ania91sc Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 A jak oddawałam Rambo i Tungę to Sonia taka smutna leżała w boksie i nawet się nie ruszyła... Quote
madzia.uje93 Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 Dziś był mały wypadzik na Dolinę 3 Stawów:cool3: Zaczeliśmy nie najlepiej bo w czasie podróży Sonia zostawiła w aucie "prezencik":mad:. Ale na szczęście później już było lepiej:lol:Gdy na parkingu musiałam ją na chwilę zostawić, ta cały czas szczekała i nie spuszczała ze mnie wzroku:roll: Później był spacerek wokół stawu, pare razy Sonia chłodziła się w wodzie i nawet jak pewna Pani poczęstowała ją suchą karmą to wszystko zjadła i nawet chciała więcej:crazyeye: Później spotkałyśmy 3 osoby, którym Sonia bardzo się spodobała, jadnak była to taka młodzież, chcieli adoptować Sonie, ale na szczęscie nie wrocili już:roll: Pod koniec akcji Sonia ładnie kładła sie koło mnie na kocyku i popiskiwała troszę (chyba za bardzo nie lubi nic nie robienia:evil_lol:)Zdjęć niestety nie ma. W drodze na parking podeszły do nas mama z córką(ok. 9 letnią), córce bardzo spodobała się Sonia i chciała ją. Porobiły jej zdjęcia, mają się zastanowić i może przyjadą jutro po Sonię:roll: Powrót do schroniska, na szczęście już bez przykrych niespodzianek:p Quote
saphira18 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 ja tam się nie dziwię, że ludzie zwracali na Sonię uwagę:) Quote
madzia.uje93 Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 A jednak mamy parę zdjęć, głównie z agility:D Skoczyć, czy nie skoczyć?:evil_lol: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-JGSdqPiuUf0/UZkCXQxhpCI/AAAAAAAC9A8/eZ1McgX0fVA/s640/SAM_5143.JPG[/IMG] Nie skoczyć:evil_lol:? [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-QrWwA72Y-Wk/UZkCYMzQVRI/AAAAAAAC9A8/uhHukQtxQHE/s640/SAM_5145.JPG[/IMG] Skoczyć:cool1: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Du8iiL5Bzbk/UZkDLl_yjZI/AAAAAAAC9A8/5UPJO9bgvRM/s640/SAM_5157.JPG[/IMG] No i jeszcze odpoczywanko w cieniu, a w cieniu jak w cieniu, mało wyraźne zdjęcie:evil_lol: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-sb9_oeCR-kU/UZkFUBlnJAI/AAAAAAAC9A8/-KUip0Jo1s8/s640/SAM_5213.JPG[/IMG] Quote
pralinka94 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 (edited) bo Sonia to w ogóle śliczna sunia i taka kochana :lol: oby się udało! [video=youtube;QVilN8rxj2g]http://www.youtube.com/watch?v=QVilN8rxj2g[/video] Edited May 20, 2013 by pralinka94 Quote
madzia.uje93 Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Dziś Sonia miała chyba dobry dzień, od samego wejścia do pawilonu szczekała i drapała w drzwi, żeby je otworzyć, na spacerze ciągnęła (co jej sie rzadko zdarza), pół spaceru oczywiście poświęciła na jedzenie trawy, a gdy przechodziliśmy obok pewnego domu, to wyleciał do nas taki mały agresor i zaczął gryźć Sonię po tylnych łapach...Ta jednak odwróciła się tylko i spojrzała na niego jak na karalucha i cicho pod nosem "burkneła". Dziś nie było wypadu na Borki więc drugą połowę spaceru Sonia spędziła z Doris na wybiegu:D I uwaga Sonia biegała dziś nie tylko za patykami:cool3: udało mi się ją wkońcu przekonać do zabawek, przeciągała się nimi, aportowała, a jak tylko ją złapała to uciekała gdzieś w ustronne miejsca, czyli pod samochód lub do jakieś dziury i tam próbowała rozczłonkować zabawkę i chyba zakopać:evil_lol: Dziś też trochę ją wyczesałam bo w pewnych miejscach była ubrudzona, ale nie za bardzo lubi jak ktoś ją czesze, wręcz była szczęśliwa jak skończyłam:evil_lol: Dziś też Sonia była bardzo chętna na przytulanie, ładowała się nawet na kolana, lizała po uczach i twarzy, wtulała główkę w nogi i tym podobne cuda:loveu:. Najśmieszniejsze było jak siadła między mną a Pauliną i patrząc to na mnie to na Pauline szczekała (ale ciężko było zrozumieć o co jej wtedy chodziło:p). Quote
ania91sc Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Chyba miałyście Jej dać smakołyk :D Czyli Sonia coraz więcej energii ma? :) Quote
choba Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Ja myślę, że ona pytała, która z was w końcu weźmie ją do domu ;) Quote
madzia.uje93 Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 [quote name='ania91sc']Chyba miałyście Jej dać smakołyk :D Czyli Sonia coraz więcej energii ma? :)[/QUOTE] W sumie to z tą energia to bardziej od dnia zależy, bo raz jest radosna a raz taka smutnawa:roll: [quote name='choba']Ja myślę, że ona pytała, która z was w końcu weźmie ją do domu ;)[/QUOTE] I myślę, że obie macie po części rację:D A dziś co jeszcze śmiesznego, jedna z "młodych" wolontariuszek pomyliła Sonie z Karbonem:evil_lol: I jak ją zobaczyła koło swojego psa to od razu uciekła:p Quote
choba Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 [quote name='madzia.uje93'] A dziś co jeszcze śmiesznego, jedna z "młodych" wolontariuszek pomyliła Sonie z Karbonem:evil_lol: I jak ją zobaczyła koło swojego psa to od razu uciekła:p[/QUOTE] Dobre :D Jak można pomylić te psy? Chociaż... Mają z grubsza podobny kolor sierści i szelek :D Quote
madzia.uje93 Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 :D Cóż w sumie oprócz tego, że Karbonkowi troszkę z wielkości brakuje, to jak dwie krople wody:evil_lol: Quote
ania91sc Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Też tak myślę...są jak "dwie krople wody" :D :D :D Quote
madzia.uje93 Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Dziś z rana ktoś chyba chciał się pobawić z Sonią albo zrobić mi psikusa, ponieważ jak weszłam na pawilon to Soni nie było w swoim boksie:evil_lol:. Była za to w boksie Perełki, a co ciekawsze jak Natalia wyciągała ją o 9:30 to Soni tam jeszcze nie było:evil_lol:. Ale najprawdopodobniej wyleciała na wybieg ten mały, bo ktoś jej nie zamknął drzwiczek na wybieg i później wsadził nie tam gdzie trzeba:roll: No, później był spacerek na Borki, Sonia dziś biegała radośnie, tarzała się, jadła trawkę, troszkę popluskała się w wodzie, a jak siedziałam na trawce to przychodziła się o mnie specjalnie mokra oprzeć, albo tarzać zaraz obok moich nóg:mad: Dziś spacerek niestety był krótszy, ale muszę pochwalić Sonie bo dziś pierwszy raz SAMA wskoczyła do boksu! Ale telefon milczy:-( Quote
ania91sc Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Widziałam jaka dziś byłaś zdziwiona jak Soni nie było w tym boksie co miała być :D Quote
Romina_74 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 no spotkaliśmy dzisiaj Sonię i Doris na spacerku - kumpelki takie, że ojoj :) a obie takie kontaktowe, miłe sunie :) Quote
soboz4 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Sonia jest taka ładna, mam nadzieję, że w końcu ją ktoś wypatrzy Quote
saphira18 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 zdziwiona, ale pewnie też pomyślałaś przez chwilkę że Sonia w domku? do góry! Quote
madzia.uje93 Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 [quote name='saphira18']zdziwiona, ale pewnie też pomyślałaś przez chwilkę że Sonia w domku? do góry![/QUOTE] Noo, pierwsza myśl, to że w domku już jest...chyba wszyscy tak mają, jak ich psiaka w boksie nie ma:roll: Quote
madzia.uje93 Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 Troszke zmieniony opisik Soni na stronę: Sonia (imię z domu) to 6 letnia średniej wielkości kochana sunia, która waży 28 kg, w kłębie mierzy 56 cm. Do schroniska trafiła po śmierci właściciela. Jest radosna i zrównoważona. Krótko mówiąc jest psem idealnym. Na spacerach grzecznie chodzi na luźnej smyczy, a spuszczona trzyma się opiekuna i przychodzi na zawołanie. Z innymi psami dogaduje się wręcz wzorowo. Uwielbia człowieka i czas z nim spędzony, sama przychodzi i dopomina się o uwagę. Jest także bardzo zdolna, opanowała już komendy takie jak: siad, łapa, waruj, poproś, głos, trenuje także agility. Sunia chętnie wchodzi do wody, biega za patykami, ostatnio przekonała się nawet do zabawek. Sonia jest nieco wybredna co do jedzenia, ale np. parówkami nie pogardzi;) Daje się brać na ręce, nie ma także przeszkód w jej czesaniu. Sonia jest psiakiem, który nie wymaga dużej aktywności, może mieszkać w mieszkaniu lub w domu, w którym są dzieci. Kontakt w sprawie adopcji: 692269457 lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. I jakbyś mogła Kasiu, zmienić jej zdjęcie na to, byłabym wdzięczna:): [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-a2G9wiuBEcA/UaY7N8OgDjI/AAAAAAAC-uk/Z1srWIL8eC8/s512/1-001.JPG[/IMG] Quote
madzia.uje93 Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 [quote name='maciaszek']Zrobione :).[/QUOTE] Pięknie dziękujemy:) Quote
Recommended Posts