Guest Kamcia_14 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Neris napisał(a):Wstawię w podpis jak będzie parka... Super :loveu: :loveu: . Neris jesteś kochana :multi: . Quote
Celina12 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Witam z nowym podpisem.....:loveu::loveu::loveu: Quote
Lemoniada Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Ciociu Celinko, ciociu Neris - dziękujemy!:loveu: Byłam dziś w schronisku, Wyderka miewa się dobrze, n pewno nie jest chudsza niż była, tak mi się nawet zdaje, że tycieńko przytyła?:) Ale brata nie widziałam nigdzie:( Na pytanie gdzie jest odpowiedzieli, że pewnie siedzi gdzieś w kącie. I znowu usłyszałam, że on jest szczekliwy, nieufny, nie można mu wierzyć itp. A to taki cudowny piesek jest... Człowiek wyrządził mu ogromną krzywdę - te wystające żebra wyglądały strasznie:( Czy znalazłby się domek tymczasowy, który umie się obchodzić z takim ciężko doświadczonym przez życie pieskiem? Quote
Guest Kamcia_14 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Celina12 napisał(a):Witam z nowym podpisem.....:loveu::loveu::loveu: Super :multi: :multi: . Dziękuje baaaaaaardzo :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: . Quote
beam6 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Przepraszam bardzo - w wątku przewinęła się informacja o czarnym jamniku ( trzecim - nie braciszku Wydry). Czy ktoś może mi coś o nim powiedzieć, może jakieś zdjęcie ? Ja też uważam, że rodzeństwo ( w miarę możliwości oczywiście) powinno razem dalej wędrować przez życie. Nie jestem w stanie mieć 3 psów ale dwa .........? Do niedawna miałam owczarka :loveu: i jamniczkę:loveu: . Teraz mam Lolka (to drugie na avatarku) i ............ myślę o drugim ogonie. Wyderka jest przecudna i gdyby była samotna już bym jechała po Nią. Quote
Guest Kamcia_14 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 beam6 napisał(a):Przepraszam bardzo - w wątku przewinęła się informacja o czarnym jamniku ( trzecim - nie braciszku Wydry). Czy ktoś może mi coś o nim powiedzieć, może jakieś zdjęcie ? . Czyli masz miejsce na jeszcze jednego psa :multi: ? Super ! Cieszę się bardzo że chcesz przygarnąć tego jamnisia .... ale może Czarek spodobał by ci się :roll: ? To mały kundelek :loveu: . On ma znacznie mniejsze szanse na adopcje niż jamnik . Ale jeśli zdecydowałaś się na takiego , a nie innego czworonoga to nie będziemy cię zniechęcać ! Tylko przemyśl jeszcze adopcje Czarusia . On znajduje się w tym samym schronisku co wyderka jej brat i czarny jamnik ! Wątek CZarusia jest w moim podpisie . Quote
beam6 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Czaruś :loveu: jest czarujący - to fakt. Jest tylko jeden problem - mieszkam w bloku (co prawda mieszkanie duże ale ogrodu brak). Razem z nami mieszka Kot Ryszard (12 latek) i od pół roku Lolek ( +/- roczniak z Ostrowii). Każdy z nich waży około 6-7 kg co w zabawie, mocowaniu i przepychankach w łóżku Pańci :oops: daje im równe szanse. Po długiej chorobie Luckiego (owczarek) NIGDY nie zdecyduję się na psa, którego nie jestem w stanie na rękach zanieść do lekarza. Z tego jednego zdjęcia Czaruś wygląda na większego psiaka (zbyt dużego:shake: ). Nie zależy mi na rasowym psie (chociaż jak widać na zdjęciach rodzina zajamniczona). Zresztą - zapraszam na wątek Lolka : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30646&page=17&highlight=Mikrusek Quote
Lemoniada Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 beam6:loveu: Będę jutro rano w schronisku z zasadzkas, sesja zdjęciowa będzie, obiecuję, że wydębię na temat czarnego jamniczka tyle info ile się da:) A co do Wyderki i jej braciszka... (Ma ktoś pomysł na imię?) Sama zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej wyadoptować je oddzielnie. Kiedy widziałam je po raz pierwszy, Wydrunia biegała po odejściu, a on siedział zamknięty w boksie. Wczoraj to samo - Wyderka szalała po wybiegu, a psinek siedział gdzieś zaszyty, nawet go nie widziałam. Może nie są aż tak zżyte? Nie wiem, dobrze byłoby gdyby pojechały razem... Ale nawet sama Wyderka - to już byłoby dużo:placz: Quote
ARKA Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote name='Lemoniada']beam6:loveu: Będę jutro rano w schronisku z zasadzkas, sesja zdjęciowa będzie, obiecuję, że wydębię na temat czarnego jamniczka tyle info ile się da:) A co do Wyderki i jej braciszka... (Ma ktoś pomysł na imię?) Sama zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej wyadoptować je oddzielnie. Kiedy widziałam je po raz pierwszy, Wydrunia biegała po odejściu, a on siedział zamknięty w boksie. Wczoraj to samo - Wyderka szalała po wybiegu, a psinek siedział gdzieś zaszyty, nawet go nie widziałam. Może nie są aż tak zżyte? Nie wiem, dobrze byłoby gdyby pojechały razem... Ale nawet sama Wyderka - to już byłoby dużo:placz: To wynika, ze priorytet dom dla niego,ze ŻLE, bardzo zle znosi schronisko!!! Lemoniada, zdjecia, malego MUSZA byc, niech Tadek go wyciaga z bosku czy spod ziemi ale zdjecia malego musza byc! Moze jego trzeba zabrac do kuchni, a nie aby siedzial w boksie. :placz: jeszcze go psy zagryza. widocznie taki chudy jest dlatego,ze nie dopuszczaj go psy do jedzenia! a on o jedzenie nie walczy:placz: ON, DT, adopcja na CITO!!:placz: Quote
Celina12 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Jak Wyderka to może Boberek ???? Tak macie rację-Braciszek na CITO!!!!! :-( Quote
beam6 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 ARKA napisał(a):To wynika, ze priorytet dom dla niego,ze ŻLE, bardzo zle znosi schronisko!!! ON, DT, adopcja na CITO!!:placz: Zgadzam się w 100 % !!!!!!! Chłopak powinien mieć pierwszeństwo w tej sytuacji !!!!!! Czekam na zdjęcia i informacje jutro ! Ile jest km z Warszawy do Skierniewic ? Wie ktoś ?:razz: Quote
Celina12 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Z centrum Warszawy do Skierniewic jest około 70 kilometrów. Quote
Guest Kamcia_14 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Celina12 napisał(a):Z centrum Warszawy do Skierniewic jest około 70 kilometrów. Równo 65 km ;) . Czyli około 50 minut jazdy ! :multi: Beam6 , może wezmiesz na tymczas chłopaka :razz: :hmmmm: . Albo Wyderkę :loveu: . A może odrazu dwójkę :p ? Przecież to małe jamniczki , nie robią wiele kłopotu ! :loveu: . Quote
madzia828 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 jamnisie szukają domku kto przygarnie psiaki?:loveu: Quote
beam6 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Kamcia_14 napisał(a): Przecież to małe jamniczki , nie robią wiele kłopotu ! :loveu: . Kłopotu wiele to napewno nie zrobią :loveu: Tylko, że ja ma tylko dwie ręce ( czyli mogę opanować tylko dwie smyczki):razz: ! I łózko mam zbyt małe :razz: ! A po za tym (niestety) pracuję 8 godzin. Ale myślę cały czas intensywnie :loveu: Quote
Guest Kamcia_14 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 beam6 napisał(a):Ale myślę cały czas intensywnie :loveu: Myśl :diabloti: . Beam przecież mogłabyś wziąć na DT dwa psy ! I tak niedługo mam nadzieję że jeden z nich znalazł by dom :lol: . ;) . Quote
Lemoniada Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Nie chciałam tego robić, ale cóż... Nic nie widać, wiem. Ale tu poniżej - to ten jamnior właśnie w boksie, w którym jeszcze niedawno przebywał. Teraz jest na ogólnym wybiegu dla małych psów:( Imię Boberek mi się podoba:) Myślałam nad Gronostajkiem albo Łasiczkiem, ale Boberek jest super. Quote
beam6 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Te zdjęcia to po prostu chwyt poniżej pasa - Lemoniado! Muszę się uspokoić - decyzje (tak ważne) należy podejmować "na zimno". Do jutra Cioteczki ! Quote
Jolka79 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 A czy ja mogłabym prosić o wiek Wyderki bo nie mogę się doszukać na wątku:oops: :oops: Quote
Lemoniada Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Jolu, wiek Wyderki jest bliżej nieokreślony, ale to młodziutka sunia, żywe sreberko, ja bym jej ze dwa lata dała. beam - tiaa, jasne:p Najpierw mnie wszystkie równo zjechały, że foty brzydkie, a teraz udają, że wszystko ok! Sprzyciule:razz: Ach, gdybyś dała domek choć jednemu psiakowi, albo pomogła domek znaleźć... Ty wiesz, jak bym Cię za to kochała?:loveu: Quote
Celina12 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 :-(:-(:-(-serce pęka-jamnik za kratami.....trzymam kciuki za decyzję-oczywiście pozytywną Beam6 :loveu: Cieszę się ,że imię Boberek się podoba... Quote
Guest Kamcia_14 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 beam6 napisał(a):Te zdjęcia to po prostu chwyt poniżej pasa - Lemoniado! Muszę się uspokoić - decyzje (tak ważne) należy podejmować "na zimno". Do jutra Cioteczki ! Przemyśl sprawę w nocy i daj nam znać rano ! Do jutra ! Quote
Marta_Ares Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 niestety Kamcia narazie nie ma dostepu do neta, po wszelkie info prosze sei zglaszac do lemoniady Quote
Bewarka Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 niestety nie do jutra, bo Kamcia nie ma internetu...:( do pojutrza? Quote
Recommended Posts