Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak dla mnie może kogoś ująć właśnie tym zgryzem ... bo jest przez to śmieszna trochę .... A tak jak już pisałam, ludzie nie wiedząc o tym, myśleli, że agresywna i bali się podejśc albo cofali rękę.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zolziatko']Jak dla mnie może kogoś ująć właśnie tym zgryzem ... bo jest przez to śmieszna trochę .... A tak jak już pisałam, ludzie nie wiedząc o tym, myśleli, że agresywna i bali się podejśc albo cofali rękę.[/QUOTE]

To prawda :)
Pamiętam jak na jednej akcji adopcyjnej pod Dżokiem byli ludzie, którzy mieli dwa swoje takie psiaki-mamę i córeczkę, oby dwie z takimi zgryzami :D

Posted

[quote name='Panna Marple']Jasne, macie rację-tak sobie tylko gdybałam, żeby na wszelkie możliwe sposoby zachęcić do Brenki:lol:[/QUOTE]

Wiem Aniu, dziękuję Ci za wszelkie rady, trzeba kombinować jak się tylko da ;)

Posted

[quote name='Gabi79']Marzę o tym, by wejść na ten wątek i zobaczyć fotki Brenusi z nowego domu.

Brenko, ślicznotko, gdzie ten Twój "LUDŹ"????[/QUOTE]

Gdzieś tam pewnie jest, tyle tylko, że jeszcze się nie ujawnił:roll:

Posted

[quote name='zolziatko']Ok to ja też podam Angeli numer do tych ogłoszeń z pakieciku. I na śląskie je zrobimy.
Paula może tak jak z Płoszką, jak wyjedziesz to się super domek trafi :D :D
Ciekawe co u Płoszki...[/QUOTE]

[quote name='paula_t']Hahahaha, jak zrobimy zrzutę, to ja mogę tak nawet co miesiąc wyjeżdżać:evil_lol::eviltong:
Oby zolziatko, oby, bo już kurczę tyle biedna czasu czeka...Maila do aktywacji możesz spokojnie mojego albo swojego podać, tylko żeby numer był Angeliki.
I ja jestem ciekawa co u naszej Płoszeńki, jak się miewa :)[/QUOTE]

[quote name='zozola77']no prosze ..paula "pojeczała" ze cisza z ogoszeń i od razu az tyle zapytań było o Brenkę ;)

no własnie jak Płoszka sie miewa??[/QUOTE]
Wszystko u Płoszeńki w porządku. Grzeczna dziewczynka i zaczepka dla innych psiaków ;) Każdy kto przejdzie drogą musi być oszczekany ;)Jest bardzo radosna :D Ogon ciągle jej lata na prawo i lewo :cool3: Cały czas chciałaby się bawić :multi: Pozdrawiamy :loveu:

Posted

[quote name='darkaa']Wszystko u Płoszeńki w porządku. Grzeczna dziewczynka i zaczepka dla innych psiaków ;) Każdy kto przejdzie drogą musi być oszczekany ;)Jest bardzo radosna :D Ogon ciągle jej lata na prawo i lewo :cool3: Cały czas chciałaby się bawić :multi: Pozdrawiamy :loveu:[/QUOTE]

Płoszka jest panią na włościach :) Darkaa my Cię myślami ściągnęłyśmy, bo właśnie z Pauliną zastanawiałyśmy się, czy Was nie nękać co u Płoszki :)
Chętnie ją zobaczymy na jakichś zdjęciach ;) ;) ;)

Posted

To prawda, telepatia zadziałała :D

Bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku, bo wczoraj mnie właśnie naszło na sprawdzanie co tam słychać u moich wyadoptowaych kotów i pomyślałam też przy okazji o Płoszce ;) Rozkręciła się widzę pannica:razz:

Właśnie policzyłam i Brenka ma na samej tylko tablicy 7560 wejść, a pobrań telefonów 81...:shake:

Posted

Oświećcie mnie, czy Wam też imageshack pokazuje, że zostało Wam kilka dni darmowej wersji? Jaki inny serwis do wrzucania zdjęć jest bezpłatny? Można tu z facebooka wrzucać?

Posted

Jakaś taka niezadowolona minka na pierwszym zdjęciu, może czegoś Płoszeńka nie dostała albo wyrwano ją z drzemki i strzeliła focha:evil_lol: Na drugim widzę, że bardzo zainteresowana jest kolegą:razz:

Mi się wyświetla "no days left", ale dalej mogę wrzucać bez problemu zdjęcia. Gosia pisała, że fb można, ale nie wiem jak, bo ja nie facebookowa:shake:W razie czego ja mam jeszcze konto na picassaweb.com, darmowe :)

Posted

[quote name='Gabi79']Jak miło widzieć ślicznotkę!!!
Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że Płoszka jest większa.[/QUOTE]

Gabrysiu, ona właśnie zdjęciach wychodziła na dużo większą niż jest, poza tym ma długą sierść, ale w rzeczywistości jest mała :) Mój TŻ też był zdziwiony jak ją pierwszy raz zobaczył na żywo ;)

Posted

[quote name='paula_t']Gabrysiu, ona właśnie zdjęciach wychodziła na dużo większą niż jest, poza tym ma długą sierść, ale w rzeczywistości jest mała :) Mój TŻ też był zdziwiony jak ją pierwszy raz zobaczył na żywo ;)[/QUOTE]

Często psiaki wydają się na zdjęciach większe niż w rzeczywistości.

Kiedy wreszcie ktoś sensowny wypatrzy Brenusię???

Posted

[quote name='zolziatko']Oświećcie mnie, czy Wam też imageshack pokazuje, że zostało Wam kilka dni darmowej wersji? Jaki inny serwis do wrzucania zdjęć jest bezpłatny? Można tu z facebooka wrzucać?[/QUOTE]

Z fb robię kopiuj wklej ;)

Posted

[quote name='Gabi79']Często psiaki wydają się na zdjęciach większe niż w rzeczywistości.

Kiedy wreszcie ktoś sensowny wypatrzy Brenusię???[/QUOTE]

Czekamy i niestety czekać musimy...I wierzyć...

Posted

:roll: tak myślę, że może ogłoszenia dla Brenki powinny być gdzieś dalej (tzn inne województwa) na transport zawsze się jakoś uzbiera w pa też ciocie pomogą ....:razz:

Posted

[quote name='ania75']:roll: tak myślę, że może ogłoszenia dla Brenki powinny być gdzieś dalej (tzn inne województwa) na transport zawsze się jakoś uzbiera w pa też ciocie pomogą ....:razz:[/QUOTE]

Aniu, ostatni pakiet był na śląskie:)

Z jednej strony skoro z małopolski nie ma odzewu, to wypadałoby Brenkę ogłaszać na inne województwa, ale z drugiej strony mam opory- ludzie nie zobaczą Brenki na żywo, nie będą mieli okazji jej poznać, a wiadomo, że zdjęcia nie zawsze oddają to, jak psiak wygląda (niestety ludzie kierują się przede wszystkim doznaniami wzrokowymi:shake:), a dodatkowo Brenka jest specyficznym psiakiem- jak już zaufa, to oddana jest całą sobą, chodzi za opiekunem krok w krok, nie może od niego oderwać oczu, ale potrzebuje sporo czasu na aklimatyzację, początkowo jest bardzo nieufna, może nawet sprawiać wrażenie nieprzyjemnej (np. warczy). Byłabym bardziej spokojna, gdybym mogła mieć nad tym wszystkim kontrolę, w każdej chwili wsiąść w samochód i w moment być u nowych właścicieli, a tutaj jednak byłyby kilometry...No ale i tak nie mamy wyboru, bo póki co mieszkańcy małopolski nie poznali się na Brence;)

Posted

[quote name='paula_t']Aniu, ostatni pakiet był na śląskie:)

Z jednej strony skoro z małopolski nie ma odzewu, to wypadałoby Brenkę ogłaszać na inne województwa, ale z drugiej strony mam opory- ludzie nie zobaczą Brenki na żywo, nie będą mieli okazji jej poznać, a wiadomo, że zdjęcia nie zawsze oddają to, jak psiak wygląda (niestety ludzie kierują się przede wszystkim doznaniami wzrokowymi:shake:), a dodatkowo Brenka jest specyficznym psiakiem- jak już zaufa, to oddana jest całą sobą, chodzi za opiekunem krok w krok, nie może od niego oderwać oczu, ale potrzebuje sporo czasu na aklimatyzację, początkowo jest bardzo nieufna, może nawet sprawiać wrażenie nieprzyjemnej (np. warczy). Byłabym bardziej spokojna, gdybym mogła mieć nad tym wszystkim kontrolę, w każdej chwili wsiąść w samochód i w moment być u nowych właścicieli, a tutaj jednak byłyby kilometry...No ale i tak nie mamy wyboru, bo póki co mieszkańcy małopolski nie poznali się na Brence;)[/QUOTE]

Paula, masz rację, że wskazany byłby dom gdzieś blisko.
Jednak wszystko zależy od ludzi.
Wiesz jak było z Figą, 3 razy niewypał i w tym wypadku to był plus, że domy były dość blisko.

A potem zaryzykowałam i Figa ma super dom w Bydgoszczy.

Posted

Ja też mieszkam w Koszalinie (nad morzem prawie) a suńkę mam z Olkusza, która jechała do mnie aż z Sosnowca ..... rozumiem wątpliwości - zawsze dobrze mieć psinkę na oku i w razie czego możliwość, żeby pojechać i osobiście coś zadziałać ale tak mi przykro, że Breneczka tyle na domek czeka a to taka fajna sunia.....

Wydaje mi się, że Śląsk i Kraków to rejony, gdzie dogomaniacy (i nie tylko) działają bardzo dobrze ale przez to jest tu mnóstwo ogłoszeń i psiaki długo czekają.... ja w każdym razie trzymam kciuki, może teraz na wiosnę domek Brenki się odnajdzie

Posted

[quote name='Gabi79']Paula, masz rację, że wskazany byłby dom gdzieś blisko.
Jednak wszystko zależy od ludzi.
Wiesz jak było z Figą, 3 razy niewypał i w tym wypadku to był plus, że domy były dość blisko.

A potem zaryzykowałam i Figa ma super dom w Bydgoszczy.[/QUOTE]

Gabrysiu, na szczęście Figunia trafiła na fantastyczny domek, ale co by było gdyby...? Byłby to ogromny problem. Już nie mówię o jeździe po nią (jednorazowej), ale sytuacji, w której pojawiłyby się jakieś problemy i nowy domek potrzebowałby najzwyczajniej w świecie jakiejś pomocy...Zaryzykowałaś i wygrałaś, nie da się ukryć :)

[quote name='ania75']Ja też mieszkam w Koszalinie (nad morzem prawie) a suńkę mam z Olkusza, która jechała do mnie aż z Sosnowca ..... rozumiem wątpliwości - zawsze dobrze mieć psinkę na oku i w razie czego możliwość, żeby pojechać i osobiście coś zadziałać ale tak mi przykro, że Breneczka tyle na domek czeka a to taka fajna sunia.....

Wydaje mi się, że Śląsk i Kraków to rejony, gdzie dogomaniacy (i nie tylko) działają bardzo dobrze ale przez to jest tu mnóstwo ogłoszeń i psiaki długo czekają.... ja w każdym razie trzymam kciuki, może teraz na wiosnę domek Brenki się odnajdzie[/QUOTE]

Aniu, Ty niejako "siedzisz" w tym towarzystwie, więc Twoje podejście do tematu adopcji, do zwierzaka, do problemów, które może sprawiać jest jednak inne niż większości potencjalnych domków. Jedyne czym się zabezpieczamy do wizyta PA, która jak najbardziej musi się odbyć, ale mimo wszystko zbyt wiele nie daje. Wszystko jest i tak intuicyjne, bo na takiej wizycie ludzie mogą powiedzieć co tylko chcą, żeby zrobić dobre wrażenie, nie mówiąc już o tym, że z niejedną osobą rozmawiałam na temat tego, jak ludzie się na takie wizyty przygotowują (czytają jak wyglądają, jakie pytania padają, co odpowiadać, czytają umowy adopcyjne itp.). Brenka naprawdę dłuuugo już czeka na domek, co jest dla mnie kompletnie nierozumiałe, więc absolutnie nie zamykam się na szukanie jej domku gdzie indziej (w innym mieście/województwie).

Posted

[SIZE=3][B]Uwaga! Uwaga! Szukamy kogoś na wizytę przedadopcyjną dla Brenki w Łaziskach Górnych! Z tego co patrzyłam to około 20 km od Katowic/Tych/Gliwic. Czy znacie kogoś zaufanego i doświadczonego w przeprowadzaniu wizyt z tamtych okolic?[/B][/SIZE]