Agata69 Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 Bazarek zrobiony. http://www.dogomania.pl/forum/threads/254056-Ciucholand-powraca%21-Na-psy-z-W%C5%82oc%C5%82awka-do-10-07 Mikołaj zostaje na posterunku, ma na głowie adopcje szczeniaków, ja wracam we wtorek. Quote
bela51 Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Zagladajcie tez na nasz bazarek ! Dla Waszych psów:lol: Zapraszamy :lol: http://www.dogomania.pl/forum/threads/252997-Na-psy-z-W%C5%82oc%C5%82awka-!-mamy-tu-wszystko-!-bazarek-do-06-07 Quote
mbaszeski Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Jeden ze szczeniaków które mam pod opieką znalazł już dom :) Być może dom znajdzie również CYWIL :) Quote
mar.gajko Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='mbaszeski']Jeden ze szczeniaków które mam pod opieką znalazł już dom :) Być może dom znajdzie również CYWIL :) Piękny ten CYWIL. A uszyska ma odlotowe. Quote
mbaszeski Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Dziś dwa telefony w sprawie szczeniąt. Z Płocka i Włocławka. Bez Agaty jestem ograniczony, nie mam jak robić wizyt przed adopcją. Ale mam nadzieję że to dobre rodziny... Quote
mar.gajko Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 mbaszeski napisał(a):Dziś dwa telefony w sprawie szczeniąt. Z Płocka i Włocławka. Bez Agaty jestem ograniczony, nie mam jak robić wizyt przed adopcją. Ale mam nadzieję że to dobre rodziny... Niech grzecznie poczekają do wtorku, Agata przecież tylko kilka dni jest nieobecna. A sprawdzić trzeba. Quote
dawid9t Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Prosiłbym o podanie numeru konta schroniska we Włocławku,licze na kontakt z mar.gajko,Agatą pozdrawiam serdecznie Quote
mar.gajko Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 Agata wróciła z wojaży :) Jak tam domki dla Cywila i szczeniaczków? Czekały cierpliwie? Quote
Agata69 Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 [quote name='mar.gajko']Agata wróciła z wojaży :) Jak tam domki dla Cywila i szczeniaczków? Czekały cierpliwie? Teraz z kolei jestem na wsi, na szczęscie z dostepem do netu. Niestety domy się zweryfikowały i doszło tylko do jednej adopcji pieseczka szczeniaczka. Zostały 4 i na razie nie ma widoków. O Misia nie pyta nikt. Chciałabym podziękowac wszystkim , którzy pomagaja nam w każdy sposób. Bardzo dziękuje za wsparcie finansowe, uzupelnie wszystkie wpłaty na wątku rozliczeniowym około soboty, nie mam teraz podgladu strony mojego banku. Tu gdzie jestem mam duży psi problem, który ciagnie sie od lat. N ajednej posesji jest jakas psia katastrofa. zabraliśmy stąd juz 4 psy, jednego nawet połamanego. Suka została wysterylizowana. Kupilismy wspólnymi siłami Dogo bude dla najstarszego. Przez całą zimę rózni ludzie karmia te psy. Zostały suma sumarum dwa biedaki na łańcuchach bez spuszczania, a teraz doszedł jeszcze taki maluszek. Ludzie absolutnie nie chcą go oddać. Moze jakieś pomysły? Piesek jest maleńki, chodzi na smyczy i cierpi na tym łańcuchu. dzieci wczoraj zabrały go na pierwszy spacer od miesięcy. =241034736054042&p[1]=325354587622056&profile_id=241034736054042&share_source_type=unknown&__av=241034736054042"]j http://www.dogomania.pl/forum/threads/216325-Uwaga!-Pies-w-rzeczywistej-potrzebie-Jest-gorzej-niz-mysla%C5%82am A to jest watek stary, z którego wyczyścilam wszystkie foty. to sa moi sąsiedzi poniekąd, ludzie niespełna rozumu. Juz mnie straszyli, że podpalą. Quote
mar.gajko Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Jak nie chcą oddać, to nie wiem. Oczywiście można polcję nasłac. Pies musi być spuszczany, łańcuch odpowiedniej długości, etc. Ale policja na wsiach, to ... no, policja na wsi. Z tej samej grupy społecznej sie wywodzi. Niestety. Quote
Agata69 Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 Dostałam telefon od przedstawicielki Europejskiej Strazy dla zwierzat. Chce (w skrócie) urzedowo załatwic spraweie z terenu to tacy sami ludzie jak ci co trzymaja psy na łańcuchu. Ba, oni robia to samo. Skończy sie na niczym, a tylko będe miała ograniczony dostep do tych psów. Teraz chociaz codziennie dostaja miednice dobrego jedzenia. Gotujemy im na zmiane z sasiadka, która ma tu tez domek letniskowy. cała zimę woziłysmu im karme, bo jednego roku na wiosnę na łancuchach stały szkielety. Wiesniaki strasza ze nas spalą jak jestesmy zbyt obcesowe. Ot, taka sytuacja. Po dobroci postaram sie tego pieska odkupić, tylko potrzebne dt. Quote
Agata69 Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 Najbardziej załamuje mnie fakt, że taki zastój w adopcjach. W tym tygodniu były moze ze 2 telefony z których nic nie wynikło. U Mikołaja buja sie Misio, który powinien byc dawno w ds. Kurcze, ten lipiec zawsze taki. A tu z serii obrazki mrożące krew żyłach: Misio na zabiegu. Quote
mar.gajko Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Te scenki z lecznic to zawsze mrożące krew w żyłach. Nawet przy takich niewinnych zabiegach. Quote
malagos Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 mbaszeski napisał(a):Dziś dwa telefony w sprawie szczeniąt. Z Płocka i Włocławka. Bez Agaty jestem ograniczony, nie mam jak robić wizyt przed adopcją. Ale mam nadzieję że to dobre rodziny... Żeby chociaz te maluchy znalazły domy Quote
mbaszeski Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Jedna pani była po psiaka i cisza. Jeden ma iść gdzieś pod Kutno, czyli 3 pieski by zostały. A Misio czeka na dom dalej, taki kochany. A tu zdjęcie " Matki z synem " i Elzy z Misiem :) Quote
Agata69 Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 [quote name='mbaszeski']Jedna pani była po psiaka i cisza. Jeden ma iść gdzieś pod Kutno, czyli 3 pieski by zostały. A Misio czeka na dom dalej, taki kochany. A tu zdjęcie " Matki z synem " i Elzy z Misiem :) Taa, zeby tylko tego nie przeczytała Ilona, mama prawdziwa... Quote
Agata69 Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 Co pies moze robić na letnisku? 1. spać w kosiarce 2. zakwitnąć na jedynej rabacie przy domku 3. spróbować dokopać się do bieguna, ewentualnie usnąć w pół drogi 4. zaparkowac pod leżakiem 5. asystować przy opalaniu z jednoczesnym czytaniem gazety 6. wyżrec i wypić wszystko z miski innego pieska i wiele innych ciekawych zajęć. Quote
mar.gajko Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 mbaszeski napisał(a):Moje włosy.... Co z tymi włosami? Śliczne. Może jak masz "matki dogmaniackie" to włosy chyba masz po mnie :) Quote
mar.gajko Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 [quote name='Agata69']Co pies moze robić na letnisku? 1. spać w kosiarce 2. zakwitnąć na jedynej rabacie przy domku 3. spróbować dokopać się do bieguna, ewentualnie usnąć w pół drogi 4. zaparkowac pod leżakiem 5. asystować przy opalaniu z jednoczesnym czytaniem gazety 6. wyżrec i wypić wszystko z miski innego pieska i wiele innych ciekawych zajęć. To w kosiarze jest super. Jak to to sobie w tym łebku wymyśli :) Quote
Agata69 Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 mar.gajko napisał(a):Co z tymi włosami? Śliczne. Może jak masz "matki dogmaniackie" to włosy chyba masz po mnie :) Ooo, dziekuje ci kochana. Mikołaj jest sliczny , młody i i w ogóle super. Normalnie mozna zwymiotować. W sobotę ide do niego na osiemnastke, więc będe mogła zrobic to komisyjnie. Quote
Agata69 Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 mar.gajko napisał(a):To w kosiarze jest super. Jak to to sobie w tym łebku wymyśli :) Mysza mieszka na zycie w safie. Logiczne, ze na urlop wybrała cos bardziej ażurowego. Chłodniej... Quote
Recommended Posts