Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Obiecywałam sobie że będę w najbliższym czasie ślepa , że się nie będę rozglądać bo czasu ostatnio u mnie jak na lekarstwo
ale obiecywanie obiecywaniem a życie życiem ....
10 kwietnia 2013r. jechałam służbowo do miejscowości obok Myślenic . Przejeżdżając przez Pcim zobaczyłam na poboczu drogi leżąca sukę ONkopodobną z która próbowało kopulować kilka małych łotrzyków . Mimo protestów koleżanki że musimy jechać, nie mogłyśmy pojechać dalej .Podeszłam do suni , maleńka popatrzyła na mnie blagającm wzrokiem - zrób coś proszę ...no i co mialam ją zostawić ...:cool3:Sunia leżała na jednym boku, gdy podeszłam do niej podniosła się przeszła kilka m i znowu się położyła. Nie byłam pewna czy jest potrącona czy wykończona zalotami . No i na nielegalu pojechała z nami :)
Po wizycie u naszych ulubionych pań dr z Dobrego Weterynarza , okazało się że jest na szczęście w całkiem dobrym stanie . Najprawdopodobniej została potrącona przez jakiś samochód na lewym boku miała otarcie , ale takie sprzed kilku dni i ogólnie była trochę otumaniona . Po opatrzeniu ranki i nakarmieniu szybko doszła do siebie . Sunia ma ok 6-8 lat, była raczej psem domowym , pieknie chodzi na smyczy, jest posłuszna , trochę nie podobaja się jej koty , pieknie jeździ samochodem choc nie lubi wchodzić do auta . Pewnie jest zaciążona :-(. mimo ogłoszeń w necie i plakatów w okolicy znalezienia zero odezwu . Nikt jej nie szuka :-(
Na szczęście nie było miejsc w schronie w Nowym Targu więc , mimo początkowych protestów że nie z tymi wetami umowę ma Gmina podpisaną , że pies ma iść do schroniska udało się że Gmina zapłaci za wizytę u weta i hotelik do czasu zwolnienia się miejsca w schronie . No i niestety 17 kwietnia 2013r. zadzwonili z Gminy, z informacją że NT przyjmie sukę - tia po moim trupie ...No i zostałam z ONką której nikt nie szuka i nikt nie chce ...o pięknym roboczym imieniu KAMA :)
Kama obecnie przebywa w hoteliku w Głogoczowie .

otarcie

Edited by Rudzia-Bianca
  • Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Rozliczenie

50 zł pierwsza wizyta u weta zapłaciła Gmina Pcim
200 zł sterylizacja Kamy 150 zł Kama otrzymała ze Skarpety Owczarkowej :iloveyou::calus::Rose: ogromnie dziękuję
hotelik 11.04- 16.04- zapłaciła Gmina Pcim bardzo dziękuję
hotelik 17.04- 04.05. 2013r. - 270 zł
szczepienie przeciwko wściekliźnie - 25 zł

100 zł dała Pani Gosia z tego zapłaciłam szczepienie i dopłatę do sterylki
zostało 25 zł czyli brakuje 245 zł do hoteliku

Bazarek na Kamę
http://www.dogomania.pl/forum/threads/243255-Ręcznie-robione-prezenty-na-DZIEŃ-MAMY-na-dług-Kamy-ZAPRASZAM-do-15-05-godz-23-00

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

No to trochę wieści -
Kama ma dziś sterylkę , trzymajcie proszę kciuki . Wcześniej, czekają ją badania czy psisko zdrowe.
Druga wiadomość - znajoma z pracy , chce adoptować Kamę . No i znowu mnie się włącza komplikator, dziewczyna jest ok , sunia będzie u niej miała zapewnione podstawowe potrzeby no ale właśnie chyba podstawowe tylko ...
Ma mieszkać na zewnątrz , ciepła buda oczywiście bez łańcucha i bez kojca, ogród całkowicie ogrodzony ale bez możliwości wchodzenia do domu , taki pies podwórkowy ( to już moje pierwsze ale , ale takie ale w sumie do przeżycia i wytłumaczenia sobie ) drugie ale to to że pracujemy w jednym budynku , wczoraj rozmawiałyśmy że Kama ma mieć dziś sterylkę i ja umieram tu z nerwów a ona nawet nie raczyła spytać czy już po co i jak czy sunia zdrowa ...
No i tak jakoś mi smutno się zrobiło , bo gdyby to była odwrotna sytuacja to po pierwsze dowiadywałabym się co właściwie z moim już psem , czy żyje, co się z nim dzieje, a po drugie zająknęłabym się choć o dołożeniu się do kosztów sterylizacji , spytałabym o koszty hoteliku jakos tak poczuwałabym się że to już mój pies ...

Co o tym sądzicie ?
Bo ja to chyba jednak jej nie dam do tego domu :( a jak tak to będę Was prosić o pomoc w utrzymaniu jej w hoteliku bo sama nie uciągnę tego :(
Jak ja nie znoszę podejmowania tych decyzji :(

Posted

wegielkowa napisał(a):
Nie no,sunia jest domowa,co z ogłoszeniami Rudziu? Teraz jest najlepszy czas. Savcia Ci pomoże przecież. Skontaktuj się i działania szybkie.

No na razie wstrzymujemy się , zobacze czy się dziewczyna odezwie do piątku co z sunia bo w piątek chciała ją odebrać .
Jeśli się nie zainteresuje jak po sterylce to będę się zastanawiać , bo jakoś zaczynam tracić entuzjazm który miałam wczoraj .

Sunia ciężko powiedzieć czy jest domowa , całkiem możliwe że nie i to jakoś może bym i przeżyła bo ona sierść ma taką że da radę na zewnątrz . Zwłaszcza że na zime mają jakąś szopę w której mogłaby spać .

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
No na razie wstrzymujemy się , zobacze czy się dziewczyna odezwie do piątku co z sunia bo w piątek chciała ją odebrać .
Jeśli się nie zainteresuje jak po sterylce to będę się zastanawiać , bo jakoś zaczynam tracić entuzjazm który miałam wczoraj .

Sunia ciężko powiedzieć czy jest domowa , całkiem możliwe że nie i to jakoś może bym i przeżyła bo ona sierść ma taką że da radę na zewnątrz . Zwłaszcza że na zime mają jakąś szopę w której mogłaby spać .

A co Ci szkodzi ogłosić? Od przybytku głowa nie boli.

Posted (edited)

wegielkowa napisał(a):
A co Ci szkodzi ogłosić? Od przybytku głowa nie boli.
Masz rację :D

egradska napisał(a):
myslę, że Kama bedzie mogła liczyć na nasze wsparcie:) Rudziu, zastanów się, czy bardziej potrzebna dopłata do rachunku w lecznicy, czy hoteliku

Egradska każda pomoc jest na wagę złota :D dziękuję ogromnie.Za sterylkę, badania, leki i fartuszek mam do zapłacenia 200 zł (po raz kolejny dziękuję za zniżki w naszym ulubionym gabinecie -Cioteczki z Dobrego Weterynarza wiecie że Was uwielbiam :loveu:)
Za hotelik powiem szczerze jeszcze nie ustaliłam warunków i tak nie miałam wyboru, zostawić jej nie mogłam na tej drodze...

Paolina napisał(a):
Jestem u dziewczyny;)
Decydować o domu to sobie jeszcze w ogóle nie wyobrażam...:oops:

Hej Paolina :)no wybieranie domów to jest najtrudniejsze, ja to strasznie przeżywam, analizuję i czsem mam wrażenie że jestem nienormalna...

No i wieści
Kamcia cudo pies już po sterylce i badaniach zawieziona do hoteliku.Na szczęście nie była w ciąży :)zabieg bez komplikacji .
A domek no cóż zbierałam się pół dnia w sobie żeby zadzwonić i powiedzieć komuś kto czeka na psa że jednak go nie dostanie a okazało się że to stres tylko dla mnie bo jak " nie ten to jakiś inny się znajdzie" więc odetchnęłam z ulgą że mimo wszystko moja intuicja jeszcze działa...
No i wracamy do początku szukamy domowego domu dla Kamy ...

Mam zdjęcia w fartuszku ale to już jutro bo dziś padam jeszcze wracając z hoteliku miałam akcję błąkający się labrador na szczęście już w domu, ale właściciele do szału mnie doprowadzili .

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

Jaka piękna dziewczynka :loveu:
Aż trudno uwierzyć, że nikt jej nie szuka :crazyeye:
Palant jeden z drugim :angryy:
Jego strata !!!
Sunia powinna szybko znaleźć prawdziwy domek :thumbs:
Głosujemy w SKARPECIE pomoc dla niej :)
Myślę, że to tylko formalność bo pomoc takim jak ona to nasz TARGET ;)

Posted

DONnka napisał(a):
Jaka piękna dziewczynka :loveu:
Aż trudno uwierzyć, że nikt jej nie szuka :crazyeye:
Palant jeden z drugim :angryy:
Jego strata !!!
Sunia powinna szybko znaleźć prawdziwy domek :thumbs:
Głosujemy w SKARPECIE pomoc dla niej :)
Myślę, że to tylko formalność bo pomoc takim jak ona to nasz TARGET ;)

Ogromnie dziękuję :loveu:

Zadzwonił wczoraj facet, który najpierw przedstawił się jako właściciel Kamy ale nie mogłam z nim rozmawiać więc umówiliśmy się że oddzwonię , gdy rozmawialiśmy drugi raz to się okazało że myślał że to ogłoszenie schroniska i że Kama szuka domu , pogadałam z nim okazało się że chce psa do klatki a czasem wypuszczanego za ogrodzenie żeby sobie pobiegał a że moje nerwy ostatnio są mocno napięte popuściłam sobie wiązanką jakiej bym się nie spodziewała że potrafię użyć .

Zaraz zabieram się za wstawienie reszty zdjęć i jakiś tekst do ogłoszeń

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Ogromnie dziękuję :loveu:

Zadzwonił wczoraj facet, który najpierw przedstawił się jako właściciel Kamy ale nie mogłam z nim rozmawiać więc umówiliśmy się że oddzwonię , gdy rozmawialiśmy drugi raz to się okazało że myślał że to ogłoszenie schroniska i że Kama szuka domu , pogadałam z nim okazało się że chce psa do klatki a czasem wypuszczanego za ogrodzenie żeby sobie pobiegał a że moje nerwy ostatnio są mocno napięte popuściłam sobie wiązanką jakiej bym się nie spodziewała że potrafię użyć .

Zaraz zabieram się za wstawienie reszty zdjęć i jakiś tekst do ogłoszeń
Jak to czlowiek sam siebie nie zna.... ;)
Wcale Ci sie nie dziwie, palant!
Co do tej znajomej z pracy... Dziwne, ze sie nie dopytuje, martwi.. Moze taki typ, a moze pies to dla niej tylko pies? Nie chce nikogo osadzac, ale pamietam jak ja wydzwanialam do PL pytac o Kamela, choc nic mu nie bylo. A moze to my jestesmy :stupid:?

Posted (edited)

[quote name='*zaba*']Jak to czlowiek sam siebie nie zna.... ;)
Wcale Ci sie nie dziwie, palant!
Co do tej znajomej z pracy... Dziwne, ze sie nie dopytuje, martwi.. Moze taki typ, a moze pies to dla niej tylko pies? Nie chce nikogo osadzac, ale pamietam jak ja wydzwanialam do PL pytac o Kamela, choc nic mu nie bylo. A moze to my jestesmy :stupid:?

No też się zastanawiam, ale wydaje mi się że chyba nie jesteśmy aż tak odjechani , to chyba normalne że jak decyduję się przyjąć pod swój dach psa to jest on już mój od momentu decyzji i martwię się o niego już od razu , tak z automatu :)

Dodałam zdjęcia Kamy na pierwszej stronie, nie mam ich za wiele , ale widać że sunia jest piękna .

wydarzenie Kamy
https://www.facebook.com/events/163443313816972/

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

Psia Szkoła napisał(a):
Meldujemy się na wątku. Niestety los owczarków często jest kojcowy :( i pewnie jeszcze kilka takich ludzi napotkamy :(

W tym naszym dziwnym kraju to niestety większości psów los jest kojcowo budowo łańcuchowy więc mnie to w sumie nie dziwi że dzwonią takie głupole, do sząłu doprowadził mnie stwierdzeniem ze wypuszczałby ją za ogrodzenie żeby sobie pobiegała ...chyba po to żeby znowu za chwilę auto ją trzasnęło