Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mareczek bardzo wyładniał u Murki. Zniknely zeberka i zaczeło mu sie błyszczec futerko.
Łebek juz chyba nie jest przekrzywiony.:lol: Szkoda, ze nie udalo sie uratowac wzroku.
Rozczulają mnie taki staruszki. I zal, ze długo czekały na poprawe swego psiego zycia:-(

Posted

Zakupiłam dla Marka Karsivan (74,80 zł) oraz dwa opakowania wit. z Cynkiem, jedno jeszcze w ubiegłym tygodniu, drugie teraz (koszt 58,40 zł):
[URL]http://images64.fotosik.pl/246/75460689f4827d7fgen.jpg[/URL]

Spróbujemy powoli odstawiać leki na skórę. Najpierw spróbuję z kremem. Teraz już i tak smaruję co drugi dzień i jest ok, Marek się nie drapie. Zostało mi jeszcze kremu na 2 smarowania, a potem zobaczymy czy będzie potrzeba go kupować.

Rozliczenie:

[B]Stan konta na 31 sierpnia wynosił -165 zł
Wpłaty:[/B]
+165 zł bela51
+103,90 zł bela51
+58,30 zł bela51
+136,90 zł bela51
[B]Razem: +299,10 zł[/B]

[B]Koszty:[/B]
-450 zł hotelowanie
-29,10 zł wit. z cynkiem
-74,80 zł Karsivan
-58,30 zł wit. z cynkiem x 2
-61,90 zł wit. B12 i kremy Elosone
-75 zł Karsivan
-58,40 zł wit. z cynkiem x 2
-74,80 zł Karsivan
[B]Razem: -882,30 zł[/B]

+299,10 zł - 882,30 zł = -583,20 zł
[COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 30 września wynosi -583,20 zł.[/B][/COLOR]

Mam jeszcze pytanie: czy Marek będzie/jest ogłaszany i istnieje potrzeba profesjonalnych zdjęć?
prawdopodobnie w przyszłą sobotę (12.10), o ile pogoda dopisze, będzie u nas muzzy, psi fotograf (pewnie niektórzy kojarzą), będzie robił zdjęcia naszym podopiecznym. Nie wiem ile będzie miał czasu, ale chciałabym porobić profesjonalne fotki choć tym psiakom, które nie miały jeszcze takiej sesji i jej potrzebują do szukania domu. No i pytanie czy chcecie, żeby Marka obfocić. Tylko jeśli miałyby to być fotki nie do szukania domu tylko takie dla pocieszenia oka, to nie obiecują, że damy radę czasowo.
Muzzy prosi jedynie za zwrot kosztów dojazdu z Lublina do nas, co po podzieleniu na fotografowane psiaki wynosi naprawdę niewiele (ok. ok 5 zł).
Zdjęcia muzzyego można zobaczyć na [URL="http://www.psifotograf.com"]www.psifotograf.com[/URL]

Posted

Bardzo prosze , zrobmy Markowi sesje zdjeciową, bo chyba trzeba bedzie liczyc na cud, ze jednak znajdzie sie dom.
Na całe szczescie Mari z Oslo wplacila wczoraj 300,06 zł. Zaraz wiec ureguluje rachunek za wrzesien,
Ale dalsza przyszlosc Marka ( finansowa ) mnie przeraza.:-(

Posted

[quote name='mdk8']ja zapłacę dolę Marka za zdjęcia , na wątku Lizy pisałam już Murce.[/QUOTE]
Bardzo dziękuje.
W ogóle dziekuje wszystkim za wpłaty, za to z e jestescie. Jednak koszty leczenia Marka + hotel są bardzo wysokie.
Czy ktos mógłby moze załatwic rezepte ,na krem Elosone, lub na witaminy ? To sa ludzkie leki i pewnie na znizke byłyby tansze.
Naprawde nie wiem ,co będzie dalej :shake:

Posted

[quote name='bela51']Bardzo dziękuje.
W ogóle dziekuje wszystkim za wpłaty, za to z e jestescie. Jednak koszty leczenia Marka + hotel są bardzo wysokie.
[B]Czy ktos mógłby moze załatwic rezepte ,na krem Elosone, lub na witaminy ? To sa ludzkie leki i pewnie na znizke byłyby tansze.[/B]
Naprawde nie wiem ,co będzie dalej :shake:[/QUOTE]
Belciu załatwię tą receptę na zniżkę jeszcze w tym tygodniu.

Posted

[quote name='agat21']Bela, a ode mnie wpłata październikowa na Mareczka nie dotarła? Przelew poszedł 2 października.[/QUOTE]
Dotarła, bardzo dziękujemy:loveu: Przegapiłam i nie wpisałam w rozliczeniach, przepraszam, trzeba mnie pilnowac:oops:

Posted

Wit. B12 jest bez recepty - nie wiem czy w ogóle wystawia się na to receptę dla zniżki. Ale wit. B12 kosztuje 20 zł i starcza na dłuuugo. Większy problem to te witaminy z Cynkiem (Zn-A-B6), one są dostępne tylko u weta; kiedyś pytałam w aptece i nie znaleźli odpowiednika ludzkiego, żeby taki sam skład był. Może wystarczy, żeby sam cynk był, nie wiem. W każdym razie mam nadzieję, że Marek nie będzie musiał ich cały czas przyjmować. Na razie przestałam smarować Elosone i zobaczymy czy się Marek będzie dalej czochrał.

Posted

[quote name='Murka']Wit. B12 jest bez recepty - nie wiem czy w ogóle wystawia się na to receptę dla zniżki. Ale wit. B12 kosztuje 20 zł i starcza na dłuuugo. Większy problem to te witaminy z Cynkiem (Zn-A-B6), one są dostępne tylko u weta; kiedyś pytałam w aptece i nie znaleźli odpowiednika ludzkiego, żeby taki sam skład był. Może wystarczy, żeby sam cynk był, nie wiem. W każdym razie mam nadzieję, że Marek nie będzie musiał ich cały czas przyjmować. [B]Na razie przestałam smarować Elosone i zobaczymy czy się Marek będzie dalej czochrał.[/B][/QUOTE]
rozumiem że na razie recepty nie załatwiac ?

Posted (edited)

Na razie obserwujemy nie-drapanie. Na razie tylko raz widziałam jak się Marko drapie, więc myślę, że trzeba poczekać jeszcze.
W razie czego poproszę znów biankę0 o Elosone. Tylko gorzej jak trzeba będzie Marka smarować cały czas...
Jak się będzie drapał i trzeba będzie smarować to można wówczas spróbować odstawić lub zmniejszyć dawkę wit. z cynkiem, żeby zmniejszyć koszty.

Poza tym wszystko ok. Jutro sesja, będzie niewiele czasu, ale mam nadzieję, że Marka uda się obfocić :)

Dobra wiadomość: [B]otrzymałam dla Marka 300 zł od jess[/B] :)

Edited by Murka
Posted

No to juz są dwie dobre wiadomości:loveu:
Nasz Mareczek na razie sie nie drapie, a jess powtórnie go hojnie obdarowała.:lol: Podziękuj Jej z całego serca od nas:loveu: