Agula99 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Właśnie super fajny dom, tylko mąż nie dał się przekonać, a z panią byłam cały czas w kontakcie...więc to była pochwała dla Przemyśla Karolciu, a nie na odwrót :) Quote
Agula99 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Helllloooo czy my mamy kogoś żeby zrobił wizytę w Tarnowie dla Betiny???? Proszę o szybką odpowiedź!!!!!! Znacie kogś???? Quote
Becia66 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 (edited) Z Tarnowa jest RenataN i _Aga_. Kiedyś jedna z nich robiła mi wizytę dla naszej Margo / córeczki Igi/ i ostał mi sie telefon 605784399 tylko nie wiem do której z nich on jest. W każdym razie wiem, że dziewczyny mocno działają na tamtym terenie i wizyta była zrobiona profesjonalnie. Edited April 10, 2013 by Becia66 Quote
Agula99 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 O super!!! Właśnie miałam telefon o Raksi oczywiście, no i podesłałam Betinę, pani ma córkę 12 letnią, jest wolontariuszką w jakiejś organizacji, dom z ogrodem, ogrodzony, miłoścnicy psów, tak to przynajmniej brzmi, wysłałam jej zdjęcia Betiny, też jest zainteresowana, ale wizyta musi być! Jak poda swoje namiary, to będę się kontaktowała z osobą, którą mi podałaś. Plus podam namiary na majuskę, bo ona ostatnio ma większą styczność z nią. No nic na razie czekam! A co to będzie, to nie wiadomo. Quote
majuska Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Spoko spoko podawaj mój namiar, w końcu dziś miałam awanturę o Betinę z panem J i powiedziałam mu, że nie będę dawać psa do kojca, a zreszta to ona ma juz zajebiaszczy dom i nie ma dyskusji :D, więc pasiłoby ją gdzies wypchać bo mi sie będzie niebawem znów awanturował :D Quote
karolciasz28 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Jakieś szaleństwo, mam mnóstwo maili w sprawie Raksi, oczywiście większość do kosza, ale zaraz będę odpisywać i zobaczymy. Agula dane p. Romana poszły na pw ;). Quote
karolciasz28 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Agula99']O super!!! Właśnie miałam telefon o Raksi oczywiście, no i podesłałam Betinę, pani ma córkę 12 letnią, jest wolontariuszką w jakiejś organizacji, dom z ogrodem, ogrodzony, miłoścnicy psów, tak to przynajmniej brzmi, wysłałam jej zdjęcia Betiny, też jest zainteresowana, ale wizyta musi być! Jak poda swoje namiary, to będę się kontaktowała z osobą, którą mi podałaś. Plus podam namiary na majuskę, bo ona ostatnio ma większą styczność z nią. No nic na razie czekam! A co to będzie, to nie wiadomo.[/QUOTE] Dostałam takiego maila : Raksi jest podobna do mojej suni ktora ze względu na swoj sędziwy wiek odeszła, bardzo się ciesze ze ona nadal jest :) szukałam takiego pieska do adopcji :) nie chciałam kupować by wspierać hodowców w ich procederach zresztą bardzo kocham zwierzęta sama staram się pomagać bezdomniakom i udzielam sie w sprawach roznych fundacji charytatywnie To chyba ta sama pani ;) Quote
Agula99 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Wizyta już załatwiona! Ale wariactwo dalej trwa! Odebrałam przed chwilą bardzo sympatyczny telefon, podesłałam Betinę, zobaczymy, może państwo zdecydują się przyjechać ją zobaczyć, razem z dzieciakami! Państwo ze Stalowej!! Niech by się tej Betince udało!!! Quote
karolciasz28 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Agula podsyłaj też Wilmę, bo nią oprócz jakiś pseudo nikt się nie interesuje... Quote
Agula99 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Taak Karolciu pamiętam o Wilmuni, pamiętam!!! Tylko dziesięciu pieczeni na raz nie upieczemy!!! Ogłoszeń nie ściągaj, jakby nam się udało wyadoptować Betinkę, to będę podsyłać Wilmę, o niej pamiętam!!! Quote
karolciasz28 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Ogłoszeń Raksi już po wszystkim też nie będę ściągać, bo to ona tak przyciąga ludzi. ;) Quote
Becia66 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Agula ja już nic nie rozumiem. Dopiero pisałas że wizyta przedadopcyjna załatwiona / ta w Tarnowie ?/, a już piszesz o jakimś domu w Stalowej Woli że podesłałaś Betinkę i niech jej sie uda. O co tu chodzi ? Quote
majuska Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 O to, że ten ze Stalowej podobno tez superowy i będzie się wyłuszczać te najlepsze domy :) Quote
karolciasz28 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Gdyby tych domów było za dużo to podeślijcie je do mnie, bardzo proszę ;). Quote
Becia66 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 to może faktycznie i Wilma załapie sie psim swędem. A ja mam propozycję jak załatwić adopcję Terriemu.. Otoż ogłośmy jakiegoś przepięknego teriera, najlepiej wystawowego, że jest u nas w przytulisku, a jak będą dzwonić to mówić że już nieaktualne ale jest jeszcze jeden, taki Terry na stanie...:diabloti: Quote
majuska Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 (edited) zastanawiam się skąd ten szał na Raksi, a na Betine spokój był? pewnie chodzi o jakieś "trafione" zdjęcie co do Terrego..to może na moją Maję będziemy mu domu szukać :D Edited April 10, 2013 by majuska Quote
Agula99 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Becia66']Agula ja już nic nie rozumiem. Dopiero pisałas że wizyta przedadopcyjna załatwiona / ta w Tarnowie ?/, a już piszesz o jakimś domu w Stalowej Woli że podesłałaś Betinkę i niech jej sie uda. O co tu chodzi ?[/QUOTE] A czy ja to Beciu wiem o co chodzi??? No wiesz dom niby ok, ale z rozmowy telefonicznej a jak jest naprawdę?? A potem był telefon ze Stalowej i wydał mi się jeszcze fajniejszy, pani od razu o sterylizacji, no i w ogóle inna rozmowa, no ale po tylu telefonach które ostatnio odebrałam, zapewnieniach że się oddzwoni a potem nic, to lepiej się nie ekscytować! Pani z Lublina wreszcie dzisiaj napisała, że wzięła psa ze schroniska w Lublinie, no i git! :) Quote
Becia66 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 (edited) czyli testujemy domy, oki, biorąc pod uwagę, że jeszcze inne psy mamy do rozdysponowania. Edited April 10, 2013 by Becia66 Quote
Agula99 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Domy nie testujemy, tylko sprawdzamy, bo ja ludziom nie wierze, czy pani ze Stalowej się odezwie, tego nie wiem, miała przedyskutować to z mężem.no to ciągle trzeba czekać..... Quote
Becia66 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Agula99']Domy nie testujemy, tylko sprawdzamy,.[/QUOTE] powiedziała co wiedziała. :p Quote
Agula99 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Becia66']powiedziała co wiedziała. :p[/QUOTE] A że nic nie wie, to nie będzie nic mówić :evil_lol: Quote
figa33 Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='Becia66']powiedziała co wiedziała. :p[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol: Quote
Agula99 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='figa33']:evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] A Ty co się Figa cieszysz :eviltong: Quote
figa33 Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='Agula99']A Ty co się Figa cieszysz :eviltong: a bo się dzisiaj uśmiałam z jednej małej Agulowej przygody:evil_lol: związanej z kierunkami stron Polski Quote
Becia66 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 (edited) Jadwinia poprosiła Figę o napisanie czegoś w rodzaju ,, Kiedy adoptujesz psa'' Figunia przesłała mi własnie prototyp i wygląda to tak: Adopcja psa . Wybór zwierzęcia powinien być świadomy i dokonany przez wszystkich członków rodziny , bo to przecież oni będą mieszkać ze zwierzęciem przynajmniej przez kilkanaście lat , zapewniając mu dożywocie .Już od pierwszych dni ucz pupila dyscypliny, dbając o to aby wdrażane zasady były konsekwentnie stosowane przez wszystkich domowników. Staraj się nie karać zwierzęcia lecz motywować go do posłuszeństwa i nabywania nowych umiejętności poprzez system nagród . Najlepiej przeczytaj trochę fachowej literatury na temat zachowań zwierzęcych i metod wychowawczych. Pamiętaj , że pies w nowym dla siebie miejscu może zachowywać się inaczej niż byśmy tego oczekiwali .Może być poddenerwowany , smutny , niepewny .Najlepiej na początku pozwolić psu na spokojne oswojenie się z nowym otoczeniem . Zmiana karmy i wody może też powodować biegunki . Mogą też ujawnić się pewne dolegliwości , pies może być np. przeziębiony . Nie denerwuj się jeśli pies załatwi się w domu , to się zdarza , ale psy są mądre i szybko się uczą za pomocą smaczków i cierpliwości opiekunów. Być może nikt nigdy nie uczył go ''dobrych manier '' . Zabezpiecz pupila przed trwałym zagubieniem zapisując na obroży jego imię i numer telefonu oraz przyczep adresatkę, Ponadto zarejestruj pieska w podległej Ci terytorialnie gminie, a uzyska on wówczas metalowy identyfikator z numerem. Powinieneś również pupila zaczipować, Jeśli pupil będzie miał solidne zewnętrzne oznakowanie i mikrochip , to w razie zagubienia się , znalazca będzie mógł od razu skontaktować się z właścicielem. Nie rozmnażaj pupila, zadbaj o jego sterylizację . Pamiętaj, że wiele tysięcy zwierząt nie ma opiekunów i dachu nad głową - nie pomnażaj tych dramatów zwierzęcych. Sterylizacja czy kastracja, uchroni twego pupila przed niekontrolowaną rozrodczością i różnymi chorobami Może również ograniczyć ewentualną nadpobudliwość zwierzęcia czy agresję, Jeśli nie stać cię na taki zabieg w lecznicy , skorzystaj z zabiegów przeprowadzanych po cenach promocyjnych - w ramach Ogólnokrajowych Akcji Sterylizacji organizowanych corocznie na przełomie marca i kwietnia Wychodź z pupilem na spacery o stałych porach, przez pierwszy miesiąc absolutnie nie spuszczaj go ze smyczy , będzie to możliwe dopiero wówczas kiedy uwierzy że jesteś jego Panem .W miejscach ruchliwych prowadź go tylko na smyczy, nie dopuszczaj do gwałtownych konfrontacji z innymi zwierzętami, bo nie wiesz przecież jak zareaguje druga strona. Pamiętaj, że o wypadek jest bardzo łatwo , bo przecież w każdej chwili może nieoczekiwanie podbiec dziecko lub jakieś przypadkowe zwierze bez smyczy . Nigdy nie porzucaj pupila !- jeśli rozstanie jest konieczne poszukaj dla niego nowego domu wśród znajomych bądź zwróć się do osób , od których adoptowałeś psa . Pamiętaj, że w razie ekstremalnych sytuacji możesz skorzystać z hotelu czy pensjonatu dla zwierząt . Jeśli doszło do zagubienia zwierzęcia, zgłoś ten fakt w pobliskich schroniskach - pozostawiając dane na temat pupila i kontakt do siebie, dowiaduj się także w Straży Miejskiej oraz klinikach weterynaryjnych, daj ogłoszenie w prasie oraz porozwieszaj ulotki w miejscu zagubienia no i oczywiście skorzystaj z baz internetowych - gdzie możesz nadać i śledzić ogłoszenia. Czekamy na akceptację, czy w tej formule zostawić czy coś zmienić. Ja osobiście trochę bym to skróciła. Edited April 11, 2013 by Becia66 Quote
Recommended Posts