Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam, ale nie miałam wczoraj dostępu do komputera.
Szaman bardzo się zmienił pod względem wyglądu - gdybyście teraz zobazyli go na żywo, zobaczylibyście jak wypiękniał (ale za to mam zdjęcia i chętnie komuś wyślę do wstawienia). Zupełnie tak, jakby z nową szatą futra rozpoczął nowe, lepsze zycie, niestety życie wciąż tylko w schronisku... Zrobił się pięknym mini owczarkiem.;)
Psychicznie tez jest bardzo dobrze, zrobił się wesoły, już mnie zapamiętał i zaczyna się przywiązywać.
Niewiele w jego psychice jest cech staruszka, widać że Szaman czuje się jak najbardziej młody duchem, tak wesoło się cieszy, łasi, przytula, mruży oczy z radości gdy przy nim jest człowiek.
Jest bardzo grzeczny, drobny, delikatny, nie szczeka i bardzo wiele rozumie.
Wyczesałam go wczoraj z ostatnich resztek starego futra i poszliśmy na spacer do lasu. Wygląda na to, jakby nigdy wczesniej nie chodził na smyczy, podążał w różne strony, ale całkiem nieźle sobie radził i uczył się, że najrozsądniej jest podążać na spacerze w tym samym kierunku, co człowiek na drugim końcu smyczy.:razz:
Szaman ma drobne problemy z tylnymi łapami, to chyba reumatyczne, czasami mu sie one plączą, gdy przystaje w miejscu lub robi zwrot, choć nie jest to jeszcze coś bardzo poważnego - nie sprawiają mu bólu ani kulawienia przy chodzeniu na dłuższych dystansach, choć w przyszłosci może się to pogłębić i pogorszyć. Dostaje na tą dolegliwość mowalis.
Szukamy dla dziadka spokojnego, ciepłego domu.

Posted

podziękowania cioci Kasi za zamieszczenie zdjątek:Rose:
Szaman został dzisiaj wygłaskany, bardzo pchał się do wyjścia z boksu na zewnątrz, do ludzi.
Jedno z jego uszu wygląda jakby kiedyś zostało mu odgryzione i teraz pozostała część jest krótka i zgrubiała, a drugie uszko uroczo klapaiaste na fotkach.
Prawda że wyładniał?