Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Będę czekać.
A i ciotkę Amigę do nas też zapraszamy do zaglądania i chwalenia pod niebiosa.
Bo do nas to ciotki nie przychodzą....:-(
Nikt nas nie kocha... nikt nas nie lubi... nikt nas nawet nie uwielbia :placz:

Posted

[quote name='Onomato-Peja']O kurczaczek... Zakochałam się w tej szczupłej figurce, uwielbiam psy o zdrowej sylwetce. :)[/QUOTE]

Witamy serdecznie.

No popatrz, a ludzie na ulicach widząc jego żebra wmawiają mu śmiertelne choroby:lol:.
A mnie niedożywianie psa rzecz jasna. Ostatnio mnie sąsiadka goniła z witaminami nawet...

Posted

tak....:oops:
Powiedziałam jej że się strasznie spieszę...
W dodatku Waldek ma swoje 2 pudełka witamin, których wcale nie chce jeść. Do tego jeszcze łyka tabletki z chondroityną i glukozaminą i kurację nasierstną. Może mu wystarczy do szczęścia. Po co mi kolejne pudełko które sobie będzie stało.

Posted

To oznacza, że masz psa w dobrej formie. :D
Jak ludzie przestają mi wmawiać, że głodzę psa to wiem, że suka mi się spasła. :lol:
Ogółem staram się ją utrzymywać z żebrami na wierzchu. Tak jest idealnie.

Posted

Mieliśmy tyle lat grubego Amorka i wcale nie był szczęśliwy. Byćmoże nawet przez to zbyt szybko od nas odszedł :sad::sad:
Waldka nie głodzę celowo, wiadomo, ale nie narzekam na jego budowę, choć czasem wbija się do głowy jak co krok wszyscy komentują że za chudy itp. Są dni że faktycznie gorzej wygląda, szczególnie jak pogoni ostro i mu żebra wyłażą, albo jak go ktoś czymś dokarmi i jest rewolucja żołądkowa. Bardzo szybko traci wtedy fason. Ale ogólnie wolę w tą stronę niż w drugą.

Posted

No nadwaga to brzydka rzecz... Ludzie jeszcze się pasą świadomie, ale zwierzaki świadome swojej otyłości nie są, dlatego zawsze uważałam to za nieodpowiedzialność i wprost troszkę sadyzm. ;) Działanie wbrew zdrowiu nieświadomego zwierzęcia.

Posted

Dokładnie. Choć zazwyczaj się to wydaje właścicielom że uszczęśliwiają. Prosty przykład - moi rodzice, którzy upaśli tak poprzedniego psa a teraz nawet z kotów robią sumoświnie.
Waldusia też podkarmiają, ale nie z nim takie numery. Na szczęście on nie zje więcej niż potrzebuje do przeżycia, a i zgania szybko wszystko.

Dawniej mysmy też mu podkładali, próbowali różnych kombinacji byleby jadł. Teraz olałam to zupełnie, dostaje michę raz lub 2 razy dziennie, jak nie zje to jedzonko się zabiera. Ogólnie zauważyłam zasadę że im bardziej się staramy tym jest gorzej. Np tyczy się to wystaw - my staramy się psa podtuczyć, nie biegamy go kilka dni przed żeby się pogoił ( na codzień bieg po krzakach , wszelkie zadrapania to norma), żeby utył, dodajemy do jedzonka różne smakowitości, hodowczyni za nami wydzwania żeby go trochę "wypełnić" w żebrach choć, a pies na to wszystko strajk głodowy ;) W momencie jak się nie martwię i olewam całą sprawę pies wygląda lepiej, i nawet jak się zgoni to wraca głodny i zjada chętnie wszystko. Je tyle ile chce.
A w kwestii jedzenia mu ufam, bo wygląda na całkiem rozsądnego pieska.

Posted

[quote name='Unbelievable']za gruby pointer to już nie będzie ten sam piękny pies ;) z jednej strony lepiej za chudy niż za gruby... no ale niejadek nieprzyswajający jedzenia to też nic fajnego (wiem po swoich psach)[/QUOTE]

Wydaje mi sie że Waldek teraz idzie w dobrą stronę. W ostatnim czasie się ładnie rozwinął, ładna klatka mu się robi, trochę mięsnie rosną, a z wiekiem może nabierze masy. Też mu za dużo tego ciała nie potrzeba, bo jakby potem był moim małym białym kruchym pieskiem? ;)

Posted

Idealnie by było gdyby już tylko obrósł w mięśnie tam gdzie to potrzebne. :) Fajnie jest sobie po dłuższym czasie porównać zdjęcia, wtedy wyraźnie widać jak to się pięknie wyrabia. :)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Idealnie by było gdyby już tylko obrósł w mięśnie tam gdzie to potrzebne. :) Fajnie jest sobie po dłuższym czasie porównać zdjęcia, wtedy wyraźnie widać jak to się pięknie wyrabia. :)[/QUOTE]

Jak narazie obrastanie idzie mu całkiem proporcjonalnie.
Przynajmniej dla mnie, taki typ mi się podoba, wolę jak z lekkiego psa się robi harmonijny i rozbudowany niż z tęgiego od razu się robi ciężki bysior.
W każdym razie pointer to chyba nie ta rasa żeby był ciężki i masywny. On od początku był fajnej budowy, trochę innej niż reszta rodzeństwa, bardziej kwadratowy jakiś takiś. Teraz jak porównuję stare zdjęcia to bym dużo słów krytycznych powiedziała, dawniej mi się wydawało że jest wybitnie ładny, ale z czasem się patrzy całkiem inaczej na własnego psa.
Wybrałam go dość nieświadomie,ale to był chyba dobry wybór.

Idziemy spać, bo juz wymiękamy.
Bardzo dziękujemy za odwiedzinki dziś wszystkim cioteczkom, jutro się zameldujemy skoro świt na ciąg dalszy debatowania :)

Kolorowych :)

Posted

tyle tu nagadane, że muszę się kilka stron cofać :mad:

[quote name='(:Buńka:)']A zapraszam do galerii to zobaczysz co mam:diabloti: Tylko uprzedzam że boksio bez rodowodu:evil_lol:
O ja niedobra wzięłam psa bez papierów . ..[B] powinnam zostać ukarana[/B]:shake::diabloti:[/QUOTE]

na stos! :evil_lol:

[quote name='Franca81']hahahahahahaha :diabloti: chyba miałam już to szczęście natrafić....[/QUOTE]

jeżeli jest to właścicielka TYCH swóch suk. To chyba mówimy o tej samej osobie :diabloti:

[quote name='leónowa']Też nie wiem o kim mowa, ale jeśli wszem i wobec ogłasza, że ma idealne psy, to chyba ma zbyt wysokie mniemanie o sobie,. Ja też nieskromnie twierdzę, że wychowałam sobie psa na idealnego towarzysza, ale nie ogłaszam tego wszystkim. Bo po co?[/QUOTE]

Ja nie mogę nic powiedziec, bo potem mi PW piszą i opierdzielają, że na dogo syf jest :eviltong:

Dzień dobry Waldemarki :loveu:
Nowy banerek fajny :cool3: Walduś mega fajny, kurczę to jest naprawde ładny pies :loveu: i tylko koteczce zdrówka i niech się szybko goi ;)

Posted

Za mało ciotka do nas zagląda, a potem ma braki w czytaniu.
A tu bardzo dużo ciekawych rzeczy się rozmawia.

I dzieńdobri wszytskim szanownym tu zgromadzonym:loveu:
Waldemar dziś zaczął przyjemnie dzień. Byliśmy na długim spacerkowaniu, trochę na łączkach, trochę na osiedlu, trochę pobiegaliśmy, trochę się poszkoliliśmy, trochę się zdyscyplinowaliśmy , trochę się przytulaliśmy i słodzinkowaliśmy,a w drodze powrotnej kupiliśmy 2 kg karmy tej całej DuoDelice czy jak jej tam w nagródkę bo smakuje, i jeszcze naspotykaliśmy piesków wreszcie. Nawet spotkaliśmy dobermana, z którym się Waldek trochę potłamsił. Niestety na smyczy, bo w środku osiedla ja tej korby nie puszczę ( w dodatku pod kościółkiem gdzie tłok największy z rana :evil_lol:) a doberman ponoć zadzior. Ale trochę popodskakiwał z nim, a teraz wrocil do domku i padł.

Będzie dzień upalny...

[quote name='asiak_kasia']
Nowy banerek fajny :cool3: Walduś mega fajny, kurczę to jest naprawde ładny pies :loveu: [/QUOTE]
Dobrze że to zauważyłaś, już myślalam że mam znowu się dopominać żeby mi pieska chwalić :evil_lol:

Inusia nie szybko się zagoi napewno, to straszna rana. Ale oby tylko się goiło bez powikłań. Pani doktor nas chce widzieć w poniedziałek dopiero więc może nie jest tak źle. Mam nadzieję że rodzice ogarną sprawę i Inusia im się da dezynfekować i robić zaszcziki.

Posted

Ja ogólnie lubię takie wyżyłowane psy, co prawda wyżły i ogolnie psy myśliwskie mnie super nie kręcą, ale lubię sobie poogladać. Chociaż te czarne pointerki-cudo :loveu:

ale moim faworytem i tak jest Dogo Argentino ( moja faworytka z pl hodowli, młodziutka suczka -2latka [url]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/996852_596338443731630_1320883113_n.jpg[/url] :loveu:)

Moja kocica, to ma chyba limit żyć wykorzystany-ale pomimo 8lat w super kondycji (tfu tfu) i oby jak najdłużej, bo tak zarąbistego kota to już na pewno nie trafię :roll:

Posted

Fajna ta dogusia. Też mi się podobają.
Ale bym pointerka nie zamieniła na nic.
No może na białego bulla :eviltong:
Wczoraj jak byliśmy z Inusią w lecznicy to przyszła taka śliczna bullinka z chorą łapką. W dodatku chyba babka do niej wołała Inka. Zakochałam się:loveu:

No to oby jak najdłuzej. Szybko czas leci, nasze też już 6 lat mają,a dopiero pamiętam jak w zamieci wyciągałam maleńką zapyziałą Inusię spomiędzy płyt chodnikowych...

Posted (edited)

[quote name='asiak_kasia']jeżeli jest to właścicielka TYCH swóch suk. To chyba mówimy o tej samej osobie :diabloti:[/QUOTE]
:diabloti:

----------

Majkowska nas zagaduje a fot żadnych nie załaduje.... I jeszcze chce by wychwalać Waldusia a zdjęc ni ma.... :shake:

---------------
Odwołuję brak fot. Sołtys we wsi mi na wieczór internet schował co by nikt nie ukradł i siłą rzeczy byłam offline a tyle postów natłukłyście że mi foteczki śliczniusie uciekły.... :evil_lol:

Edited by Franca81