Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='__Lara']Ufff, Hałabajówka, jak dobrze, że wzięłaś Rodzynka, bo martwiłam się o niego! Daj znać jak już będziecie po wecie.[/QUOTE]
Oj tak , koniecznie daj znać.

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na reszcie się zalgowałam... Ciotki kochane dziękuję bardzo za pomoc dla Rodzyna :Rose:

Jest w całkiem dobrej formie fizycznej i nie jest taki wielkowy na jakiego wyglada. Dziarsko biega i całe dnie gada i gada i gada bardzo potrzebuje człowieka blisko wtedy nie gada ;)

Jest fajnym małym pieskiem, pomysłowym i upartym, dobrze sobie radzi z jedzeniem mimo ubytku dolnej szczęki. Już nie kaszle. Myślę że poobserwuję go jeszcze jakąś chwilę i możemy go ogłaszać wiem że będzie ciężko o dom dla niego ale zasługuje na swoja kanapę. Dogaduje się zarówno z psami jak i suczkami koty ma w poważaniu, może przejawiać tylko lęk separacyjny który się obajwia tym ciągłym dzamganiem jak go zaostawiam.

Mam kilka wpłat dla Rodzynka, jutro szczegółowo rozisze co i jak. Za leczenie wyszło ok170zł jak dobrze pamiętam, więc foto faktury też będzie.

Nie ma szmerów na sercu czego się obawialismy gdy tak dziwnie kaszlał... został przeleczony i teraz jest ok, jest odrobaczony, odpchlony. Wyniki tez ma dobre troche podwyższone wątrobowe ale to pewnie z racji spozywanego pokarmu. Najchętniej to by "fast foody" wcinal ale żeby marchewkę schrupać jak reszta to nie ;) urwis mały ;)

Posted

[quote name='magdyska25']bardzo dobre wieści :)
dobrze, że już nie kaszle. Dzisiaj wreszcie wyślę Beatce zdjęcia i opis rzeczy m.in na bazarek dla Rodzyneczka to może i skapnie jeszcze parę groszy.[/QUOTE]

ok :) to czekam i zrobie bazarek :)

Posted

A generalnie wszystko jest do d........ dogo mi na normalnej przeglądarce nie działa...nikt po psiaki fundacyjne nie dzwoni praktycznie....miejsca a ni funduszy na wyciąganie kolejnych brak, chętnych wolnych dt brak, nerwów cała masa, na jednego uratowanego przychodzi 5 kolejnych w potrzebie...aj zly dzień mam chyba.

Cyprys i Balbinka dalej w schronie jutro wpadnę do nich w odwiedziny...zainteresowanie adopcją starszych psiaków jak z resztą wiecie jest praktycznie zerowe bnawet mimo ogłoszeń ehhhhhhhh

Za to Rodzynek to jest artysta, pcha się wszędzie i to tak na żywiol między nogami się przepycha....a taki mały niepozorny ale swoje wie i swoje potrafi...i juz się cieszy jak mnie widzi i ogon mu młynki kręci ;)

Posted

to nie tyczy sie tylko starszych psow...
wczoraj zerknelam na tablica.pl na moje miasto i:

oddam psa
oddam psa
sprzedam yorki
sprzedam buldożki
oddam psa
sprzedam owczarki niemieckie
oddam psa
sprzedam labradory
sprzedam sznaucery

jestem po prostu przerazona, psy w schronach umieraja, a ludzie na potege pozbywaja sie kolejnych, a do tego "produkuja" co rusz nowe :-/

Posted

[COLOR=#000000][INDENT]Proszę, obejrzyjcie filmik, przekażcie dalej - pomóżcie psiakom - to nic nie kosztuje :smile:!

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU&feature=youtu.be"]http://www.youtube.com/watch?v=YMw8l...ature=youtu.be[/URL][/INDENT]
[/COLOR]
[INDENT]
[/INDENT]

Posted

Ewu dotarła dziekuję bardzo :Rose:
Wszystkie wplaty w weekend z maja uzupełnię na wątku "CO w słomie szczeka"

Niestety produkują i to wiele takich w typie rasy :(

Mdk8 oejrzałam już wczoraj bo jakoś przypadkiem trafiłam na ten filmik ;)

Posted

[quote name='Hałabajówka']A generalnie wszystko jest do d........ dogo mi na normalnej przeglądarce nie działa...nikt po psiaki fundacyjne nie dzwoni praktycznie....miejsca a ni funduszy na wyciąganie kolejnych brak, chętnych wolnych dt brak, nerwów cała masa, na jednego uratowanego przychodzi 5 kolejnych w potrzebie...aj zly dzień mam chyba.

Cyprys i Balbinka dalej w schronie jutro wpadnę do nich w odwiedziny...zainteresowanie adopcją starszych psiaków jak z resztą wiecie jest praktycznie zerowe bnawet mimo ogłoszeń ehhhhhhhh

Za to Rodzynek to jest artysta, pcha się wszędzie i to tak na żywiol między nogami się przepycha....a taki mały niepozorny ale swoje wie i swoje potrafi...i juz się cieszy jak mnie widzi i ogon mu młynki kręci ;)[/QUOTE]

Najgorsza jest ta świadomość, że dwójka z nich dalej tam siedzi :(

Posted

Wszystkie wpłaty za maj są na wątku zbiorczym moich tymczasów "W Hałabajówce czyli co w słomie szczeka" cały czas mam problemy z normalnym korzystaniem z dogo więc bardzo proszę jakby co tam pisać bo czasem uda mi sie zalogować na wątek co trwa wieki i łatwiej mi tam zajrzeć...mniej się wnerwiam że to nie dziala jak powinno gryyyyyyy

A Rodzynek ma piekne zdjęcia są na profilu fundacji na fb jeszcze ze schroniska wprawdzie ale bardz ładne w róznych ujęciach.

Rozpisałam się na wątku zbiorczym co do deklaracji... sporo deklaracji było na 3 staruszki jeżeli ktos chcialby się wycofać bądź zmniejszyć swoją deklarację proszę śmiało pisać. Uzbieralo się dla Rodzynka sporo koszt leczenia do tej pory to 175zł jutro faktura będzie na fb...stąd moje pytanie czy mogę za resztę środków wykastrować chłoppaka?

Posted

[quote name='Hałabajówka']Wszystkie wpłaty za maj są na wątku zbiorczym moich tymczasów "W Hałabajówce czyli co w słomie szczeka" cały czas mam problemy z normalnym korzystaniem z dogo więc bardzo proszę jakby co tam pisać bo czasem uda mi sie zalogować na wątek co trwa wieki i łatwiej mi tam zajrzeć...mniej się wnerwiam że to nie dziala jak powinno gryyyyyyy

A Rodzynek ma piekne zdjęcia są na profilu fundacji na fb jeszcze ze schroniska wprawdzie ale bardz ładne w róznych ujęciach.

Rozpisałam się na wątku zbiorczym co do deklaracji... [B]sporo deklaracji było na 3 staruszki jeżeli ktos chcialby się wycofać bądź zmniejszyć swoją deklarację proszę śmiało pisać[/B]. Uzbieralo się dla Rodzynka sporo koszt leczenia do tej pory to 175zł jutro faktura będzie na fb...stąd moje pytanie czy mogę za resztę środków wykastrować chłoppaka?[/QUOTE]

to ja w takim razie przesunę swoją deklarację ze staruszków na Perełkę :)

Posted

[quote name='Tofikowa']to ja w takim razie przesunę swoją deklarację ze staruszków na Perełkę :)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję :) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236492-Perełka-w-PDT-u-Hałabajówki-brakuje-aż-270-zł-deklaracji-(-Prosimy-o-pomoc!"]Perełka [/URL]też u [B]Hałabajówki,[/B] a dochód z PDT przeznaczany na podopiecznych Fundacji.
Chyba, że inną Perełkę masz na myśli? :oops: