Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mari23']jeżeli sunia jest w domu, to raczej trudno będzie ją zabrać..... za to, jak wybiegnie z domu........
naprawdę trudna sytuacja - ale sterylka jest konieczna bez względu na to, czy w nowym, czy w obecnym domu
trzeba znaleźć deklarowicza Sterylkowej Skarbonki - może Ladynonia.... zaraz ją zapytam[/QUOTE]

Niestety to wszystko nie jest takie proste ja do suni mam jakieś 17km a za każdym razem jak tam byłam poprzednia sunia cały czas była zamknięta. I tak muszę coś wymyślić. Może uda się ją tanio wykupić. Monika chyba nie jest delkarowiczem sterylkowej skarpety...

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Dzwoniła dzisiaj do mnie koleżanka możliwe że sunia jest w ciąży. Muszę zrobić jej szybko sterylke bardzo proszę was o pomoc jedyne to udało mi się wymyślić to sprzedaż skarpetek tu sa linki [url]http://www.kupie-sprzedam.info.pl/index.php4?siteid=571968[/url] [url]http://www.kupie-sprzedam.info.pl/index.php4?siteid=571966[/url] na sterylke pójdzie 2 zł z każdej pary bo ja sama zapłaciłam za nie 6zł. Bardzo was proszę o rozsyłanie

Posted

[quote name='maja602']Podaj koszt sterylki. Może ktoś zorganizuje bazarek? Może uda się ją zabrać od tych beznadziejnych ludzi?[/QUOTE]

Dzwoniłam dzisiaj w kilka miejsc i niestety to aż 300 zł ale jutro mam jeszcze dzwonić jeden wet ma się jeszcze zastanowić czy nie da się taniej.

Posted

Tylko żeby oszczędności nie były kosztem psa. Kiedy planujesz tę sterylkę? Ja koło 27 czerwca mogę wpłacić parę złotych.
Może jeszcze ktoś pomoże choćby niewielką wpłatą. Nie sądzę aby Ci ludzie zajęli się szczeniakami i znaleźli im domy. Prawdopodobnie skończą pod kołami samochodów albo na łańcuchu. Zatem lepiej zeby się nie urodziły.

Posted

[quote name='maja602']Tylko żeby oszczędności nie były kosztem psa. Kiedy planujesz tę sterylkę? Ja koło 27 czerwca mogę wpłacić parę złotych.
Może jeszcze ktoś pomoże choćby niewielką wpłatą. Nie sądzę aby Ci ludzie zajęli się szczeniakami i znaleźli im domy. Prawdopodobnie skończą pod kołami samochodów albo na łańcuchu. Zatem lepiej zeby się nie urodziły.[/QUOTE]

Ten weterynarz który się zastanawia to normalny odpowiedzialny wet robiłam już tam sterylkę suni która była u mnie na tymczasie. Jak nie uda mi się sprzedać tych skarpetek to nie zrobię tej sterylki finansowo nie dam rady. Sunia która jest u mnie obecnie na tymczasie pogryzła bardzo drogie buty mojej przyjaciółki które musiałam odkupić wiec nie ma szans.

Posted

A ja trochę nie rozumiem tej sytuacji. Wiesz, że sunia jest w ciąży. Możesz zrobić jej sterylkę. Ale sunia wciąz jest czyjaś ?! Ci ludzi godzą się na sterylizowanie suni ale nie chcą jej oddać ?

Posted

[quote name='Lucyja']A ja trochę nie rozumiem tej sytuacji. Wiesz, że sunia jest w ciąży. Możesz zrobić jej sterylkę. Ale sunia wciąz jest czyjaś ?! Ci ludzi godzą się na sterylizowanie suni ale nie chcą jej oddać ?[/QUOTE]

Na 100% nie wiem czy jest w ciąży bo jej teraz nie widziałam ale moja koleżanka dzwoniła dzisiaj do mnie i mówiła że to bardzo prawdopodobne. Sunia robi za atrakcję dla dzieci które przyjeżdżają pojeździć na kucykach. Sunia nie jest zaszczepiona bo dla nich to nie jest potrzebne tak samo ze sterylką kotka też cały czas rodzi kociaki które topią czy nie wiem co tam z nimi robią. Dla mnie to nic dziwnego nie pierwszy taki przypadek. Cały czas będę starała się mimo wszystko ją odebrać. Na ten moment nie jest to możliwe wiec chociaż chce zrobić jej starylkę.

Posted

Widzę ,że zainteresowanie sunią ogromne.Dzisiaj wiem już coś więcej sunia miała cieczkę i psy się do niej przedostały. Rozmawiałam z wetem aborcyjna 300 zł gdyby się jednak udało i nie była by w ciąży to można było by ją ciachnąć za 200 zł.

Posted

Elza22 a jak Ty to widzisz,zabrać komuś sunię na sterylkę i co później,im oddać?.Przecież sunia będzie potrzebowała opieki po sterylce.Czy Ci Państwo zaopiekują się nią?
Nie rozumiem tych ludzi,ponieważ oni powinni pokryć koszt sterylizacji jak nie całościowo to chociaż w jakimś stopniu.A z drugiej strony nie można wymuszać na nich sterylizacji suni jeżeli są jej prawnymi opiekunami.Ty nie możesz wziąć suni bo masz tymczasa,a więc?

Posted

[quote name='Anula']Elza22 a jak Ty to widzisz,zabrać komuś sunię na sterylkę i co później,im oddać?.Przecież sunia będzie potrzebowała opieki po sterylce.Czy Ci Państwo zaopiekują się nią?
Nie rozumiem tych ludzi,ponieważ oni powinni pokryć koszt sterylizacji jak nie całościowo to chociaż w jakimś stopniu.A z drugiej strony nie można wymuszać na nich sterylizacji suni jeżeli są jej prawnymi opiekunami.Ty nie możesz wziąć suni bo masz tymczasa,a więc?

Po zabiegu sunia zostanie u mnie przez kilka dni. Pisałam na samym początku ,że sunia może zostać u mnie nawet do czasu znalezienia nowego domu gdyby zgodzili się ją oddać. Właściciele powinni też ja zaszczepić i karmić normalnym jedzeniem a pewnie dostaje jakąś najtańszą marketową karmę. Ile psów jest w takiej samej sytuacji jak ona na wioskach co drugi nie rozumiem czemu jest to takie dziwne.

Posted

Trzeba tej suni pomóc i wydaje mi się, że metoda nie jest istotna. Ważny jest skutek. Może, gdy będzie na sterylce uda się ją "zgubić" i sprawić aby znalazł ja dobry człowiek? Koniecznie trzeba bedzie ja zaszczepić. Teraz jednak zbieramy środki na sterylkę. Czy ktoś mógłby zrobić bazarek? Popatrzę w domu co mogłabym przekazać na bazarek ale zorganizowac nie potrafię.

Posted

[quote name='maja602']Trzeba tej suni pomóc i wydaje mi się, że metoda nie jest istotna. Ważny jest skutek. Może, gdy będzie na sterylce uda się ją "zgubić" i sprawić aby znalazł ja dobry człowiek? Koniecznie trzeba bedzie ja zaszczepić. Teraz jednak zbieramy środki na sterylkę. Czy ktoś mógłby zrobić bazarek? Popatrzę w domu co mogłabym przekazać na bazarek ale zorganizowac nie potrafię.[/QUOTE] Nie mogę tego tak załatwić już kilka lat jeżdżę u nich konno a po takiej akcji pewnie Elzy już bym nie zobaczyła to klacz którą uwielbiam nie wyobrażam sobie żebym miała jej więcej nie zobaczyć. Już nie wiem jak jej pomóc doszły jeszcze dwa inne psy na łańcuchach które są w dużo gorszej sytuacji od niej. Biorę się za zakładanie im wątków.

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244452-Czarek-w-typie-owczarka-niemieckiego-szuka-DT-DS[/URL]
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244451-maleństwo-na-łańcuchu-gaśnie-w-oczach[/URL]
Zapraszam

Posted

[quote name='maja602']Trzeba tej suni pomóc i wydaje mi się, że metoda nie jest istotna. Ważny jest skutek. Może, gdy będzie na sterylce uda się ją "zgubić" i sprawić aby znalazł ja dobry człowiek? Koniecznie trzeba bedzie ja zaszczepić. Teraz jednak zbieramy środki na sterylkę. Czy ktoś mógłby zrobić bazarek? Popatrzę w domu co mogłabym przekazać na bazarek ale zorganizowac nie potrafię.[/QUOTE]

przeslesz mi zdjecia czy fanty?

mail: [email][email protected][/email]

Posted

[quote name='maja602']Uzgodnimy na PW.[/QUOTE]

to czekam na paczke :)

a tymczasem zapraszam na bazarek min. dla tej suni:

[h=1][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/244717-skarpetki-damskie-i-meskie-w-opcji-KT-do-30-6-gpdz-20"]skarpetki damskie i meskie w opcji KT do 30.6 gpdz 20.[/URL][/h]

Posted

[quote name='beataczl']to czekam na paczke :)

a tymczasem zapraszam na bazarek min. dla tej suni:

[B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/244717-skarpetki-damskie-i-meskie-w-opcji-KT-do-30-6-gpdz-20"]skarpetki damskie i meskie w opcji KT do 30.6 gpdz 20.[/URL][/B]

[/QUOTE]

paczka doszla-dziekuje:)

niestety jeden fant-w czesciach ...
musze pozyczyc aparat bo corka wziela do Gdyni

Posted

Wpłaciłam dla suni obiecane pieniżki. Proszę o potwierdzenie, gdy znajdą się na koncie.
Zachęcam innych do wpłacenia. Trzeba tej suni choć w ten sposób pomóc.