Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na spacerku było fajnie, psy się wybawiły, powyduriniały.
Kora latałą za Toskiem, pobawiła sie troche z kudłatą, podokuczała Korze...i tyle.:cool1:

Muszę się pochwaliś, że dołączył do nas 3 pies!:multi:
Oprócz mojej bokserki Kory, kundlicy Kaji, do naszej rodzinki dołączył Rexus!:razz:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rybka_39']Werka nie wiem czy dobre, nie probowałam
A ja próbowałam [troszeczkę, okruszka], ale nie takich :evil_lol: takie kwaśno-gorzkawe:cool3:

Posted

Znaleziony w lesie jako 3 tygodniowe psie dziecko, przygarnięty przez sąsiada.
Na początku był mała psią kulką i nie stwarzał problemów..ale z biegiem czasu zaczął rosnąc i nie bardzo dogadywał się z suka sąsiadów, chcieli go jak najszybciej się pozbyć.
Oczywiście wzięliśmy 4 miesięcznego szczyla do siebie, Rexus ma dość długi pychol...taki charci..albo colaczy.
Po wprowadzeniu do mojego mieszkania był zdruzgotany i troszkę nowa sytuacja go przerosła.

Po kilku godzinach pojechaliśmy na wieś, tam Rexus okazał się świetnym aporterem, biegał za ringiem ( na początku sie go bał) i przynosił, a ja wymieniałam ringo na smakołyk.
Wykorzystuje jego wielka żarłoczność, ale nie będę stosować super nagród takich jak surowe mięso..nie popełnię 2 raz tego samego błędu co z Korą.

Jest bardzo bystry i ciekawski, pilnuje się człowieka i przybiega na gwizd, co mnie zaszokowało...bo przywołanie ma lepsze od pozostałych moich psów.
Jest chętny do zabawy, ale bywa upierdliwy chce być w centrum zainteresowania, szaleje i biega jak to mały szczyl, którego rozpiera energia.

Rexus raczej przyjaciółek u Kory i Kai nie znajdzie...on je drażni...baby są poddenerwowane jego ciągłymi psikusami i nie raz oberwał w ucho, jak szczyl męczy Korę, to Kaja jej pomaga sie odgonić od tego diablika.

Ale za to wbrew moim obawom Rexus świetnie dogadał się z Pixelem ( Pixel to 10 letni kundel mojej prababci, niestety ja i moja babcia musimy się psem zajmować, bo prababcia z racji wieku nie jest już w stanie, ale to nie problem bo podwórko prababci jest połączone z naszym rodzinnym domkiem na wsi).

Pixel jakby wymłodniał ganiał i bawił się z Rexusem....to wspaniały i dość pojętny psiak.

Na co dzień ja z moimi rodzicami mieszkamy w Sosnowcu, ale wekeendy, wakacje, święta itp. spędzamy na wsi...z naszymi teraz 4 psiakami..tworzą one stado i nie raz dochodzi do bójek, ale w grupie raźniej

Rexus miał być u nas na DT, ale się został..jego jedyny problem to kopulowanie na nogach, myślę, że on rozładowuje tak swój nadmiar energii z którym nie może sobie poradzić.

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
Fajny ten szczylek :p - a będzie mieszkał na wsi, czy z Tobą? :razz:

Dla jego własnego dobra na wsi.
Babcia ma z nim przebije, skubaniec ucieka ciągle, w domu nie chce być tylko na dwór ciągnie, babcia mówi, że przerzuci go na karmę bo za dużo je:evil_lol:
No i śpi w domu oczywiście.:cool1:

Posted

[quote name='Asiaczek']Ładny tej Rexus, chyba cos tam z collie ma...
http://images32.fotosik.pl/263/a5836e4c0076c443.jpg

A na rozładowanie jego czynności na nogach - to w odpowiednim wieku - sterylka...?
Pzdr.
Zobaczymy;), na razie większych problemów z tym nie ma, trzeba odróżnić, tez rozładowanie energii czy stresu, od popędu:cool3:
Wątpie, żeby taki gówniarz już myślał o suczkach.:diabloti:
Dzięki Justyś.;)