Hala Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 bo mi jakoś przypadło do serducha to psisko.. Opowiedzcie coś jeszcze o nim.../ Quote
azzie5 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 przepraszam, ale nie miałam wczoraj dostępu do komputera. Szaman bardzo się zmienił pod względem wyglądu - gdybyście teraz zobazyli go na żywo, zobaczylibyście jak wypiękniał (ale za to mam zdjęcia i chętnie komuś wyślę do wstawienia). Zupełnie tak, jakby z nową szatą futra rozpoczął nowe, lepsze zycie, niestety życie wciąż tylko w schronisku... Zrobił się pięknym mini owczarkiem.;) Psychicznie tez jest bardzo dobrze, zrobił się wesoły, już mnie zapamiętał i zaczyna się przywiązywać. Niewiele w jego psychice jest cech staruszka, widać że Szaman czuje się jak najbardziej młody duchem, tak wesoło się cieszy, łasi, przytula, mruży oczy z radości gdy przy nim jest człowiek. Jest bardzo grzeczny, drobny, delikatny, nie szczeka i bardzo wiele rozumie. Wyczesałam go wczoraj z ostatnich resztek starego futra i poszliśmy na spacer do lasu. Wygląda na to, jakby nigdy wczesniej nie chodził na smyczy, podążał w różne strony, ale całkiem nieźle sobie radził i uczył się, że najrozsądniej jest podążać na spacerze w tym samym kierunku, co człowiek na drugim końcu smyczy.:razz: Szaman ma drobne problemy z tylnymi łapami, to chyba reumatyczne, czasami mu sie one plączą, gdy przystaje w miejscu lub robi zwrot, choć nie jest to jeszcze coś bardzo poważnego - nie sprawiają mu bólu ani kulawienia przy chodzeniu na dłuższych dystansach, choć w przyszłosci może się to pogłębić i pogorszyć. Dostaje na tą dolegliwość mowalis. Szukamy dla dziadka spokojnego, ciepłego domu. Quote
Hala Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 tak sobie patrzę i patrzę...z jakiego ładnego garnka Szamanek wciąga jedzonko... :loveu: Quote
kasiaprodex Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 oto jak Szamanek wygląda dzis a to najbardziej mi sie podoba. jakie zdziwko:evil_lol: Quote
azzie5 Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 podziękowania cioci Kasi za zamieszczenie zdjątek:Rose: Szaman został dzisiaj wygłaskany, bardzo pchał się do wyjścia z boksu na zewnątrz, do ludzi. Jedno z jego uszu wygląda jakby kiedyś zostało mu odgryzione i teraz pozostała część jest krótka i zgrubiała, a drugie uszko uroczo klapaiaste na fotkach. Prawda że wyładniał? Quote
Hala Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 a ja juz siębałam że nie będzie wieści o Szmanku! :multi: Ależ on piękny! Quote
Recommended Posts