Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wegielkowa napisał(a):
Rudziu Palomu Blanku, całe świętokrzyskie trzyma kciukasy :))))

............i kawałek Kurpi Zielonych.........

Posted

Oneczka kielecka dziś zabrana z tego okropnego miejsca do państwa,którzy dzwonili o Taszę.
Zgodzili się wziąć ONeczkę na tymczas.
Sunia rewelacja, więc może u nich zostanie.
Pani z Opola jest zainteresowana aktywnym Onkiem. Pani mieszka w bloku.

Posted

No wieści połowicznie dobre, Tofik z Kamą niestety pokazali sobie zęby i to ostro . Oba charaktery takie że żadne nie odpuści . Tofik nie reaguje zupełnie na sygnały wysyłane przez Kamę , że ma go dość, żeby odpuścił , mimo że wykastrowany to chciał z nią kopulować i po którymś sygnale ze strony Kamy żeby dał spokój niestety skończyło się pyskówką z zębiskami .
Po wielu wątpliwościach , zdecydowaliśmy że Kama zamieszka z państwem w Bytomiu , na razie na okres próbny jednak z zastrzeżeniem , że jest to jej dom stały u Państwa bez możliwości żeby zamieszkała z Tofikiem , bo niestety jest to niebezpieczne dla psów .

Potrzebowałabym kogoś do wizyty w razie czego w Bytomiu , znacie kogoś ?

Posted

Ja nie znam niestety nikogo.:roll:
Rudziu to znaczy jak to jest z tym Tofikiem, on tam nie mieszka gdzie Kama będzie, bo chyba nie doczytałam coś.:oops:
Trzymam kciuki za Kame.

Posted

Sawciu Tofik mieszka za Brzeskiem u rodziców Pani z którą miałam kontakt a Pani mieszka w Bytomiu , w związku z tym że pani zakochana w Kamie ustaliliśmy że zamieszka z nimi w Bytomiu a nie jak pierwotnie miało być z jej rodzicami w Brzesku , skomplikowane to wszystko i stresujące strasznie te adopcje ...
A że stresy mnie w tym roku z każdej strony atakują wyjeżdżam jutro na 2 dni odpocząć trochę od wszystkiego...
do zobaczyska wirtualnego ;)

Posted

O kurde a myślałam, że się uda...
Rocky też na początku Lunie nie dawał spokoju (a nawet ostatnio mu coś odbiło i też raz próbował) także Luna kilka razy zęby pokazała i do tego uciekała od niego jak od ognia, ale domyślam się, że u ONków to wygląda groźniej i może też gorzej się skończyć...
Jeśli dobrze kojarzę to Pani psa na śląsk brać nie chciała bo nie ma tam warunków, jednak się zdecydowała? Była na tym spotkaniu z Kama?

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
No wieści połowicznie dobre, Tofik z Kamą niestety pokazali sobie zęby i to ostro . Oba charaktery takie że żadne nie odpuści . Tofik nie reaguje zupełnie na sygnały wysyłane przez Kamę , że ma go dość, żeby odpuścił , mimo że wykastrowany to chciał z nią kopulować i po którymś sygnale ze strony Kamy żeby dał spokój niestety skończyło się pyskówką z zębiskami .
Po wielu wątpliwościach , zdecydowaliśmy że Kama zamieszka z państwem w Bytomiu , na razie na okres próbny jednak z zastrzeżeniem , że jest to jej dom stały u Państwa bez możliwości żeby zamieszkała z Tofikiem , bo niestety jest to niebezpieczne dla psów .

Potrzebowałabym kogoś do wizyty w razie czego w Bytomiu , znacie kogoś ?

Popytam o wizytę :)

Kama ma duże kompetencje społeczne i robiła co mogła, żeby Tofik zaprzestał takiego kontaktu. Jak dla mnie mówiła do niego DRUKOWANYMI literami STOP, ODEJDŹ JUŻ. Na jej miejscu też bym nie wytrzymała ;) Wygląda na suczkę, która miała dużo kontaktu z innymi psami i wie czego też nie lubi. Według mnie jest niekonfliktowa, niepotrzebnie nie wda się w psią bójkę.
Natomiast Tofik jest psem mocno zdeprywowanym (mało spacerów, mały kontakt z innymi psami). Jak zobaczył naszą Kamę był tak pobudzony, że jedynym sposobem dla niego na rozładowanie napięcia była kopulacja. Ze względu na jego sporą masę i brak umiejętności radzenia sobie ze stresem, bezpieczne dla obu psów będzie mieszkanie osobno. Ich kontakt musi być kontrolowany i z czasem ulegnie zmianie, ale muszą mieć na to czas!

Posted

Rozmawiałam się z panią Gosią , Kama została Sabą i pani jest zakochana w niej po uszy . W niedzielę byli na długim spacerze , Saba na nim zachowywała się super, po spacerze padła . W domu zachowuje się jakby była domowym psem , zaraz po przyjeździe namierzyła sofę ;)
W poniedziałek była pierwsza próba zostawienia jej w domu samej na dłużej, Saba nic nie zniszczyła, nie wyła , dorwała się tylko do opakowania swoich smaczków:evil_lol:
Na razie obiecałam pani Gosi że daję jej spokój i nie zamęczam telefonami , miałam plan żeby podjechać w poniedziałek do Bytomia ale niestety, akurat jak przejeżdżałam przez okolice to nie było ich w domu , a wracałam już późno i nie chciałam czekać nie wiadomo jak długo . Umówiliśmy się że za jakiś czas podjadę do nich podpisać umowę adopcyjną . Ustaliłyśmy że Saba zostaje w Bytomiu, bez możliwości żeby zamieszkała kiedykolwiek u rodziców pani Gosi ( taki zapis zrobię w umowie ) gdzie mieszka Tofik .
Będą tam jeździć na weekendy ale psy pod stałą kontrolą .

A teraz sprawy bardziej przyziemne ;) zrobię sobie rozliczenie żebym wiedziała co i jak ;)
pierwsza wizyta u wetów - koszty pokryła Gmina Pcim - dziękuję :)
sterylka - 200 zł ( 150 zł z skarpety ONkowej - dziękuję pięknie )
hotelik 11.04-04.05 15 zł doba
Przed wyjazdem zaszczepiłam Sabę przeciwko wściekliźnie , państwo oddali za szczepienie 100 zł więc z tego dopłacę do sterylki 50 zł zostanie 25 zł na hotelik . Za hotelik mam do zapłacenia 270 zł - kilka dni pokryła koszty Gmina Pcim ( dziękuję bardzo :) )
Piszę to sobie tu żeby się nie pogubić , bo będzie bazarek żebym miała do rozliczeń a moja głowa ostatnio nie funkcjonuje najlepiej i wszystko zapominam ;) ( starość )

Dostałam zdjęcie padniętej po spacerze Saby mmsem ale muszę pomyśleć jak je tu wstawić z telefonu bo on nie współgra z kompem bez jakiegoś programu którego ja nie potrafię zainstalować ;)

Posted

bela51 napisał(a):
Czy domek w Bytomiu przetrzepany przez owczarkarzy ?
Na przyszłosc sie polecamy razem z DONnką :lol:

Super dzięki wielkie , spotkałam się z domkiem 2 razy a wybieram się na podpisanie umowy adopcyjnej za jakiś czas , ale gdybym nie dała rady się wybrać to chętnie skorzystam i poprosiłabym żebyście do Nich podjechali z umową ;) dzięki dzięki :)