Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

weszłam tu po raz drugi od czasu jak się dowiedziałam, i mam wrażenie że zaraz znów wstawisz jej uśmiechnięte fotki i opowiesz co nowego :placz:
Trzymaj się Dadi :buzi:
Psoteczko
[*] bądź szczęśliwa za TM

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[I][B]"Wieczny Spacer"

"Dziś na ostatni, wieczny spacer (tak to niestety w życiu jest)
Odszedł najbliższy mój przyjaciel: nasz ukochany, wierny pies.
Odszedł po cichu, przytulony, szczęśliwy, że ktoś się nim zajął.
Umierał, czując się bezpiecznie. Wiedział, że wszyscy go kochają.

Bądź pewna, psino, że gdy staniesz u drzwi Krainy Wiecznych Snów,
Nie będzie nigdzie napisane „Prosimy nie wprowadzać psów!”
Tam będzie cisza, ciepło, spokój, kości, piłeczka i poduszka,
Tam będziesz miała własny pokój i nikt cię nie wygoni z łóżka.

Lecz w tej krainie psiego szczęścia nikt cię nie weźmie na kolana,
Nikt otwierając drzwi od domu nie krzyknie „Psociu - chodź, kochana”.
Nikt na dobranoc nie pogłaszcze, nikt na śniadanie nie obudzi…
Bo na tych drzwiach jest wielki napis:
”PROSIMY NIE WPROWADZAĆ LUDZI!”[/B][/I]

Guest Agata_B
Posted

No Dadiii tego weta omijaj szerokim łukiem:roll:

Posted

wsciekne sie!!!!!!!! tata powiedzial ze niebedzie dawal za westa powyzej 1000zl!! i ze albo chce psa do kochania albo wcale!!! i co ja mam zrobic??

Posted

niewiem musiala bym pogadac z tata ale on pewnie sie niezgodzi bo nakrecil sie na "Westa" bo chce bez rodowodu i slynna gatka "przeciesz nie bedziemy z nim na wystawy jezdzic to po co?? " wrrrrrrrr. nawet wtukiwanie mu do glowy R=R nci niedaje on mowi ze szkdoa kasy na rodowodowego!!
masakra!! :(:(:(:(

Guest Agata_B
Posted

A za 1000zł nie kupisz z rodowodem pieska? Napisz ogłoszenie na ale.gratka.pl :) Może akurat:)
[FONT=Book Antiqua][COLOR=PaleTurquoise][SIZE=1]Chociaz lepszy bez rdwd niż wcale..[/SIZE][/COLOR][/FONT]

Posted

no niestety Westa za 1000 z rodowodem nie kupisz :( :( :(najmniej widzialam 1500 a jak dzwonilam do jednej z hodowli to kosztowal 2500zl!!!! i to byl psiak nie sunia!!

Posted

Szukaj argumentów, szukaj! Wystawy super sprawa :) .. Może zacznij odkładać sobie troche kasy, żeby pomóc tacie w zakupie droższego, ale rodowodowego psa? Przecież tyle przypadków było, że ktoś kupował niby psa danej rasy bez papierów, a potem się okazało, że supełnie co innego wyrastało ... a chyba tata tego nie chce?

Guest Agata_B
Posted

No, ale skoro jej rodzice nie chcą przeznaczyć na psa sumy większej niż 1000zł, ze schroniska nie chcą... a Dadiii chciałaby psa mieć teraz, by ... ''zapełnić puste miejsce w sercu'' to pozostaje jej pies bez rod...
[FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=1][COLOR=PaleTurquoise]Nie żebym tam namawiała do złego czy coś :roll: Ja osobiście wole poczekać i kupic z rodow.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

tylko ze ja chce rodowodowa sunie!! niestety rodzice tego sobie do glowy wbic niechca! :( :(
nawet juz z mama wybralysmy imie dla suni :D:D bedzie to Tosia :D ladne??
PS: ile kosztuje trymowanie?? tam mniejwiecej??

Posted

[CENTER][quote name='dadiii']tylko ze ja chce rodowodowa sunie!! niestety rodzice tego sobie do glowy wbic niechca! :( :(
PS: ile kosztuje trymowanie?? tam mniejwiecej??[/QUOTE]

trzymam kciuki,żeby udało się kupić psiaka z rodowodem :thumbs:
imię śliczne :loveu::loveu:
trymowanie westa kosztuje około 40-50 zł.
[/CENTER]

Guest Agata_B
Posted

[quote name='dadiii']tylko ze ja chce rodowodowa sunie!! niestety rodzice tego sobie do glowy wbic niechca! :( :(
PS: ile kosztuje trymowanie?? tam mniejwiecej??[/quote]
No to pozostaje Ci tylko dozbieranie kasy... ze 600zł.
Poproś dziadków, uzbieraj z kieszonkowego ..wiem, że to trudne, bo sama próbuje zbierac na psa z rodowodem i na razie mi nie wychodzi :P

Ładne imię;).

Trymowanie jakies 30zł. u nas:)

Posted

[quote name='dadiii']tylko takie szukanie jest niestety trudne :( :([/quote]

niestety wiem, ale albo kundelek w typie albo rodowodowy, łap za telefon i dzwoń, powiedz rodzicom o takiej możliwości to pomogą ci szukać ;)

Posted

No ale jak pet z wadami to nie na wystawy totalnie, a to troszkę taki niedosyt... miec rodowodowca, a nie móc go wystawiac nawet, kiedy pod nosem jest wystawa...