tym liczyć. Quote
asiuniab Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 [quote name='Delph']Odleżyny Iggiemu nie grożą, bo dziadeczek całkiem na chodzie. Z tego materaca dmuchanego to bym mu kapok do pływania zrobiła, bo on jest wodolubny jak mały hipopotam :) A jeśli chodzi o materac, to może ktoś ma materacyk z dziecięcego łóżeczka po prostu, żeby się w niepotrzebne koszty nie wpędzać? Albo jakieś tańsze posłanie, tylko po prostu dosyć grube, żeby nie odkształcało się do podłogi. Bazarki może przejrzymy, może ktoś ma? Iggy i tak zagarnia któreś z posłań moich psów, tylko że wtedy one lądują na tym kiepskim, a to też staruszki, suka ma zwyrodnienia kręgosłupa. Zresztą nie wiem czy jest sens szaleć, ja najbardziej się boję, że w pewnym momencie potrzebna będzie kasa na weterynarza... Iggy jest już hmmm... pełnoletni, żeby nie napisać stary, więc niestety trzeba się z tym liczyć.[/QUOTE] ten dziecięcy materac to dobry trop, może taki podpis pod postami, żeby się pojawiał, bo tu dużo osób już ma dzieci, które "wyszły" z łóżeczka, a nawet jak łóżeczko ktoś sprzedaje, to raczej materacyka nie, więc może można byłoby go dla Iggiego przetransportować:) Quote
aleola Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) Ja jeszcze zrobię na pewno ostatni przelew z bazarku, więc z moich bazarków będzie ok. 150 zł. I ten "spadek" po Edenie zostawiam w Twoich rękach[B] Bonsai[/B], zadecyduj co jest najbardziej potrzebe i komu ;). Edited July 14, 2013 by aleola Quote
wawer Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 [quote name='Delph']Odleżyny Iggiemu nie grożą, bo dziadeczek całkiem na chodzie. Z tego materaca dmuchanego to bym mu kapok do pływania zrobiła, bo on jest wodolubny jak mały hipopotam :smile: A jeśli chodzi o materac, to może ktoś ma materacyk z dziecięcego łóżeczka po prostu, żeby się w niepotrzebne koszty nie wpędzać? Albo jakieś tańsze posłanie, tylko po prostu dosyć grube, żeby nie odkształcało się do podłogi. Bazarki może przejrzymy, może ktoś ma? Iggy i tak zagarnia któreś z posłań moich psów, tylko że wtedy one lądują na tym kiepskim, a to też staruszki, suka ma zwyrodnienia kręgosłupa. Zresztą nie wiem czy jest sens szaleć, ja najbardziej się boję, że w pewnym momencie potrzebna będzie kasa na weterynarza... Iggy jest już hmmm... pełnoletni, żeby nie napisać stary, więc niestety trzeba się z tym liczyć.[/QUOTE] [quote name='asiuniab']ten dziecięcy materac to dobry trop, może taki podpis pod postami, żeby się pojawiał, bo tu dużo osób już ma dzieci, które "wyszły" z łóżeczka, a nawet jak łóżeczko ktoś sprzedaje, to raczej materacyka nie, więc może można byłoby go dla Iggiego przetransportować:)[/QUOTE] Sprawdzę moje zasoby strychowe, ale powinnam mieć taki materac dziecięcy. Jeśli mam i Seiko jest w Warszawie lub blisko, to dostanie go ode mnie z dowozem - w prezencie na Dzień Psa, który już minął i Dzień Kundelka, który będzie w październiku chyba. Ale najpierw sprawdzę. Quote
Marycha35 Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Po awarii kompa dopiero jestem, przeczytałam o Edenie:( Kochany psiak, już nie cierpi. Mocne uściski dla Opiekunów, trudna, ale rozsądna decyzja. Quote
Bonsai Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 [quote name='aleola']Ja jeszcze zrobię na pewno jeszcze ostatni przelew z bazarku, więc z moich bazarków będzie ok. 150 zł. I ten "spadek" po Edenie zostawiam w Twoich rękach[B] Bonsai[/B], zadecyduj co jest najbardziej potrzebe i komu ;).[/QUOTE] Dzięki - potrzeb mamy wiele, zobaczymy jeszcze ile wyjdzie z bazarku yucca, która chce przekazać tę kwotę na Seiko. Dziś dwa kolejne psiaki z boksu eksperymentalnego musiały pojechać do weterynarza na dokładne badania, bo czuli się fatalnie: Dakota, która zaczęła reagować agresją na dotyk - rengen wykazał płyn w płucach, a możliwe, że ma równeiż coś z kręguslupem lub lapami, bo nie chce siadać, a od razu się kładzie; i Murzynek, ktory od kilku dni dziwnie chodzi - nie prostując się, taki przykurczony - no i dziś wyszło, że od kilku dni chodzi z wypadniętym dyskiem... Oczywiście znów musieliśmy jechać do Wrocławia, bo weci w Kaliszu rozłożyli ręce, i dali psom zastrzyk przeciwbólowy, nie mówiąc nam, co im dolega... Najgorsze, że nie wiemy co zrobić z Murzynkiem... wet mówi, że wypadnięty dysk można naprawić jedynie operacyjnie - z drugiej strony, boimy się takich operacji, zwłaszcza w świetle wydarzeń z Edenem, ale ważne, by zapewnić komfort życia psu... Chodzić z wypadniętym dyskiem, to raczej mały komfort... A na przeciwbólowkach chodzić cały czas też źle. [B][U]Czy ktoś z Was ma doświadczenia z wypadniętym dyskiem u psa???[/U][/B] Czy można to leczyć inaczej niż operacyjnie? [quote name='wawer']Sprawdzę moje zasoby strychowe, ale powinnam mieć taki materac dziecięcy. Jeśli mam i Seiko jest w Warszawie lub blisko, to dostanie go ode mnie z dowozem - w prezencie na Dzień Psa, który już minął i Dzień Kundelka, który będzie w październiku chyba. Ale najpierw sprawdzę.[/QUOTE] Wow, super, dziękujemy!! Tak, Seiko mieszka w Warszawie. :) Quote
asiuniab Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 [quote name='Bonsai']Dzięki - potrzeb mamy wiele, zobaczymy jeszcze ile wyjdzie z bazarku yucca, która chce przekazać tę kwotę na Seiko. Dziś dwa kolejne psiaki z boksu eksperymentalnego musiały pojechać do weterynarza na dokładne badania, bo czuli się fatalnie: Dakota, która zaczęła reagować agresją na dotyk - rengen wykazał płyn w płucach, a możliwe, że ma równeiż coś z kręguslupem lub lapami, bo nie chce siadać, a od razu się kładzie; i Murzynek, ktory od kilku dni dziwnie chodzi - nie prostując się, taki przykurczony - no i dziś wyszło, że od kilku dni chodzi z wypadniętym dyskiem... Oczywiście znów musieliśmy jechać do Wrocławia, bo weci w Kaliszu rozłożyli ręce, i dali psom zastrzyk przeciwbólowy, nie mówiąc nam, co im dolega... Najgorsze, że nie wiemy co zrobić z Murzynkiem... wet mówi, że wypadnięty dysk można naprawić jedynie operacyjnie - z drugiej strony, boimy się takich operacji, zwłaszcza w świetle wydarzeń z Edenem, ale ważne, by zapewnić komfort życia psu... Chodzić z wypadniętym dyskiem, to raczej mały komfort... A na przeciwbólowkach chodzić cały czas też źle. [B][U]Czy ktoś z Was ma doświadczenia z wypadniętym dyskiem u psa???[/U][/B] Czy można to leczyć inaczej niż operacyjnie? [/QUOTE] kochani napiszcie mi nr tel. na pw, bo ja słyszałam o wrocławskim, podwrocławskim ortopedzie, który "wykręca" psy na wszystkie strony - jak osteopata ludzki i stawia je na nogi. To jest weterynarz a nie jakiś szarlatan, opowiadali mi o nim znajomi, gdzie ich pies był w fatalnym stanie. Muszę poprosić męża żeby wywiedział się o nr do lekarze i wyślę Wam smsa; Quote
dziuniek Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 [quote name='Bonsai']e. [B][U]Czy ktoś z Was ma doświadczenia z wypadniętym dyskiem u psa???[/U][/B] Czy można to leczyć inaczej niż operacyjnie? [/QUOTE] Może porozumcie się z dr Bałucińską, ona stosuje akupunkturę i homeopatię [B][URL="http://www.bbvet.pl/"]TUTAJ[/URL] [/B]Zamiast szpikować psa przeciwbólowymi. To weterynarz z dodatkowymi, powaznymi kursami, nie pokątny "nastawiacz". Mój Karmelek od roku skacze jak królik mimo wypadających rzepek, pozbył się bólu. Quote
wawer Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 [quote name='wawer']Sprawdzę moje zasoby strychowe, ale powinnam mieć taki materac dziecięcy. Jeśli mam i Seiko jest w Warszawie lub blisko, to dostanie go ode mnie z dowozem - w prezencie na Dzień Psa, który już minął i Dzień Kundelka, który będzie w październiku chyba. Ale najpierw sprawdzę.[/QUOTE] Odpisałam na wątku Seiko. Tak mi jakoś niezręcznie tutaj rozprawiać o jego potrzebach na wątku o Edenie - to jednak jego wątek... :( Quote
aleola Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Zrobiłam ostatni przelew z bazarku, 10 zł. Zatytułowałam go "pomoc Edenowi", żebyście wiedzieli skąd ta kaska. Edenowi już nie pomoże, ale może pomóc innym psiakom. Tak jak mówiłam wcześniej- przeznaczcie ją na inne potrzebujące psy. Powodzenia dalej! :-) Quote
Bonsai Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 Dziękuję aleola. :) Twoja wpłata zasiliła leczenie Dakoty i Murzynka, dziś zrobiłam wątek Dakoty, na który Was wszystkich serdecznie zapraszam: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245226-Dakota-zostało-jej-kilka-miesięcy-życia-Czy-zazna-odrobiny-szczęścia?p=21067032#post21067032[/url] Wątek Murzynka stworzę na dniach. Sunia ma przed sobą max. kilka miesięcy życia, a została już brutalnie potraktowana przez los. Quote
Recommended Posts