Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[h=5]Wziełam dzis Barrego do weta, krew na badania alergiczne pobrana, zeskrobiny skóry też zebrane i będziemy go badać. Weterynarz podejrzewa (na oko) grzybicę, ale zobaczymy.
W pt lub sb wetka pobierze krew na morfologię i biochemię. Dziś nie dało rady, bo mi go nakarmili przez pomylkę w schronisku.

A Barry? Barry się sam wpakował na tylna kanapę auta, całą drogę był spokojny, ale gdyby nie pasy to chętnie by się przeniósł na przedni fotel pasażera ;) Rozglądał sie początkowo, wszystko go interesowało, a potem już sobie spokojnie leżał.
U weta tez spokojnie, trochę miał pietra przed maszynką do golenia i nie podobało mu się trochę, że mu łapę trzymają. Ale generalnie największa niedogodność podczas wizyty u weta to był kaganiec :D
W drodze powrotnej zahaczyliśmy o dom i Barry śmierdzielek zaliczył kąpiel. Pożyczyłam od swojej psiury Hexoderm, który powinien choć minimalnie pomóc na chwilę. Prosto z kąpieli Barry próbował wpakować się do łóżka :D
Ogólnie Barry zachwycony wycieczką, spokojny cały czas. Najmniejszego objawu agresji nie było. Dał się podnosić, kłuć, kąpać, wozić itd.

Rozliczenie zrobię, jak dostane całościową fakturę.[/h]
A :zagubioną wpłatę już dopisuję :)

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='CarlaKolumna'][B]

Rozliczenie zrobię, jak dostane całościową fakturę.[/B]

A :zagubioną wpłatę już dopisuję :)[/QUOTE]
Rozliczenia prosze juz nie robic, wszystkie wasze watki beda przejete w celu prowadzenia poprawnych rozliczen.
Czekamy na udostepnienie przez moda 2-go miejsca na watku, wowczas z pierwszego posta obecne rozliczenia beda mogly zostac wymazane.

Posted (edited)

A póki co, wkleję tu dotychczasowe wpłaty i wypłaty i będę codziennie aktualizować. Gdy dostaniemy dodatkowy post do rozliczeń, przeniosę to do nowego postu.

[CENTER][COLOR=#800080][SIZE=3]Rozliczenie wpłat wpływających na konto Fundacji Pro Animals dla Barrego.

[/SIZE][/COLOR][/CENTER]
[COLOR=#800080][SIZE=3]Wpływy[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]50,00 – Karolina S. Jastrzębie – 20.03.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]50,00 – Daria D. Wodzisław Śl. – 21.03.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]50,00 – Jakub M. Kraków – 21.03.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]20,00 – Karolina S. Proszków – 22.03.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]30,00 – Sylwia O. Siemianowice Śl. – 25.03.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]50,00 – Agnieszka Krostoszowice – 27.03.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]20,00 – Iwona i Arkadiusz Wodzisław Śląski – 2.04.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]70,00 – Jakub M. Kraków – 2.04.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]20,00 – Iwona H. Ustroń – 26.04.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]50,00 –Magda K. Kraków – 28.03.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]10,00 – Iwona H. Ustroń – 13.05.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]50,00 – Angelina K. Rybnik – 27.05.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]20,00 – Aleksandra W. Czerwionka-Leszczyny – 27.05.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]20,00 – Marcin B. Jastrzębie Zdrój – 31.05.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]50,00 – Agnieszka S. Krostoszowice – 5.06.
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
[B]510,00 zł[/B]

[COLOR=#800080][SIZE=3]
Wydatki[/SIZE][/COLOR]
185,00 – 20 kg karmy Arion Salmon & Rice – 9.05.2013 r.
[B]185,00 zł[/B]

[COLOR=#800080][SIZE=3]Saldo[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#fff0f5]..[/COLOR]510,00
- 185,00
[B][COLOR=#ffffff]..[/COLOR]325,00 zł[/B]

Przy okazji witam Wszystkich, z którymi miałam przyjemność już się spotkać, jak i Tych, których dopiero poznam :)

[SIZE=3]Edit[/SIZE]

[CENTER][SIZE=3]Zainteresowanych finansami Barry`ego zapraszam na pierwszą stronę wątku do udostępnionego mi postu nr 2, gdzie kontynuowane są rozliczenia.[/SIZE]
[/CENTER]

Edited by elik
Posted

Carla, nie przez pomyłkę, ale sms doszedł już po karmieniu, niestety.

Witamy Elik i dziękujemy!

Myślę że za testy alergiczne zapłacimy z fundacyjnych, bo to nam nie przejdzie ze schroniskowych, ale zeskrobina i biochemia, jeśli będzie miał robione pójdzie na schronisko. Będzie więcej na karmę.

Posted

[quote name='shanti']Carla, nie przez pomyłkę, ale sms doszedł już po karmieniu, niestety.

Witamy Elik i dziękujemy!

Myślę że za testy alergiczne zapłacimy z fundacyjnych, bo to nam nie przejdzie ze schroniskowych.[/QUOTE]
Nie widze przeszkod.

Posted (edited)

[quote name='shanti']...
Witamy Elik i dziękujemy!.[/QUOTE]
Witam, bardzo proszę :)

Agnieszka S. z Krostoszowic wzbogaciła dzisiaj finanse naszego psiaka o 50,- zł. Serdecznie dziękujemy :Rose::Rose::Rose:

Edited by elik
Posted

Może twoje serce ruszy historia Krawca..
[IMG]http://imageshack.us/a/img17/4074/krawcu11.jpg[/IMG]

Krawca można wspomóc finansowo. Psiak potrzebuje stałych deklaracji by wyjść z długów.
[B]DEKLARACJE NA PSIAKA MILE WIDZIANE - 5 zł, 10 zł, ... , 20 zł, ... - każdy grosz się liczy...[/B]

Wpłaty prosimy kierować tutaj:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Koninie
62-510 Konin, ul. Gajowa 7a
PKO BP 85 1020 2746 0000 3502 0017 0217 z dopiskiem "dla Krawca".
Wątek na dogomanii: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/198877-NIE-ma-na-hotel!-Pomóż-Krawcowi-utrzymać-się-w-hotelu[/URL]!

Posted

[h=5]Dzwoniłam dziś do weta. Barry ma uczulenie na pchły i trawę - takie info uzyskalam z krótkiej rozmowy. Wyniki zeskrobiny powinny być jutro,, może w poniedziałek. Barremu niedługo trzeba będzie zakupic kolejny wór karmy, zapłacić fakturę za badania.
Ale jest tez światełko w tunelu. Jak tylko zwolni sie miejsce, to będzie dla niego miejsce w DT. Czekam tylko na info.[/h]

Posted

Barry ma alergię pokarmową na wszystko oprócz drobiu. Karma tylko z kurczakiem. Dlatego mimo dobrej karmy wyglądał coraz gorzej, bo w niej była jagnięcina a na to też jest uczulony.

Trzeba ustalić czy go odczulamy, ale jak zaczniemy to trzeba to robić przez półtora roku.

Posted

[quote name='shanti']Barry ma alergię pokarmową na wszystko oprócz drobiu. Karma tylko z kurczakiem. Dlatego mimo dobrej karmy wyglądał coraz gorzej, bo w niej była jagnięcina a na to też jest uczulony.

Trzeba ustalić czy go odczulamy, ale jak zaczniemy to trzeba to robić przez półtora roku.[/QUOTE]
podejmijcie same decyzje o odczulaniu bo jestescie na miejscu i najlepiej widzicie jego problem. Asty bardzo czesto sa uczulone na roznego rodzaju karmy.

Posted (edited)

Karolina Ł. z Czerwionka-Leszczyny 17.06. wpłaciła dla psiaka 30 zł

i Aleksandra W. także z Czerwionka Leszczyny 28.06. wpłaciła 20 zł.

Barry posiada obecnie 375 zł.

Bardzo dziękujemy ofiarodawczyniom :Rose: [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/Rose.gif[/IMG]

Edited by elik
Posted

Kolejne wpłaty dla psiaka

[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]10,00 – Teresa B. Żory – 30.06.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]50,00 – Jakub M. Kraków – 1.07.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]10,00 – Iwona H. Ustroń – 1.07.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]17,50 – Karolina Ł. Czerwionka-Leszczyny – 1.07.

[SIZE=3]Bardzo dziękujemy darczyńcom :Rose: :Rose: :Rose:[/SIZE]

Posted

To ja się zapisuję. Bo asty są fajne a do tego walczę teraz z atopią u Pepy. Na razie jest lepiej ale chętnie poobserwuję Wasze zmagania ( oby udane ).

Posted

Mam dobrą wiadomość ;D
Zwolniło się miejsce w DT w Bytomiu. Zaklepane jest dla Barrego :D Teraz leczenie powinno był łatwiejsze.
Jak wszystko dogramy, to Barrego najpóźniej w weekend zawieziemy do DT :D

Posted

[quote name='CarlaKolumna']Mam dobrą wiadomość ;D
Zwolniło się miejsce w DT w Bytomiu. Zaklepane jest dla Barrego :D Teraz leczenie powinno był łatwiejsze.
Jak wszystko dogramy, to Barrego najpóźniej w weekend zawieziemy do DT :D[/QUOTE]

Super wiadomość. Oby udało się wszystko dograć jak najlepiej i jak najszybciej :) To bezpłatny DT ?

Są kolejne wpłaty dla psiaka

[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]20,00 – Krystyna D-S. Gorzyce – 4.07.
[COLOR=#ffffff]...[/COLOR]25,00 – Joanna B. Kraków – 4.07.

Posted

Barremu musimy tylko zapewnić karmę i zapłacić rachunki z lecznicy. Dziewczyna u której będzie Barry jest technikiem weterynarii, więc chłopak będzie miał dobrą opiekę i leczenie. Ola jest też miłośniczką bullowatych, więc Barry trafi w naprawdę fajne miejsce. Mam nadzieje, że dogada się z jej psami bez problemu i będzie tam mógł zostać. Najpewniej jutro go wieziemy ;)

Posted (edited)

[COLOR=#000000]Na konto Barry`ego wpłynęło [/COLOR]20,00 zł od Iwony i Arkadiusza z Wodzisławia Śląskiego.

Edited by elik
Posted

Barry odstawiony do DT. psiaki go fajnie przyjęły, Barry jak zwykle oaza spokoju. Największe emocje wywołały w nim szczury właścicielki ;) No takie małe w klatce i piszczy.
Wszystko wstępnie wygląda ok,
Umowa podpisana bezterminowo. DT sam w sobie bezpłatny. Fundacja pokrywa koszty leczenia i karmy. Żadnych innych kosztów nie ponosimy. FV będą wystawiane przez lecznicę, w której pracuje tymczasowa opiekunka.

Niech się chłopak sprawuje i dochodzi do siebie ;D
A już od poniedziałku zaczyna sie komplet badań itd.

Posted

[quote name='CarlaKolumna']Barry odstawiony do DT. psiaki go fajnie przyjęły, Barry jak zwykle oaza spokoju. Największe emocje wywołały w nim szczury właścicielki ;) No takie małe w klatce i piszczy.
Wszystko wstępnie wygląda ok,
Umowa podpisana bezterminowo. DT sam w sobie bezpłatny. Fundacja pokrywa koszty leczenia i karmy. Żadnych innych kosztów nie ponosimy. FV będą wystawiane przez lecznicę, w której pracuje tymczasowa opiekunka.

Niech się chłopak sprawuje i dochodzi do siebie ;D
A już od poniedziałku zaczyna sie komplet badań itd.[/QUOTE]
Poszczescilo sie chlopakowi z tym DT. Pilnuj prosze wysylki fa pod wlasciwy adres.
Czekamy na dalsze wiadomosci z pobytu w DT.

Posted

Info z DT :
[h=5]Barry jest u mnie od wczoraj. Psiak właściwie bezproblemowy. Dogaduje się z psami i gryzoniami. Niestety męczy go straszna biegunka z krwią. Dziś w lecznicy dostał antybiotyk osłonowo (betamox), środki rozkurczowe na jelita(buscopan), przeciw krwotoczne i zwykłe wapno ponieważ całą noc się drapał. Dodatkowo dostał kapsułki z probiotykiem i tabletki do rozpuszczania przeciw biegunkowe.

Mam ogromną prośbę o pieluchy/ podkłady ponieważ zdarza mu się narobić w domu i w dodatku na swoje legowisko. Przez to że kładzie się w swoich kupach musiał być już 3 razy kąpany. Jeśli ktoś ma niepotrzebny szampon antybakteryjny dla psów to chętnie przyjmiemy, bo na pewno trzeba będzie Barrego często kąpać.

Jutro będę konsultowała się z laboratorium weterynaryjnym w sprawie jego skóry i wyników testów alergicznych.

informacje o stanie zdrowia Barrego będę dopisywała na bieżąco.[/h]