Jump to content
Dogomania

PRYMUS - cocer spaniel oddany przez właścieli w nowym domku w Szwecji ! :)

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma suni numer 5....jest Sali :) i ma wątek na dogo....na który zapraszamy oczywiście...

Prymus niestety nadal w schronisku...

co do jego zachowań...no to jednych lubi (psy) inne nie....trudno jednoznacznie powiedzieć...genralnie nie jest konfliktowy...ale trzeba w razie "wu" brac to pod uwagę....co wtedy....

Posted

iwop ...sugarr rozważa wzięcie Prymusa na tymczas. Ma jednak psiaka, który uwielbia zabawy i w ogóle. Nie wiemy jak Prymus się do niego odniesie....i jesli go np. nie zaakceptuje co wtedy....(to jest to "wu")

Posted

Prymus pozytywnie wczoraj przeszedł "test na psa" Był razem z Padusiem i dogadywali sie dobrze, wiec Prymus nie jest agresywny do innych psów ;)

To taki kochany pieszczoch, w budynku zawsze czeka tylko na mizianie, położy się i mruczy i zaczepia łapą, "no dalej, dalej głaszcz mnie!"

Posted

Niestety już nie mogę zaoferować tymczasu... Trochę minęło od mojej propozycji i w tym czasie poproszono mnie o wykarmienie dwóch sześciodniowych szczeniaków, w innym wypadku miałybyć uśpione, a ja pomimo, że są jeszcze tzw "ślepym miotem" nie miałam serca powiedzieć nie i teraz mam pełne ręce roboty :(
Prymysku, życzę Ci szybko znalezienia domku, ale jeżeli to się nie uda (tfu tfu) to jak tylko będę znowu "wolna" u mnie znajdziesz ciepły kąt!
Pozdrawiam

Posted

iwop napisał(a):

A swoja droga to jak się tutaj cytuje bo mnie jakoś nie wychodzi...:oops:

Kochana, przy danym poście klikasz Quote.

Pies z rodowodem w schronisku :shake: Nie mieści mi się to w głowie.

Posted

Witam! Co sie z psiakiem? Czy ktokolwiek zainteresował sie tym pięknym "złotym" chłopczykiem? Mogłabym zaproponowac domek tymczasowy i pomoc w poszukiwaniu domku stałego, tylko problem w odległości. Mieszkam na Śląsku. Chopaj do góry kolego nie mozliwe ze jeszcze nikt Cie nie pokochał.:shake:

Posted

dzisiaj dostałem takiego maila:

" Witaj,
śliczny ten spanielek! Czemu go zostawili!!!!
Czy możesz podać adres do schroniska w Ostródzie?

Ok., zaczęłam nieco chaotycznie. Bardzo chciałabym pieska, mam dwa króliki, w przyszłym tygodniu będę jechała przez Ostródę i może udałoby mi sie wpaść tam do schroniska...
Ten piesek jest łagodny? Ułożony? Sądzisz,że zrozumie, że nie należy pożerać królasków? Co sądzisz o pożeraniu przez niego królików? J

Jak nie ten, to moze znajdę jakiegoś łagodnego młodego pieska (a może szczeniaczka), który nie pożarłby królasków :)

Pozdrawiam,
Sylwia"

szcerze mówiąc to nie wiem co odpisać:roll::roll:

Posted

Też bym chyba nie wiedziała. Spaniel to pies myśliwski i nie ma gwarancji, że nie bedzie miał ochoty na króliki, choć mozna spróbowac oswajac go z nimi bardzo powoli. Może gdyby był z nimi wychowany od szczeniaka, to tak, ale w tej sytuacji to trochę bym się obawiała. Chociaż moja sunia gania zające i nawet jednego małego kiedyś złapała, ale nie zrobiła mu krzywdy, tylko przewróciła. No ale np. żółwia, którego znalazłam nie próbowała zjesc, wręcz przeciwnie, broniła go. W sumie ona gania to co ucieka, bo to co nie ucieka nie jest dla niej atrakcyjne.
A może dałoby się zrobić test na króliki, gdyby ta pani wzieła je ze sobą, ale to trochę zachodu. Jest też drugi problem, nie wiadomo jak króliki zareagują na widok psa. Jeśli nie są przyzwyczajone, może byc nieciekawie. Moja kuzynka ma królika miniaturkę, który tak boi sie psów, że na ich widok drapie po rękach i ucieka w najdalszy kąt. Próba zapoznania by się chyba jednak przydała.

Posted

[quote name='matusz5']śliczny ten spanielek! Czemu go zostawili!!!! Czy możesz podać adres do schroniska w Ostródzie?

szcerze mówiąc to nie wiem co odpisać:roll::roll:

Zapytac o telefon do rodzicow.. :p

Posted

Hejm. Muszę powiedzieć, że miałem dzisiaj zaszczyt poznać Prymusa. Od pierwszego wejrzenia sie w nim zakochałem :loveu: Taki cudowny psiak a w schronisku :shake: Kto go pokocha? :loveu:

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Prymusek jedzie na tymczas (można go zdjąc z allegro....dziękujemy :Rose:) i potem w Świat szeroki........

szukamy transportu do Warszawy

A gdzie jedzie? :razz: Jak można wiedzieć oczywiscie :)