Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Był dziś telefon w sprawie Filonka - pan, który chce go dla brata ("chyba byłby zadowolony" :|).

Powiedziałam, że na razie czekamy na decyzje Państwa, a poza tym to brat musiałby sam zadecydować.

Nie brzmiało to zbyt obiecująco, ale ma ew. zadzwonić jutro lub pojutrze; więc jakby Państwo się nie zdecydowali, a pan nie zrezygnował, to - bez większej nadziei - dopytam o wszystko, co trzeba.

Posted

Filonek został z bardzo miłą Panią i Panem w domku jednorodzinnym 20 km od hoteliku.

Jeśli w ciągu miesiąca nic się nie zmieni, to zacznę się cieszyć JAK GŁUPIA, A NAWET JESZCZE BARDZIEJ!

Posted

Jola się boi, to ja napiszę ;)
Dom z ogrodem na końcu spokojnej, niemal leśnej uliczki. Starsi Państwo - niedawno stracili pieska. Filonek całkiem dobrze odnalazł się w domu, trochę zwiedzał, brał smaczki (głównie od Pani).
Postanowiłam mocno wierzyć, że będzie dobrze :)

Posted

Jola się boi, to ja napiszę ;)
Dom z ogrodem na końcu spokojnej, niemal leśnej uliczki. Starsi Państwo - niedawno stracili pieska. Filonek całkiem dobrze odnalazł się w domu, trochę zwiedzał, brał smaczki (głównie od Pani).
Postanowiłam mocno wierzyć, że będzie dobrze :)

"Całkiem dobrze" to nie - był raczej spięty i głównie trzymał się Marty. Trochę wystraszył się Pana, który jest duży i ma niski głos. I jest jeszcze wnuczek, na którego nie wiem jak zareaguje.

To tak dla równowagi do Nutusiowego optymizmu ;).

Dziś pół nocy nie spałam, bo myślałam o Filonku, a jak już usnęłam, to mi się śnił...

Posted

Joluś - napisałam, że zareagował całkiem dobrze, bo normalne jest to, że pies w nowym miejscu trzyma się opiekuna! :) Żaden z moich tymczasów nie rzucił się w ramiona nowych opiekunów i nawet się za mną nie obejrzał, gdy wychodziłam ;)
Stawiam, że Pan ma metody na to jak obłaskawić Filonka i przyzwyczaić do tubalnego głosu. Optymizm to PODSTAWA!!!! :) Oczywiście nie taki "hurrrra optymizm", ale jednak uczucie dalekie od czarnowidztwa ;)

Posted

Tak całkiem czarno to ja nie widzę, ale wolę być przygotowana na każdą ewentualność.

Gdyby mój optymizm miał pomóc Filusiowi, to już bym odtańczyła kankana ;).

Posted

no dobra, to ja zacznę myśleć o kolorze tej falbaniastej spódnicy, w każdym razie, jak wszystko dobrze pójdzie to poproszę o filmik Joli tańczącej kankana (nie musi być na stole)

Posted

Ogromnie się cieszę - ogromnie!!!! :smile:

Minęła 1 doba - cieszenie przewidziane dopiero za 29 dni (jak okoliczności pozwolą) ;)!

no dobra, to ja zacznę myśleć o kolorze tej falbaniastej spódnicy, w każdym razie, jak wszystko dobrze pójdzie to poproszę o filmik Joli tańczącej kankana (nie musi być na stole)

Ha! Na szczęście - moje i Wasze - kamerki u mnie brak :)!