Isadora7 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 (edited) Kolejne jamniczki przyjechały do nas po pomoc. Czekaliśmy na Małego Księcia od jakiegoś czasu. Jamniczek ma około 7 miesięcy. Charakter - anielski oczywiście! Uśmiechnięty od ucha do ucha, radosny smyk, ludzi uwielbia! Ciekawy świata, odważny, niestrudzony odkrywca. Niestety, jamniczek ma zrost kręgów. Zrost L5-L6 najprawdopodobniej w wyniku wrodzonej wady rozwojowej. W przyszłości możliwy ucisk zrostu na rdzeń kręgowy. W obrębie kości miednicznej w części nadpanewkowej pękniecie bądź brak zakończonego procesu kostnienia. Sugerowane wykonanie zdjęcia RTG w płaszczyźnie V-D w celu potwierdzenia, lub wykluczenia. Na pewno powinien mieć operacje, której schronisko nie jest w stanie przeprowadzić z wielu powodów - choćby późniejszej rekonwalescencji i potrzeby indywidualnej opieki. Objawy choroby to powłóczenie łapkami, Jamniś woli pozostać w jednej pozycji, widać, że odczuwa ból. Wierzymy, że jego los niedługo się odmieni, uda się przeprowadzić operację i ten piękny szczeniak będzie mógł cieszyć się życiem. Już teraz jesteśmy na minusie opłaciliśmy transport jamnisia 400 zł. W międzyczasie okazało się że przebywa z nim około roczna jamnisia wymagająca konsultacji w celu potwierdzenia lub wykluczenia padaczki lub zespołu Menier’a. Mamy nadzieję że jej atak był jedynie reakcja na stres. Te dwa urocze drobiażdżki czekają i liczą na Państwa pomoc. DANE DO WPŁAT Fundacja SOS dla Jamników Bank Zachodni WBK S.A 17 1090 1056 0000 0001 2059 9645 Karolkowa 80/82/22 01-193 Warszawa tytuł wpłaty: darowizna Prince tytuł wpłaty: darowizna Bella tytuł wpłaty: darowizna Prince i Bella PAYPAL: [email protected] tytuł wpłaty: darowizna Prince tytuł wpłaty: darowizna Bella tytuł wpłaty: darowizna Prince i Bella DANE KONTAKTOWE: ☎ 507 735 732 po godzinie 19 ✉ [email protected] Edited March 16, 2014 by Isadora7 Quote
Isadora7 Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 (edited) [FONT=arial black]Mały Książe[/FONT] Niestety, jamniczek ma zrost kręgów. Zrost L5-L6 najprawdopodobniej w wyniku wrodzonej wady rozwojowej. W przyszłości możliwy ucisk zrostu na rdzeń kręgowy. W obrębie kości miednicznej w części nadpanewkowej pękniecie bądź brak zakończonego procesu kostnienia. Sugerowane wykonanie zdjęcia RTG w płaszczyźnie V-D w celu potwierdzenia, lub wykluczenia. Na pewno powinien mieć operacje, której schronisko nie jest w stanie przeprowadzić z wielu powodów - choćby późniejszej rekonwalescencji i potrzeby indywidualnej opieki. Objawy choroby to powłóczenie łapkami, Jamniś woli pozostać w jednej pozycji, widać, że odczuwa ból. Wierzymy, że jego los niedługo się odmieni, uda się przeprowadzić operację i ten piękny szczeniak będzie mógł cieszyć się życiem. Już teraz jesteśmy na minusie opłaciliśmy transport jamnisia 400 zł. A dojdą jeszcze koszty hoteliku, badań, operacji. jeszcze w schronisku: zdjęcia RTG już w hoteliku: Edited May 4, 2013 by Isadora7 Quote
Isadora7 Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 (edited) [FONT=arial black]Księżniczka El[SIZE=4]fów - Bella [/FONT] W międzyczasie okazało się że przebywa z nim około roczna jamnisia wymagająca konsultacji w celu potwierdzenia lub wykluczenia padaczki lub zespołu Menier’a. Mamy nadzieję że jej atak był jedynie reakcja na stres. Nie mogliśmy jej zostawić. jeszcze w schronisku: już w hotelu Elfiki mają swoje wydarzenia na facebooku: kilknij w link lub baner https://www.facebook.com/events/472316792838003/ Edited May 4, 2013 by Isadora7 Quote
yunona Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Psiaki cudowne, mam nadzieje, że po badaniach i po operacji Prince bedzie latał ja szalony, a i Bella okaże się zdrową jamnisią, u której stres powodował zachowania o podejrzeniu epilepsji lub choroby Menier'a. A i wyraz oczu zmieni się na wesołe iskierki :) Quote
Hope2 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Mam :D Yun-dzięki za udostępnienie wydarzenia na fb-ja je już dawno gdzieś zgubiłam :( Teraz zapisuję parę Królewską-i już ich nie zgubię :) Quote
yunona Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Ha, piękne fotki. :) Ostatni dymek zawiera czeski błąd nie wiem czy można poprawić (zaadoptujesz miało pewnie być ;) ). Będziemy szukać kasy :) Quote
Malawia Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Jestem i ja u Książęcej Pary, którą poznałam osobiście :multi: Parka cuuudowna(zwłaszcza gdy wcinają moją Lulę :evil_lol:), oby doktorek szybko znalazł lekarstewko dla Małego Księcia! Wtedy szybko fruuu do domku ! Quote
anica Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 ... zawsze to miło ,zajrzeć do księżątek:)))))))) Quote
Isadora7 Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 anica napisał(a):... zawsze to miło ,zajrzeć do księżątek:)))))))) Później wstawie foteczki a jutro znowu książątka zobaczę. Quote
anica Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Isadora7 napisał(a):Później wstawie foteczki a jutro znowu książątka zobaczę.... to proszę wymiziaj ode mnie:glaszcze: Quote
Fundacja SOS dla Jamników Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Dziękujemy za odwiedziny. mamy już nowe foty i informacje, przygotujemy to wstawimy. Quote
yunona Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Z niecierpliwością poczekamy, psiaki są fajne, a decyzje co do badań i konsultacji są w toku. Niestety troszkę mało kasiorki, bez tego ani rusz :shake:. Quote
Fundacja SOS dla Jamników Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Na facebooku był bazarek dla Elfików (m.in. płyta Anny German) RACHU CIACHU - DZIĘKUJEMY ZA ZAKUPY w przygotowaniu następne bazarki. Elfiki dziękują i pokazują KADR ZE SWOJEGO ŻYCIA https://www.facebook.com/events/472316792838003/ zakupione zostały: ✔ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4806821044630&set=oa.299941046803984&type=1&relevant_count=1&ref=nf ✔ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4806819404589&set=oa.299941046803984&type=1&relevant_count=1&ref=nf ✔ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4823135852490&set=oa.299941046803984&type=1&relevant_count=1&ref=nf Quote
Fundacja SOS dla Jamników Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Na zdjęciach widać jak Mały Książe powłóczy łapinami. BŁAGAMY POMÓŻCIE NAM W LECZENIU wydarzenie na facebooku: https://www.facebook.com/events/472316792838003/ dla przypomnienia: jamniczek ma zrost kręgów. Zrost L5-L6 najprawdopodobniej w wyniku wrodzonej wady rozwojowej. W przyszłości możliwy ucisk zrostu na rdzeń kręgowy. W obrębie kości miednicznej w części nadpanewkowej pękniecie bądź brak zakończonego procesu kostnienia. Sugerowane wykonanie zdjęcia RTG w płaszczyźnie V-D w celu potwierdzenia, lub wykluczenia. Na pewno powinien mieć operacje. Objawy choroby to powłóczenie łapkami, Jamniś woli pozostać w jednej pozycji, widać, że odczuwa ból. Quote
yunona Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Biedny, myślałam, że bólu nie czuje. To masakra, trzeba jak najszybciej mu pomóc:shake: Quote
Recommended Posts