Ulka18 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Nie wiem co napisac tej pani, szczeniak to szczeniak, widac na zdjeciach ze nielękliwy. Bedzie szansa na sikanie w domu i takie tam normalne rzeczy przy szczeniakach. [B][COLOR=red]Cioteczki allegro bedzie tansze jutro i w sobote, trzeba dzialac.[/COLOR][/B] [QUOTE] [B]27 i 28 sierpnia Tanie wystawianie obejmie kategorię [I]Dom i Ogród[/I]. Wszystkie artykuły wystawisz tu o 50% taniej.[/B] Tanie wystawianie potrwa od godz. 0:00:01 [B]27 sierpnia[/B], do godz. 23:59:59 [B]28 sierpnia[/B]. Promocja [B]nie dotyczy[/B] opcji dodatkowych oraz Sklepów Allegro.[/QUOTE] Quote
karolciasz28 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Dziewczyny ja zaraz poszukam kogoś do wizyty bo Pani jest zdecydowana. Już nawet nazwała sunię- Ssanka;);):lol: Quote
agusiazet Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 W Żmigrodzie, to jakieś kawałek od Wrocławia, mieszka Edi1oo, najprawdopodobniej w przyszły piatek będzie wiozła kota do Wrocławia, może zgodziłaby się wykonać wizytę? Quote
Nadalle Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Wiadomo co z tą sunią z cmentarza? Aha i jeszcze jedno, nie słyszałyście może, że komuś zginął/uciekł młody, łaciaty kotek/kotka? Bo dziś zauważyłam, że dzieci się z nim bawią, wygląda na oswojonego. Quote
karolciasz28 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Wizytę można przeprowadzić w ten weekend! Proszę polećcie jeszcze kogoś, bo ja nie kojarzę nikogo. Napisałam do kilku osób ale na razie nie mam odpowiedzi.:modla::modla: Quote
Ulka18 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [B]Karolciasz[/B], z Wroclawia jest Poker, Ulvehedin, Bianca (?) , Giselle4, xmartix. Na pewno ktoras z Cioteczek sie zgodzi. Zaraz dodam na strone mlodziutka sunie husky, prosze o ogloszenia :modla: Kto jest zajestrowany na huszczakach, prosze o zalozenie watku naszej suni. Quote
halcia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Ja jeszcze znalazłam z Wrocławia:agnieszkal2/ale Ona ogromnie zapsiona,więc pewnie nie da rady/,bros i Uru/tak na wszelki wypadek,bo okres wakacyjny i nie wszyscy sa na miejscu. Quote
karolciasz28 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Wizytę zgodziła się zrobić [B]diuna_wro.[/B] DZIĘKUJEMY!!!!! Quote
diuna_wro Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Wrocław się zgłasza :) Potrzebuje info o: 1. transporcie - kto przywiezie? kto zapłaci? 2. sterylizacji i umowie - czy dogadany temat? 3. czy zakładacie zwrot z adopcji i co wtedy? tzn. czy Pani jest uświadomiona, że piesek jedzie z daleka i nie ma opcji zwrotu? a jeśli jest - to kto jest odpowiedzialny za załatwienie tego? i najważniejsze: czy psinka wykazuje już jakieś problemowe cechy (lęk, agresja) czy osoba adoptująca wykazuje Waszym zdaniem jakieś niepokojące cechy lub okoliczności, na które powinnam szczególnie zwrócić uwagę podczas wizyty? jakbyście Ciotki miały coś nie ustalone z powyższych punktów - dajcie znać, obgadam osobiście, tylko muszę wiedzieć wcześniej Quote
Ulka18 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Potrzebuje info o: 1. transporcie - kto przywiezie? kto zapłaci? - [I]bedziemy szukac transportu, mile widziany zwrot kosztow paliwa, zalezy ile psow bedzie jechalo i kto bedzie jechal[/I] 2. sterylizacji i umowie - czy dogadany temat? - [I]w umowie jest punkt o sterylizacji , bedziemy przeprowadzac wizyte poadopcyjna na pewno[/I] 3. czy zakładacie zwrot z adopcji i co wtedy? tzn. czy Pani jest uświadomiona, że piesek jedzie z daleka i nie ma opcji zwrotu? a jeśli jest - to kto jest odpowiedzialny za załatwienie tego? - [I]Karolciasz28 napisze do Pani i zada pytania na te tematy. Opcja zwrotu - odwiezienie do schroniska[/I] i najważniejsze: czy psinka wykazuje już jakieś problemowe cechy (lęk, agresja) -[I] na to pytanie bedziemy miec odpowiedz jutro od Pani Izy[/I] czy osoba adoptująca wykazuje Waszym zdaniem jakieś niepokojące cechy lub okoliczności, na które powinnam szczególnie zwrócić uwagę podczas wizyty? -[I] czy Pani miala juz psy po przejsciach, czy ich nie oddala z jakis powodow, czy miala juz szczeniaka, itp.[/I] [B]DIUNA dziekujemy z gory za wizyte [/B]:Rose: Quote
karolciasz28 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Niestety ale Pani zrezygnowała... ja się zabije...:shake::shake: Quote
agusiazet Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Lepiej, że teraz, a nie po przywiezieniu jej suni! Quote
diuna_wro Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Podała jakiś powód? Po zapoznaniu się z tym, co ta Pani przedstawiła o sobie, odniosłam wrażenie swoistego dla buddystów/hinduistów/ezoteryków oderwania od rzeczywistości :) Quote
Ulka18 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Wiadomosc od Pani Izy nt. szczeniaka. Moze sie przyda do kolejnych zapytan. [quote] [B]Temat:[/B] Re: wizyta przedopcyjna dla szczeniaka bez ogonka [B]Data: [/B]Pt Sierpnia 27 2010, 7:15 am [COLOR=green][B]Nie ma żadnych problemów z tą sunią, to jest poprostu bardzo miły i ruchliwy szczeniak nic więcej.[/B] [/quote][/COLOR] Quote
karolciasz28 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Tak podała powód.... chciała się sprawdzić czy da radę adoptować psiaka.:angryy: Acha i ma 2 jamniczki, a kosztów nawet połowy nie chciała pokryć.:shake: To za co utrzymuje jamniczki, chomika i coś tam jeszcze???:roll::roll: Quote
Ulka18 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [B]KOTY SA JUZ ZASZCZEPIONE[/B] :klacz: [QUOTE]Temat: szczepienie kotów Od: [email][email protected][/email] Data: So Sierpnia 28 2010, 11:41 am [B][COLOR="#008000"]58 Kotów zaszczepionych[/COLOR][/B], a 17 narazie nie, bo są na hali oddzielone -koci katar i dostają antybiotyk; zostało szczepionek dość sporo to każdy nowy kot na wejściu będzie zaszczepiony. Może się Pani wydawać że kotów jest mało ale w tym miesiącu poszło trochę młodych kotów do adopcji. [/QUOTE] [B][COLOR="#ff0000"]ADOPCJE[/COLOR][/B] :fadein: [QUOTE]Temat: suczka szczeniak Od: [email][email protected][/email] Data: N Sierpnia 29 2010, 8:30 am Suczka szczeniak czarno-biała z rudymi znaczeniami ze świetlicy adopcja[/QUOTE] [img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/100N0046.JPG[/img] [B][COLOR="#008000"]Bialo-czarna bez ogonka mix border poszla do adopcji oraz czarna podpalana.[/COLOR][/B] [QUOTE]Temat: przedszkole Od: [email][email protected][/email] Data: N Sierpnia 29 2010, 7:14 am [B][COLOR="#008000"]Wczoraj z naszego przedszkola poszły do adopcji dwa szczeniaki czarna podpalana z mniejszych i biało-czarna bez ogonka[/COLOR][/B] , ale na ich miejsce już mamy na hali 14 nowych , 7 z nich już moze isć do adopcji a 7 pozostałych za ok dwa tygodnie.[/QUOTE] [img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/100_0131.JPG[/img] [B] KOLEJNA ADOPCJA[/B] [QUOTE]Temat: Pies mix owczarek Od: [email][email protected][/email] Data: N Sierpnia 29 2010, 8:53 am Priorytet: Normalny [B][COLOR="#008000"]Pies mix owczarek z 72 adopcja[/COLOR][/B][/QUOTE] [img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/DSCpo195%20(4).JPG[/img] Quote
MagdaNS Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Świetne wieści, i o kocich szczepionkach i o adopcjach, tylko czemu to psie przedszkole w tak zastraszającym tempie przyrasta ilością psiaków.... Ludzie w ogóle nie mają serca i sumienia, o wyobraźni nie wspominając.... Quote
halcia Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Dołujacy ten napływ maluchów...a z drugiej strony przynajmniej bezpieczne.Adopcje cieszą ...tylko cały czas za mało tych chetnych domków jak na potrzeby psiaków oczekujących. Quote
agusiazet Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Trochę poszło do adopcji, a na ich miejsce fala nowych - czy to jest nie do zahamowania? Quote
Ulka18 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [B]Nasza mielecka Patii spod boksu tarnobrzeskiego [/B] [URL=http://img833.imageshack.us/i/img1355u.jpg/][IMG]http://img833.imageshack.us/img833/8484/img1355u.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img826.imageshack.us/i/pat005aa.jpg/][IMG]http://img826.imageshack.us/img826/1607/pat005aa.jpg[/IMG][/URL] Co do szczeniakow, to nie wiem skad te nowe, ale te podrostki ze strony to kazdy z innej parafii. Dobrze, ze sa w schronisku, przynajmniej zaszczepione, odrobaczone, maja jedzenie. Czytalam Przyjaciela Psa, jak dzieciaki z obozu konnego dokarmialy 3 miesieczna suczke onke na wsi. 3 miesieczny szczeniak na lancuchu, raz dziennie dostawala wode! To norma w PL. Quote
Reno2001 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Wiedziałam, że ta borderkowata nie zagrzeje miejsca. A szczeniąt wszędzie pełno. Ludzie nie pilnuja psów, nie kastrują, to potem efekt. Quote
Ulka18 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Te szczeniaki 14 sa z Mielca z interwencji. Wiele malych suczek ostatnio dodanych na strone tez jest z interwencji od kolekcjonerki psow z Mielca. Lepiej, ze trafily do schroniska, niz zeby mialy zostac w tej niekontrolowanej rozmnazalni. Kto wie jak wkleic dokument w pdf na forum? Mam zeskanowany artykul z Przyjaciela Psa. Quote
kaskadaffik Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Gdzie ta następna mądra mieszka, Boże to niech sobie idiotka przybije z tym gościem, co mieszka niedaleko mnie..... Już naliczyłam ponad 30, a ile małych szczeniaków nowych :( :( Co z tego że miał zabrane 23 jak teraz od nowa to samo, tacy ludzie powinni dostać dożywotni zakaz trzymania zwierząt, a u niego się ciągle mnożą między sobą ... Quote
halcia Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Przy takich ludziach,to nawet miasto powinno zareagowac i pomóc załatwic sterylki,by nie było ciagłego i takich ilosciach rozmnazania psiaków....ale to na razie mrzonki.... Quote
karolciasz28 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 We wrześniowym numerze Przyjaciela Psa jest o adopcjach zagranicznych, jest powiedziane o mieleckiej suni której na imie Monka :) Quote
Recommended Posts