Sabina02 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [quote name='halcia']CZysty-pewnie rasowy.Byle nie do krycia!:angryy:....bo pan ma suczke....[/QUOTE] To co mu odpisac? Quote
halcia Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 (edited) A zapytaj czy chodzi o rasowego i czy moze byc kastrowany...w takim wypadku/ale tu chyba nie o to mu chodzi/ Ale rasowa z tatuażem jest suczka Saba/.Nie ma szczeniaków...poczekaj jeszcze na Age,ja miziam tule i nic nie pamietam.Ładne na pewno są ale prawie rasowe:cool3:i ze 3-4 lata:cool3:Jesli ma niedaleko niech odwiedzi schronisko,na pewno którys zapadnie mu w serce....no nie na pewno:shake:...może:roll: Edited August 19, 2012 by halcia Quote
Ulka18 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Wyraznie facet napisal, ze go interesuje szczeniak owczarka niemieckiego, takich nie ma w schronisku. Ponizej moja propozycja odpowiedzi : "Witam, prosze o uscislenie okreslenia 'czysty' owczarek niemiecki. Czy ma Pan na mysli psa rodowodowego? Bo tylko taki owczarek jest czysty jesli chodzi o pochodzenie i rase. Wszelkie inne psy nie są 'czyste', jedynie w typie rasy. W schronisku nie ma obecnie żadnych szczeniakow o prawdpodobnym pochodzeniu z linii owczarkow niemieckich. Sa jedynie dorosle psy w typie owczarka niemieckiego. Zapraszam do schroniska, do obejrzenia psow na żywo. Może akurat spodoba się Panu dorosly pies. Od razu dodam, ze psy nie sa wydawane na lancuch i bez kastracji. Adopcja jest mozliwa po podpisaniu umowy adopcyjnej. Z powazaniem..." Mozna by zapytac czy ta choroba na owczarka potrwa ok. 12 lat, bo tyle mniej wiecej zyja owczarki. Quote
Igiełka Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Ciotki gdzie mogę znależć więcej zdjęć Bubusii 8 lat z boksu 111 i jeszcze chciałam spytać jest w schronisku taka sunia ciągle gryziona przez inne psy- spróbuję poszukać jak nazywała się by było łatwiej dojść o którą bidulę chodzi- z góry dziękuje za odpowiedz :) wszystkich żal ale najbardziej to Tych co bardzo długo czekają na własny dobry dom Quote
Sabina02 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [quote name='Ulka18']Wyraznie facet napisal, ze go interesuje szczeniak owczarka niemieckiego, takich nie ma w schronisku. Ponizej moja propozycja odpowiedzi : "Witam, prosze o uscislenie okreslenia 'czysty' owczarek niemiecki. Czy ma Pan na mysli psa rodowodowego? Bo tylko taki owczarek jest czysty jesli chodzi o pochodzenie i rase. Wszelkie inne psy nie są 'czyste', jedynie w typie rasy. W schronisku nie ma obecnie żadnych szczeniakow o prawdpodobnym pochodzeniu z linii owczarkow niemieckich. Sa jedynie dorosle psy w typie owczarka niemieckiego. Zapraszam do schroniska, do obejrzenia psow na żywo. Może akurat spodoba się Panu dorosly pies. Od razu dodam, ze psy nie sa wydawane na lancuch i bez kastracji. Adopcja jest mozliwa po podpisaniu umowy adopcyjnej. Z powazaniem..." Mozna by zapytac czy ta choroba na owczarka potrwa ok. 12 lat, bo tyle mniej wiecej zyja owczarki.[/QUOTE] Polecilam facetowi Sabe, jesli go zainteresuje to wtedy napisze o wszelkich warunkach. :) Quote
Ulka18 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Bubusia z b.111 jest juz adoptowana, mieszka u Pana Rafala w Niemczech. [URL]http://ec2-204-236-219-237.compute-1.amazonaws.com/mielec/index.php/component/k2/item/297-suczka-bubka-i-suczka-bubusia-hipopotamek[/URL] [B]Sabinko[/B], ten facet chcial wyraznie szczeniaka. W ogole mi sie ten mail od niego nie podoba. Szybko mu sie pewnie onek po 'chorobie' znudzi i zachoruje na inna rase. Po co sie certolic z takimi ludzmi. Nam tez ludzie, ktorzy szukali psa na lancuch zmarnowali wczoraj pol godziny. Quote
halcia Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Tylko Saba ma 5 lat szósty rok nawet ,bo jest z konca 2007... Quote
Sabina02 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [quote name='Ulka18'] [B]Sabinko[/B], ten facet chcial wyraznie szczeniaka. W ogole mi sie ten mail od niego nie podoba. Szybko mu sie pewnie onek po 'chorobie' znudzi i zachoruje na inna rase. Po co sie certolic z takimi ludzmi. Nam tez ludzie, ktorzy szukali psa na lancuch zmarnowali wczoraj pol godziny.[/QUOTE] No, tez mnie z nog nie powalil, ale juz wyslalam mu info, co mi tam. To pare sekund na kompie. Zobaczymy co (i czy w ogole) odpisze. [quote name='halcia']Tylko Saba ma 5 lat szósty rok nawet ,bo jest z konca 2007...[/QUOTE] Halciu, wiec teraz ma 4 i pol. Nie? Nie jest to szczeniak, ale to jeszcze mloda suczka. Quote
halcia Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 No cosik zle pododawałam chociaż na palcach:diabloti::evil_lol: Quote
aganela Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Dla pocieszenia-że są i ludzie,którzy są zdolni do lepszej adopcji niż łańcuch,tylko pies musi na nich poczekać przesyłam świeże zdjęcia Lady Victorii-która pokonała schronisko,brak zainteresowania jej paniką przed ludźmi przez pracowników schroniska, pokonała też swój pierwszy strach przed człowiekiem. [IMG]http://images46.fotosik.pl/1725/aa7a26e21865915cmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images35.fotosik.pl/1578/77b250c035d1b3c0med.jpg[/IMG] nawet łapkę umiem podawać.. [IMG]http://images47.fotosik.pl/1507/62c9f70993ae979cmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images48.fotosik.pl/365/2e3f17e618738b5cmed.jpg[/IMG] :loveu: Quote
lusinda Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 ale się psinie udało :) widać że pysio ma szczęśliwy :) Quote
halcia Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Normalnie zrobiłas z niej cudo!Tym większa satysfakcja,ze poczatki były tak trudne.Nawet nie chce myslec co by z nią było,gdyby trafiła do innego domu. Kasia z Maciem sprawdzali psa z ogłoszenia/tego co zaginął/podobno to nie ten....nie pamietam czy tam było podane imie,bo to tez konieczne,zeby wiedziec czy pies reaguje na imie....bo fotki bywają różne... Quote
Ulka18 Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [B]Aganela[/B], wielkie dzieki za te zdjecia, miod na nasze skolatane serca :Rose: Pięknie wyprowadzilas biedule na prosta. Ostatnie zdjecie rewelacja. :D Warto jednak czekac na takie domy jak Twoj :fadein: Dla tych, ktorzy nie maja FB, szczegolnie Halci, ktora planowala w sobote przyjechac z kolezanka z Rzeszowa po psa :-( [QUOTE] [B]Uprzejmie informujemy, że w dniach 22.08.12 - 25.08.12 ze względu na prace porządkowe w schronisku adopcje zwierząt nie będą możliwe. Bardzo serdecznie zapraszamy do adopcji od dnia 27.08.2012. Za utrudnienia - przepraszamy.[/B][/QUOTE] Quote
halcia Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 (edited) Aaaaaa,a my,wolontariusze?Też bedziemy zbędni? Aga,moze to trzeba tez napisac w aktualnościach na stronie? Wiemy cos "bliżej" o tych porządkach?:cool3: Edited August 20, 2012 by halcia Quote
lusinda Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 wolontariusze będę mogli wchodzić także ok Quote
Igiełka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Ulka18']Bubusia z b.111 jest juz adoptowana, mieszka u Pana Rafala w Niemczech. [URL]http://ec2-204-236-219-237.compute-1.amazonaws.com/mielec/index.php/component/k2/item/297-suczka-bubka-i-suczka-bubusia-hipopotamek[/URL] [/QUOTE] to super że Bubusia ma dobry dom :) już wiem tamta sunia nazywa się Dorotka ma 6 lat i jest wielokrotnie gryziona- jeśli można proszę o podanie gdzie można znależć wiecej zdjęć i jest jeszcze kolejna sunia, którą wypatrzyłam nie potrafiąca odnależć się w schronisku ma na imię Lola 8 lat nieśmiała mała cichutka sunia z góry dziękuje raz jeszcze :) Quote
Ulka18 Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 [B]Dorotka[/B] jest biedna, naprawde cichutka, spokojna, mega lagodna sunia. Sika ze strachu pod siebie :-( Wszystkie zdjecia sa na stronie, mysle, ze wystarcza. [URL]http://ec2-204-236-219-237.compute-1.amazonaws.com/mielec/index.php/component/k2/item/277-b131-niebieska-alejka-suczka-ruda-dorotka[/URL] [B]Lola[/B] jest podobna z charakteru do Dorotki, z tym ze ucieka przed czlowiekiem w boksie, Dorotka siadzie i trzesie sie. Lola biega i trzeba ja zlapac. Jak juz jest na rękach, to jest mega szczesciliwa. Takze lagodna i cicha. Nie szczeka. [URL]http://ec2-204-236-219-237.compute-1.amazonaws.com/mielec/index.php/component/k2/item/283-b114-niebalejka-suczka-lola-mała-mix-jamnik[/URL] Quote
KasiaKia Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Jesli wolontariusze moga wchodzić to ja chętnie przyjadę w czwartek, wreszcie mi się udało uprosić o wolny dzień. Quote
lusinda Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Proszę zerknąć kto dziś pocałował bramę od zewnątrz schroniska :) Kto poznaje psiaka... no kto no kto ??:) [IMG]http://img155.imageshack.us/img155/2645/smilehcg.jpg[/IMG] [IMG]http://img716.imageshack.us/img716/1562/smile2ex.jpg[/IMG] Pani przyjechała z synem, wydawali mi się fajni, podobno pies do budy ( nie do kojca i nie na łańcuch) ma mieszkać w ogrodzie a jak będzie potrzeba ( np burza) to w garażu ma dodatkowe posłanie. Myślę że będzie dobrze. Pani wzięła również kotka maleńkiego - Disla :) Gienia i Ares pojechali do weta. Quote
halcia Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Gienia znowu?Bo podobno była wczoraj u weta?Czy mozliwa jest kąpiel Gieni przed zabiegiem?Ja juz nie moge wysiedziec co z nią?Czy guzy grozne,jak serducho wytrzyma?Jej pokora i bezradnosc zwala mnie z nóg! Quote
KasiaKia Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Smile pojechał do domku? Oby jak najlepszego! Powodzenia kochany! Quote
Ulka18 Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 [quote name='lusinda']Proszę zerknąć kto dziś pocałował bramę od zewnątrz schroniska :) Kto poznaje psiaka... no kto no kto ??:)Pani przyjechała z synem, wydawali mi się fajni, podobno pies do budy ( nie do kojca i nie na łańcuch) ma mieszkać w ogrodzie a jak będzie potrzeba ( np burza) to w garażu ma dodatkowe posłanie. Myślę że będzie dobrze. Pani wzięła również kotka maleńkiego - Disla :)[/QUOTE] Matko, pasowaloby jedna robic te kontrole poadopcyjne, bo to wszystko o doope rozbic, jesli psy ida w nieznane. Ja nie wierze nikomu. Panstwo od Energii tez niby mili i fajni, a juz im sie pies znudzil i ze niby kota zagryzla :???: A Smile to wyjatkowy pies, przyjazny i przylepka wielka. Quote
KasiaKia Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 No ja też zrobiłabym wszystko co tylko się da, żeby zaczęły funkcjonować wizyty poadopcyjne. Nie ukrywam, że chciałabym aby Smile mieszkał w domu, ale jeśli będzie sobie biegał luzem to też dobrze. Wreszcie będzie miał ciszę, nikt go nie będzie podgryzał, własna miska z lepszym jedzonkiem, to i tak wiele. A wiadomo jak Państwo wypatrzyli Smile'a? Z ogłoszenia czy może zobaczyli go w schronisku? A co do wizyt poadopcyjnych to wciaż myślę o Lobo. Pisałam listy z prośbami o kontrolę jeszcze za czasów mtoz, ale pewnie mieli z tego tylko ubaw. Quote
lusinda Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 z tego co mi wiadomo wizyty poadopcyjne nie są możliwe, tzn może i są ale później podobno jest dużo kalamancji z ewentualnym zabraniem psa powrotem do schroniska i dlatego starają się unikać wizyt. Co do Smile - to pani chciała psa ( nie suczkę) średniego wzrostu, żeby był raczej przyjaźnie nastawiony do ludzi i dzieci a nie agresywny. Przechodziliśmy między boksami i akurat kilka minut wcześniej wypuściłam Smile na wybieg i Pani pyta: a ten? i weszła ze mną i synem na wybieg..... i padła decyzja. niby racja że nikomu nie można ufać.... że nie szata zdobi człowieka i niewiemy jaki naprawdę człowiek bierze psa - ale może byći w drugą stronę. Ktoś wygląda na niechluja i żula a pies ma super ( może pamiętacie murzyna, który trafia do schroniska co jakiś czas jak jego pan - żul trafia do szpitala. murzyn pies zadbany i chodzi krok w krok za panem bez żadnej smyczy, bez niczego....) Tak że ja jestem tym razem dobrej myśli co do Smile :) Quote
Ulka18 Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 W wizytach przed i poadopcyjnych nie chodzi o ocene wygladu adoptujacych,ale ogolnie o zbadanie warunkow,w jakich mieszka pies czy kot. Nikogo nie obchodzi czy ktos biedny czy bogaty, wazne, zeby byl dobry dla zwierzaka. Super podejscie do wizyt poadopcyjnych - co zrobic z psem gdy sie okaże, że mieszka w fatalnych warunkach. Jak sie to ma do ustawy o ochronie zwierząt, ktory ma realizowac gmina? genialne podejście. Byle wywalic psa ze schronu, niech siedzi na metrowym lancuchu albo w dziurawej budzie. Quote
Recommended Posts