Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja wolę obróżkę PREVENTIC. Frontline nie sprawdził się w przypadku mojego psa, którego kleszcze wprost uwielbiały. Dwa razy miał babeszję, a od kiedy zastosowałam PREVENTIC, , nie mam żadnych problemów. Kleszczy nawet nie widuję.

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie za bardzo mam jak w warunkach szpitalnych sprawdzić jego relacje z kotami.
A skąd jest ta Pani ?
Może jak będzie w hotelu będzie miał kontakt także z kotami i wtedy będzie można coś powiedzieć.

Posted

Teraz jak futro zaczyna mu odrastać to już coraz mniej widać, na górze to juz prawie ma zagojone, jeszcze tylko pod brodą między fałdami ma bardziej wilgotne.

Posted

No tak, ale jestem rozgarnięta, myślałam że pytasz gdzie on ma ranę.

Muszę się zorientować co będzie w jego przypadku najlepsze, bo do lasu bez zabezpieczenia kleszczowego to nie ma co jechać.

Posted

Dokładnie, suka mojej przyjaciólki w przeciągu pół roku dwukrotnie prawie zeszła przez babesziozę od kleszcza. Drugim razem miała kropelki pod koniec tego miesiąca, kiedy są aktywne :shake:
Trzeba uważać.
Wiem, że jak pies jest chory (ale już nie znam szczegółów, na co)
to obroży nie może mieć.

Posted

A w tym roku ponoć ma być zatrzęsienie kleszczy...:shake:
Więc trzeba uważać na zwierzaki. Mój Psiak ma obrożę, a i tak nawet pod obrożą znaleźliśmy kleszcza. Na dodatek nie był wogóle w lesie, tylko na polance. :shake:

Posted

Dzisiaj była przymiarka do jazdy samochodem.

Ze schroniska do kliniki wieźliśmy go skrępowanego bo nie było innej możliwości, nikt nie mógł się do niego wtedy zbliżyć, a później musiał dostać coś na uspokojenie żeby go przenieść z samochodu do klatki w szpitalu.

Chcieliśmy uniknąć takich sytuacji teraz, kiedy będziemy go zabierać z kliniki. Nie bardzo wiedzieliśmy czy wsiądzie do samochodu, szczególnie że generalnie ma trochę lęk przed wszelkimi pojazdami.

Ale test "na parówkę" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: sprawdził się doskonale. Początkowo obchodził samochód kilka razy, przestępował z nogi na nogę, ale wreszcie przemógł się i sam wskoczył do środka :multi::multi::multi:.

Łamiemy kolejne bariery - mam nadzieję że transport z kliniki do hotelu w przyszłym tygodniu uda się bez przeszkód.

Posted

Aż się boję, żeby nie zapeszyć. Co prawda nie ma jeszcze domu ale jest już prawie zdrowy - to najważniejsze i teraz kolejny etap - mam nadzieję przejściowy.

Przed wyjściem będzie jeszcze odrobaczony, zaszczepiony i odkleszczony, podobno Frontline w spocie można użyć jeżeli tylko nie ma otwartej rany (dzisiaj rozdrapał sobie w jednym miejscu :cool3:).

Posted

ebi, a jak tam z tymi kotam? Czy w DT będzie możliwość sprawdzenia? Pani, która pytała o Barta, odezwała się i nadal jest nim zainteresowana...

Posted

Pojęcia nie mam, ebi, skąd jest :niewiem:
Napisałam Pani, że Bart jedzie do hoteliku i tam może uda się zorganizować kontakt z kotkiem.
Jeśli Pani odzywa po raz kolejny, to znaczy że coś z tego może być. Trzeba sprawdzić te kotki, koniecznie. To może być domek dla Barta.

Ebi, skontaktuj się z DT i zapytaj, czy mają kotka? :razz:

Posted

Wielkie dzięki LittleMe za bazarek :loveu::loveu::loveu:

Jestem załamana, kompletna beznadzieja, wiedziałam że wszystko szło za dobrze. Wczoraj nie było mnie w Warszwie, dzisiaj przyjeżdżam, pies leży znowy w tej klatce, tam gdzie na początku zaraz po operacji, nie może wstać, tylna łapa cała opuszka czerwona i spuchnięta. Jutro ma obejrzeć chirurg, dzisiaj dostał coś przeciwbólowego. W piątek hasał w najlepsze, dzisiaj wygląda jak ciężko chory.

Odwiedzam go codziennie od miesiąca i raz kiedy nie przyszłam coś się stało.:-x:-x:-x

Myślę o tym co pisłay dziewczyna na wątku o Polusiu, ta sama sytuacja ... zdrowy pies, miały go zabrać z kliniki a tu nagle w dniu kiedy miał wyjść przewraca się ....

Nic już dzisiaj nie wymyślę, jutro od rana będę się dowiadywała. :-(:-(:-(