Agata69 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 (edited) Aktualizacja 16.01.2014 w zeszlym roku osobiscie wyadoptowalismy ponad 40 psow i 30 pare kotow. Nie zlicze adopcji prosto ze schroniska dzieki naszym og艂oszeniom i udostepnianiu na facebooku. B膮d藕cie z nami dalej! Aktualizacja 26.09.2013 W膮tek rozliczeniowy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247410-Watek-rozliczeniowy-schronisko-W艂oc艂awek-i-reszta AKTUALIZACJA 13.09.13 MEZO JU呕 W DOMU, ALE NOWE POTRZEBUJ膭CE PSY wyskakuj膮 nam jak grzyby po deszczu. Obecnie zoperowalismy i hotelujemy shar pejk臋. Od dzisiaj w dt staruszka z ulicy. Brak si艂, brak czasu, brak pieni臋dzy. Tylko psiej biedy duzo i du偶o nam si臋 jeszcze chce. B艂agam pom贸zcie nam. Aktualizacja 29.08.2013 Pilna pomoc dla owczarka! Przewczoraj ten owczarek, nazwalam go Mezo, pojechal do bdt do gorki. Okazalo sie ze uratowala mu zycie, Mezo ma zapalenie otrzewnej po kastracji. Wczoraj gorki spedzila z nim 3 godziny u weta, pies jest na kropl贸wkach, mamy nadzieje ze przezyje. Gorki przekazala informacje, ze pies jest fantastyczny, spokojnie znosi chorobe, potrzebuje towarzystwa cz艂owieka. Musze was prosic o wsparcie finansowe na leczenie psa. Moze jest jakas sparpeta, czy fundusz. Ja nie mam czasu szukac, bo mamy na glowie do ogarniecia kilka spraw w realu. Moze ktos poszuka poprosi. Moze jakis bazarek. Pomozcie dziewczyny, bo naprawde udaje sie zrobic dla tych psow duzo dobrego, ale jestesmy tylko trzy i to w porywach. Aktualizacja 12.05.2013 Min膮艂 miesi膮c i tydzien odk膮d ruszy艂am z w膮tkiem schroniska. Saldo na dzi艣 to: 5 ps贸w wyadoptowanych (Majka, bezowa, Majlo, szczeniak Ajsza, szczeniak Kulka). To jeden pies tygodniowo. 2 psy u mnie na dt (Kropka i szczeniak) za dwa di do ds idzie Ajsza. Kilkanascie ps贸w s膮 non stop og艂aszane. Psy s膮 u mnie na dt, karmie je , fotografuje, lecz臋, rozwo偶e do dom贸w sta艂ych (wszystkie jak na razie poza W艂oc艂awkiem), robi臋 wizyty przedadopcyjne. JESTEM Z TYM ZUPELNIE SAMA. NIE DAJ臉 JUZ RADY. PSYCHICZNIE , FIZYCZNIE I FINANSOWO. Ca艂y wolny czas po艣wiecam wizytom w schronisku, opiece nad dtowiczami, robieniu og艂oszen, wizytom o weta, itd, itd. Nie mam juz czasu na wpisy na dogo. Nie mam czasu i si艂y zrobic bazarku. Potrzebuje pomocy, bo nie daje rady. Nareszcie ruszam z w膮tkiem w艂oc艂awskiego schroniska. Wyadoptowa艂am ponad 200 zwierzak贸w, mn贸stwo przyjecha艂o do mnie "z Polski". Bardzo sie ciesz臋 , 偶e b臋de mog艂a pom贸c teraz pieskom z mojego miasta. Nie spodziewam si臋 cud贸w, bo jestem na razie sama, ale kazda adopcja to jeden zwierzak mniej w schronisku. Schronisko, to nie jest miejsce dla ps贸w i kot贸w, nawet najlepsze. Strona schroniska: http://schronisko-wloclawek.pl/index.php?p=inlist&q=0 Dzisiaj poka偶e 3 pieski, kt贸re wypatrzy艂am i postanowi艂am si臋 nimi zaj膮膰. W miar臋 kolejnych wizyt b臋d臋 wkleja膰 kolejne psiaki. Moze co艣 da sie dla nich zrobi膰...... Kriters. Kriters to malutki, starszy psiaczek z nadwaga. Bardzo potrzebuje chocby domu tymczasowego, poniewaz schroniskowe warunki poglebiaja tylko jego problemy.Kriters ma alergiczne wy艂ysienia. Poza tym Kritek to sam urok. Pieszczoch, spioszek,idealny towarzysz dla spokojnej osoby. Kriters zaakceptuje inne psy, ale bedzie pilnowal miski. Piesek ma 8 lat, jest uroczy ale dla kogo艣 kto zaakceptuje jego inno艣膰. Mieszka w korytarzyku biura. Pracownicy bardzo by chcieli, zeby ma艂y znalaz艂 dom. KRITERS uspiony..... Uploaded A to dwie sunie rezydentki - Basia i Sabinka. Sabinka, ta ma艂a, ma ok.17 lat, ma chore nerki, jest g艂uchawa. Basia mia艂a kiedys spore k艂opoty z kregos艂upem, bardzo sympatyczna sunia-bary艂ka. Pracownicy dbaja 偶eby psy nie by艂y g艂odne. Uploaded with ImageShack.us Edited January 16, 2014 by Agata69 Quote
Agata69 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 (edited) Psy wyadptowane: Majka MAJLO/IGA w DS. Uploaded with ImageShack.us Tusia Szczeniak wyadoptowany zamiast Ajszy - dosta艂 na imi臋.... Ajsza. Szczeniak Kulka Ajsza w DS [SIZE=3]Sunia Kropka w DS Misio z worka Max pogorzelec adoptowany 12.06.2013 SU艁TAN 12.06.2013 Murzynek staruszek w DS Mordziak 19.06.2013 Argo w Ds Czarek(Max) w Ds 19.07 Megan w Ds 22.07 Grasia i Zuzia w Ds 29.07.2013 Szarek wyadoptowany 10.08.2013 Du偶a Zuzia wyadoptowana 11.08.2013 Oczka vel Karusia 25.08.13 Argo 29.08.13 Czarny adoptowany 02.09 Mezo 09.2013 Kasia 16.09.2013 Elmo 20.09.2013 Pipa 25.09.2013 05.10.2013 Edi 10.10.2013 Biszkopt (11 lat!) Starek 13.10.2013 Ruda 20.10.2013 Edited October 30, 2013 by Agata69 Quote
Agata69 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 (edited) Uploaded with ImageShack.us Aktualizacja 29.08 Zeno.Malutki, ladny, ADHD, caly czas szczeka, skacze, lize, ciagnie. Jak sie nie uspokoi bedzie licho. Uploaded with ImageShack.us Bono. Polamaniec, ktos go mocno potracil i pozostawil na drodze. Pies nie mial czucia w tyle ciala, na szczescie juz chodzi. Niesmialy, mlodziutki, skrzywdzony ale zduzym potencjalem. Uploaded with ImageShack.us Asia. 9 letnia sunia, umarla jej wlascicielka. Lubi dzieci, fajna, musi isc do domu ze wzgledu na stawy. Uploaded with ImageShack.us Edited November 8, 2013 by Agata69 Quote
Agata69 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 (edited) Dwa stare, duze psy bez szans na adopcj臋. Wg mnie przepi臋kne. Wyprowadzone na zewn膮trz cieszy艂y sie wzruszaj膮co. One siedza w budynku. Cygan Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Przedcudny Mi艣, prawdopodobnie szkolony, bardzo zdezorientowany. Ten pies uciek w dzien adopcji. Uploaded with ImageShack.us Edited September 2, 2013 by Agata69 Quote
Agata69 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 (edited) Aktualizacja 29.08 Blagam o jakikolwiek kat dla tego psa. Jest skrajnie zestresowany. Po prostu sztywny ze strachu, wyniesiony z boksu na rekach, zrobil pare krokow na smyczy ale tylko w kierunku krzakow, zeby sie schowac. na szczescie absolutnie nie reaguje agresja. Ladny, mlodziutki, zatuczony do granic mozliwosci. Temu psu na cito trezba ratowac zycie! Uploaded with ImageShack.us Edited September 23, 2013 by Agata69 Quote
Agata69 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 (edited) Aktualizacja 29.08 Reksio ma 8 lat, umarla mu pani i wyladowal tu. Jest spokojnym normalnym psem. Zadbany, jeszcze nie zatuczony. Trzeba mu pomoc koniecznie. Uploaded with ImageShack.us Shar peika z chorymi oczami. Mloda, zywiolowa, niespokojna. Pomoc na cito. Uploaded with ImageShack.us czerwiec 2013 - aktualizacja Uploaded with ImageShack.us Nazwa艂am j膮 Dina, du偶a, do艣膰 m艂oda, szorstkow艂osa suka, sympatyczna. Ta sama diagnoza co wy偶ej. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited September 21, 2013 by Agata69 Quote
Agata69 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Hop, hop, jest tam kto? Jutro dorzuc臋 fotek. Quote
Agata69 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 [quote name='tanitka']to b臋d臋 Ci kibicowa膰 :)[/QUOTE] A dzi臋kuj臋 i witam. No i wyze艂k贸w b臋d臋 wypatrywa膰. Quote
Agata69 Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Sunia, ktora jest u mnie na dt musia艂a by膰 porzadnie bita. Boi sie wyciagni臋tej reki z pozycji stoj膮cej, ka偶dy dotyk jakim艣 narz臋dziem, np. narz臋dziem do czesania, j膮 przera偶a. Biedna bardzo. Ale mysl臋 偶e b臋dzie z dnia na dzie艅 coraz lepiej. Dzisiaj na spacerze nawet ogonek podnios艂a. Znalaz艂a sobie miejsce za szaf膮, tam gdzie buty, tam urzadzi艂am jej pos艂anie - buty walaja sie teraz po ca艂ym przedpokoju. Quote
tanitka Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Wy偶e艂k贸w to mi nie wypatruj :mad: , bo jak zawsze jest ich pod dostatkiem, a z ch臋tnymi na nie jako艣 trudno. Quote
Agata69 Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 uporem maniaka bede wpisywala wiadomosci. Quote
hugula艣ny Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Podziwiam i trzymam kciuki. Jeste艣 wielka za to co robisz.:klacz: Quote
Agata69 Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 A to dwie sunie rezydentki - Basia i Sabinka. Sabinka, ta ma艂a, ma ok.17 lat, ma chore nerki, jest g艂uchawa. Basia mia艂a kiedys spore k艂opoty z kregos艂upem, bardzo sympatyczna sunia-bary艂ka. Pracownicy dbaja 偶eby psy nie by艂y g艂odne. Uploaded with ImageShack.us Quote
Agata69 Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 Dobrze by by艂o gdyby ludzie z W艂oc艂awka tu zajrzeli, ja sama nie pomoge zbyt wiele. Quote
Agata69 Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 Sunia u mnie na dt jest juz gotowa do adopcji. Kto pomo偶e z og艂oszeniami? Quote
Agata69 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 To sie zmieni, musi, bo inaczej sobie nie poradze. Jestem jedna a ps贸w 200. Quote
hugula艣ny Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Agata69 wykupi艂am na bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/240887-PROMOCJA!-OG%C5%81OSZENIA-JUTRO-KONIEC-dla-Ibisa-i-Teriego-do-7-04-20-00! 2 pakiety po 25 og艂osze艅 dla Twoich psiak贸w. Jak tylko dostn臋 pw to zap艂ac臋 i mo偶esz przesy艂a膰 dane i tekst do og艂osze艅. Quote
Agata69 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='hugula艣ny']Agata69 wykupi艂am na bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/240887-PROMOCJA!-OG艁OSZENIA-JUTRO-KONIEC-dla-Ibisa-i-Teriego-do-7-04-20-00! 2 pakiety po 25 og艂osze艅 dla Twoich psiak贸w. Jak tylko dostn臋 pw to zap艂ac臋 i mo偶esz przesy艂a膰 dane i tekst do og艂osze艅. Cudownie! dzi臋kuje! Pieski maj膮 ogloszenia tylko na tablica, oglaszamy24 i gumtree. Quote
hugula艣ny Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Przelew polecia艂, wi臋c mo偶esz kontaktowa膰 si臋 z za艂o偶ycielk膮 bazarku og艂oszeniowego. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Ostatnio gdzie艣 mi Tw贸j podpis mign膮艂 i mia艂am pisa膰 , 偶e jestem w szoku- pozytywnym, 偶e w ko艅cu zacznie si臋 co艣 dzia膰 z psiakami ze schronu. By艂am tam 2 - krotnie , ostatnio 3 lata temu chyba...bardzo to za ka偶dym razem prze偶ywa艂am. Maj膮 tam mn贸stwo pi臋knych ps贸w- trzymam kciuki, aby wsp贸艂praca si臋 uk艂ada艂a! B臋d臋 kibicowa膰 . Quote
Agata69 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Ostatnio gdzie艣 mi Tw贸j podpis mign膮艂 i mia艂am pisa膰 , 偶e jestem w szoku- pozytywnym, 偶e w ko艅cu zacznie si臋 co艣 dzia膰 z psiakami ze schronu. By艂am tam 2 - krotnie , ostatnio 3 lata temu chyba...bardzo to za ka偶dym razem prze偶ywa艂am. Maj膮 tam mn贸stwo pi臋knych ps贸w- trzymam kciuki, aby wsp贸艂praca si臋 uk艂ada艂a! B臋d臋 kibicowa膰 .[/QUOTE] Dzi臋ki Aniu, 偶e wpad艂a艣. U nas jest mn贸stwo pi臋knych, adopcyjnych ps贸w, ale adopcji jest bardzo ma艂o. To biedne miasto o niskiej 艣wiadomo艣ci. Niedaleko schronu na pchlim targu mozna kupi膰 psiaka za grosze, po co fatygowa膰 si臋 do schroniska..... Bardzo bym chcia艂a co艣 zrobi膰 dla naszych psiak贸w, ale ja moge by膰 tam najwy偶ej raz w tygodniu, bo mam takze inne podopieczne psy. Ale p贸ki mam zapa艂 b臋d臋 walczy膰. Quote
Agata69 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='hugula艣ny']Agata69 wykupi艂am na bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/240887-PROMOCJA!-OG艁OSZENIA-JUTRO-KONIEC-dla-Ibisa-i-Teriego-do-7-04-20-00! 2 pakiety po 25 og艂osze艅 dla Twoich psiak贸w. Jak tylko dostn臋 pw to zap艂ac臋 i mo偶esz przesy艂a膰 dane i tekst do og艂osze艅. Juz napisa艂am do natie. Dzieki jeszcze raz. Quote
Agata69 Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 No i si臋 pojawi艂 k艂opot. Ma艂a tymczasowiczka nie do艣膰 偶e przynios艂a nam tasiemca, to jeszcze pocz臋stowa艂a prawdopodobnie moje psy - kupy na to w skazuj膮. Dosta艂y ju偶 mibemax, a my po zentelu. Wczoraj sie bardzo wkurzy艂am, dzisiaj jest juz lepiej. Quote
Recommended Posts