Sabina02 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 [B]Ulka18[/B], dostalam dwa e-maile w sprawie Kasiuli bez oczka. Pani prosi o pilny kontakt, podala nr. telefonu. Przeslalam Ci te e-maile na Twoja skrzynke. Prosze odpisz. Quote
Ulka18 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 [B]Sabinko[/B], a co ja mam tym chetnym odpisac, jesli nie dzialam juz w wolontariacie? Chyba o tym pisalam juz. W schronisku nie bylam od 10.6. i nie zamierzam tam dalej jezdzic. Mam inne miejsca i zwierzaki, ktorym pomagam. To rzeczywiscie sukces, 4 psy miesiecznie, bo tyle jest wtorkow. [QUOTE]Mielczanie adoptują psy Akcja „Psiej adopcji”, którą od kilku miesięcy prowadzimy w tygodniku Korso, przypomina wielu ludziom o czworonogach czekających na swój dom. - W każdy wtorek, kiedy Korso ukazuje się w kioskach, odbieramy dużo telefonów od osób zainteresowanych adopcją. Właściwie każdy piesek, o którym powiadomiła gazeta, znalazł nowego opiekuna – podkreśla kierowniczka przytuliska. Jest jednak kilka zasad, którymi kierują się ludzie wybierający czworonoga. Zwykle chcą, aby był to rasowy i młody pies. Najchętniej decydują się na kilkumiesięczne szczeniaki.[/QUOTE] To chyba jednak o innym schronie, bo to, ktore my znamy jest przy Targowej. [QUOTE]W tym roku w Mielcu na ul. Torowej nie było podrzutków poza jednym psem, którego ktoś porzucił, przywiązując do bramy przytuliska. [/QUOTE] Quote
Neczka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Ale co schronisko w Mielcu obchodzi to, że gminy nie potrafią radzić sobie z bezdomnymi zwierzętami na ich terenie ? Schronisko powinno przyjmować zwierzęta z gmin, z którymi mają podpisaną umowę i w ilości, na którą mają podpisaną umowę. Biorąc psy zewsząd (np. od właścicieli), w każdej ilości... pojawia się właśnie problem przepełnienia. Przecież to jest proste :nonono2: Quote
elektro Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Witajcie ! Na mojej ulicy przybląkał się pies. Spokojny nieco wychudzony duży pies. Do kogo dzwonić ,zeby zabrali psa? Niby schronisko ma problem z przepełnieniem ale czy przyjmie jeszcze? Quote
yoko100 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 kurde dlaczego zawsze przez ludzka glupote psy musza cierpiec to sie nie zmieni nigdy:angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Sabina02 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 [quote name='Ulka18'][B]Sabinko[/B], a co ja mam tym chetnym odpisac, jesli nie dzialam juz w wolontariacie? Chyba o tym pisalam juz. W schronisku nie bylam od 10.6. i nie zamierzam tam dalej jezdzic. Mam inne miejsca i zwierzaki, ktorym pomagam.[/QUOTE] Tak, ja to rozumiem... Ta Pani zreszta napisala, ze jest juz w kontakcie z schroniskiem w sprawie adopcji. Ona ma tylko kilka pytan w sprawie suni. Myslalam, ze moze widzialas na zywo ta sunie i moglabys odpowiedziec tej kobiecie na jej pytania. Quote
Sabina02 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 A moze ktos inny moze zadzwonic do tej Pani w sprawie Kasiuli i z jednym oczkiem? Oto jej e-mail: [QUOTE=]Rozmawiałam już z pracownikami schroniska na temat tej suczki. Adopcja trwa dwa dni, więc zanim przyjadę po nią musi być już zgoda powiatowego weterynarza i muszę to załatwić telefonicznie -zanim zobaczę pieska! Dlatego też bardzo zależy mi na uzyskaniu bliższych informacji na temat tego jego charakteru, czy na pewno jest łagodny wobec innych zwierząt, czy nie atakuje kotów i małych zwierzątek? Państwo zapewne dobrze go znają, czy mogę prosic o kontakt telefoniczny? Bardzo bym prosiła o numer tel. do Państwa. Pozdrawiam! Anna K... kom ... ... ...[/QUOTE] Jesli ktos moze zadzwonic, to prosze dajcie znac to podam nr komorki na PM. Edit: Napisalam do tej Pani i zaprosilam ja na ten watek. Moze do nas zawita... Wyglada na naprawde zainteresowana adopcja Kasiuli. Szkoda by bylo zmarnowac tej szansy. Quote
KasiaKia Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Ja widziałam Kasiulkę tylko raz, jak kasiadaffik ją wypatrzyła. Siedziała wtedy w kącie budy, była bardzo wycofana. Po operacji oczka doczekała się na jakąś uwagę schroniska, podobno jest nawet ulubienicą jakiejś Pani tam pracującej, więc może jest teraz śmielsza. Jaki ma stosunek do innych zwierząt to powinni wiedzieć pracownicy, a jesli nie wiedzą to niech sprawdzą, wystarczy trochę poobserwować. Smerfi też miała akceptować inne psy, a okazało się, że ma bardzo dominujący charakterek. Moim zdaniem nie można o żadnym psie powiedzieć czegoś na 100 %. Quote
Ra_dunia Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Mam nadzieję, że Pani uda się Kasiule adoptować i że sunia okaże się łagodna. Kochana niunia tyle się nacierpiała :( Dziewczyny niestety mają rację - ciężko powiedzieć jak pies zachowa się po wyjściu ze schroniska. Trzymam kciuki żeby w tym przypadku wszystko wyszło ok. Quote
kaskadaffik Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Jestem dopiero w Mielcu, szkoda, ze dopiero teraz o Kasiuli przczytałam.. ciekawe jak tam, cyz jest szansa na jej adopcję? Artykuł fatalny, znowu wyszło na to, że psy w schronisku sa w rajskim sanatorium, a o pomocy wolontariuszy ani słowa, żenujace, szkoda..choc w sumie tylko zdjecia robiłyśmy .. Quote
Ulka18 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 [B]Kasiadaffik[/B], przyzwyczaj sie do tego typu sponsorowanych artykulow. Trzeba sie jakos wybielic,pokazac, ze jest super extra wspaniale, a na psy idzie tylko 6000 miesiecznie. Zwykli ludzie i tak nie pojda i nie sprawdza. Kącik Korso wywalczony po latach rzeczywiscie przynosi masę adopcji, 4 psy w miesiącu, glownie szczeniaki, no pasc mozna z wrazenia :mdleje: Przez takie wlasnie artykuly wycofali sie najwazniejsi sponsorzy, czuja sie zlekcewazeni. Co do Kasiuli,to jestem w kontakcie z Pania Ania. Pani Ania dzwonila do schroniska 2 razy,ale moze nie doczeka sie kocich testow suni. Pani Ania ma kotke 10 letnia i kilka szczurow, ktore sa wypuszczane z klatki. Dom bylby w Krakowie, trzeba by sprawdzic. Quote
Ra_dunia Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Najgorzej, że takie sprawdzanie w schronisku w ogóle nie jest miarodajne. Włożą zestresowanego, zdenerwowanego psa do kociarni, podetkną pod nos niemniej zestresowanego kota i ot, test wyszedł, bo się zwierzaki nie zagryzły. Kasiula na pogromczynię kotów w ogóle nie wygląda, sądzę, że odpowiedzialny dom bez problemu dał by radę z ustawieniem prawidłowych relacji psio-kocich. Quote
yoko100 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 czy kojarzy ktos z mielca oczywiscie a dokladnie z osiedla psa dosc duzego czarnego, kuleje na jedna lape podobno bezdomny, juz go kilka razy widzialam na srodku ulicy na niepodleglosci?strachu sie najadlam bo myslalam ze go przyjedzie auto , chcialam mu dac ejsc ale uciekl Quote
kaskadaffik Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Ja nei kojarzę... ale za to mam nastepnego dużego koło siebie na Wojsławiu:( noi co tu robić... Quote
Nadalle Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Ja dziś na Wolności (tam gdzie robią światła) widziałam 4 szczeniaki z suką. Nie wiem czy one komuś uciekły bo jeden miał obroże ale dość strachlwie były. Jak wracałam to już ich nie było ale siedza mi w glowie dalej... Quote
Sabina02 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 No niestety, ta Pani ktora byla zainteresowana adopcja Kasiuli bez oka wybrala innego pieska, bo sie obawiala reakcji Kasiuli na szczury, a tego nie mozna bylo sprawdzic. Tak wiec Kasiula nadal szuka domku... :-( Quote
Ra_dunia Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Hmmm... ciekawe skąd wzięła psa sprawdzonego na szczury? :( Biedna Kasiula :( Quote
Ulka18 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Pani Agnieszka z Krakowa przyslala maila ze zdjeciami Wieruszka. [QUOTE]Z Wieruszkiem, a właściwie z Ziomkiem jest wszystko ok. Jest najlepszym psem na świecie! Szybko się przyzwyczaił do nas i do domu, jest bardzo grzeczny i faktycznie wierny i spragniony ciepła jak mało który pies :) Reaguje już na imię i umie siadać. Biegał już po łące bez smyczy, lubi jeździć autem, chyba mu dobrze :) Na razie nie miał jeszcze profesjonalnej sesji zdjęciowej. Na chwilę obecną mogę przesłać coś takiego. Jak będziemy mieć więcej to podeślę.[/QUOTE] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/690/poziomek1.jpg/][IMG]http://img690.imageshack.us/img690/894/poziomek1.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/607/poziomek2.jpg/][IMG]http://img607.imageshack.us/img607/6009/poziomek2.jpg[/IMG][/URL] Nt.erdelki nie wiemy, nie utrzymujemy juz bezposredniego kontaktu ze schroniskiem. Wiemy tylko, ze mix jamnik szorstkowlosy trikolor z b.10 poszedl do adopcji. Quote
aganela Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 ale pięknie tu wygląda na zdjęciach:loveu:normalnie metamorfoza:loveu: Quote
Sabina02 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='Ra_dunia']Hmmm... ciekawe skąd wzięła psa sprawdzonego na szczury? :( Biedna Kasiula :([/QUOTE] Pani wybrala tego pieska, w poniedzialek ma jechac do niej: [URL]http://chwiladlapupila.pl/informacje/smyk/[/URL] Quote
KasiaKia Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Śliczne zdjęcia, ogromnie się cieszę!!! I trzymam kciuki za tricolorka, z którym miałam przyjemność pospacerować. Oby to był dobry domek. Quote
andzia69 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 czy nie macie może chętnego na colaczka? ok. 3-letni pies trikolor... w razie co - dajcie znać;) [IMG]http://i52.tinypic.com/wbx53o.jpg[/IMG] Quote
yoko100 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 moi znajomi adoptuja jakiegos szczeniaka ze schronisk ale dopiero za 2 dni jak wet przebada:) Quote
Recommended Posts