Jump to content
Dogomania

PRYMUS - cocer spaniel oddany przez właścieli w nowym domku w Szwecji ! :)

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

strona 4 Cyt:

Miasto: Włocławek

Kochani ja mam w tej chwili na tymczasie miniaturke cocer spanielki, ale ona ma mieć domek i przyszli własciciele mieliby ją zabrać 1 zerwca... jeśli wtedy nie znajdziecie ani domku, ani DT to mogę w raie czego go zabrac... oczywiście będę musiała jeszcze to przemyśleć, ale myśleć mogę teraz kiedy mam jeszcze tą sunię...

A swoja droga to jak się tutaj cytuje bo mnie jakoś nie wychodzi...:oops:

Czy prymus jest ogłaszany?

Posted

Sugarr, to by było przecudnie, gdyby Prymusek trafił na tymczas. :cool3:
Cerber miała cocker spanielkę na tymczasie, sunia szybciutko znalazła nowy domek, więc myślę, że i Prymusek nie powinien miec większych problemów, bo psiak z tymczasu jak wiadomo jest bardziej sprawdzony i ludzie chętniej się decydują. To teraz Matusz pisz co Ty na to? :cool3:

Cerber chyba jednak nie weźmie Prymuska, ale nie wiem na 100%. :roll:

Oczywiście Prymuska trzeba by wykastrowac na tymczasie, więc ja się dorzucę jakby co. ;)

Posted

hmmm... czy Prymus zgadza się z innymi psami to jest zawsze kwestia do końca nie do powiedzenia, w schronisku nie zauważyłem objawów agresji w stosunku7 do innych psów, ale to warunki schroniskowe, inaczej może być na innym gruncie, jakim jest dom. Nigdy tego się na 100% nie da stwierdzić...

Posted

Sunia numer 5 jest w schronisku...nawet matusz wczoraj robił jej zdjęcia...jest ostrzyżona i wygląda troszkę inaczej...

Natomiast zdjęcie numer 6...hmmmm...jeśeli dobrze kojarzę po ewentualnych ogonach współtowarzyszy to ...jest Pola...ona ma już domek we Wrocławiu..

numer który podany jest na tej stronie jest ...bardzo starym numerem..telefonu..nawet kierunkowy jest już inny i nie ma już takich numerów w ostródzie...

Posted

To nie wiem co sądzicie o podjęciu takiego ryzyka i przywiezieniu go do mnie? Ostróda - Kraków to kawał drogi, także trzeba to dobrze przemyśleć, nie wiadomo też czy znajdzie się transport :(
Mój pies nie jest konfliktowy, ale będzie zaczepiał do zabawy, napewno nie będzie go ignorował. Do tego jest młody, 7 miesięcy, większość samców ma go jeszcze za szczenię i akceptuje, często chcą ustawiać a on nie jest dominantem, kładzie się na plecach przed innymi psami.

Czy macie możliwość w schronie dobrać psa, młodego, skorego do zabawy i wyprowadzić go razem z Prymusem? To jakaś próba, chociaż oczywiście w schronisku pies zawsze zachowuje się inaczej.

Trzeba wziąć pod uwagę, że rasowy pies, zadbany, wykąpany, poogłaszany, o którym wie się dużo i można te infromacje przekazać potencjalnym właścicielom (a szansę poznania psa, jego zachowań daje przede wszystkim DT) + zgadzający się z innymi zwierzętami ma ogromne szanse na adopcje, nie wiem jak idą adopcje w Ostródzie, ale myślę, że w Krakowie pobyłby u mnie bardzo krótko. Dlatego też przemyślcie to dokładnie. Jeżeli chodzi o kastrację to oczywiście będzie niezbędna, ja nie dam rady pokryć sama jej kosztu (jeżeli chodzi o jedzenie i resztę to nie ma problemu), ale napewno dogomaniacy pomogą :)

Posted

Jesli chodzi o zabawę...to Prymus jest właśnie też na jakimś etapie "głupawki"...z łatką...dwa wariaty tak się bawią, że....aż miło...

Nie do końca przypominam sobie czy on kiedykolwiek przebywał z psem w jednym pomieszczeniu...tzn. z innym samcem...:hmmmm:

Tak jak pisał matusz...na spacerach nie przejawia specjalnej agresji...ale psy do siebie nie podchodzą...

sugarr masz dzieci?...

Prymus ma dziwną przypadłość na którą należy zwrócic uwagę...nie chce pozwolić wyjśc z pomieszczenia komuś kto już w nim jest... ;) my jakoś sobie radzimy.....ja mu mówię "nie wydurniaj się " ;)...ale tak bardziej serio...nie wiem jakby się zachował jakby wyczuł, że ktoś się boi...

jasne, że na spokojnie trzeba przemyśleć...pies do zabawy w schronisku....hmmmm...chyba najbardziej rozrywkowym i bezkonfliktowym psem jest mój Paduś...

możmy spróbować delikatnie...ich sobie przedstawic

Posted

Ok, to czekam na jakieś relacje z zapoznania Panów :)
Nie mam dzieci i dzieci u nas nie bywają :)

A jak wygląda to zabranianie wychodzenia? Podgryza?

Posted

Dzięki Matusz. :loveu:
Sunia przed strzyżeniem to straszna bidulka, teraz wygląda znacznie lepiej, ale jak siersc jej odrośnie będzie naprawdę śliczniutka. :loveu:
Postaram się pomóc w szukaniu jej nowego domku.

Posted

sugarr napisał(a):
Ok, to czekam na jakieś relacje z zapoznania Panów :)
Nie mam dzieci i dzieci u nas nie bywają :)

A jak wygląda to zabranianie wychodzenia? Podgryza?

Nas jeszcze nie podgryzł....ale może by i capnął...jakby mu pozwolił ;)..własnie podobno z powodu zachowań takich podbnych został oddany...że próbował rządzić rodziną ...

spokojnie do opanowania...dla dobrego Opiekuna i odpowiedzialnego...i na to oczywiście przygotowanego...

Posted

Ech to straszne, ludzie bez doświadczenia, bez przygotowania decydują się na psy "bo są ładne i mają gładkie futerko".
Nie wierzę, że szkoleniowiec, behawiorysta nie umiałby im pomóc z Prymusem.

Jeżeli o mnie chodzi, to mi takie coś nie przeszkadza, mam nadzieję, że udałoby mi się popracować z psem i pozbyć się takich zachowań. Oby tylko tolerował psy, u mnie ciężko z separacją gdyby jednak się nie zgadzali :(