iwop Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 jak to mozliwe, że on siedzi jeszcze w schronie :crazyeye: czy jest gdzies ogłaszany? Quote
Aga_Mazury Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Nie ma suni numer 5....jest Sali :) i ma wątek na dogo....na który zapraszamy oczywiście... Prymus niestety nadal w schronisku... co do jego zachowań...no to jednych lubi (psy) inne nie....trudno jednoznacznie powiedzieć...genralnie nie jest konfliktowy...ale trzeba w razie "wu" brac to pod uwagę....co wtedy.... Quote
Aga_Mazury Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 iwop ...sugarr rozważa wzięcie Prymusa na tymczas. Ma jednak psiaka, który uwielbia zabawy i w ogóle. Nie wiemy jak Prymus się do niego odniesie....i jesli go np. nie zaakceptuje co wtedy....(to jest to "wu") Quote
Matusz Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Prymus pozytywnie wczoraj przeszedł "test na psa" Był razem z Padusiem i dogadywali sie dobrze, wiec Prymus nie jest agresywny do innych psów ;) To taki kochany pieszczoch, w budynku zawsze czeka tylko na mizianie, położy się i mruczy i zaczepia łapą, "no dalej, dalej głaszcz mnie!" Quote
sugarr Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Niestety już nie mogę zaoferować tymczasu... Trochę minęło od mojej propozycji i w tym czasie poproszono mnie o wykarmienie dwóch sześciodniowych szczeniaków, w innym wypadku miałybyć uśpione, a ja pomimo, że są jeszcze tzw "ślepym miotem" nie miałam serca powiedzieć nie i teraz mam pełne ręce roboty :( Prymysku, życzę Ci szybko znalezienia domku, ale jeżeli to się nie uda (tfu tfu) to jak tylko będę znowu "wolna" u mnie znajdziesz ciepły kąt! Pozdrawiam Quote
Asia & Ginger Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Prymusku nie poddawaj się i biegnij na pierwszą szukac domku! Quote
BBeta Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Do góry, piękny spanielek z cudnym brązowym noskiem szuka domu Quote
Aga_Mazury Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Prymus mimo, że jest piękny...i przyjazny do psiaków....nadal siedzi w schronie...zamiast w lato biegać ze swoim Pańciem(Pańcią) po plażach i łakach... Quote
cockermanka Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Kurczę...taki słodziak z czekoladową trufelką zamiast noska ;-) biegaj się pokazać.... Quote
samoglow Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 wystawie Allegro i podam link. Gdyby ktos cos chcial dorzucic, lub zmienic, prosze o wiadomosci!:p Quote
mama_Dorota Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 iwop napisał(a): A swoja droga to jak się tutaj cytuje bo mnie jakoś nie wychodzi...:oops: Kochana, przy danym poście klikasz Quote. Pies z rodowodem w schronisku :shake: Nie mieści mi się to w głowie. Quote
cockermanka Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 mama_Dorota napisał(a):Pies z rodowodem w schronisku :shake: Nie mieści mi się to w głowie. Ma pecha,że pochodzi z "hodowli" z PKPR, której nie interesuje los, "jej" psów... Quote
Aga Frejno Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Witam! Co sie z psiakiem? Czy ktokolwiek zainteresował sie tym pięknym "złotym" chłopczykiem? Mogłabym zaproponowac domek tymczasowy i pomoc w poszukiwaniu domku stałego, tylko problem w odległości. Mieszkam na Śląsku. Chopaj do góry kolego nie mozliwe ze jeszcze nikt Cie nie pokochał.:shake: Quote
samoglow Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 allegro Prymusa: http://www.allegro.pl/item211147185_pies_prymus_rasowy_spaniel_z_rodowodem_dla_znawcy_.html Dopiero co go wystawilam, a juz ma 15 wejsc i 1 obserwujacego:p Quote
Edzina Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 W jaki sposob ustrzezecie go przed pseudohodowcami? Quote
Asia & Ginger Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Kastracja przed adopcja to podstawa. W razie potrzeby ja się dorzucam do zabiegu. :p Samoglow, przepięknie napisałaś o Prymusku. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Matusz Posted June 29, 2007 Author Posted June 29, 2007 dzisiaj dostałem takiego maila: " Witaj, śliczny ten spanielek! Czemu go zostawili!!!! Czy możesz podać adres do schroniska w Ostródzie? Ok., zaczęłam nieco chaotycznie. Bardzo chciałabym pieska, mam dwa króliki, w przyszłym tygodniu będę jechała przez Ostródę i może udałoby mi sie wpaść tam do schroniska... Ten piesek jest łagodny? Ułożony? Sądzisz,że zrozumie, że nie należy pożerać królasków? Co sądzisz o pożeraniu przez niego królików? J Jak nie ten, to moze znajdę jakiegoś łagodnego młodego pieska (a może szczeniaczka), który nie pożarłby królasków :) Pozdrawiam, Sylwia" szcerze mówiąc to nie wiem co odpisać:roll::roll: Quote
Asia & Ginger Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Też bym chyba nie wiedziała. Spaniel to pies myśliwski i nie ma gwarancji, że nie bedzie miał ochoty na króliki, choć mozna spróbowac oswajac go z nimi bardzo powoli. Może gdyby był z nimi wychowany od szczeniaka, to tak, ale w tej sytuacji to trochę bym się obawiała. Chociaż moja sunia gania zające i nawet jednego małego kiedyś złapała, ale nie zrobiła mu krzywdy, tylko przewróciła. No ale np. żółwia, którego znalazłam nie próbowała zjesc, wręcz przeciwnie, broniła go. W sumie ona gania to co ucieka, bo to co nie ucieka nie jest dla niej atrakcyjne. A może dałoby się zrobić test na króliki, gdyby ta pani wzieła je ze sobą, ale to trochę zachodu. Jest też drugi problem, nie wiadomo jak króliki zareagują na widok psa. Jeśli nie są przyzwyczajone, może byc nieciekawie. Moja kuzynka ma królika miniaturkę, który tak boi sie psów, że na ich widok drapie po rękach i ucieka w najdalszy kąt. Próba zapoznania by się chyba jednak przydała. Quote
Edzina Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='matusz5']śliczny ten spanielek! Czemu go zostawili!!!! Czy możesz podać adres do schroniska w Ostródzie? szcerze mówiąc to nie wiem co odpisać:roll::roll: Zapytac o telefon do rodzicow.. :p Quote
Matusz Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 Edzina napisał(a):Zapytac o telefon do rodzicow.. :p wcale nie odpiszę, bo nie ma sensu, psa myśliwskiego do królików, hehehe:razz: Quote
DarkAngels Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Hejm. Muszę powiedzieć, że miałem dzisiaj zaszczyt poznać Prymusa. Od pierwszego wejrzenia sie w nim zakochałem :loveu: Taki cudowny psiak a w schronisku :shake: Kto go pokocha? :loveu: Quote
Aga_Mazury Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Prymusek jedzie na tymczas (można go zdjąc z allegro....dziękujemy :Rose:) i potem w Świat szeroki........ szukamy transportu do Warszawy Quote
DarkAngels Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Aga_Mazury napisał(a):Prymusek jedzie na tymczas (można go zdjąc z allegro....dziękujemy :Rose:) i potem w Świat szeroki........ szukamy transportu do Warszawy A gdzie jedzie? :razz: Jak można wiedzieć oczywiscie :) Quote
Recommended Posts