Jump to content
Dogomania

WYDERKA ma już nowy , wspaniały dom !

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Kamcia_14
Posted

Neris napisał(a):
Wstawię w podpis jak będzie parka...

Super :loveu: :loveu: . Neris jesteś kochana :multi: .

Posted

Ciociu Celinko, ciociu Neris - dziękujemy!:loveu:
Byłam dziś w schronisku, Wyderka miewa się dobrze, n pewno nie jest chudsza niż była, tak mi się nawet zdaje, że tycieńko przytyła?:) Ale brata nie widziałam nigdzie:( Na pytanie gdzie jest odpowiedzieli, że pewnie siedzi gdzieś w kącie. I znowu usłyszałam, że on jest szczekliwy, nieufny, nie można mu wierzyć itp. A to taki cudowny piesek jest... Człowiek wyrządził mu ogromną krzywdę - te wystające żebra wyglądały strasznie:( Czy znalazłby się domek tymczasowy, który umie się obchodzić z takim ciężko doświadczonym przez życie pieskiem?

Guest Kamcia_14
Posted

Celina12 napisał(a):
Witam z nowym podpisem.....:loveu::loveu::loveu:

Super :multi: :multi: . Dziękuje baaaaaaardzo :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: .

Posted

Przepraszam bardzo - w wątku przewinęła się informacja o czarnym jamniku ( trzecim - nie braciszku Wydry). Czy ktoś może mi coś o nim powiedzieć, może jakieś zdjęcie ?
Ja też uważam, że rodzeństwo ( w miarę możliwości oczywiście) powinno razem dalej wędrować przez życie.
Nie jestem w stanie mieć 3 psów ale dwa .........? Do niedawna miałam owczarka :loveu: i jamniczkę:loveu: .
Teraz mam Lolka (to drugie na avatarku) i ............ myślę o drugim ogonie.
Wyderka jest przecudna i gdyby była samotna już bym jechała po Nią.

Guest Kamcia_14
Posted

beam6 napisał(a):
Przepraszam bardzo - w wątku przewinęła się informacja o czarnym jamniku ( trzecim - nie braciszku Wydry). Czy ktoś może mi coś o nim powiedzieć, może jakieś zdjęcie ? .

Czyli masz miejsce na jeszcze jednego psa :multi: ?
Super ! Cieszę się bardzo że chcesz przygarnąć tego jamnisia .... ale może Czarek spodobał by ci się :roll: ? To mały kundelek :loveu: .
On ma znacznie mniejsze szanse na adopcje niż jamnik .
Ale jeśli zdecydowałaś się na takiego , a nie innego czworonoga to nie będziemy cię zniechęcać !
Tylko przemyśl jeszcze adopcje Czarusia . On znajduje się w tym samym
schronisku co wyderka jej brat i czarny jamnik !
Wątek CZarusia jest w moim podpisie .

Posted

Czaruś :loveu: jest czarujący - to fakt.
Jest tylko jeden problem - mieszkam w bloku (co prawda mieszkanie duże ale ogrodu brak). Razem z nami mieszka Kot Ryszard (12 latek) i od pół roku Lolek ( +/- roczniak z Ostrowii).
Każdy z nich waży około 6-7 kg co w zabawie, mocowaniu i przepychankach w łóżku Pańci :oops: daje im równe szanse.
Po długiej chorobie Luckiego (owczarek) NIGDY nie zdecyduję się na psa, którego nie jestem w stanie na rękach zanieść do lekarza.

Z tego jednego zdjęcia Czaruś wygląda na większego psiaka (zbyt dużego:shake: ).
Nie zależy mi na rasowym psie (chociaż jak widać na zdjęciach rodzina zajamniczona).
Zresztą - zapraszam na wątek Lolka :
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30646&page=17&highlight=Mikrusek

Posted

beam6:loveu:
Będę jutro rano w schronisku z zasadzkas, sesja zdjęciowa będzie, obiecuję, że wydębię na temat czarnego jamniczka tyle info ile się da:)
A co do Wyderki i jej braciszka... (Ma ktoś pomysł na imię?) Sama zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej wyadoptować je oddzielnie. Kiedy widziałam je po raz pierwszy, Wydrunia biegała po odejściu, a on siedział zamknięty w boksie. Wczoraj to samo - Wyderka szalała po wybiegu, a psinek siedział gdzieś zaszyty, nawet go nie widziałam. Może nie są aż tak zżyte? Nie wiem, dobrze byłoby gdyby pojechały razem... Ale nawet sama Wyderka - to już byłoby dużo:placz:

Posted

[quote name='Lemoniada']beam6:loveu:
Będę jutro rano w schronisku z zasadzkas, sesja zdjęciowa będzie, obiecuję, że wydębię na temat czarnego jamniczka tyle info ile się da:)
A co do Wyderki i jej braciszka... (Ma ktoś pomysł na imię?) Sama zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej wyadoptować je oddzielnie. Kiedy widziałam je po raz pierwszy, Wydrunia biegała po odejściu, a on siedział zamknięty w boksie. Wczoraj to samo - Wyderka szalała po wybiegu, a psinek siedział gdzieś zaszyty, nawet go nie widziałam. Może nie są aż tak zżyte? Nie wiem, dobrze byłoby gdyby pojechały razem... Ale nawet sama Wyderka - to już byłoby dużo:placz:

To wynika, ze priorytet dom dla niego,ze ŻLE, bardzo zle znosi schronisko!!!
Lemoniada, zdjecia, malego MUSZA byc, niech Tadek go wyciaga z bosku czy spod ziemi ale zdjecia malego musza byc! Moze jego trzeba zabrac do kuchni, a nie aby siedzial w boksie. :placz: jeszcze go psy zagryza. widocznie taki chudy jest dlatego,ze nie dopuszczaj go psy do jedzenia! a on o jedzenie nie walczy:placz: ON, DT, adopcja na CITO!!:placz:

Posted

ARKA napisał(a):
To wynika, ze priorytet dom dla niego,ze ŻLE, bardzo zle znosi schronisko!!!
ON, DT, adopcja na CITO!!:placz:

Zgadzam się w 100 % !!!!!!! Chłopak powinien mieć pierwszeństwo w tej sytuacji !!!!!!

Czekam na zdjęcia i informacje jutro ! Ile jest km z Warszawy do Skierniewic ? Wie ktoś ?:razz:

Guest Kamcia_14
Posted

Celina12 napisał(a):
Z centrum Warszawy do Skierniewic jest około 70 kilometrów.

Równo 65 km ;) . Czyli około 50 minut jazdy ! :multi:

Beam6 , może wezmiesz na tymczas chłopaka :razz: :hmmmm: .
Albo Wyderkę :loveu: . A może odrazu dwójkę :p ?
Przecież to małe jamniczki , nie robią wiele kłopotu !

:loveu: .

Posted

Kamcia_14 napisał(a):

Przecież to małe jamniczki , nie robią wiele kłopotu !

:loveu: .

Kłopotu wiele to napewno nie zrobią :loveu:
Tylko, że ja ma tylko dwie ręce ( czyli mogę opanować tylko dwie smyczki):razz: !
I łózko mam zbyt małe :razz: ! A po za tym (niestety) pracuję 8 godzin.

Ale myślę cały czas intensywnie :loveu:

Guest Kamcia_14
Posted

beam6 napisał(a):
Ale myślę cały czas intensywnie :loveu:

Myśl :diabloti: . Beam przecież mogłabyś wziąć na DT dwa psy !
I tak niedługo mam nadzieję że jeden z nich znalazł by dom :lol: .

;) .

Posted

Nie chciałam tego robić, ale cóż...
Nic nie widać, wiem. Ale tu poniżej - to ten jamnior właśnie w boksie, w którym jeszcze niedawno przebywał. Teraz jest na ogólnym wybiegu dla małych psów:( Imię Boberek mi się podoba:) Myślałam nad Gronostajkiem albo Łasiczkiem, ale Boberek jest super.

Posted

Te zdjęcia to po prostu chwyt poniżej pasa - Lemoniado! Muszę się uspokoić - decyzje (tak ważne) należy podejmować "na zimno". Do jutra Cioteczki !

Posted

Jolu, wiek Wyderki jest bliżej nieokreślony, ale to młodziutka sunia, żywe sreberko, ja bym jej ze dwa lata dała.
beam - tiaa, jasne:p Najpierw mnie wszystkie równo zjechały, że foty brzydkie, a teraz udają, że wszystko ok! Sprzyciule:razz: Ach, gdybyś dała domek choć jednemu psiakowi, albo pomogła domek znaleźć... Ty wiesz, jak bym Cię za to kochała?:loveu:

Guest Kamcia_14
Posted

beam6 napisał(a):
Te zdjęcia to po prostu chwyt poniżej pasa - Lemoniado! Muszę się uspokoić - decyzje (tak ważne) należy podejmować "na zimno". Do jutra Cioteczki !

Przemyśl sprawę w nocy i daj nam znać rano ! Do jutra !