Ulka18 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Halciu, bedziesz miec Zbyszka jutro do zdjec :p Temat: Re: Jutro Halcia Od: "Profil1" Data: Cz Lutego 19 2009, 11:59 am Proszę niech przyjedzie.
halcia Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Czyli co mam robić?Hugon charakter i koty?Wyzełek Herman o którego wczesniej prosiłas zdjęcia dla wirt.?Ilian ze 105 jaki charakter?Pojedynczym kotom zdjecia?
Ulka18 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Halciu, to z 2 prosb zrobilo sie wiecej :oops: Mam nadzieje, ze dasz rade. Zapisz wszystko co Ci sie spodoba/niespodoba u Hugona i Ilianow. Hugon charakter i koty? - TAK zdjecia w kociarni i charakter Wyzełek Herman, o którego wczesniej prosiłas zdjęcia dla wirt.?-TAK Ilian/Iliana ze 105 jaki charakter? - KILKA ZDJEC i charaktery, jest chetna Pani z Debicy Oraz suczka Srubka malutka 92 - zdjecia, charakter znam
halcia Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 OK ,to zapisałam,nie wiem tylko czy pytania Reno o Antosia i Biała Łapke tez mnie tyczą?Ja sie postaram jak najwiecej,dopóki mnie Kiero nie pogoni:eviltong:....Ale pomyslałam,ze w ratach tez moge.Za tydz lub dwa znowu bede w Mielcu.A jak bedzie "ostra " potrzeba to mówcie,pojade kiedy będzie potrzeba z Waszej strony.
Reno2001 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 halcia napisał(a):OK ,to zapisałam,nie wiem tylko czy pytania Reno o Antosia i Biała Łapke tez mnie tyczą?Ja sie postaram jak najwiecej,dopóki mnie Kiero nie pogoni:eviltong:....Ale pomyslałam,ze w ratach tez moge.Za tydz lub dwa znowu bede w Mielcu.A jak bedzie "ostra " potrzeba to mówcie,pojade kiedy będzie potrzeba z Waszej strony. O Antosiu to wiem juz wszystko. Sprawa Białej Łapki nie jest paląca ;).
halcia Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Ok,tylko ja mam problem z wyzełkiem.Oni w schr.mówia ,ze jedyne wyżłopodobne to Herman ze 119/w zimie przeniesiony na hale/a w galeri jest sunia /taka troche dropiata/a nie pies i nie mam jasnosci o co pytać.O psa chłopaka im.Herman?
Kuba P Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Ta sunia wyżełkowata ze 119 to nasza wirtualna, ona jest razem z sunią onkowatą Korą też naszą wirtualną,która jest na miejscu Onka Garnka.:lol:
halcia Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Ok,postaram sie wyjasnic i zrobić zdjecia.Zmylono mnie,bo ostatnim razem słyszałam ,ze to Herman,czyli wskazywało by na "chłopaka"Miło,ze to "Twoje"psisko.:lol:Tym bardziej postaram sie do obojniaka dotrzeć:eviltong:
Ulka18 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Ok,postaram sie wyjasnic i zrobić zdjecia.Zmylono mnie,bo ostatnim razem słyszałam ,ze to Herman,czyli wskazywało by na "chłopaka" Halciu, to jest mozliwe, ze to chlopak. Pytaj o wyzlowatego psiaka, dropiatego psa ze 119, on w zimie jest zawsze na hali. Jego galeria pochodzi z 2005 roku, a ja ile razy jechalam to leżal w budzie i nie chcial pozowac do zdjec. Moze Tobie sie uda pstryknac zdjecia ze Zbyszkiem. Koniecznie potrzebuje 10 dobrych zdjec do galerii, bo juz wstyd przed Kuba, zeby jego pies wirtualny mial zakurzona galerie. Do tego onek HUGON i 2 onki Ilianki oraz Srubka, czyli razem 5 psow, a nie 2 jak na poczatku.
Reno2001 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='Ulka18']Halciu, to jest mozliwe, ze to chlopak. Pytaj o wyzlowatego psiaka, dropiatego psa ze 119, on w zimie jest zawsze na hali. Jego galeria pochodzi z 2005 roku, a ja ile razy jechalam to leżal w budzie i nie chcial pozowac do zdjec. Moze Tobie sie uda pstryknac zdjecia ze Zbyszkiem. Koniecznie potrzebuje 10 dobrych zdjec do galerii, bo juz wstyd przed Kuba, zeby jego pies wirtualny mial zakurzona galerie. Do tego onek HUGON i 2 onki Ilianki oraz Srubka, czyli razem 5 psow, a nie 2 jak na poczatku. Zawsze się robi dwa razy więcej spraw, niż zakładamy na początku :cool3:. Dostałam info od Kierownika, że ta sunia ON z Ostrowca to po prostu oaza spokoju. Wystawiłam ja na allegro, bo trzeba już zacząc ogłaszac. Szkoda, że Kamil mieszka aż pod Łodzią ;), no ale nie można załamywac rąk i trzeba szukac innego domu.
halcia Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Wieczorem dokł.na PV.Zdjecia mam Iliany,Iliana,ONka ze 107,Srubki,nowego ,białego:cool3:owcz.niz.-sam kołtun,Lisiczki z biura która czeka na operacje stawu/noga/,małej kudłatej suni z biura,która jeszcze lecza.Mojego ONka z nowych wybiegów,on nie poszedł do domu.Figaro na tle nowych bud,komplet maluchów/5/,ale z poprzednich "kulek"zostały tylko 2 kudłate sunie.Wyzełka Kuby,ale niestety Zbyszka juz nie było,a Jasiek trzymał niemrawo,psiak sie cały trzasł i nie małam sumienia długo go straszyc.Jest to bez watpienia chłop!/ma takie zdjecie,zeby to udowodnic./Ale i zacme chyba.Nowe auto schr.zdjęcia/które juz nie odpala:shake: i nim sie głownie zajmowali.Jedno zdjecie dla Reno,Wojtka w "ciązy" pod piecem:evil_lol:Sabinki nie ma co operowac,bo jak to Iza mówiła trzeba by odciąć pół psa.Ale jesli mus/choć bez sensu/kierownik pojedzie.
graynew Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Halcia jestem pelna strachu. Widz, ze odwalilas kupe dobrej roboty i narobilas zdjec cale mnostwo, ale jakos nie widze w tym wszystkim nic o Hugonie!!!!!! Czy to moje przeoczenie czy sie nie udalo go zlapac i pstryknac mu paru fotek? :-( Czekam jak na szpilkach na wiesci:roll:
graynew Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 :placz::placz::placz::placz: Masakra. Wiem ze to niczyja wina i ze w Mielcu ogromne schronisko. Ale ONek to nie igla przeciez sie nie zawieruszyl. Tylko teraz nie wiem co mam zrobic. I na kiedy beda jakies 100% wiesci. Bo jak go nie ma na bank to trzeba kobiecie innego ONka podeslac. A jak jest to szkoda zeby tam siedzial bo pracownicy zapomnieli gdzie go maja. Sama nie wiem co myslec...
Murka Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 graynew, halcia napisała na innym wątku mieleckim: Hugona nie znależli.Zgonu Onka nie było.Wiec co?Obiecał Kier.go szukac.Musisz Ulka wiercic dziure w brzuchu....a ja w tyg.moge jechać na zdjecia,ale jak Oni nie wiedza,to co ja mam biedna.....Iza mówi,ze jakiegos starszego wydawała m-c temu,ale nie pamieta ile miał lat,9 raczej nie.
Reno2001 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 [quote name='graynew']:placz::placz::placz::placz: Masakra. Wiem ze to niczyja wina i ze w Mielcu ogromne schronisko. Ale ONek to nie igla przeciez sie nie zawieruszyl. Tylko teraz nie wiem co mam zrobic. I na kiedy beda jakies 100% wiesci. Bo jak go nie ma na bank to trzeba kobiecie innego ONka podeslac. A jak jest to szkoda zeby tam siedzial bo pracownicy zapomnieli gdzie go maja. Sama nie wiem co myslec... graynew-spokojnie, sprawę wyjaśnimy. Może byc tak, że faktycznie poszedł do domu a my nie zostałyśmy o tym poinformowane. Napisz mi proszę, czy ewentualnie suka wchodziłaby w grę? Jest w Mielcu i póki co, na 100% jest sliczna sunia ON. Wiem, ze jest bardzo spokojna i bardzo miła. To ta, o którą pytał wcześniej Kamil z Pabianic. Oczywiście o Hugona będę sie dowiadywała, bo nie ma opcji, że zapadł się pod ziemię.
halcia Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Mówiłam cały czas,ze Hugon na dzień dzisiejszy najwazniejszy,bo jest szansa na dom,a wiele mozliwosci psiak w tym wieku nie ma.Kiero pokazał im zdj.w internecie/Zbyszkowi,Izie/ale sam nie miał czasu szukac.Obiecał,ze popatrzy :shake: i da znac.Ja moge przypominac telefonicznie...,a jak sie odnajdzie jechac porobic fotki....przykro mi,tez sie cieszyłam ze Hugon ma szanse.Wróciłam nawet po 2 godz.licząc na to ,ze ktos sobie o psiaku przypomniał,ale Kier od razu mówił ,ze po 2 godz nic nie wyjasnia,tym bardziej,ze musieli ze Zbyszkiem wyjechac/problem z autem/
Ulka18 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 [quote name='Reno2001']graynew-spokojnie, sprawę wyjaśnimy. Może byc tak, że faktycznie poszedł do domu a my nie zostałyśmy o tym poinformowane. Napisz mi proszę, czy ewentualnie suka wchodziłaby w grę? Jest w Mielcu i póki co, na 100% jest sliczna sunia ON. Wiem, ze jest bardzo spokojna i bardzo miła. To ta, o którą pytał wcześniej Kamil z Pabianic. Oczywiście o Hugona będę sie dowiadywała, bo nie ma opcji, że zapadł się pod ziemię. Moglo tak byc, pracownicy sa nowi i mogli zwyczajnie nie zapisac, ze do adopcji poszedl HUGON, tylko notka miala jedno zdanie, ze owczarek niemiecki. Owczarkow w Mielcu jest kilkadziesiat. Ja bym optowala za ta starsza oneczka, mozna, a nawet trzeba ja wysterylizowac przed adopcja. To super suczynka. I na kiedy beda jakies 100% wiesci. Bo jak go nie ma na bank to trzeba kobiecie innego ONka podeslac. A jak jest to szkoda zeby tam siedzial bo pracownicy zapomnieli gdzie go maja.Sama nie wiem co myslec... Robimy co sie da, ale w schronisku jest 550 psow, a nie 100, ktore mozna by latwo zapamietac. Ta Pani chyba to zrozumie, jesli kiedykolwiek byla w tak duzym schronisku.
halcia Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Jeszcze tu napiszę,zeby nie było niejasności.Hugona nie szukalismy po całym schronisku,tylko w rejone 20-30 boksów gdzie prawdopodobnie mógłby byc.Zbyszek był ze mna ok30-40 min,potem musiał jechac.Ja sama nie czułam sie na siłach szukać,bo jesli pracownik nie wiedział,to co ja miałam zrobic.....reszta panów ma odczucie ze pies to pies,trzeba dac jesc,sprzatnac.... i na tym kończy sie ich wiedza.Tak jest w wiekszosci schronisk.Bez Kiero czy Zbyszka nie da sie znależc,a tym bardziej podobnych do siebie ONków....:shake:
Ulka18 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Temat: Hugon Od: "Profil1" <[email protected]> Data: So Lutego 21 2009, 8:28 pm Do: "Agnieszka Matelowska" [SIZE="3"]Udało się zrobić tylko 2 zdjęcia. Niestety Hugon stał się agresywny.Widocznie pobyt w schronisku mu nie posłużył. Pan Jan miał problemy z wyjściem z wybiegu. Wg mnie HUGON jest w boksach 170-180, tam gdzie nie szukaliscie Halciu. Dlatego go nie znalezliscie, byliscie w rejonach 100-110, to daleko jest. [SIZE="3"]Moze ta chetna Pani wzielaby ta spokojna, starsza Oneczke zaproponowana przez Reno :modla:
Reno2001 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Kurczę, kiepsko z Hugonem. Te psiaki okazujące agresje mają małe szanse :placz:. Może faktycznie to stres związany z pobytem w schronisku tak na niego wpłynął? Cieszę się, że się znalazł, choc wolałabym, aby jednak był już adoptowany ...
graynew Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 CZekajcie bo nie rozumiam. Czyli wyszlo, ze Hugon sie nie nadaje?? :-( Co mam powiedziec? No i jak jest agresywny i sie nie nadaje to co z nim? Czyli nie do adoptowania to ma do konca zycia dozyc w schronie? Pytam tak ogolnie nie zeby sie czepiac. I jeszcze tylko chcialam zapytac kto go tak zdiagnozowal?
Reno2001 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Grynew-wiemy tyle, ile wynika z postu od Kierownika. Pracownik wziął psa na zdjęcia i miał z nim problem. To nie oznacza, że Hugon jest nieadoptowalny. Czasami psy wykazują agresję w schronisku a związane jest to z ich strachem. Nie możemy jednak zapewnic na 100%, ze nie zareaguje agresją poza schroniskiem. Tu nikt niczego nie diagnozuje. Są przedstawiane jedynie fakty, zaistniałe w pewnych okolicznościach. Byc może pies nie ma dobrych skojarzeń ze schroniskiem, stąd agresja w stosunku do pracownika. Nie damy jednak gwarancji, że w nowym domu pies będzie od razu aniołem. Nie przypinamy mu łatki NIEADOPTOWALNY. Potrzebuje jednak domu, który będzie sie mógł liczyc z różnym zachowaniem psa i byc gotowym na ewentualną pracę z nim.
Murka Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ten pies jest przerażony :shake: Ale czy to na pewno Hugon? Ten w galerii ma malutką krawatkę na piersi... A tutaj tego nie widać... Poza tym Hugon z galerii ma więcej siwizny na pycholu i w ogóle jaśniejszy pychol. Zdjęcia są jednak cieme i to może być mylące :roll:
graynew Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ja tez juz sama nie wiem :( A co do tego kto ocenia agresje psa. To wlasnie chodzilo mi o to czy to jest tylko opinia tego pracownika ktory wyciagal psa na zdjecia czy np kierownika czy p Zbyszka bo oni chyba znaja psy i a one ich. Bo co do reszty pracownikow to oni sie mieniaja jedni maja lepsze inni gorsze podejscie. Takie mam wrazenie jeszcze po moim Rexie ktory byl oaza spokoju i warczal przy pracowniku. Czekam jeszcze na wiesci ze schronu czy to Hugon czy ni i jezli nie to czy jest Hugon gdzies indziej czy zostal wydany. Dzieki za wszelkie info i pomoc.
terra Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Wydaje mi się, że psy mają różne maski. Ten pies na nowych zdjęciach ma więcej czarnego , aż pod oczy, na starym zdjęciu jest z boku pyska siwe.
Recommended Posts