zerojeden Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 [quote name='obiezyswiat75']A moje ulubione maile to: Dzięn dobry, proszę o kontakt, pozdrawiam, Autentyk. Ani imienia, ani nazwiska, ani numeru telefonu :):):)[/QUOTE] Ja nigdy się nie kontaktuję jak komuś zależy to niech sam się skontaktuje konkretnie a nie. Quote
paula_t Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='Hałabajówka']Ja nigdy się nie kontaktuję jak komuś zależy to niech sam się skontaktuje konkretnie a nie.[/QUOTE] I to jest bardzo dobre podejście :) Quote
paula_t Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Przepraszam, że tam mało, ale poleciało skromne 20 złociszy ode mnie:oops: Quote
zerojeden Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 Ani mi się waż przepraszać!!!! Ukkiś dzisiaj został wykastrowany...zniósł to po męsku ;) bardzo dzielny chłopak z niego. Wyniki Inki wyszły bardzo dobre...wszystko w normie trochę enzymy wątrobowe w podwyższone ale jak na ten wiek to są super. Malutka czuje się świetnie, więc chyba nie mamy się o co martwić przez kilka miesięcy, jednakże wet mi powiedział że w tym wieku to zmiany mogą nastąpić bardzo szybko ale póki co jest wszystko ok. Za morfologię, Usg, biochemię w tym enzymy wątrobowe, trzustkowe, mocznik, kreatynina i tabletki na robaki wyszło parę groszy więcej niż to co dostaliśmy z kundelkowej skarbonki ale to biorę na siebie. Mam zbiorcza fakturę za wyniki Ini i Daysona bo on z kolei choruje na trzustkę i stale mu się pogarszają wyniki jakiś czas temu miał lipazy 16 teraz ma 3 a norma to powyżej 350 ;( cały czas jedziemy na neopankratynie ale rezultaty są średnie. Faktura jest na 240zł czy potrzebna jest oddzielna za badania Ini bo zupełnie zapomniałam o tym i wzięłam zbiorczą z marszu jeżeli tak to mi wet wymieni na dwie oddzielne. Bardzo proszę o decyzję. Mam trochę kłopot z Fiedią bo sobie wymyślił że będzie sobie chodził na łajzy za ogrodzenie a ogrodzenie betonowe 2 metry a on jak koń na WKKW przeskakuje sobie bez problemu co jakieś miejsce zabarykaduję bo innym wyskakuje i wskakuje z powrotem... na szczęście nie mam w pobliżu sąsiadów ani drogi, ale mam obawy ze pójdzie za cieczką na wieś... dlatego bardzo proszę o pomoc w uzbieraniu na kastrację artysty... dziewczyny które pokrywają większość kosztów z jego utrzymaniem nie dają rady więc jestem zmuszona poprosić o pomoc...znowu ;( Żeby było zabawniej Fiedia też choruje na trzustkę ale w mniejszym stopniu na szczęście. Sterylka Soni przełożona jest po cieczce na razie zamrożone są środki od kochanej ciotki na ten cel. Co tam jeszcze z niusów... kilka dni temu przybłąkał się kot a dokładniej kotka do moich rodziców z rozwalonym ogonem ale szczęśliwie znaleźli się właściciele więc jeden pozytyw w tym tygodniu adopcyjny ;) Telefon o psiaki w ogóle nie dzwoni ;( Majeczka w przyszłym tygodniu będzie sterylizowana...jak i ona cieczki nie dostanie hehe ;) Quote
Olena84 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Zapisze sobie, czyli jednak suczka ktora miala isc do adopcji na dniach nie poszla:(, ale milo że przyjelas Maksa;) Quote
zerojeden Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='Olena84']Zapisze sobie, czyli jednak suczka ktora miala isc do adopcji na dniach nie poszla:(, ale milo że przyjelas Maksa;)[/QUOTE] No nie poszła bo cieczki jej się zachciało dostać gryyyyyyy Maksa upchnęłam 2w ostatnie wolne miejsce więc jak się potknę o jakiegoś nieszczęśnika to będzie już dooopa jednym słowem... niech te adopcje już ruszą Quote
Olena84 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='Hałabajówka']No nie poszła bo cieczki jej się zachciało dostać gryyyyyyy Maksa upchnęłam 2w ostatnie wolne miejsce więc jak się potknę o jakiegoś nieszczęśnika to będzie już dooopa jednym słowem... niech te adopcje już ruszą[/QUOTE] Czuje wyrzut sumienia, ale pomysl, ze w Radysach przy ponad 3tys psów to on by byl do uspienia od razu, a tak moze cos z niego wyrosnie... Quote
zerojeden Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='Olena84']Czuje wyrzut sumienia, ale pomysl, ze w Radysach przy ponad 3tys psów to on by byl do uspienia od razu, a tak moze cos z niego wyrosnie...[/QUOTE] Czemu masz wyrzuty sumienia ? Quote
zerojeden Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='Olena84']Ze "wepchnelam" Ci go w awaryjne miejsce[/QUOTE] Nie przeżywaj damy radę ;) Quote
zerojeden Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [SIZE=5][FONT=arial narrow]Dziewczyny jest ważna sprawa... jest interwencja do zrobienia miejscowość Żary w lubuskim facet ma sikę do owczarkowatą ok 13-15 lat jest chora bardzo nie leczą jej, karmią tylko suchym a ona nie je już suchego, siedzi w domu albo na dworze bez budy, nie może chodzić jest bardzo chuda, nie trzyma moczu już. Była interwencja straży ale olali temat bo niby w misce suche ma. A pies się bardzo męczy jedynym sensowym wyjściem byłoby ją uśpić ale właściciel nie chce o tym słyszeć bo to jest brutalne, a to że z głodu umiera. Czy zna ktoś ludzi z tamtych okolic do przeprowadzenia interwencji? Sytuacja pilna!!!!! Będę wdzięczna za każdy kontakt. [/FONT][/SIZE] Quote
kolejna kobietka Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 a TOZ? [url]http://www.toz.pl/?menu=jednostki&wybor=wojewodztwami&wybrano_wojewodztwo=4[/url] Quote
kolejna kobietka Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 z dogo jest taka osoba, moze by mogla pomoc i kogos polecic? [url]http://www.dogomania.pl/forum/members/99454-psiakiGabi[/url] Quote
paula_t Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Cieszę się,że odjajczenie Ukkiego poszło bez żadnych komplikacji;) Hałabajówko, a co jest dokładnie Ini i Daysonowi? Pytam, bo my się właśnie leczymy z zapalenia trzustki. Quote
zerojeden Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='paula_t']Cieszę się,że odjajczenie Ukkiego poszło bez żadnych komplikacji;) Hałabajówko, a co jest dokładnie Ini i Daysonowi? Pytam, bo my się właśnie leczymy z zapalenia trzustki.[/QUOTE] Ini nic nie jest...z racji wieku i choroby jej mamy Cudak poprosiła o gruntowne przebadanie Inulki. Na trzustkę choruje Fiedia i Daysek...u Fiedii jeszcze nie wiemy czemu nie wydziela lipazy a Dayson ma wrodzony niedorozwój wydzielniczy trzustki i nie produkuje lipaz i amylazy trzustkowej przez co przede wszystkim nie trawi tłuszczu więc jest chudy jak szkielet a je jak kaukaz. Ukki czuje się świetnie mój robaczek mały :loveu: Dzięki za namiary zaraz napiszę do tej osoby...ja mam złe doświadczenia z TOZ bo jak się nie ma tam pleców to nic się nie załatwi prawie jak w moim związku kynologicznym. Quote
wykrywka Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 W Żarach od ponad roku działa Żarskie Stowarzyszenie Aport z szefową Jolantą Jureczko. Zgłoś się do nich w sprawie interwencji. Na ich stronie: [URL]http://aport.manifo.com/o-nas[/URL] nie ma kontaktu. Jedyne namiary jakie znalazłam to fb: [URL]https://www.facebook.com/pages/Żarskie-Stowarzyszenie-Ochrony-Zwierząt-Aport/210244012430689[/URL], telefon: 505 858 177 i mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Cudak Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Przelałam dziś 277 zł z bazarku dla Perły: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/242826-ZARA-ORSAY-RESERVED-CROPP-NEXT-i-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-Per%C5%82%C4%99-ROZLICZAM"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...4%99-ROZLICZAM[/URL] Bardzo proszę o potwierdzenie na bazarku, kiedy pieniążki dojdą :smile: Do jutra powinny być zaksięgowane na koncie. Quote
zerojeden Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 [quote name='wykrywka']W Żarach od ponad roku działa Żarskie Stowarzyszenie Aport z szefową Jolantą Jureczko. Zgłoś się do nich w sprawie interwencji. Na ich stronie: [URL]http://aport.manifo.com/o-nas[/URL] nie ma kontaktu. Jedyne namiary jakie znalazłam to fb: [URL]https://www.facebook.com/pages/Żarskie-Stowarzyszenie-Ochrony-Zwierząt-Aport/210244012430689[/URL], telefon: 505 858 177 i mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] Dzieki wielkie już przekazałam osobie która wie o szczegółach tej sytuacji namiar. Dziewczyny na fb na [url]https://www.facebook.com/pages/Ha%C5%82abaj%C3%B3wka/143212482501578[/url] nowe zdjęcia Inki ;) Quote
kolejna kobietka Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 śliczne!!! :) ogromnie dziękujemy!!! :) Quote
Cudak Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='Hałabajówka'] Dziewczyny na fb na [URL]https://www.facebook.com/pages/Hałabajówka/143212482501578[/URL] nowe zdjęcia Inki ;)[/QUOTE] Piękna Inka :) jakbyś znalazła chwilę, to byłabym wdzięczna za nowe zdjęcia Inez i Perły, takie z bliska, do ogłoszeń i jakby się dało to fajnie jakby były i takie, gdzie stoją przy człowieku, żeby było widać ich wielkość, bo Perła wygląda na zdjęciach, jakby była wielkim psem, a wcale taka nie jest ;) Quote
zerojeden Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 A to nie do mnie prośba bo taka pozowane zdjęcia to zawsze problem bo potrzeba dwóch osób, w tym jedna musi się znać na ich robieniu ;) Lato to ciężki okres bo jest dużo roboty. A do tego teraz grodzę dodatkowo działkę żeby można było jakoś sensownie egzystować ;) Info mam trochę z innej beczki... na 99% jadę w tą niedzielę na trasie Białogard-Malbork jakby byl potrzebny transport to służę pomocą, jakbyście gdzieś słyszeli że jet potrzebna taka opcja. Dzisiaj Majeczka została wysterylizowana...pod narkoza jak była wet zrobił jej dokładny przegląd zębów i wynika z nich że Maja nie ma 2 jak miała w schronisku w papierach tylko ma 4 a nawet 5 lat. I teraz jest dooopa bo jak nikt nie chciał dwuletniej kaukazki to kto zechce 5 letnią ;( Dzisiaj też Rexusi został wykastrowany i to w sama porę bo miał już zgrubienia na jądrach. Dobre info jest takie że mamy Panią chętną na Sonię amstafkę...Pani poczeka aż się jej skończy cieczka i ją wysterylizujemy. Miała już amstafa z jakiejś fundacji z Poznania. Po dwóch latach od adopcji piesek umarł na nerki, był domowy spał na łóżku pod kołdrą więc myślę że to będzie super domek dla Soni. Wizyty PA jeszcze nie było i chyba nie będzie bo Pani mieszka w Złocieńcu a ja tam nikogo nie znam więc Sonię odwieziemy same i zobaczymy co i jak, jak coś będzie nie tak to zabierzemy ją. Quote
obiezyswiat75 Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 No to super info. Ja myśle, że Mai nikt nie chce ze względu na słaba socjalizacje. To duży pies, do domu, a ci co maja dom rzadko maja tylko jedno zwierze. Na ogół jest drugi pies albo kot. I tu ja widzę problem. Quote
zerojeden Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 [quote name='obiezyswiat75']No to super info. Ja myśle, że Mai nikt nie chce ze względu na słaba socjalizacje. To duży pies, do domu, a ci co maja dom rzadko maja tylko jedno zwierze. Na ogół jest drugi pies albo kot. I tu ja widzę problem.[/QUOTE] Rodzynek jest umówiony na kastrację na przyszły wtorek. Quote
Cudak Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='Hałabajówka']A to nie do mnie prośba bo taka pozowane zdjęcia to zawsze problem bo potrzeba dwóch osób, w tym jedna musi się znać na ich robieniu ;) [/QUOTE] Dlatego najwyższy czas na potomka :D Quote
Recommended Posts